Ny klimatkrock i Malmö

Jag fick just ett mail från Klimax i Malmö att det i morgon är dags för månadens ”klimatkrock”.

”Det är 10års jubileum för vår underbara bilblockad/gatufest och nostalgin kommer flöda! Vi kommer satsa på en fetare krock än någonsin, förutom vår ekofika kommer det bjudas på underhållning i form av dockteater. Ta med dig kläder eller dylikt till vår bytarhörna. Vi uppmanar även alla att ta med sina djur, sin lärare och sina kompisar. Tillsammans skapar vi ett opinionstryck som sätter lite press på våra fega bakåtsträvande politiker.”

Ekofika och dockteater, minsann. Samling sker torsdagen 4 september kl 17.30 utanför Triangeln i Malmö. Be there or be square.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Johnny

  100 spänn på att där kommer finnas ett soppkök.
  100 spänn till på att några ”spontant” kommer att börja dansa.
  Sedan kvitt eller dubbelt på att självgodheten skulle kunna, om tekniken fanns, försörja Malmö stad med energi för ett helt år…

 2. fogge

  Man undrar hur mycket skatt den här kategorin människor bidrar med till samhället..

 3. har funderat på en sak … kanske är det inte klimatförändring utan ”människo-förändring” vi ser …. vi handlar inne i inglasade gallerior , vi spelar bandy inne och fotboll på konstgräs m.a.o vi accepterar inte längre ”väder” utan slår på ”klimatorn” i bilen och …???  

 4. Folk har alldeles för mycket fritid.

 5. Jerker Andersson

  Malmö, det är ju bara ca 1h bilresa ner, man kanske skulle ta på sig en vit T-shirt med texten ”Rör inte min CO2” och bara vandra runt där och se vad som händer =)

 6. Peter

  10-årsjubileum?? Jag trodde de började störa framkomligheten för mindre än ett år sedan??
  Kan inga ta sina stora jänkare, åka dit och helt enkelt rensa upp slasket?

 7. Johnny

  Så blev det någon dans med soppa eller?

 8. Toprunner

  Tycks ha vart en medioker tillställning. Dockteater blev det visst i alla fall till polisens förnöjelse. Sydsvenskan
  Jag tycker de skulle ha haft mod att försöka stoppa Power Bigmeet i Västerås (Juli varje år) … det skulle ge ordet konfrontation nya dimensioner.

 9. Johnny

  Jag gillade banderollen med texten ”Stoppa klimatkaoset NU”.
  Kanske är det helt så enkelt att de inte förstår att klimatet är kaos, ska vara kaos och alltid kommer att vara kaos.
  Men om sanningen ska fram så har jag själv varit med på liknande aktioner även om det är nästan 15 år sedan nu, men då var temat att boende och arbetande människor i stadsmiljö drabbades av cancer då bilarna spydde ut så mycket gifter. Det blev en hel del gågator efter det (vilket förmodligen hade hänt ändå eftersom butiksinnehavarna ville ha det så) och min stad är i dag mycket trevligare. Kul med engagerade människor, synd att de verkar ha kola innanför pannbenet. Ungerfär som när jag hängde med på ett SAC möte eftersom de som fackförening var oerhört mycket aktivare än min egen, men det visade sig att jag var den enda fastanställda på mötet. Resten av deltagarna var studenter och ickearbetsvilliga. Men arbeta fackligt skulle de göra. Nåja, nu representeras jag av fackgubbar från LO som inte heller är så insatta i arbetslivet.
  Skulle också vilja se dem (försöka) stoppa ett Power Bigmeet. Förresten röstar inte deras deltagare också? Varför försöker ingen politiker profilera sig på att vara skeptisk till AGW?

 10. Johnny

  http://www.youtube.com/watch?v=UsXEoU_vbR8
  Massivt med folk, säkert uppåt 40st. Ändå schyst av dom att spela introt till Ika i rutan, suverän låt.