Naturvårdsverkets tältmöte i dag

nvv
Kanske någon erinrar sig att detta möte går av stapeln i eftermiddag. Bra väderbakgrund i alla fall. Här i Stockholm har vi riktig ”climate disruption” i dag.  Jag gick in för att kolla det aktuella programmet. Videosändning på webben för de intresserade. Hm …
Efter några djupa suckar föll mina ögon på en länk till en undersida – (klicka för större variant) det som illustreras i ovanstående bild  – ett färdigt föredragspaket på CD-ROM. Kostnadsfritt!  Fri Frakt. Bonusmaterial! Du sponsrar med Dina skattepengar.
Och Du behöver bara läsa innantill! Färdiga talarmanus!  Underhåll Dina vänner och bekanta!
(OBS – Utropstecken betyder numera ”ironi”  – tack för upplysningen, Gavin Schmidt !!  Undrar dock vad dubbla utropstecken betyder ?) 
I många år har jag funderat på att ordna så Naturvårdsverkets ledning anmäls för myndighetsmissbruk.  Någon som vet hur man gör?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Bertel

  Lite OT men läsvärd artikel i SvD brännpunkt i dag.
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/gron-el-ar-bara-en-stor-bluff_5723275.svd
  Ps.Vädret är inte gynnsam för  ”tältmötets” förkunnelse.Ds  

 2. Bertel

  # 1
  Det  blev ”kortslutning”i datorn, prövar på nytt.
  Lite OT men läsvärd artikel i SvD Brännpunkt i Dag.
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/gron-el-ar-bara-en-stor-bluff_5723275.svd
  Ps.Vädret är inte gynnsam för ”tältmötets” förkunnelse.Ds  

 3. Skickat till alla riksdagsledamöter:
   
  Jag måste verkligen ifrågasätta om våra skattepengar  skall användas för ren propagandaverksamhet i synnerhet som
  den forskning som bedrivits och de metoder som använts av ICCP har visats sig tvivelaktiga. Att påstå att
  ”Kunskapen om klimatförändringarnas orsak och verkan blir allt mer etablerad ” är inte sant, snarare kommer det fram flera nya parametrar som den ”etablerade” forskningen inte tagit hänsyn till.
  Men mitt huvudargument är att skattefinansierade myndigheter skall inte bedriva propaganda!

 4. Svempa

  Tänk att moder Gaia ser till att fixa Al Gore- väder till alla relevanta tillfällen. Vid förra årets spektakel i Köpenhamn ångade ju rimfrosten från delegaternas C02-mättade utandningsluft och nu inför Cancun (och NVs klimatforum) drar hon ingång den finska snökanonen.
  Fast som nordbor borde vi väl kalla det Rockström-väder.

 5. ThomasJ

  Bedrövligt é knappt ens första bokstaven! Där är i sanning ett akut behov av en rejäl uppstramning av myndigheters ’värkande’ i detta land. Energimyndigheten och SMHI är ävenledes övermogna för sådant. Börja med att rensa ut/bort ledningsgängen plus 2-3 ’etage’ nedåt i organisationerna. Avgångsarvode = single-trip (ej ombokningsbar) till Cancun + $100 i fickpengar…
  Personer med närhet till ’tältet’ kan la gå dit och görligast ljudligt ifrågasätta ett/annat. Bl.a. ska ju stolpo-del-skotto-maxima Carlgren sprida ut CO2 [i snömosform] :
  http://www.regeringen.se/sb/d/13715/a/156384
   :mrgreen:
  Mvh/TJ

 6. Kent Forssgren

  Grön el! Har vi inte lag som förbjuder falsk marknadsföring? Har kanske ministern i fråga gett elbolagen ett undantag från denna lag? Men då det i Sverige är Riksdagen som stiftar lagar, inte ministrar, har jag trott i alla fall, måste det i så fall tagits ett beslut i Riksdagen om detta? Gäller lagen borde väl en anmälan till Marknadsdomstolen göras? Fast från den 24 november så är det EU som bestämmer över Sveriges Rikdag. Då får frågan omformuleras. Har EU en likalydande lag? Finns ett undantag för elbolag? Om inte. Är det EU-domstolen som skall hantera en anmälan?
  Obs, jag är inte ironisk. Men upprörd.
  Och inte mindre upprörd över ministerns pressrelease:
  http://www.regeringen.se/sb/d/13715/a/156384
  Pressmeddelande
  24 november 2010
  Miljödepartementet
  Andreas Carlgren talar på dagens Klimatforum
  Miljöminister Andreas Carlgren medverkar idag, onsdag på Klimatforum 2010 med temat ”Från kunskap till innovation och affärsmöjlighet”.
  Andreas Carlgren talar under punkten ”Sverige som föregångare i det internationella klimatarbetet”.

 7. Sänd en anmälan till Riksrevisorerna.

 8. Christer Löfström

  Peter S o Lars B. Jag har för några år sedan testat jurdiken på SMHI’s propaganda utan framgång. Riksrevisorena kommer inte heller att ge något. Se bara på alla andra områden som RR påpekat misskötsel av skattepengar. Klimatfrågan behandlas bäst som myggbett. Det har kliat länge men klådan är på starkt avtagande. Ni som agerat Salubrin har gjort ett bra jobb.
  Nu gäller det att fokusera på energiomvandling och ekonomi. Väntar med spänning på att Shell skall redovisa resultatet av naturgasundersökningar i Skåne. Någon som är intresserad av att göra studebesök på Öresundsverkets?
  http://www.eon.se/templates/Eon2TextPage.aspx?id=59761&epslanguage=SV

 9. ThomasJ

  Har oxo varit i kontakt med RR(V) & påtalat diverse ’underligheter’, inkl. översändande av dokument & underlag. Detsamma till Skattebetalarnas Förening. Allt emellertid to no avail… 🙁
  Finns där i den ’globala uppvärmingens’ värld inte ngn mygga med rejält grov ’snabel’ att använda…?  😉
  Mvh/TJ

 10. Kent Forssgren

   Glöm Riksrevisiorerna när chefer där rekryteras från Regeringskansliet. Man har garderat sig. Och KU är som jag påpekat tidigare, angående styrningen av Vattenfall, ett spel som partierna enats om att köra för att få folk att tro att det går att utkräva ett politiskt ansvar.  
  Det är bara folket som kan utkräva detta ansvar. Men vad har vi att välja mellan?

 11. Anders L

  Det lär bli svårt att få gehör för ”myndighetsmissbruk” så länge myndigheten bara stöder sig på etablerade naturvetenskapliga forskningsresultat . Som privatspanare/rättshaverist/allmän kverulant skall man nog inte ha alltför höga förhoppningar om att få något som helst mätbart inflytande i något som helst avseende.

 12. Hin Håle

  Tältmöte har alltid varit lika med religiösa knäppuvar

 13. Håkan Sjögren

   Anders L # 11 : Myndigheterna stöder sig absolut inte på etablerade naturvetenskapliga forskningsresultat. Kan Du ge något exempel på något naturvetenskapligt forskningsresultat, som ger stöd åt den lögnaktiga propagandan om AGW eller att den värdefulla gasen CO2 har  åstadkommit mer än några tiondels graders temperaturhöjning på över 100 år. Det vore intressant att få hela klimatfrågan prövad av en helt oberoende domstol, som krävde : fram med bevisen. Mvh, Håkan.

 14. Kent Forssgren

  För elbolagens marknadsföring och försäljning av grön el går det knappast att hävda att det finns ett vetenskapligt stöd. Denna falska marknadsföring har endast ett politiskt stöd. 
  Jag som har trott att marknadsföringslagen skapades  för att skydda oss konsumenter från oseriösa företag.  Finns det inga politiker i Riksdagen som vill värna medborgarna, vi som betalar dom? Elföretagslobbyn i Riksdagshuset har fått för stort inflytande. Kanske dags att bilda en annan lobbygrupp i Riksdagen: elkonsumenterna. 

 15. Lars W

  Kent F #14  Elkonsumenterna. Låter riktigt bra! Det kan bli en politisk kraft att räkna med i stil med Piratpartiet.

 16. John Silver

  Kent Forssgren { 11.24.10 at 11:24 }

  ”Det är bara folket som kan utkräva detta ansvar. Men vad har vi att välja mellan?”
  Tjära, fjädrar, rep, guillotiner, stegling, hjul.
  Det finnd många möjligheter.

 17. István

  OT. En blodtryckssänkare.
  Debattinlägg i Ny Teknik från Thomas
  Mer vindkraft!
  Perfekt med vindkraft ….. sluta kör JAS över trädtopparna.
  Klart försvaret är övertalade av urlöjliga gangsteraktiga The Climate Scam och Stockholmsinitiativet …..
  Thomas 19 november 2010 02:56

 18. Kan det här vara något:
  ”Välkommen på presskonferens om sju nya beslutade projekt av Energimyndigheten inom ramen för CDM – en av Kyotoprotokollets projektbaserade flexibla mekanismer. Sammanlagt omfattar avtalen minskade utsläpp motsvarande nära en miljon ton koldioxid.
   
  Tid: 2010-11-25, 08:1508:45
  Plats: Quality Globe hotel, Stockholm ”
  –Ahrvid

 19. Lennart Paulson

  Istvan #17
  Är du säker på att det är ”våran” Thomas ? Jag tror inte att ens han kan uttrycka sig så barnsligt.

 20. István

  #19
  Det kan man aldrig så noga veta med alias.
  För övrigt. Hur kan man vara löjlig, ja tom urlöjlig, och samtidigt gangsteraktig? Sätter hatet förståndet ur spel?
  Något för våra huspsykologer att grubbla på.

 21. Kent Forssgren

  Lars W och John Silver
  Vi kan ge något av partierna som är på väg ut ur Riksdagen ett tips; Vi, lobbygruppen Elkonsumenterna, kan hjälpa er att bli kvar, till och med bli stora, kanske till och med störst.  Ni politiker har lärt er det politiska spelets regler. Vi medborgare har fått lära oss att med plånboken ta konsekvenserna av detta spel. Låt oss samarbeta och ändra spelets regler.

 22. Lars W

  Humm… god idé. Jag tror kanske inte att C är med på vagnen. Troligare KD och FP. SD kanske hugger på en sådan idé, jag har noterat att de inte är så AGW-frälsta.

 23. Bertel

  Kent F # 21 Lars W ,John Silver och alla andra som betalar ett pris(höga elräkningar) pga koldioxidspöket. 
  Elkonsumenterna är en mycket träffsäker profilering vad som borde få oss att agera, eftersom vi bor i norden, och vår vardag,utöver vinterhalvåret, präglas av daglig behov av energi, för att enbart överleva(iofs kan en liten skara klara sig med inuitisk livsföring).
  Jag är för elkonsumentupproret.  🙂
      

 24. Labbibia

  Utmärkt idé med Elkonsumenterna!

 25. Kent Forssgren

  Det kanske finns ett hopp med KD.
  Motion till riksdagen 2009/10:MJ372 av Ingemar Vänerlöv (kd) ”Översyn av klimatpolitiken
  …”På senare tid har klimatet varit i fokus som aldrig förr. Dagligen matas vi med budskap om ”klimatförändringarna” (i bestämd form), som om dessa vore definierade. Domedagsprofetior avlöser varandra i media. Mer eller mindre aningslösa journalister och politiker påstår ej sällan när någon spektakulär väderhändelse ägt rum att vi ser redan resultatet av klimatförändringarna, trots att statistiken visar att likadant väder har ägt rum förr.”…
  http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&typ=mot&rm=2009/10&bet=MJ372
  Sannolikt hade ingen av övriga riksdagsledamöter bemödats sig om att läsa motionen. Motionen avslogs givetvis.
  Tyvärr har denne klarsynte politiker pensionerat sig.
  Men detta borde inte hindra inte ett fortsatt engagemang? Kom igen Ingemar. Vi har läst din motion och stöder den till fullo. Det är dags för uppror: elkonsumentupproret. 

 26. ThomasJ

  Elkonsumenterna – Elkonsumentupproret!
  Lysande bra! 😀
  När startar någon som behärskar t.ex. Facebook upp en grupp [eller vad det kallas; ’community’?] med detta som bärande tema?
  Någon manad…?  😉
  Mvh/TJ
  PS: Betänk att vindkraftproducerad el driver upp elpriserna rejält mycket, så utengemärkt bra vore om detta vansinne (vkv) kan agiteras mot i samma Elkonsument-Community. //DS

 27. ThomasJ

  Kent #25: Mina info [ej bekräftad] ger vid handen att den gode Vänerlöv [som f.ö. är mkt väl informerad/kunnig i meteorlogi/klimat mm] ’fick foten’ från KD just pga sin deklarerade inställning till & agerande [motion bl.a.] i AGW-temat.
  Men såååå kan det välan inte gå till i Sverige…, oder? Jo! 😡
  Mvh/TJ

 28. ThomasJ

  Lite OT, kanske inte ändå….
  http://nofrakkingconsensus.wordpress.com/2010/11/24/greenpeaces-12th-century-technology/
  Mvh/TJ

 29. Kent Forssgren

  Canadian Senate killed a piece of climate change legislation that would have plunged this country into a Great Depression
  Tack för denna länk: Thomas J. Mycket relevant information.
  http://nofrakkingconsensus.wordpress.com/2010/11/24/greenpeaces-12th-century-technology/
  Tidigare har vi här på TCS kunnat läsa om Skottlands kommande energikris pga. av vindkraftssatsningar i klimatlarmens spår. Nu inser man konsekvenserna också i Kanada. Några citat:
  Last week, the Canadian Senate killed a piece of climate change legislation that would have plunged this country into a Great Depression…
  The latest figures from Environment Canada show the government could send the country back to using the horse and buggy and still not satisfy the greenhouse gas reduction targets in the climate change bill axed by the Senate. In fact, eliminating all the cars, trucks, bulldozers, railways and airlines in the country wouldn’t get even halfway to meeting the requirements in the bill…
  One country after another abandoned windmills as soon as alternative power sources became available…
  while Greenpeace likes to call this “clean energy,” wind turbines routinely kill birds and make the lungs of bats explode (see more here and here). We have no idea what the long-term effects of this wildlife mortality might be…
  Wind power remains highly unreliable. It makes so little economic sense that only companies receiving massive government (read: taxpayer) subsidies go into that business in the first place.

  Land efter Land! Men Sverige av i dag.
  Några citat. Andreas Carlgren, Miljöminister, Talmanus Klimatforum 2010: Sverige som föregångare i det internationella klimatarbetet. ”De två åren innan Köpenhamnsmötet gjorde jag närmare hundra resor för att runt jorden samla stöd för en ambitiös klimatpolitik.”
  ”Sverige ska ta ledningen in i den gröna ekonomin… ”
  ”Med Sverige som EU-ordförande 2009 höjdes ambitionerna ytterligare – minskade utsläpp med upp till 95 procent till 2050..”
  ”Till 2030 ska både våra personbilar och lastbilar har blivit oberoende av bensin och fossil diesel..”
  Under 2030-talet ska svenska samhället bli helt fossilfritt. Det betyder att vi då inte längre ska behöva importera en droppe olja.
  Läs mer den som orkar: . http://www.regeringen.se/sb/d/12525/a/156442
  Andreas Carlgren, om du vill vara en föregångare, som du så gärna talar om på dina ständiga konferensresor världen runt, då är det dags att tänka om, nu. Snart är du annars en föredetting i stället.

 30. ThomasJ

  KF#29: Tack för erkännandet! Idé/förslag: skicka Ditt inlägg till ’behörigheten’. Sorry, vet mkt väl att detta är en dead-end-street men, men… Kolla in:
  http://www.skonamiljön.nu
  Vore trevligt att språkas: mina names + numbers are:
  Thomas Jakobsson (aka: ThomasJ)
  e-post: tjthomasj@gmail.com
  mobil: 0766 – 191 033
  Mvh/TJ