Uppdrag klimat – med rätt att leva

Nej, det är inte titeln på den kommande Bondfilmen, även om den också har en viss koppling till miljö och klimat. 🙂 ”Uppdrag klimat – med rätt att leva” är i stället en nyskriven pjäs som den 16 september har urpremiär på Klara Soppteater (OBS ej sopteater, även om man kan ledas till att tro det). Den är skriven av Ole Forsberg och Binnaz Ayata och producerad i samarbete med Energirådgivningen.
/ur pressreleasen/
Pjäsen är både en skrämmande tidsresa i klimatets historia och en dråplig historia om att försöka skriva en pjäs om klimathotet. Tidsresan börjar vid jordens födelse för 4,5 miljarder år sen och slutar hos dagens moderna människa som jagar pengar och livets mening. Med på resan finns en grupp neandertalare som köar utanför Stockholms stadsteater, en politiker som väntar på att folket ska engagera sig i klimatfrågan och en tjej som punkterar däcken på sin pappas suv.
Det låter som ett måste i årets dos av kultur, eller hur?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Magnus S

  Appropå ingenting:
  Karin Bojs som har blivit nominerad till NE:s Kunskapspris i kategorin -övrig verksamhet/unik personlig insats- kommenterar:
  Varför tror du att just du nominerats till Kunskapspriset?
  ”- Priset går ut på att sprida kunskap och det är vad jag gjort systematiskt i över tio års tid till DN:s stora målgrupp.”
  Min kommentar: Byt ”sprida kunskap” mot ””sprida klimatpropaganda” så stämmer det bättre.

 2. Jake

  Vad ska jag läsa om jag vill lära mig om båda sidors argument, teorier och forskning?
  En sammanfattning av IPCC:s material och en sammanfattning av kritiken mot IPCC samt IPCC:s svar på kritiken är vad jag är ute efter. Finns det en balanserad debatt över huvud taget? Det är mycket av ensidigt tänkande, hejarop och tvärsäkra uttalanden, inte minst här. 

 3. Jake: Du kanske skulle läsa min bok, den jag håller på att skriva just nu. 🙂

 4. MPGE

  Heja Maggie! Jag blir säkert bland de första som ska läsa den!
  But what about Thomas 🙂