På Löpsedlarna

På löpsedlarna

Björn Lomborg om miljöhyckleriet. I Sydsvenskan

Kol och kärnkraft behövs för att avvärjka klimathotet enligt debattörer i DN

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Ännu en professor (Filip Johnsson) som pratar om styrmedel (koldioxidskatt) och att vi ska ”gå före i det globala klimatarbetet…Sverige skulle kunna återta sin ledande roll i EU:s klimatarbete.”…

 2. bom

  Ja jag läste också professor Johnssons kria. Karlstackarn är väl tvungen att sjunga med i kören. Han verkar ju ändå klokare än den totalprosti***** kollegan Azar.
   
  Det dröjer nu kanske inte så många år innan polletten trillar ner även hos de mest förhärdade klimatakrobaterna? Man skulle ju önska sig ett slut på klimat/koldioxididiotierna samt förespråkandet av Carbon Capture stolleri med mera(var finns Johnssons brasklapp månntro???). Fan ändå om dom kunde byta ut Rockström mot Stilbs eller Björnbom i framtidskommissionen. Realism är sällsyntare än ädelmetaller minsann! Och värdefullare också!

 3. bom

  OT
  Och SNF M Karlsson driver förrättning genom att försöka skrämma oss från att äta nyttig fisk. SNF använder tydligen medlemmarnas pengar till att betala analyser av fiskar som aldrig funnits på våra matbord. Någon här som ätit torpedfisken någon gång? Haltsiffror är tydligen helt ointressanta i sammanhanget. Förlängda armen SVT drar runt på stan och attackerar mammor med småbarn. De stackars mammorna lovar att aldrig mata sina barn med de ”förgiftade” fiskarna. SLV:s toxikolog dödförklarar sedan halvhjärtat larmet. Vi måste nog nu snart be lagstiftarna att inskrida mot panikmakarna. Vi har ju en aktiebolagslag som fungerar och måste nog också skaffa oss en skarp och sträng NGO-lag som kan ta dessa potentiella förbrytare i hampan. Det är viktigare än att Ljugholt får förbjuda alla bolag att gå med vinst. Samtidigt är det ju ändå marginellt rimligare att SNF varnar för (o)giftig fisk som omväxling till larmvrålen om helt ogiftig koldioxid. Tillnyktring på gång över hela fronten … eller?

 4. #3 bom.
  Tvvärr är politikerna en del av det:
  The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.
  H. L. Mencken
   
  hobgoblins

 5. Paraplydrink

  Tack för ditt arbete och blogg. Har du sett detta? :

  BBC’s Mr Climate Change accepted £15,000 in grants from university rocked by global warning scandal

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2063737/BBCs-Mr-Climate-Change-accepted-15-000-grants-university-rocked-global-warning-scandal.html 

 6. Från ”Climate Realists”
  I do know that Al Gore made a Power Point presentation to the Nobel Prize committee, claiming that the polar bear habitat is threatened by global warming. Since bears cannot find ice floes to rest on, as ice areas are rapidly melting, polar bears were drowning. The statement was proven later to be utterly false. It is sad that the truly deserving candidate, Irena Sendler, who saved hundreds of Jewish children from the Holocaust, lost her Nobel Peace Prize to Al Gore.

 7. Gosselin:
  http://notrickszone.com/2011/11/19/cold-records-smashed-in-alaska/

 8. pekke

  Björn Lombergs artikel om hur man förstör och snedvrider marknaden med subventioner och bidrag vilket bara kostar skattebetalarna pengar är bra.
   
  Ett norrländskt företag som är sluttillverkare av solcellspaket har fått en hel del bidrag genom åren och fick här om månaden Gaellpris för sin tillväxt.
  http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=6129548
  Citat ur artikeln:
  ” Rätt produkt
  –  Vi har rätt produkt. Världens befolkning ökar och det behövs mer och mer energi, samtidigt som de konventionella energiresurserna som olja, kol, och kärnkraft måste ersättas. Teoretiskt så kan världens energibehov tryggas med tillräckligt många solcellspaneler placerade i Saharaöknen och förutom kostnaderna för panelerna så är solenergin gratis. Solenergiproduktionen, med sina miljöfördelar, har därför en absolut framtid, säger Peter Rödder.
  Solcellernas Rolls Royce
  – Om man ur det här perspektivet värderar möjligheten till fortsatt lönsam solcellsproduktion i Norrbotten så har vi fram till nu haft fördelen av att vara teknologiledande inom den kristallinskt baserade solcellsproduktionen. Det som nu skiljer oss åt i förhållande till de asiatiskt producerade solcellsmodulerna är kvalitén, prestandan, hållbarheten och designen. Det som för våra europeiska kunder utgjort ett kännemärke för Latitude Solar. Vi representerar svensk kvalité och det kommer också att vara lönsamt i framtiden. Vi har lagt ribban högt och det avser vi göra även i framtiden, säger Peter Rödder. ”
   
  I veckan kom den här nyheten: ” 50 anställda kan sägas upp i Porjus ”.
  ” Personalen informerades om varslingen i Porjus i morse.
  Orsaken uppges vara minskad efterfrågan och att förutsättningarna för att sälja produkterna på den globala marknaden har förändrats dramatiskt under de senaste veckorna.
  ”Politiskt håller flera länder på att justera lagstiftningen för finansiellt stöd till förnyelsebar energi. Samtidigt gör krisen i den finansiella sektorn det svårt för kunder att skaffa den nödvändiga finansieringen, särskilt för stora projekt i exempelvis Italien.  Den senaste tiden har en överkapacitet av billiga moduler orsakat att enormt stora lager av solcellsmoduler har byggts upp. Detta resulterar i att priserna pressas ytterligare, och det blir omöjligt att sälja hög kvalitet till det pris vi kan tillverka till i Porjus”, skriver ledningen för Latitude Solar i ett pressmeddelande. ”

  http://www.nsd.se/ekonomi/artikel.aspx?ArticleID=6528998
   
  http://www.nsd.se/nyheter/gallivare/artikel.aspx?ArticleId=6530317
   
  Har man ett företag som både får stöd/bidrag och säljer sina produkter på en marknad som är beroende av stöd/subventioner/bidrag lever man nog väldigt farligt och slutnotan kommer alltid hamna hos skattebetalarna vare sig det går bra eller dåligt.

 9. bom

  Ingvar!
  Du har naturligtvis rätt. Politikerna och MSM i oskön förening föreslås ingå i lagpaketet i ”1 under Döden i Durban. Om marknadsförare kan fällas för vilseförande varför inte också de grupper som ljuger ännu grövre? Ja jag skrev det innan jag läst Dina nya inlägg. Verkar som två själar och en tanke här. 🙂

 10. bom

  Se där Pekke! Du hittade genast en lögnhals som omfattas av redan existerande lagar. Jag undrar hur många av våra skattekronor det aktuella företaget håvat in? Våra nya sköna gröna framtidsjobb är ack så dyrköpta! Höj genast elskatterna och alla andra skatter med! (Nu väckte jag väl Uffeb igen är jag rädd). Litet misogyni då: Toffelhjälten som sade: Dom är fan i mig bäst när dom sover! 🙂

 11. pekke

  Ingvar E. #6
  Det är nog riktigt kallt på Stilla Havssidan av Arktis:
  http://www.esrl.noaa.gov/psd/map/images/fnl/sfctmp_01.fnl.gif
   
  DMI visar också att det är normal kyla vid pålen :
  http://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n.uk.php

 12. Staffan D.

  ”Exposing a Climate Science Fraud”:  Upphettsningen är ett faktum!   Ethan Siegel, ”teoretisk astrofysiker” i Portland, OR, förklarar:  Bland riktiga forskare är uppvärmningen nu konsensus!  Och uppvärmningen accelererar!  Och den beror på våra CO2-utsläpp!  Fortsätter detta smälter isen, höjs haven, och klimatet ändras!
  –  BEST visar detta!  Berkeley Earth Surface Temperature!  Från 1980 till lite efter 2000 blev jordens genomsnittstemperatur — 1 grad högre!  Horribelt!  www BerkeleyEarth org !
  –  Men temperaturen har inte ökat efter ungefär 2002?  Den har kanske t.o.m. minskat?
  –  Vad gör en ansvarsfull forskare här?  Han använder inte dessa data!  Han kastar ut dem!  Data måste gälla åtminstone 17 år, slår vi fast!
  –  Det blir varmare, även om du inte märker det!  ”The only game being played is the fraudulent cherry-picking of data to play ”hide the incline,” and I refuse to sit by silently while this dishonest game is played.”
  http://scienceblogs.com/startswithabang/2011/11/exposing_a_climate_science_fra.php

 13. Björn

  Det på ett gigantiskt miljöhyckleri över hela världen, underblåst av gröna hycklare och jycklare. Hur är det möjligt att rationella människor tycks spela med i denna miljöfars? Problemet är att media inte lyssnar på rationellt tänkande människor och på så sätt syns och hörs inte rationella argument i klimatdebatten. Det skulle behövas en morgontidning som Metro som bara förde ut rationellt tänkande i klimatfrågan. Allmänheten måste väckas med sakliga motargument till det gröna flummet som i slutändan kan orsaka både ekonomiskt kaos och energibrist. Världen är inte utsatt för hot på grund av mer CO2, utan det är de gröna rörelserna med sin okunskap, som utgör hotet mot vår existens.

 14. pekke

  Paraplydrink.
  Din länk funkar inte, konstigt eftersom den ser likadan ut som den här som funka från Daily Mails framsida, får se om den här funkar.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2063737/BBCs-Mr-Climate-Change-accepted-15-000-grants-university-rocked-global-warning-scandal.html

 15. bom

  Pekke
  Det var svinkallt i köldhålet Nikkaluokta i natt också. Vi får nog vår beskärda del – var så säker!

 16. pekke

  pekke #14
  Problemet löst, ett extra understreck i Paraplydrinks länk ställer till det.
   
  Angående artikeln så ser man hur ekonomiska eller personliga kopplingar gör att objektiviteten går förlorad i programföretag som BBC och STV/SR trots att de anser sig vara objektiva.
   

 17. pekke

  bom #15
  Jag skulle tro att det beror delvis på hur utvecklingen blir för AO ( Arctic Oscillation ) och NAO (North Atlantic Oscillation )
  http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/daily_ao_index/ao.sprd2.gif
   
  http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/pna/nao.sprd2.gif
   
  Sedan beror det nog också hur istillväxten blir i Nordatlanten, på andra sidan Arktiska havet har den i princip växt färdigt vilket troligtvis kan öka isflödena ner i Atlanten om inte vindar och strömmar håller i mot.
  Isflöden varierar kraftigt från dag till dag vilket troligtvis beror på vindar och strömmar:
  http://www7320.nrlssc.navy.mil/hycomARC/navo/arcticicespddrfnowcast.gif
   
   

 18. Staffan D.

  Världen förbereder sig på en tsunami av klimatförändringshjälp till utvecklingsländerna.  Men tre akademiker vid University of British Columbia vill se en rationell diskussion om hur man bäst använder pengarna.
  –  UNFCC-avtalet ska ge u-länderna bidrag med ”$100 billion” (miljarder!) om året fram till 2020.  ”Låt oss använda en del av de pengarna för att leda vårt beslutstagande.”
  –  Häckar eller bevattning i liten skala eller jordbevarande projekt är ofta de mest effektiva lösningarna på klimatproblemen.  (Vancouver Sun)
  http://blogs.vancouversun.com/2011/11/19/apply-scientific-rigour-to-un-100-billion-climate-change-aid-package-ubc-academics-argue/

  En världskarta över temperaturförändringarna ”channel TLT (1979 – 2010)” (lägre troposfären) finns 10-12 hopp ner här:
  http://www.remss.com/msu/msu_data_description.html
  –  Egyptiska öknen har blivit varmare, 0.4º per decennium… Indien 0.2º…  Södra Kina 0.1º…  Från Ecuador till B Aires har det blivit kallare…

 19. Staffan D.

  Mer Telegraph:  Vatten motverkar inte uttorkning.  EU har efter tre års undersökningar slagit fast att det inte finns några bevis för att så skulle vara fallet.  Flaskvattentillverkare är nu förbjudna att påstå detta, och kan få två års fängelse om de överträder detta förbud, som träder i kraft i UK nästa månad…
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/8897662/EU-bans-claim-that-water-can-prevent-dehydration.html
  –  Fint att det finns EU-folk som tänker för oss… Vi skulle inte klara oss utan dem.

 20. OT.
  http://charleshughsmith.blogspot.com/2011/11/euro-double-bind-both-paths-lead-to.html

 21. Staffan D.

  Telegraph om BBC:  ”Globala upphettsningen är ett faktum;  forskare och politiker säger det.”  BBC rättar sig efter detta, och håller skeptiker (”förnekare”, på BBC-språk) borta ur etern.  Sedan 2006 har BBC varit som en egen påtryckningsgrupp för klimaträdslan.
  –  Cristopher Hitchens säger detta.  Han nämner också, i samma text, hur nya EU-bestämmelser sätter p för en britt som kör bilar till handlare.  Tur, som sagt, att EU-tjänstemännen tänker för oss!  Hur skulle det gå annars?
  http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/8901365/The-BBCs-hidden-warmist-agenda-is-rapidly-unravelling.html

 22. Staffan D #19
  Jag läste artikeln. Det är tamejfan FULLSTÄNDIGT OBEGRIPLIGT att vi skall bekosta dessa rent ut sagt idioter med våra skattepengar. Välbetalda och med häftiga pensioner sitter de där och spenderar tre år på att komma fram till att vatten inte motverkar uttorkning. Det må väl vara en sak att ”lyxvatten”-tillverkarna överdriver i sin reklam men all reklam är väl mer eller mindre överdriven.
  Hur man ÖVERHUVUDTAGET kan sticka ut skallen och FÖRBJUDA sånt med påföljd av 2 års fängelse är TOTALT absurt. Är det månne ett ”November-skämt” Om det nu finns sådana
  LÄGG NER EU!!!!
  Hmm det kanske sker automagiskt, se mitt tidigare inlägg! Hoppas kan man alltid.
  Jag har ett litet trading-konto i EURO. Det tänker jag konvertera i alla fall.

 23. Staffan D.

  ”The European Union Is Doomed”, sade Washington Post igår.  Nial Fergusson.   Får jag upprepa att vi har det mycket bra i Sverige för närvarande, och att ett skäl till det var folkomröstningen 2003, som hindrade att vi kom med i Euron.
  –  Man konstaterar att en minister från Halmstad passar på att gå ut nu med en förhoppning om att vi kommer med i euro-gänget… Ack ja.  ”Den som är satt i skuld är icke fri”;  ett enkelt påstående som ändå gett oss vårt nuläge;  nr ett 2010 i EU.
  –  Läget är ytterligt besvärligt i euro-länderna. PIGS!  Och i USA.  Media är väldigt tysta om detta.  Men — ta inga nya lån, om det kan undvikas!  Vi riskerar en mycket allvarlig ekonomisk kris.

 24. LBt

  Jonny F,
  Filip Johnssons artikel var läsvärd, det tycker väl även du? Jag tror alla bidrag till att skapa energi utan att släppa ut CO2 kommer att krävas för en fortsatt trygg utveckling för så många människor som möjligt. 

 25. Jonny Fagerström

  #24 LBt
  Eftersom jag inte tror ett dugg på CO2:s ”farlighet” så föreligger det analogt med det inte något ”otryggt” med utsläpp av gasen ifråga.

 26. Holmfrid

  Spanien byter regering till PP.  Den första besparingen som den nya regeringen gör är att kraftigt reducera bidragen till grön el, som nu kostar skattebetalarna 200 miljarder kr/år med förlorade arbetstillfällen som resultat.

 27. peter

  Varför har handeln med utsläppsrätter stäng i USA..?
  In the absence of a federal cap-and-trade system, owners of Chicago Climate Exchange see no way to continue
  http://earthandindustry.com/2010/11/us-only-national-carbon-market-shutting-down-at-the-end-of-2010/