Norges finansminister vågar tvivla på alarmismen

siv jensen

Från Västerbottenkuriren: ”Norges finansminister Siv Jensen uttrycker i en intervju för Aftenposten TV tvivel på att klimatförändringarna har orsakats av människor. Det är inte i linje med vare sig regeringens hållning eller Norges internationella klimatprofil.”

VK rubricerar sin artikel: ”Jensen otydlig om klimatförändringar”.

Från norska Aftenposten: ”- Du er den eneste partilederen her i landet som har aktive og høyrøstede klimaskeptikere i ditt eget parti. Er du selv overbevist om at de klimaendringene som er dokumentert de siste ti årene er menneskeskapte?” Jensen svarar: ””Nej”. Varpå Aftenpostens reporter påstår att hon går emot IPCC.

Det verkar med andra ord som om det faktiskt finns en ledande politiker i Norden som vägrar att följa alarmisternas mantra. Aftenposten har fel om att det är ”dokumenterat” att de sista tio åren har inneburit en ökad global värme, inneburit klimatförändringar eller att dessa fiktiva klimatförändringar skulle vara människoskapade. Aftenposten har också fel om att IPCC skulle påstå något sådant.

Klimarealisterna kommenterar det här.

Tur som sagt att det finns någon politiker i regeringsställning i Norden som vågar säga nej till alla villfarelser som dominerar politiken och våra gammelmedia. Modigt. Grattis Norge!

Själv är jag sååå innerligt trött på alla dessa näringslivsföreträdare, generaldirektörer för statliga verk och politiker som omedelbart viker ned sig för SvTs och SRs reportrar. De vågar aldrig sticka ut, och pudlar omedelbart om de begått något fel i publik services och stormedias ögon.. De tycks inte förstå att många svenskar gillar folk som står på sig (även om man inte håller med i sak) och som kan följa upp sin ståndpunkt med goda argument. JoNova har en del förebilder från den australiensiska åsiktskorridoren.

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lasse

  Kontroversiellt uttalande från ett parti som inte drar sig för klarspråk, även i andra frågor.
  Enligt media så har hon en engagerad syster, Nina Jensen, secretary-general for the Norwegian WWF, som hon kan debattera med/mot.
  Även SD är avvikande i bägge de frågor som utmärker framskrittspatiet.
  Vana vid att ta obekväma frågor på allvar?

  Judith Curry vill ha en saklig debatt. : http://judithcurry.com/2015/05/04/what-are-the-most-controversial-points-in-climate-science/#comment-699632

 2. Björn

  Siv Jensen har rätt i sin insiktsfullhet. Se bara på senaste UAH.

  http://www.drroyspencer.com/2015/05/uah-v6-0-global-temperature-update-for-april-2015-0-07-deg-c/

 3. Stickan no1

  Andra norrmän vet trots avsaknad av mätdata vad som gäller: ”Climate drives ’new era’ in Arctic Ocean”
  Från BBC:
  ”The director of the institute, Jan-Gunnar Winther, said that measuring what happens in the winter was vital to improving scenarios for future climate change

  ”We have almost no data from the Arctic Ocean in winter – with few exceptions – so this information is very important to be able understand the processes when the ice is freezing in early winter and we’ll also stay here when it melts in the summer,” he explained.

  ”A new era has entered, we are going from old ice to young ice, thinner ice and the climate models used today have not captured this new regime or ice situation.

  ”So knowing how it is today can improve climate models which again improve the projection for global climate change.” ”

  http://www.bbc.com/news/science-environment-32553668

 4. Ann LH

  Här har vi ju haft SD som gått före och diskuterat klimat- och energifrågan på ett uppfriskande icke politiskt korrekt sätt. Med tanke på hur invandrar- integrationsfrågan utvecklats medialt kan det snart vara dags för ett uppvaknande även i den här frågan. Lotta Grönning i gårdagens P1 Go’morgon Världen var tex en njutning att lyssna på.

 5. Sören G

  Desinformationen sprids överallt. Här Coffee Party.

  https://www.facebook.com/coffeeparty/photos/a.313395813326.193473.304981108326/10153857579408327/?type=1&theater

 6. Lennart Bengtsson

  Hon ser ju riktigt övertygad ut. Vi får hoppas det bygger på fakta och inte på ”magkänslan”. Det är kanske inte otänkbart att den allmänna debatten kommer att bytas i sin motsats med till slut mer eller mindre samma resultat. Vetenskapen och”sanningen” får sitta emellan.

  Låt oss se vad som händer, det viktigaste är trots allt en öppen debatt där människor vågar ha olika uppfattningar. Här är Norge ett föredöme, men knappast Sverige.

 7. bom

  Vetenskapens värld försöker skrädda om massutdöendet av dinosaurierna till vår nutid. Hjälp vi kommer att dö ut prcis som dinosarna och det är vårt eget fel för vi släpper ut enorma mängder jättefarlig värmebevarande koldioxid, SVT sjunker djupare och djupare. Nog vore det bra för oss om SVT utrotades!

 8. Ingemar Nordin

  Från framskrittspartiets hemsida:

  ”Klimapolitikk: Det må gjennomføres fornuftige tiltak for å redusere globale utslipp av klimagasser, og legges vekt på tiltak som vil ha generell god miljøeffekt, fremfor dyre symboltiltak. Det må kuttes utslipp av klimagasser der man får størst effekt.”