Ny uppdaterad upplaga av Rockefeller – En klimatsmart historia

Samma dag som Greta Thunberg utsågs till årets person av Time Magazine släpptes nya utgåvan av Rockefeller – en klimatsmart historia samt den mycket efterfrågade engelska versionen, Rockefeller – Controlling the Game.

Rockefeller sv+eng

I  boken går det bland annat att läsa om Time Magazines nära kopplingar till Rockefellerfamiljen. Time-Life Building är en del av Rockefeller Center och grundaren Henry Luce ingick i en av panelerna till Rockefeller Brothers Funds Special Studies Project på 50-talet (i denna mycket ambitiösa rapport under ledning av Henry Kissinger såddes fröet till att göra klimatet till den stora ödesfrågan för mänskligheten).

If it becomes possible to interfere actively in the big processes with the atmosphere, the results are likely to transcend national boundaries. The problems that will then arise must be handled on an international basis. (RBF Special Studies Project)

Svante Arrhenius lärjunge, meteorologen Carl-Gustaf Rossby, prydde omslaget på Time Magazine 1956 och förebådade en tid som skulle komma.

Beställ direkt av Pharos om ni inte redan har den (i annat fall så passar den utmärkt som julklapp). Sprid till vänner, bekanta och internationellt. Ett exemplar kostar 372 kronor inklusive porto och betalas via Plusgiro: 814120-2 eller Swish: 123 291 9397 (Media & Trading AB).

Det går också att för 390 kronor (inkl porto) få boken inslagen som julklapp (med juletikett) skickad direkt till den du anser behöver boken. Beställ via Pharos och meddela adress samt eventuella önskemål.

I den nya utgåvan (386 sidor) finns nya spännande tillägg, unikt bildmaterial, klargörande slutsatser och ett omfattande index. Boken är inbunden och av mycket hög kvalitet.

Några röster om boken:

”Framställningen bygger på ett gediget arbete med att ta fram data över familjens engagemang, alltifrån 1900-talets början. Författaren Jacob Nordangård är forskare och skriften är föredömligt dokumenterad.” (Ulf Karlström, BTJ)

”Jacob Nordangårds bok är spännande som en deckare och samtidigt en av decenniets viktigaste böcker.” (Staffan Wennberg, ordförande WTA 2014-2016)

”Jacob Nordangårds senaste bok är en ”måstebok” för oss alla, som söker förstå vart ”vi” är på väg – och alla andra. I en öppen och demokratisk värld skulle dess innehåll snabbt spridas och debatteras högt och ljudligt, särskilt i all oberoende och objektiv Public Service. Måtte det bli så!” (Ann Löfving-Henriksson)

”Boken är helt klart en akademisk bedrift och vad jag kan avgöra saknas helt internationella förebilder. Detta är grundforskning på hög nivå.” (Läsarrecension från Bokus)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Carin S

  Tack Jacob för fantastiskt spännande o framför allt skrämmande bok. Har läst förra upplagan och innan dess läste jag Homo Deus utav Yuval Noah Harari. Är hälften av det ni skriver vår framtid så är den väldigt skrämmande.
  Men jag hoppas att människor inser denna utveckling i tid och bromsar sig ur den. Just nu verkar det vara lite mindre hoppfullt men ju fler som läser och tar del utav din bok så blir vi fler som verkar mot demokratins nedmontering och en rik adel som anser sig vara förmer än andra.

  Så ni som ännu inte läst Jacobs bok, gör det!

 2. Paul

  OT
  Mitt under pågående Madridmöte så snöar det något kopiöst i Spanien. Över 30 cm snö har kommit det senaste dygnet i bla Huesca. Lite parodiskt får man säga när galningarna från greenpeace klättrar på husväggarna i Madrid.

 3. Ulf

  Svar 2

  Väder överraskar mig aldrig. Men det är alltid spännande att se hur klimathysterikerna lyckas förklara precis allt väder med koldioxiden. Kallt, varmt blött eller torrt det spelar ingen roll.

 4. Ulf

  För övrigt blev väl Donald Trump årets person i Times 2016? Times är ingen popularitetstävling om man säger så.

 5. Göran J

  Kan bara stämma in i hyllningskören till Jakobs böcker.
  Boken om Rockefeller slår alla deckare med stor marginal från GW till Camilla Läckberg.
  Det otäcka med boken är att den skildrar en verklighet som inte jag trodde fanns, eller kanske snarare inte hoppades fanns.