Öppen Tråd

horsecloud

Photoshoppad eller verklig, det är frågan? Hursomhelst, här är veckans öppna tråd där alla synpunkter på klimat och energi är välkomna!

Trevlig helg, önskar

Redaktionen

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Skogsmannen

  Stora Barriärrevet är enligt FN inte längre hotat, se artikel i SVD.

  http://www.svd.se/fn-stora-barriarrevet-inte-hotat/om/varlden

  Bravo SVD!

 2. Peter F

  Bråk om vilka som sponsrar klimatmötet i Paris.

  http://www.theguardian.com/environment/2015/may/29/paris-climate-summit-sponsors-include-fossil-fuel-firms-and-big-carbon-emitters

 3. Lasse

  Återkommer till Grönlands avsmältning. 0% just nu-aldrig förr..
  Indiens värmebölja må vara extrem, men 1995 var det tydligen lika illa. Den hör vi dagligen om.
  Men Grönlands isläge borde snart vara mediastoff?
  http://www.dmi.dk/uploads/tx_dmidatastore/webservice/e/n/i/b/m/Melt_combine.png
  SMHI borde vara alerta och koppla det till den kalla majmånaden vi upplevt-för kylan kommer från samma håll.
  http://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/overlay=temp/orthographic=-17.48,80.56,721

 4. ceebee

  Jag upplever den kallaste våren jag kan minnas, född -44. Detta sker samtidigt som CO2 mängden i atmosfären är all time high. Hur kan då någon tro att CO2 har en avgörande påverkan på temperaturen, eller räcker inte ett testområde stort som hela Sveriges yta för att bevisa hypotesens felaktighet.
  Om jag tillför en tesked salt till mitt badvatten kommer salthalten att öka men det betyder inte att jag kommer att flyta som en kork som i döda havet.

 5. Slabadang

  Svenskt mästerskap i bortförklaringar!

  Snacka om cyklop!

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3938&artikel=6001974

 6. Lejeune

  Tysk vindkraft bankrutt:

  http://notrickszone.com/#sthash.s11jXATI.dpbs

  ….precis som om det vore någon nyhet!?

  Det enda som kan få dessa ecocrucifix att snurra är ett obegränsat flöde av skattepengar inte i första hand vind. De kanske borde döpas om från vindkraftverk till något mer passande som associerar till dess uppenbara destruktion av skattemedel, förslag någon?

 7. Lars R Karlsson

  1 Skogsmannen

  Till de grönas stora besvikelse så är Stora barriärrevet inte hotat eller döende, vi andra kan glädja oss åt nyheten.

 8. Skogsmannen

  #7, 🙂

 9. Slabadang

  GOOGLE !!

  Slå in sökorden:

  Klimat
  Climate
  Klimatvetenskap
  Climate science
  Klimatskeptiker
  Klimatskeptisk
  Henning Rohde
  Lennart Bengtsson

  Google have gone evil! Wattsup är världens mest besökta klimatsida. Nu ligger etablissemangets proåpgandasidor långt långt före . Real Climate och den lilla rabiata fanatiska UI kommer före både Wattsup och Klimatupplysningen! Finns det sökmaskiner som är ideologiskt omanipulerade ?

 10. Slabadang

  Jag jämförde med Bing! 🙂

  Klimatupplysningen hamnar i topp 5-10

  Bojkotta Google!!

 11. Slabadang

  Vill ni se något ännu värre exempel?

  Slå först ”invandringspolitik” på Google och jämför sedan med Bing ! Google har väl Al Gore i styrelsen?

 12. Brandingenjör

  #4 ceebee

  Vad som upplevs som kallaste åren stämmer inte alltid. Själv har jag uppfattningen att 1974 är den kallaste sommaren under min livstid som är ungefär 10 år kortare än din. Den sommaren var regnig så det var inte så höga dagstemperaturer men den höga luftfuktigheten gjorde att nattemperaturerna var ganska höga.

  När det gäller kallaste våren och kallaste majmånaden som jag minns så var det 1966 eller kanske var det 1967, då snöade det den 19 maj och snön låg kvar i ett par dagar innan den smält bort. Det är väl troligt att det var samma år som jag och några kompisar pimpelfiskade 1:a maj på isen och det är jag nästan säker på att det var 1966. I år var den sjön isfri i slutet på mars.

  Sverige är ett avlångt land så det kan variera mellan olika delar av landet, så det beror på var Du bor någonstans. Jag har för det mesta bott i östra Svealand och det räcker med att man bor i västra Götaland för att ha andra uppfattningar om hur enstaka vårar och somrar har varit. Under några år i slutet på 70-talet bodde jag i Skåne. 1979 (eller var det 1978) var det sen och kall vår där men ganska normal i östra Svealand.

 13. Ingvar

  Slabadang #10
  Aha. Så Google har trots massiv kritik bestämt sig för att vara den som bestämmer över vad som skall visas på nätet. Förlåt, synas på nätet.

  bojkotta Google!

 14. mängan

  En ny sökmotor.
  http://www.vaken.se/nu-kan-du-borja-gofa-istallet-for-att-googla-alternativa-medier-pa-frammarsch-med-hjalp-av-ny-sokmotor/

 15. Börje Sandquist

  Jag bytte till DuckDuckGo igår, verkade rätt bra men…

  Testade Klimatvetenskap:
  1:a Ui
  2:a Anders Martinsson
  3:a Mistra SVECIA
  4:a Chalmers
  5:a SI

  Climate
  WUWT finns inte med över huvud taget

  Byter till Bing

 16. Ingvar

  Har gått över till Bing. Kommer att använda Good Goofer när de kommer igång

 17. Kenneth Mikaelsson

  Dagens väder och special rapport…

  https://www.youtube.com/watch?v=qaSgxhxdqSg&list=PLHSoxioQtwZeQaRnO5_9AJB2RmevUpuPT

  Har med albedo att göra … och om medier..

 18. sibbe

  Finland fick igår ny regering. Först den dåliga nyheten: miljöministeriet är kvar. Sen den goda nyheten: miljöministeriet administreras av jord och skogsbruksministeriet, som styrs med fast hand i mörker av MTK, finska böndernas lobbysyndikatet. Nya ministern, agrarmagister Tiilikainen hör till de som gillar gammaldags jordbrukspolitik. Man kan utgå från att varenda cent som inte är lagstadgad av miljöpengarna plockas över till jordbrukssektorn. Slut med ekoodlingen? Får se.
  Regeringen beslöt att minska vindkraftssatsningen från 2500 mW till 2000 mW/år. Eftersom 1900 Megawatt redan har uppnåtts, är det slut med kilowatts-subventionerna.
  Likaså styrs EU:s landsbygdsstöd, ca 600 miljoner hädanefter framförallt till nya vägbyggen i glesbygden. Dom här pengarna har hittills används av vindkraftsbolagen som grundplåt för inköp och byggandet av möllorna.
  De rödgröna medierna skummar av ilskan. Borgerliga Hbl:s ledarskribent, Peter Buchardt som bl.a. brukar meddela om varenda tusendedels °C temperatur ökning med stora rubriker på titelsidan en gång per månad, är frustrerad eftersom en stor del av de kraftigt minskade forskningsanslag hädanefter skall gå till exportfrämjande forskningar. Även han vet att ingen hittills har lyckats skapa någonsin nånting ”hållbart” överlag, som inte behöver enorma subventioner.
  Utöver den här petitesser så deklarerar regeringen att man vill uppnå EU-klimatmålet både 2020 och 2030. Blir det 2 kärnreaktorer till som Rosatom levererar, enligt ihärdiga rykten?
  Man vill minska på CO2 utsläpp genom att använda bl.a. all torv som kan utvinnas ekonomiskt. Ett eller flera kraftverk mitt i ”torvgruvorna” har skisserats upp (som i brunkolsgruvorna i Tyskland) -finska vetenskapsmän anser att torven likaså som veden är förnybar. Det tillsammans med vedbaserade el -alstrande kraftverk beräknas ge 10000 tals jobb i framförallt glesbygden. I Kuopiotrakten är arbetslöshetssiffrorna lika högt som i Grekland, över 20 %!!!
  – Men kortsiktigt sett så räknar man in svensk elimport i sina beräkningar. Vi tackar och tar emot strömmen från era vatten och kärnkraftverk!

 19. Slabadang

  Jag var tvungen att kolla, sökte på Google på ’klimatvetenskap’ och de tre första träffarna var:

  Klimatvetenskap – en sammanställning av nuläget | SMHI
  http://www.smhi.se/…/klimatvetenskap-en-sammanstallning-av-nulaget-1.1778...
  14 sep. 2011 – Klimatvetenskap – en sammanställning av nuläget. Vilka är de vetenskapliga förutsättningarna för att klara det så kallade tvågradersmålet eller …
  Uppdatering av det klimatvetenskapliga kunskapsläget | SMHI

  http://www.smhi.se/…/uppdatering-av-det-klimatvetenskapliga-kunskapslaget-...
  1 dec. 2014 – Det klimatvetenskapliga kunskapsläget har förstärkts ytterligare under senare år. IPCC:s utvärderingsrapporter utgör de mest omfattande …

  Klimatvetenskap – Klimatupplysningen
  https://www.klimatupplysningen.se/category/klimatvetenskap/
  Dela detta inlägg. Detta inlägg postades i Debatt, Klimatvetenskap och märktes climate change, klimatdebatt, klimatskeptiker den 2015/05/29 av Pehr Björnbom.

  Den dysfunktionella inhägnade fjant-sajten kom förvisso på 6:e plats, men det är kanske bara för att jag regelbundet kollar om där öht finns nån aktivitet.

  Sökning på ”climate science” + blog gav WUWT på 4:e plats (efter RC på 1:a och SkSc på 2:a)
  Visst, det är ngt konstiga prioriteringar, men jag kan tänka mig att ’officiella’ länkar, som tex från ’Te Guardian’ rankas högre …

 20. Thomas P

  För den som till äventyrs tror att WUWT har någon etisk standard. Nu förfalskar de rentav kommentarer:
  http://scienceblogs.com/stoat/2015/05/29/comment-fakery-at-wuwt/

 21. Håkan Bergman

  Jonas N #19
  Nä det är alldeles riktigt, det går inte att dra några bestämda slutsatser av så enkla sökparametrar som Slabadangs. Folk som medvetet söker information använder mer komplexa parametrar än så och då får man väldigt skiftande utfall, enbart ordföljden kan skilja. Sen ska man komma ihåg att Google är en kommersiell aktör och lever högt på att upprätthålla en image om att vara allvetande, men det är skillnad på vad man tror att man vet och vad man verkligen vet. Jag har en rätt kul grej med Google-ads sen några veckor tillbaka, överallt så dyker annonser från två engelska företag som säljer wood pellets upp, jag kan städa webläsarn men nu vill jag se hur länge det håller i sig. Sannolikheten för att jag skulle beställa wood pellets till min borätt här på Södertörn är ändå rätt minimal, i synnerhet från en engelsk leverantör.
  Det här fick mig att minnas en liknande sak från nån gång i slutet på 80-talet. Man avskaffade stadsbuden på Stockholms Central och ställde ut en massa bagagevagnar på plattformarna i stället. En dag slog det mig att bagagevagnarna hade reklam för nåt som hette ExteBanken, hade nån på reklamföretaget tyckt att Stockholms Central var en bra plats för den reklamen? Kanske fokuserade dom väl mycket på ”Banken”?
  http://www.exte.se/produkter/s-serien

 22. Tack för länken och vad W Connolley påstår, Thomas P #20

  Jag har nu kollat på WM Connolleys sajt, hans länkar, och motsv sida på WUWT som han menar skulle ha ’fejkat’ hans kommentar.

  Det är svårt att se exakt vad som skulle vara storyn här. Connolley hävdar en massa saker. Några som uppenbarligen inte stämmer. Tex att han skulle ha tagit en screen-cap, eller att man skulle ändrat tillbaks till hans påstådda orignalkommentar. Kanske han dabbade sig, eller kanske någon annan.

  På WUWT diskuteras saken iaf, och folk fick både lägga in och länka till Connolleys påståenden om fusk. Och kunde diskutera detta. Det hela är iaf märkligt. Varför lägga in en felaktig länk i Connolleys kommentar? Alltså om man ville göra bort honom, ngt sådant är ju i högsta grad oskyldigt, och alla har väl råkat ut för att Ctrl-C när man hoppar mellan olika sidor/program kan spela en ett spratt!?

  Sen undrar jag jag vilken ’etisk standard’ TP syftar på? Jag Connolley själv klipper sönder kritiska kommentarer på sin egen blog. Och raderar. Jag har hittills inte stött på en enda pro-CAGW eller bara pro-konsensus blog som inte fuskar med modereringen.

  Jag hoppas verkligen inte att WUWT skulle fuska och fejka kommentarer. Vad jag säkert vet är bara att SkS / John Cook ägnat sig åt sådant. Men då edeiterade man sina egna poster, och kommenterade kritiker sen, för att få dom att se dumma ut (dvs man reviderade historien för att täcka upp sina egna fel).

  WMC har ju fö gjort historie- (och tom språk-) revisionism till sin alldeles egen specialitet. Den mannen är ju verkligen ett exempel på ngt extra när det gäller ’aktivist som går överstyr’ …

 23. Slabadang

  Thomas P refererar till Wikipedias störste rabiate aktivist!

  Säger allt om Thomas P

 24. Gunnar Strandell

  Thomas P #20
  Försöker du göra en höna av en fjäder?

  När jag läser WUWT nu finns båda William Connolley’s kommentarer publicerade och kommenterade.

  Att hans kommentarer granskas och modererars före publicering har jag full förståelse för, efter de insatser han gjort för att sänka trovärdigheten hos Wikipedia.

  Det verkar dock som om kommentaren länken om polarisarna hamnat i fel tråd. Det kan vara ett slarvfel vid modereringen och är knappast något så illasinnat som Connolley och du framhåller. Jag tycker att ni båda två istället bör ägna er åt att se över er egen etiska standard.

 25. Thomas P

  Jonas #22 ”Några som uppenbarligen inte stämmer. ”

  Vad är det du menar uppenbarligen inte stämmer?

  Notera kommentaren från ”Tim” omedelbart efter som jag då ser som indicium för att när han läste fanns det en annan länk i Connolleys inlägg. Visserligen är länken som finns där nu just ”a joke” som Tim konstaterar, men att han beskriver Connolley som ” obfuscator extraordinaire” antyder att han står på den sida som skulle älskat Taylors skröna.

  Någon diskussion om förfalskningen kan jag inte hitta på WUWT men för all del, den kanske finns under något annat inlägg. Du kanske kan länka?

  Jag kan dock inte säga att jag är förvånad över att du och Slabadang omedelbart drar igång dementimaskinen och vräker på med personangreppen mot Connolley.

 26. Slabadanag

  Connolley är onekligen ett fenomen. Han har som sagt ägnat stora delar av sitt vuxna liv åt att försöka förvanska verkligheten och historien, med hänvisningar till de mest skruvade baklänges-resonemangen som går att finna. Han försvara tex fortfarande sitt Wikipedia-saboterande genom att hänvisa till att reglerna minsann inte förbjöd honom att göra så.

  Ibland undrar man hur folk är funtade när ’rätt’ och ’sanning’ öht inte ingår i deras begreppsvärld, utan allt bara handlar om försöka riva ner och förstöra sådant som inte passar in i den egna tron och världsbilden.

  Eller försöka intala sig att alla som inte delar den är antngen onda, köpta eller närmast sinnenssjuka. Tänk att dårsidan av klimathotsmånglarna har försökt med ’klimatförnkekare’ i snart ett decennium. Och vissa tycks uppenbarligen tro bokstavligt på de egna sagorna.

  Det är fö inte konstigt att Thomas P ser upp tull WM Connolley. Han verkar se upp till M Mann också, och försvara både Gore, Gleick och tom Pachauri.

 27. Thomas,

  WMC pekar på, pratar om flera ’screen-caps’ men jag kunde bara hitta en, och den verkade stämma överens med vad som finns på WUWT. Han verkar fö själv inse att hans ’bevis’ inte håller, inte visar det han trodde de visade.

  Din version av vad ’Tim’ skulle svarat på inte stämmer, inte med Connolleys version, som hävdade att någon ändrade hans länk innnan den släpptes igenom. Men jag kan inte heller se att hans svar skulle kommentera någon ’falsk’ länk. Mitt intryck är att han kommenterar WCM:s länk till sig själv som finns allra högst upp.

  Vidare: Det är bara WCM (och du) som hävdar att ngt har förfalskats. Jag kan inte se detta, men någon kan mycket möjligt ha dabbat sig (utan att erkänna det). Men som sagt, saken (och anklagelserna) får diskuteras på WUWT.

  Och någon ’dementimaskin’ kan jag inte se. Jag vet inte vad som hände här. Jag bara konstaterar att där inte finns så mycket att jag upp sig för. WCM säger att han ’censureras’ på WUWT, men jag vill minnas att både du (och han) upprört har protesterat mot det ordbruket när pro-CAGW-sajter håller på så.

  Jag håller med Gunnar S: Du bör se över din egen etiska nivå långt innan du klankar på andras, eller tom gör anklagelser du inte kan substantiera. Angående personpåhopp, läs #20 där du som vanligt är den som börjar …

 28. Slabadang #23

  Jag skulle säga en sak till om WMC. Han får förstås allt mindre uppmärksamhet både på sin egen blog, eller CAGW i allmänhet där, i media eller på RC. Och han har därför emellanåt gett sig ut att kommentera på mer skeptiska bloggar. Jag tycker att han språkligt sköter sig ganska OK. Dvs lägger fram sina ’argument’ utan bära sig direkt illa åt. Och jag tycker hans sätt att motivera sin aktivism är intressanta. De avspeglar verkligen en helt annan, närmast besatt syn på verkligheten.

  Här tex argumenterar han, till synes helt seriöst, att skeptiker minsann inte är de som får ’bestämma’ vad orden ”climate change denier” skulle betyda. Utan att de i så fall behöver belägg från ’ansvarsfulla tidningar’ som styrker deras ordförståelse ..

  I kid you not!

 29. Håkan Bergman

  Lite fortsättning på det här med Google.
  Jag råkar ha en Google surfplatta, en Nexus 7, standardwebläsare där är självklart Chrome. Nu tyckte jag att Chrome betedde sig minst sagt märkligt, det tog t.ex. extremt lång tid för Chrome att visa uppdaterat material på KU, alltså inte lång tid att ladda om, Chrome laddade om men visar inget nytt, alla andra webläsare, Firefox på nexusen, Chromium, en opensourceversion av Chrome, och Firefox på min openSuse desktop, uppdaterar KU direkt, inklusive nya inlägg. Nu råkar jag också ha en egen webserver, där jag har full och exklusiv access till loggen, guess what, access till den servern från Chrome på min nexus 7 reggas inte som om dom kom från min nexus 7, och igen, jag vet att min nexus7 har en egen public ip, jag har själv sett till att det är så, men lika förbannat så står det i min servers accesslog att nexusen kommer från en proxyserver som Google äger, om jag använder Chrome på den.

 30. Gunnar Strandell

  Jonas N #28
  Genom att följa Klimatupplysningen har jag bildat mig en uppfattning om begreppet ”förnekare”.
  Stort tack för det!

  Begreppet har använts länge för att peka ut och misskreditera enskilda och grupper för att skapa konsensus kring ”den rätta läran”. Religioner av skilda slag har använt det flitigt. Det leder till att den som använder begreppet indirekt ställer sig bakom inkvisitionen och ett flertal andra religiösa härjningar och t.om. krig.

  Begreppet är en hörnsten för mobbning och tyranneri, och det är därför jag anser att William Connolley och Thomas P bör fundera över sin etiska standard. Annars blir det ju så att deras användning av begreppet endast syftar till jämförelse med dem som vägrar att acceptera förföljelsen och dödandet av judar under andra världskriget, något som de ivrigt förnekar när det påtalas.

 31. Ingvar

  Håkan #29.

  Skippar Chrome. Kör Comodo Internet Security Premium. De har även en browser ”Comodo Dragon” som kan köras i Comodos ”sandlåda”, dvs i egen isolerad miljö.

 32. Håkan Bergman

  I Aftonbladet av alla blaskor.
  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article20882800.ab
  Lövfen borde vara glad om hans regering fälldes idag, ska han sitta i 4 år vete fan vart S hamnar, andra största eller rentav tredje största parti? Hur kan en ordförande för S komma på tanken att utse Mp som partner, det må gå hem hos kulturtanterna här i Fjollträsk, men banne mig att det går hem ute i landet, god natt S.

 33. L

  #6 ”De kanske borde döpas om från vindkraftverk till något mer passande som associerar till dess uppenbara destruktion av skattemedel, förslag någon?”

  Trearmade banditer är gångbart tycker jag…

 34. pekke

  Håkan B. #29
  Märkligt, har liknande problem med uppdatering av KU i Firefox oavsett version på min Win 7 dator, Chrome verkar däremot funka fint.
  Märkligt.
  Min Samsung mobil med Android webbläsare är det aldrig några problem.

 35. Slabadang

  Jonas N!

  Det finns nån sjuk bakomliggande paranoia med en blandning av sjukligt totalitärt kontrollbehov och förföljelsemani som förenar dessa rabiata totalt hänsynslösa fanatiker. Förbaskat otäcka individer som inte förstår vare sig hänsyn eller rimlighet. De tar till precis vilka medel metoder och verktyg som helst. Hänsynslösa egoister totalt längst inne i sin isolerade bubbla. Titta på dem! Olle Häggström Michael Mann Gavin Smith Oreskes mfl .. det är ju nån gemensam diagnos på fanskapen!

 36. pekke

  Kallare i Maj än normalen.

  http://www.smhi.se/klimatdata/meteorologi/kartor/showImg.php?par=tmpAvv

 37. John Silver

  När blir det vår??
  Jag blev tvungen att köpa nya fröpåsar och göra om allt.

 38. Lasse

  Kanariefågeln är död-köldskadad.
  Ingen smältning påbörjad på Grönland. 22 års mätningar hade tidigare mitten av maj som senaste dag för starten av smältperioden, normalt slutet av april.
  Nu är det slutet av Maj med noll smältning. 30 dar försenad smältperiod som knappt omfattar 150 dar, till större delen styrd av solstrålarnas smältförmåga.
  http://www.dmi.dk/uploads/tx_dmidatastore/webservice/e/n/i/b/m/Melt_combine.png
  Väderläget är låst.
  Isläget kring Arktis är däremot normalt.

  Vill man vara kritisk till detta kan man alltid klippa in universitetet i Georgias kurva som dock har ett fundamentalt fel-gissa vilket!
  http://nsidc.org/greenland-today/

 39. Sigge

  #36 pekke

  Att maj var kall i år har vi nog alla märkt. Enligt statistiken så skulle det vara 0-1 grader kallare där jag bor men skulle jag ha gissat hade jag nog gissat på kallare majmånad.
  Det jag själv lagt märke till var att mars månad var väldig varm och även april var ganska varm. Att jag la märke till det beror mest på vårblommor och andra växter som var ovanligt tidiga i år.

  Hittills har ju året varit ganska varmt även om maj varit lite kallare än normalt.
  http://www.smhi.se/klimatdata/meteorologi/kartor/showImg.php?par=tmpYrAvv

 40. Michael

  Om forskningsfusk, framför allt de avslutande styckena om lata journalister är tänkvärda. http://mobil.dn.se/livsstil/halsa/chokladstudie-var-blasning-for-dokumentarfilm/

 41. tolou

  Paul Vaughan: Sun-Climate 101: Solar-Terrestrial Primer

  https://tallbloke.wordpress.com/2015/05/31/paul-vaughan-sun-climate-101-solar-terrestrial-primer/

  It demonstrates the progress that has been made in solar-terrestrial theory

 42. Bo Carlsson

  Brev skickat till ledarskribent Anna Dahlberg Tidningen Expressen den 28 maj 2015, med anledning av hennes artikel ”Löfven låter som en klimatförnekare”

  Hej

  Citerat från din artikel om Stefan Löfven, och Socialdemokraterna den 23 maj 2015

  ”När klimatskeptiker är ute i debatten och ifrågasätter sambandet mellan koldioxidutsläpp och höjd temperatur tystas de effektivt och med rätta”

  Läste en vetenskaplig artikel om analyser av borrkärnor på Grönland 2014

  Det visade sig att värmen kom först, sedan koldioxidökning, och inte tvärt om. Hur förklarar man detta ?
  Kanske något att fundera på för dem som hävdar att CO2 höjer temperaturen.

  Vad är en ”klimatförnekare” kanske någon som förnekar att det finns ett klimat ?

  Vänliga hälsningar

  Bo Carlsson

 43. Ann LH

  # 42 Och med anledning av dagens ledare ” I Sverige är vi rädda för sanningssägare” har hon fått ännu en påstötning om just detta område där hon kan gå till historien genom att lyfta fram av media förträngda obekväma sanningar.

 44. Slabadang

  Ann LH!

  ”I Sverige är vi rädda för…” FEEEEL! Sveriges journalister är rädda för sanningen!

 45. tolou

  The Age Of Disinformation

  You will never hear about the low tornado count in recent years, the lack of major hurricane landfalls on U.S. coasts over the past 10 years, or the low number of wildfires this year.
  It doesn’t fit their story. But, never let facts get in the way of a good story…. there will ALWAYS be a heat wave, flood, wildfire, tornado, tyhpoon, cold wave, and snow storm somewhere.

  https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2015/05/30/the-age-of-disinformation/

  Svensk översättning:
  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&nv=1&rurl=translate.google.se&tl=sv&u=https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2015/05/30/the-age-of-disinformation/

 46. Ann lh

  Slabadang, men N-e tidnings ledning bibehåller möjligheten till öppen debatt. Idag ytterligare ett väsentligt inlägg.