Ny vetenskaplig diskussionsartikel publicerad av TCS-skribent

Jag har skrivit ihop ett vetenskapligt manuskript och skickat in till den klimatvetenskapliga tidskriften Earth System Dynamics. Det gäller mina fasplansstudier som jag hållit på med som klimatvetenskaplig hobbyverksamhet på en blygsam nivå. Tack för den uppmuntran jag fått här att skicka in artikeln vilket betytt mycket för att det har blivit gjort!
Tidskriften har ett tvåstegssystem för publicering med öppen diskussion och peer review av en så kallad diskussionsartikel på webben i första steget som sedan accepteras eller refuseras för att i det förstnämnda fallet i andra steget publiceras i en slutlig form. Diskussionartikelns titel är Estimation of the climate feedback parameter by using radiative fluxes from CERES EBAF. Jag avser att ge mer detaljer om det hela i mitt blogginlägg fredag 18/1 (alltså inte nu på fredag).
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. bom

  Grattis Pehr till steg ett då!

 2. bom

  Nå går jag OT igen och hänvisar till Peter Harolds blogg. Kartellen-Sebbe umgås med regeringen samtidigt som han sitter i alla TV-soffor och uppmanar till polismord. Karlen är under åtal för grova vapen och narkotikabrott!
  CITAT FRÅN SKRIVARENS BLOGG
  Som om inte TV-sofforna vore nog; statsminister Fredrik Reinfeldt har bjudit in Sebastian Stakset till ett av regeringskansliet arrangerat seminarium med temat ”Framtiden och samhällets grundläggande värden” enligt en annan alternativ sajt sopm heter Fria Tider. …?!! Vafan, säg att det här är ett skämt!!!

 3. Verkligen grattis Pehr!

  Det verkar gediget, så lycka till med fortsättningen.

  Jag hoppas att du håller med om att det egentligen är större behov av information till allmänheten om brister i AGW – än att publicera avancerad kritik i vetenskapliga tidskrifter. Det finns redan >1100 AGW-kritiska tidskriftsartiklar – nålsögat är att informationen inte når allmänheten! Därför gör du ännu mera nytta här på TCS.

  /C-G

 4. Thomas P

  Gratulerar! Jag har retats med er länge för att ni inget publicerar så det är bra att du gör slag i saken så får vi se hur det går.

 5. Tege Tornvall

  Lycka till! Det finns nog mycket på TCS som kunde samlas till ytterligare artiklar på olika håll.

 6. Tege Tornvall

  C.G, 4: Frågan är hur långt ut i allmänheten TCS egentligen når med sitt ändå ganska avancerade innehåll.

 7. Slaget om vetenskapen är väl vunnet redan..det blir säkert ett ärevarv med denna artikel…nu är det nog prio på att bemöta vulgärpropagandan från ”grönt” håll och okunniga journalister.

 8. Ingemar Nordin

  Pehr B. LYCKA TILL!, säger jag bara.

  Jämfört med vad de publicerar i Nature Climate numera så ligger dina inlägg skyhögt över!

 9. Ann L-H

  Häftigt!
  Stort lycka till!

 10. RB

  Stort grattis!

 11. bom

  En OT till. Hela havet stormar i centrifugalpartiet!

 12. Slabadang

  Pehr B!!
  Salut! Jätteroligt och din fantastiska pedagogiska förmåga i kombination med din noggrannhet följer dig i allt du producerar, så det är självklart att du kommer segla igenom med bästa omdömen längs vägen.
   

 13. HenrikM

  cooooolt

 14. Peter Stilbs

  Bravo, Pehr – det kommer säkert att ge visst eko.

 15. Vad kul! Grattis!

   

 16. Mikael

  Det kanske blir skribenterna på TCS som skriver nästa rapport om Världens klimat? Inget förvånar mig längre! Peer-reviewad av Thomas P och UI.

 17. Bertel

  Glada nyheter. Grattis Pehr.

 18. Bra jobbat Pehr!

 19. Börje S.

  Instämmer i hyllningskören!
   
  /Börje S.

 20. Pingback

  […] i Climate of the Past är en systertidskrift till den tidskrift Earth System Dynamics där jag själv nyligen publicerat en diskussionsartikel. För Astens artikel har nu den interaktiva diskussionen genomförts och två sakgranskare […]

 21. Tack för alla vänliga ord!

   

  Lägg märke till att jag i artikeln har med Acknowledments:

   

  Acknowledgements. The author thanks the writers and denizens of the blog Stockholmsinitiativet for valuable criticism and for encouragement to submit this study to a scientific journal.

   

  Ordet denizen har ingenting med deny att göra. Jag har fått det från Judith Currys blogg och det skall tolkas på följande sätt:

   

  One that frequents a particular place: a bar and its denizens.

   

  Så med detta menar jag alltså var och en som kommenterar på TCS, ingen nämnd och ingen glömd.

 22. Pelle L

  Pehr Björnbom #21,
   
  Du är alldeles för blygsam!
  Men jag/vi tackar naturligtvis för och känner oss hedrade av din vänlighet.
   
  Om denizen så säger min engelska ordbok (Norstedts 1965):
  1. Nu mest poetiskt Inbyggare
  2. Utlänning som bor och besitter egendom i ett land
  3. Naturaliserat djur
   
  Skål! 😀

 23. Pingback

  […] vetenskapliga diskussionsartikeln publicerades förra veckan (se referens nedan). Artikeln utmynnar i ett värde på den så kallade […]