Nolltolerans in Grönköping

Nolltolerans

mot klimat är något vilket vi absolut måste införa å det snaraste – helst ännu snabbare – framkommer av ett pressmeddelande från Miljöpartiets Grönköpingskontor, med tillägget att om detta icke visar sig fungera ”komma vi att pröva med dubbel nolltolerans”.

klimatutskott GK
Miljöpartiets klimatutskott under en paus i nolltoleransarbetet

Rolf Oward

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ann lh

  Nolltolerans mot vår eländiga MSM, som korat en multi-mentalt handikappad 17-åring till årets kvinna. Så kränkande!

 2. Lennart Bengtsson

  Dubbel nolltolerans är väl vad MP:s ungdomsförbund har i tankarna när de vill lägga ned en del av landets inrikesflyg. Låt mig istället ta steget fullt och förorda trippel nolltolerans där alla resor förbjuds för att rädda klimatet. Detta bör inte innebära någon begränsning eftersom man idag kan umgås alldeles utmärkt på nätet såväl i bild som ord. Med litet större bandbredd som kommer med system V kan man till och med projicera samtalspartners tredimensionellt. Om man tycker människorna är för många och därmed ett klimathot kan man ju alltid konversera med sin tvättmaskin eller sin gräsklippare som lär bli möjligt med system V.

 3. latoba

  #1 Ann lh ,#2 Lennart Bengtsson
  Håller helt med er. Om förståsigpåarna i MP, V och MSM får hållas så kommer väl snart nolltolerans när det gäller husdjur och rid-och travhästar.

 4. Anders

  Pointless tipping-point påpekad i pk media => power-point?

 5. jensen

  i Grönköping har man väl planer på att i besparingens namn stryka 2:an i CO2, så att det blir lättare att förklara allt giftigt.

 6. Rolf Mellberg

  Om man googlar på ”bosnia china coal” så ser man snart att man tänker bygga nya kolkraftvek i B-H men det ses inte med blida ögon i Bryssel, se t ex här:
  https://emerging-europe.com/business/planned-bosnian-coal-fired-power-plant-violates-eu-rules/

  Kraftverk ska byggas i staden Tuzla vilket föranleder mig att berätta att till denna smutsiga stad flyger jag och min hustru den 1 maj, för att sedan fortsätta till Sarajevo, Mostar, Dubrovnink och adriatiska havets lilla bortglömda pärla Motenegro, varifrån vi återvänder efter tre veckor.

  Det gäller ju att passa på innan du Lennart lyckas få igenom att totalt resestopp. 🙂

  Och om någon säger att de förfäras över vår brist på flygskam så säger jag att denna resa är en avsiktlig provokation mot det PK-etablissemang som kunde ta sig ett så groteska uttryck som Ekdahl och Ekdahl nyligen visade prov på. (kolla Swebbtv Lars Bern bara)

  Här stannar vi i fem nätter:
  https://www.croatiagems.com/cavtat-bay/

 7. jensen

  Man har ju sedan länge påbörjat en förändringsprocess att i alla klimatprogram benämna H2O = CO2 beträffande alla klimatfördärvliga skorstenar.

 8. Håkan Bergman

  Mera från Grönköping:
  ”Framtidens digitalisering måste bli feministisk!”
  Det löses enklast genom att man avskaffar ettorna och gör alla beräkningar med enbart nollor.

 9. Lasse

  #1 Kvinnor kan de oxå!
  Det är inte bara Refat el Sayed som kan koras som årets man för att sedan sitta av tronen och få en tid i utvisningsbåset.
  Kan ingen vänligen gå ut i regnet och upplysa denna tös att solen skiner allt mer.
  Fortsätter den trenden så lär vi snart sakna regnet 😉
  https://www.smhi.se/polopoly_fs/1.143989.1548428766!/image/allsack_1983-lastyear.jpg_gen/derivatives/Original_1256px/image/allsack_1983-lastyear.jpg

 10. Lars Cornell

  #9 Lasse Om molnen minskar så stödjer det teorin om positiv återkoppling, eller hur?

 11. Håkan Bergman

  Rolf Mellberg #6

  EU kanske skulle vara lite försiktiga där, nu är visserligen Bosnien inte EU-medlem ännu men Bryssel borde ändå lägga band på sig. Mays brexit-deal lär fällas i underhuset om hon inte innan kommande tisdag får en juridiskt bindande ändring om det s.k. backstoppet. Nu måste en sån ändring godkännas av EUs ministerråd som möts den 22/3 och rådets beslut måste vara enhälligt. Brittiska brexitanhängare kan ju börja resonera som så att dom kan använda lika smutsiga metoder som maffian i Bryssel och övertala nåt land, kandidater borde finnas, att sänka avtalet och saken är klar, UK lämnar EU en vecka senare utan avtal och spar 39 miljarder £ på köpet.

 12. Lasse

  #10 Lars C
  Om du menar mer vatten i atmosfären så nej
  Om du menar att mer sol är positivt så ja.
  Fast jag är lite orolig.
  300 timmar mer sol per år under 40 årsperiod.
  Säg att vi utgår från 1600 timmar och har ca 4000? timmar då solen är över horisonten så lär vi år 2303 få uppleva sol under hela dagen året runt.
  Fast det är väl bara en del av himlen som behöver vara klar ,över mig i alla fall! 😉

 13. Fredrik S

  Det var ju inte oväntat men Ekobrottsmyndigheten i Grönköping kommer inte bry sig om Wetterstrand.

  Undrar vad som krävs för att de ska bli intresserade?

 14. Peter Stilbs

  Den här är bra! Heja Patrick Moore!

  https://www.breitbart.com/radio/2019/03/07/greenpeace-founder-global-warming-hoax-pushed-corrupt-scientists-hooked-government-grants/

 15. Robert Norling

  #1 Anna lh.
  Förstår till fullo om du och många andra systrar känner er kränkta.
  En liten rättelse bara, Greta är bara ett barn. 16 år fyllde hon på en av de förstadagarna i januari.
  Att ett skolstrejkande barn med ätstörningar och vanföreställningar blir årets kvinna är skandalöst.
  Om den lilla flicka skulle vara landets mest framstående och eliten av ”kvinnor” så kan man ju undra hur resten av de feminina är här i landet.

 16. Fredrik S

  Robert och Ann Lh,

  Fast det var väl bara någon Gallupundersökning väl?

  Läste nyligen i Grönköpings Veckoblad hur fel det kan bli. Det var någon vegan-dam som svarat nej på GV’s gallupfråga om hon minskat sin köttkonsumtion och därmed råkade hamna i kolumnen miljöbovar.

 17. Olav

  Undrar om det var murens och östblockets fall som i huvudsak öppnade vägen för att en ny, grön vänsterrörelse med storm intog Sverige och Europa från 1989 och framåt?
  Kommunismen lockade för få. En grön ideologi som tar död på välståndet lockade så väldigt många fler. Ja till och med så många att inget politiskt parti i t ex Sverige tar avstånd från den gröna vänsterrörelsen. Tvärtemot – alla partier, kanske med ett litet undantag av SD tävlar om att vara mest verklighetsfrånvänd.

  Framtiden ser helt annat än ljus ut.

 18. Rolf Mellberg

  Till Lennart och övriga:

  Jag hittade en liten rapport som försökte (bort-)förklara hur det kom sig isen i Arktis har inte krympt som väntat utan att den senaste återhämtningen bara är ett tillfälligt fenomen som snart kommer att vika för en fortsatt krympning:
  https://climate.nasa.gov/news/2831/wintertime-arctic-sea-ice-growth-slows-long-term-decline-nasa/

  För min del klingar detta ihåligt, men så har jag också nördat ner mig lite på AMO, ett fenomen som (naturligtsvis) inte alls nämns i den här rapporten.

  Mot den bakgrunden är det intressant att dessutom läsa:
  http://notrickszone.com/2019/03/07/new-study-reveals-the-arctic-region-was-4-6c-warmer-than-recent-decades-during-the-1930s/

  Dessa frågor är ju relaterade till det gästinlägg jag skrev för ett par veckor sen angående Islands (och Grönlands) glaciärer där jag menar att dessa nu borde sluta krympa och kanske även kommer att vända till tillväxt. Man kan vara försiktigt optimistisk att Arktis isar nu börjar växa till sig och det kommer nog att få effekt på ovan nämnda glaciärer.

  Skulle man t o m kunna hoppas att Lennart B skulle kunna uttala sig om detta?

 19. Lasse

  Nolltolerans mot avbrott i kommunala verksamheter på grund av väder råder i hela Grönköping.
  På grund av risk för oväder stänger vi därför all verksamhet tills väder åter råder.
  Efter stängning skall vi återuppta verksamheten efter en tids utvärdering av ev ovädersskador.

 20. Olav

  Kan någon ge mig ett svar:
  Varför bestraffas brott så enormt lågt för de som utför dem med klar vänsterideologi som bakgrund?

 21. Ingemar Nordin

  Olav #17,

  ”Undrar om det var murens och östblockets fall som i huvudsak öppnade vägen för att en ny, grön vänsterrörelse med storm intog Sverige och Europa från 1989 och framåt?”

  Absolut var det så. Murens fall innebar ett stort trauma för vänstern i Sverige. I början av 80-talet menade t.ex. dåvarande statsminister Ingvar Carlsson att Sovjet skulle gå om Väst i ekonomisk utveckling

  Jag följde en del socialistiska debattidskrifter under 80- och 90-talen, och på 90-talet via nätet. Det var bekymmersamt. Klass var ute och feminism passade liksom bara halva befolkningen, trodde man. Men så kom klimathotet och många i det socialistiska lägret hoppade på detta.

  Men kommunisterna/vänsterpartiet har alltid varit splittrade: Först om man skulle hålla på Stalins linje, sedan om man skulle hålla på Maos linje som inte stämmer med Marxs analys att fabriksarbetarna skulle ta makten. Det fanns alldeles för många bönder i Kina så Mao och de västerländska socialisterna fick modifiera teorin lite grand.

  Nu är det alltså klimatet som Jonas Sjöström vill få igenom. Men det muttras en hel del bland gammelkommunisterna, exempelvis Göran Greider och många andra, som vill hålla sig till den marxistiska klassanalysen.

  Det var mycket underhållande att se hur vänstern skulle jämka samman Marx med Ahrrenius som ju var en gammal rashygieniker. 🙂

 22. Lasse

  En bild säger allt:
  https://realclimatescience.com/wp-content/uploads/2019/03/NumberOfAllTimeRecordsAtAll1218USHCNStations_shadow-Copy.jpg

 23. Gunnar Strandell

  Lasse #19
  Där jag bor har vi nolltolerans mot dåligt väder. Vi håller oss inne och drar för gardinerna. Det är bara hundägare som tvingas ut på trottoarerna.

  Vi har samma inställning till klimatförändringar, oavsett vilket håll de slår. Men vi strejkar inte, eftersom nästan alla är pensionärer. 😀

 24. Rider

  #11 Håkan Bergman angående Brexit.
  (Helt OT från klimatfrågor visserligen men rätt å kul)
  Borde bli Storbritanniens bidrag till Eurovision Song Contest.
  17 million F.O.s !
  https://m.youtube.com/watch?v=jiUFPjulTW8&time_continue=202

 25. Lars Moberg

  För er som ännu inte läst boken “Falskt Alarm” rekommenderar jag att göra det, klart läsvärd!

  http://falsktalarm.se

 26. Egon

  Tänk om vi satsat alla pengarna som migrationen kostat på spetskompetens inom kärnenergi istället.
  Då hade vi kunnat sälja el till Europa med säkra reaktorer och knallat runt som oljesheikar i pyamas…..
  Vår ”värdegrund” hade varit orubbad och vår befolkning homogen.
  Högutbildade hade stått på kö för att komma hit.
  Istället lägger vi oss platt.
  Indien,Kina och resten av världen kör ifrån oss medans vi är upptagna med genusfrågor och metoo skit.
  Arma moderland.

 27. Rolf Mellberg

  Kolla här då, en tillnyktring kan skönjas:

  Climate. Change your mind.

  https://www.youtube.com/watch?v=Np_CHy9ql4M

 28. Håkan Bergman

  Ingemar Nordin #21
  Ingvar Carlsson var inte ensam att tro att Sovjet skulle passera väst ekonomiskt, det stod i kursböcker i nationalekonomi här i väst ända till slutet på 70-talet. CIA anade väl att siffrorna inte kunde stämma, men inte ens dom insåg hur illa det var. Hade det bara varit ledningen som ljög hade det varit enklare att analysera, men alla ljög och ingen hade koll. Gorbatjov insåg inte heller fullt ut hur ruttet systemet var och trodde att det skulle gå att reformera det och när han försökte det rasade hela systemet samman. Gorbatjov var kommunist tro inget annat.

 29. tty

  #18

  ”Dessa frågor är ju relaterade till det gästinlägg jag skrev för ett par veckor sen angående Islands (och Grönlands) glaciärer där jag menar att dessa nu borde sluta krympa och kanske även kommer att vända till tillväxt.”

  Har i princip redan hänt. Kolla Figur 5 här:

  http://polarportal.dk/fileadmin/user_upload/polarportal-saesonrapport-2018-DA.pdf

 30. Ingemar Nordin

  tty #28,

  Precis. Island och Grönland hade en sällsynt kall sommar 2018. Av någon anledning har svenska meteorologer glömt att nämna detta för svenska media.

 31. Staffan Lindström

  21 Ingemar Nordin
  Är vi överens att Ingvar Carlsson blev statminister på förekommen anledning 1/3/1986?

 32. Ingemar Nordin

  Staffan L #31,

  Ja, IC kanske inte var statsminister när han sa det där om Sovjetunionen. Men det visar väl hur dålig koll han hade på Sovjet utan verkade svälja deras fejkade siffror.

 33. Dan

  Patrick Moore, en av grundarna till Greenpeace tar bladet från munnen:

  https://www.rt.com/news/453382-greenpeace-founder-global-warming-scam/

  Äntligen en god nyhet. De är inte många numera.

 34. Bim

  Angående Greta.
  I går var jag på apoteket för att köpa tunna gummihandskar, så fick jag idén att fråga:
  – Har ni någon medicin för klimatångest?
  – Nja,… jag vet inte… är det du som har klimatångest?
  Hon började väl fundera på några lugnande piller.
  – Nä, inte jag. Det är mina barnbarn. De har slutat gå i skolan, de sitter ute på gatorna och viftar med plakat. Jag har försökt att bota dom själv genom att tala om sanningen, men det hjälper inte.
  Skratt! Sedan hade vi ett kul samtal om sakernas tillstånd.
  Jag tror hon hade samma insikt som jag. 😀

 35. Lasse

  #34 Bim
  Bästa boten mot ångest är att gå i terapi.
  Gå ut en solig dag , vänd dig mot solen, blunda och känn hur solen värmer ;-
  Detta kan vi göra allt oftare numera.
  SMHI fick en fråga om hur de kunde förklara att vi har 8% mer solenergi (KWH/KVM år) idag än för 40 år sen. Det är till följd av aerosolerna!
  Fast de skrev inte så utan såhär:
  ”Aerosolerna har en tydligt avkylande effekt på klimatet, med en global minskning av mängden antropogena aerosoler kan det leda till en signifikant temperaturökning. ”
  Hur ser då utsläppen ut? https://ourworldindata.org/air-pollution
  Globala SO2 peakade 1980 och är nu (2010) nere på 1960 års nivå.
  För Sverige är utvecklingen ännu större. 1990 till 2012 reducerades SO2 med 83%
  https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Miljo/Utslapp-i-Sverige/Naringslivets-utslapp/

  Detta borde väl bota klimatångesten för dem som kan ta det till sig!

 36. Michael E

  Efter ett decennium med fördjupningar inom olika delar av klimatdebatten där jag även stundtals tagit en aktiv del via inlägg här och i kommentarsfält i större Svenska dagstidningar samt inte minst i diskussioner på arbetsplatsen och med bekanta så framstår Svensk allmänhets kunskap om klimatet något bättre än tidigare om än fortfarande på en mycket basal nivå.

  Fler än tidigare vet att temperaturen ökat med ca 1 C och inte 10 C och fler vet att kopplingen mellan ökade utsläpp och en katastrofal utveckling för jorden inte är vetenskapligt belagd. För att fler ska höja sin röst mot de lögner som sprids om det nuvarande och framtida klimatet behövs dock inte bara fakta utan en anledning att göra detta. Få ser meningen med att ifrågasätta något som prånglas ut inte bara via media utan också via miljöavdelningarna på olika arbetsplatser. Risken att stämplas som en rättshaverist är stor med därtill medföljande konsekvenser om hur man uppfattas i organisationen.

  Chefer och beslutsfattare ser eftergifter till de miljöaktivister som finns i organisationen som ett opportunt sätt att få organisation att framstå som medveten och attraktiv för framtida arbetssökanden och här spelar inte minst HR avdelningen en viktig roll. Dessa aktivister är dock väldigt få och tar aldrig en debatt med någon som kan avslöja att deras aktivism vilar inte på kunskap utan på insikten att de skapat sig en nisch inom organisationen som ingen har någon anledning att ifrågasätta.

  Media, alla större arbetsplatser, institutioner, skolorna, universiteten, partier och andra delar av samhällskroppen framför budskapet om att klimathotet är verkligt. Därför kan Greta Thunberg, Rockström och andra individer som förenas av en god förmåga att uttrycka sin oron över klimatet få härja fritt och i stort sett utan ifrågasättande.

  Jag är mycket skeptisk till att Sverige kommer vara den plats på jorden där striden mot klimataktivisterna kommer att tas förrän en större förändring skett utanför Sverige. Lögnerna om klimathotet fullkomligt genomsyrar varje del av Svenskt samhälle och ska en större förändring ske så måste någon eller några delar av samhället ta den striden. Jag ser inte någon tendens till detta, En möjlighet kan dock vara om man driver klimatskatterna och åtgärderna så långt att det får kraftigt negativa genomslag i väljaropinionen men även här är tvivlar jag på att politikernas självbevarelsedrift, med undantag för MP, är så låg att de utsätter sig för något sådant.

  Jag är dock mycket förhoppningsfull till att en förändring kommer att ske utanför Sverige. Det är inte bara USA som kommit att ifrågasätta klimathysterin. Partiöverenskommelsen är uppenbarligen kraftigt skadeskjuten av oviljan att finansiera åtgärderna. MSM har via internet tappat sitt monopol på informationsspridning och i länder som USA har man en betydligt mer diversifierad mediamarknad där fler konservativa och sansade röster hörs. USA och Västeuropa har vidare en befolkning som i grunden är socialkonservativ där alltför stora vänstergirar korrigeras vid nästföljande val.

 37. Anders

  Hörrni , MP och utländska motsvarigheter är (över)mäktiga för att de är små (men gapiga) politiska partier. Som egentligen driver EN fråga: klimathotet!

  Vi kan inte bara sitta här och i smyg gnälla på det uppskrämda samhället. Vi måste agera! Politiskt! Därför undrar jag om det finns något parti som redan idag seriöst aktivt driver KLIMATREALISM och därmed är FÖR KÄRNKRAFT och MOT CO2-SKATTER, KLIMATLAGAR mm?

  Annars borde vi snarast bilda ett sådant ÄKTA MISSNÖJESPARTI. Vi skulle kräva fakta på bordet från IPCC och de klimathotstroende. Samt en OBJEKTIV public service.

 38. Dan

  Anders #37;
  Det är inte lite du begär av ett land där röster höjs för att göra stackars lilla Greta till statsminister.
  I och för sig, om tankegången är att allt är bättre än den vi har så… Men ändå.