Något för Skattebetalarnas Förening

jet
Regeringen klimatkompenserar för fem miljoner kronor
Regeringskansliet klimatkompenserar för flygresorna. På torsdagen gavs Energimyndigheten i uppdrag att beräkna och förvärva reduktionsenheter för att klara kompensationen för de klimatutsläpp som genereras vid tjänsteresor för ministrar och tjänstemän. Det sker till en kostnad av högst fem miljoner kronor.
– Klimatkompensationen görs i avvaktan på att flyget inkluderas i systemet med utsläppshandel. Alla transportslag ska bära sina miljökostnader, men innan så sker kommer regeringen att klimatkompensera för flygresorna, säger miljöminister Andreas Carlgren.
Klimatkompensationen ska utföras genom att Energimyndigheten köper certifierade utsläppsreduktionsenheter (s.k. CER) från CDM-projekt, sopm är en av Kyoto-protokollets projektbaserade mekanismer. Projekten ska registreras och godkännas av CDM-styrelsen (CDM Executive Board). Förmedling och kvalitetskontroll ska ske av Energimyndigheten.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Nåt för Skattebetalarna?
  Ja för tusans alla rödgleta!

 2. Joakim

  Usch Nu fick jag ont i huvudet och förhöjt blodtryck igen

 3. Christopher E

  Ja, där gick ytterligare 5 miljoner av skattepengar rätt ner i en soptunna…

 4. Halvdansken

  Kan de där ”certifierade utsläppsreduktionsenheterna” att ta slut nångång, eller trycker man bara upp nya?

 5. Erik L

  Först ska vi betala deras resor, sedan ska vi betala någon annan skojare för att dom reser.
  På tal om skattebetalarnas förening, i senaste nummret av deras tidning stod att läsa att en tredjedel av bolagsvinsterna i norden kommer från energisektorn, av resterande 8 sektorer nådde ingen ens till hälften av vad energisektorn drar in. Och så undrar folk varför elen är så dyr. För 10 år sedan kostade en kwh 10-15 öre i årssnitt, nu över 50 öre, inte fasen har väl produktionskostnaden ökat så lavinartat på 10 år? och vad kommer elen att kosta om tio år när den ”fördyrelsebara energin” är ännu mer utbyggd? 
  Suck! Var är värden på väg egentligen? http://www.prisonplanet.com

 6. Adolf Goreing

  Vill ni veta vad man också gör för skattepengar? En del forskning handlar ju nu om att hitta länkar mellan klimatförändringar och sjukdomar. Ett sätt att få extra stålar trots andra rapporter eller mycket tunga experter fastslår att det inte finns några samband. Symposium nu den 10 okt på KI.
  http://www.imm.ki.se/ClimateChangeAndHealth.htm

 7. #6
  Vi dör inte så mycket under varma delen av året som under kalla!! Om vi nu får lite varmare så blir vi friskare. Däremot tror jag att alla domedagsprofeter och sprängning av barn ger ohälsa!

 8. Christopher E

  Erik L;
  ”fördyrelsebar energi” 🙂 Ett fyndigt uttryck, fast inget att skratta åt egentligen, förstås…
  Uppsnappade ni förresten häromdagen att Sverige ska delas upp i 4 elförsörjningszoner, med direkt följd att elpriset ska höjas i södra Sverige. Tydligen ska det bli lägre pris i norr istället, men det vet man nog hur det går… dyrare för alla är nog ingen högoddsgissning.
  Mer om detta här.

 9. Gösta Walin

  Skattepengar down the drain förvisso, men än värrre: Vad säger detta om regeringens intellektuella kapacitet; att dilla om ”klimatkompensation”?

 10. Micke Johnsson

  Våra politiker är idioter! Förlåt Maggie! Men det är ett faktum.

 11. Håkan Sjögren

  Erik L # 5 : ”fördyrelsebar energi” är en synnerligen fyndig fotmulering, som jag hoppas skall bli klassisk. Gratulerar.
  Mvh, Håkan.

 12. Håkan Sjögren

   Erik L #5 : Jag menade en fyndig formulering i # 11. Mvh,Håkan.

 13. Torbjörn

  Jovisst, blir man trött!
  Min syn på detta grundar sig på min uppfattning att ”klimatfrågan” sedan ganska länge är huvudsakligen en politisk fråga. Därför har såna här utspel och andra ingenting att göra med att motverka en ev global uppvärmning kopplat till koldioxiden. Istället är det en mera allmän åtgärd för att (i det fallet) visa ”opinionen”  (vad/vem det nu är) att regeringen bryr sig om ”klimatet”.  Det är omöjligt för vilket parti det vara må att ifrågasätta ”klimathotet”.
  ”Hotet” är eller har åtminstone varit (vi får väl se) FNs bästa gren. Och i vårt land där FN (eller ”världssamfundet”  – det ibland kallas) anses vara grundbulten för en framtid i fred, hälsa och välstånd i världen kan/får ju aldrig FN – eller dess olika organ – ALDRIG på allvar ifrågasättas. Att FN till stora delar är en utomordentligt ineffektiv och till stora delar korrupt organisation kan tex aldrig nämnas.
  Själv är jag efter ett antal år i internationellt arbete skeptisk till det mesta FN gör och säger. Vill bara påminna om WHO och fågel- och svininfluensa.

 14. Pär Green

  Blir frustrerad av nya indelningen av el-områden i landet.
  Varför höjer man i södra delen istället för att sänka i norr?
  Om det nu är så att det inte låter sig transportera mer el från norr via befintliga kablar, varför bygger man då fler vindsnurror i norr?
  Hur gör vi för att få stopp på detta stolleprov? Finns det ingen beslutfattande som kan tänka?
  Ett allmänt upprop mot stolleprov!

 15. Bengt Abelsson

  Jag har ställt frågan om upphandling av denna kompensation ska handlas upp enligt LOU – svar invänta med intresse.

 16. Elprishöjningen i Skåne beror på våldstängningen av Barsebäck för att HSB skulle få sitta kvar vid makten (1999 och 2005). Miljardbelopp bortkastade på miljöfundamentalismens offeraltare.

 17. Johan Tisell

  Bengt!
   
  Vi kan lägga ett anbud!

 18. Lennart Paulson

  14 inlägg och Tomas har ännu inte varit in och tagit tokerierna i försvar. Håller han på att slappna av ?

 19. Karin

  Om de nu har så svårt att få strömmen att räcka till i söder, föreslår jag att de genast fimpar kabeln från Skåne till Tyskland! Eller höjer priset i Tyskland!!

 20. Per S

  Var hamnar pengarna från sålda utsläppsrätter?
  Till att bekämpa svält och fattigdom i 3e världen (vilken är den 1a och 2a)?
  Eller I New World Orders kommande världsbanks fickor?

 21. Re  #14  Per Green.
  EU, som nu bestämmer 60%  av  riksdagens ärenden,  har bestämt regelverk för regionalisering av elproduktionen med dessa konsekvenser.  Vindsnurrornas elcert. blir dyrare om inte elnätet kan distribusera strömmen.  Spotpriserna i norr faller samtidigt och elkunder i landet betalar de dyrare elcertifikaten. När Finland startar Olkiluoto 3 uppstår elöverskott i norr, som då får ytterligare lägre spotpriser.
     Enligt branschtidningen Bergsmannen finns bara i Jämtland ett uranfynd (12 km x 5 km x 140 m djupt), som värderas till  3000 miljarder kr.  Riskapitalister har investerat 150 milj. kr i detta fynd.  Bergs kommun tillstyrker nu brytning.  Riskkapitalister räknar med att rikspolitikerna tillstyrker brytning.  I AC och BD län finns ytterligare uran värderat till 500 – 1500 miljarder kr.  Sammanlagt bedöms uranreserverna i Sverige motsvara 25% av EU´s urantillgångar  – dvs större än Nordsjöoljan.  Dags att sätta fart på kärnkraften innan vindsnurrepolitiken äter upp pengarna.  Sätt press på alliansen!!

 22. Klaga till regeringen!
  e-post till Lennart Bodén, via registrator

 23. Klicka på rad 2 det är en länk

 24. ThomasJ

  Banana där… banana här…? 😉
  http://greenhellblog.com/2010/10/08/in-california-the-graft-is-greener/
  Med tanke på/bäring mot/ vad som ’händer & fötter’ i vår alldeles egna ’bananrepublik’ och fördyrelsebar energi o/e ’CO2-kompensation’… hmmm
  Mvh/TJ

 25. Slabadang

  Holmfrid!
  Ibland undrar man varför politiker går över ån efter vatten.Jag tror iofs att uranet väldigt snabbt kommer att falla som en sten i pris när Thoriumverken kommer igång.Jag har ägnat en hel del tid åt att läsa in mig på marknadsvillkoren för thorium och det är bara en enkel ägget/hönan situation som avgör hur det kommer att utvecklas.

 26. Håkan Bergman

  Gustav Möller:
  ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från dom fattiga!”

 27. Slabadang

  Gunnarius Littus Markus!
  Som alternativ till Amish stuket
  Jack Lifton har gjort ett stort intryck på mig. Han driver på ledarna i USA för att de skall upprätta en plan med  målsättningar till i vilken utsträckning USA skall vara beroende/självförsörjande av mineraler och metaller.
  Varför rubriker om att Kina typ  ”äger 97 av alla sällsynta metaller” är av den enkla anledningen att de är i princip det enda landet som ägnar sig åt brytning av den.USA har endast haft kostnadsaspekter på brytningen och köpt från de parter i huvusak Kina som brutit fram dem till lägre pris än vad USA självt förmått.Så sällsynta metaller och mineraler finns överallt i världen och USAs och övriga västländers problem är att kunskapen om brytningen är på väg att dö ut inte agtt de saknar tillgångar på dem.
  Vad gäller Thorium om jag nu förstått det hela rätt så slutar det med att kostnaden inte blir större än utvinningskostnaden
  och Thorium tillgången är i princip hur stor som helst vilket ger att det räcker med at EN ENDA part bestämmer sig för att köra igång Thoriumkraft i lite större skala för att man skulle kunna en mycket säker ekonomisk kostnadskalkyl för Thoriumbränslet i botten genom att börja utvinna den.
  På miljö/energi departementen i Sverige blir man väl betraktad som ett rosaprickigt  UFO om man börjar ställa frågor på vad Sverige har för strategier i frågorna.
  Den som på allvar vill ta marknadsandelar på energiproduktionsmarknaden har verkligen ett guldläge nu och det är inte svårt att förstå varför de befintliga producenterna av kärnkraft/uran  el/anläggningar inte vill ha konkurrens förrän deras nuvarande investeringar betalat av sig fullt ut.De stoppar huvudet i sanden och håller tummarna för att de andra aktörerna ska sätta full fart.I sådana här marknadssituationer är det nästan alltid en helt ny aktör som krossar de befintliga aktörerna.Kan du ge något exempel på en marknad som inte totalt flyttat om positioner och ställt in nya pjäser vid generativa teknikskiften?
  Västländerna verkar nu gå emot en kompetensfattigdom inom båda områdena både Thorium kompetens och även hur man bryter sällsynta” metaller. Jag har med garanti inte tillfört något du inte redan visste.  🙂 Men för mig har du gjort ett stort positivt bidrag till en ökad framtidstro och till människans förmåga. Jag har kollat dina påståenden med andra källor och du verkar ha ordentligt på fötterna i dina analyser av läget.
  Du har fått mig intresserad och inspirerad.
  Thoriumverk får ju lätt lite ”för bra för att kunna vara sant” över sig. men få energilösningar/tekniker har haft så många kombinerade möjligheter inom sig.
  Har man väl tagit sig förbi den skeptiska tröskeln så är det lätt att börja fundera som du… vad händer om vi får tillgång till i princip hur mycket el som helst till mycket låga priser? vad blir möjligt? Tankarna börja kittla kreativiteten!

 28. ThomasJ

  Om uranfyndigheter bortom Jämtlands gränser, asså… 😉
  http://www.world-nuclear.org/info/inf111.html
  Mvh/TJ

 29. Bertel

  Slabadang # 25
  Kan du utveckla(vore roligt att få del av dina reflektioner ang framtida energiframställning när det gäller Thoriumverken) eller hänvisa till länkar ang uranens framtida prisutveckling gentemot thorium.

 30. Bertel

  Slabadang
  Du han före min fråga.  🙂 🙂

 31. Jag lovar dig Slabadang att jag har mycket bra på fötterna.
  Ibland brukar jag provocera med att anslå den teknik vi skulle kunna använda nu, istället för den vi kommer använda om några år.
   
  Det för att få tekniska motargument…
   
  Jag lovar att min inställning att olja gas och kol, kommer bli billigare än utvinningskostnaden i vart fall vad det gäller nya prospekteringar.
   
  Jag skulle vilja få en debatt på maximalt stor arena, gärna mot Chu och USs energikomisionär.
   
  Efter den direktsända debatten skulle få tro att vindkraft är bidragande…
   
  Alla kommer inse att elkraft och drivmedel prisutvecklas som hemelektronik nu då vi hamnat under kol och gaskraft för länder med egen kol och gas men som måste importera uran.
   
  Vad gäller brytningen av metaller så utvecklas den tekniken så även guldpriset kommer falla faktor 10 på 50 år.
   
  Modern gruvbrytning kommer ta tillvara så gott som alla värden, vismut och torium har till exempel (tillsammans med uran) betraktats som restavfall, förbränts eller lagrats i sedimentdammar.
   
  När storskalig utvinning från haven och havsbotten startar (finns redan en vidare utveckling av Houward Huges projekt) kommer robotar ta upp dels allt från alla metallrör och dels allt lösligt som ex, guld och uran ur havsvatten…
   
  Detta var kanske väl snabbt skrivet..
   
  Jag planerar en tvåveckorstur i dec.. om jag får med även Stockholm kanske vi kan luncha tillsammans?

 32. Det blev lite fel ovan typ EUs Chu är i det närmaste USAs motsvarighet… så en hoper fel till men jag har skrivit det mesta här redan… nu står jag på tomgång och väntar på motstånd…
   
  Som vanligt flyr de som vet att de är illa på att fäkta… de andra är nog inte läskunniga, i vart fall inte på denna blogg…
   
  Eller hur Erik Svensson?

 33. Gunnar Strandell

  Slabadang #25
  Jag läste svaret i Ny Teknik där någon frågat om Thorium och fick uppfattningen att vi behöver köra urandrivet i 20-30 år för att etablera en självförsörjande Thoriumcykel.
  Varför inte bli miljonär nu och förbereda sig för att bli miljardär lite senare? 

 34. ThomasJ

  Slabadang #27 [& Gunnarus L… oxo]: Visst, klart som k-spad, egentligen. Riksgälden förvaltar ~ 50 miljarder kronor från kkv-driften i landet >> att användas för ’avfallets slutförvar’. Detta ’slutförvar’ beräknas komma kosta ~ 120 miljarder kronor, sannolikast bra mycket mer [jfr Hallandsåstunneln, Bothnibanan m.fl.], och innebär deFacto att där ska ’slutförvaras’ bränsle motsvarande ~ 500 års elenergiproduktion för hela Europa till en kostnad av ~ 18 – 22 öre/KWh!
  Norge har gjort sig enorma förmögenheter på export av ’energi’ [i form av olja], de har en ’kassa’ omfattande ~ 3x svenska statsskulden, energibehovet är där och kommer att öka alldeles oavsett vad Maria Wettskrämd etCons bluddrar om, ergo har Sverige en helt otroligt intressant & mycket näraliggande  potential  för att framgent bli ett europeiskt powerhouse.
  Vad krävs? Tja, lite sunt förnuft vore definitivt ej malplacerat – i synnerhet på de högsta ’beslutsnivåerna’ – till en början. Hur komma dithän?  😉 
  Jan Ericson, månne…?
  Mvh/TJ 

 35. Gunnar Strandell

  ThomasJ #34
  Jag tror att du kan vara lugn. Det finns sunt förnuft så att det räcker och blir över på de flesta håll.
  Men samtidigt finns det människor som aldrig tvekar att ropa efter vargen eller något annat alarm för att få stöd för sin vilja.
  Senast var det Mikael Karlsson som i NyT ville ändra SKB:s slutförvar med möjlighet till återtag och återvinning till ett djupförvar utan möjlighet till återvinning. 
  Vem trodde att SNF skulle vara först att offentligt ta ställning mot återvinning?

 36. Gunnar S..
  Plugga lite… det går förvisso inte att starta en reaktor på torium… är det så svårt att lära sig?
   
  Men toriumcykeln var i storskalig drift i Tyskland tills Tjernobyllprovokationenen gav Brownvar propagandamakt att få den tyska väljarkåren att gå för brunkol (så lite sol och vind).
   
  Toriumspåret startades i manhattanprojektet, Alvin Weinberg var en av dess största förespråkare, skulle han vart aningen mer socialt driven skulle vi aldrig fått oljekris nr2…
   
  Sen 1989 har det legat nere—————- tills…………… Indien proklamerade att vi ska———— så 2007—— vi ger upp torium……………….. så två testreaktorer visade nästan samtidigt 21/4 2008, vi kan lösa det på detta vis, det kräver bara … mer energiutveckling per vikt, tid och volym…(den enklaste beskrivningen jag klarar)..
   
  Redan hösten 2009 presenterades en reaktor på IAEAs möte i Wien… det är en exportreaktor som får 40% av energin från torium… en inhemsk (som inte är lika kärnvapenspridningssäker, klarar mer).
   
  Så modifierades den snabba bridreaktor som långsamt byggts sedan 2006…. den startar nästa år… driven av det vi kallar avfall och bridar torium till U233 som ska starta nya billiga toriumreaktorer efter 2020.
   
  Indien kör med toriumoxid i fast form, saltsmältreaktorer i flytande, vilket ger enorma fördelar.
   
  Torium cykeln:
   
  Torium upptar en neutron och sönderfaller snabbt till protaktinium, det sönderfaller i sin tur med knappt en månads halveringstid till en uranisotop som är klyvbar och driver energisystemet.
   
  De andra GenIV kräver ca 20 ton för att starta en 1GWe… saltsmälttoriumbrider klarar sig på 1,5 ton… och bildar nytt bränsle så en ny kan starta vart 20:de år… bara tänk… nu startar vi 1000 på dagens avfall om 20 år startas 1000 till och om 40 år är det 4000 i drift… (därför jag anser att vi måste köra även uranspåret… 4000st 1GWe om 40 år är för lite mot den tidens befolkningskrav och betalningsförmåga)
   
  Det är en stor skillnad mellan de sex genIV modellerna. saltsmältreaktorn, visare redan 1954 att den fungerar..
   
   

 37. ThomasJ

  Gunnar S. #35:
  ”Jag tror att du kan vara lugn. Det finns sunt förnuft så att det räcker och blir över på de flesta håll.”
  1: Där finns ingen, säger ingen, anledning att vara lugn!
  2: Där finns inte tillstymmelse till varken sunt förnuft eller klokskap, än mindre kompetens [minimal] hos de i glaspyramiderna beslutande personerna resp. deras s.k. ’handläggare’ – har du koll på vilka dessa är…? Innan du tar ställning, asså! [Tips: vem skrev ihop proppen ang. ändring av prövning för vindkraftverk, som trädde ikraft 1. augusti 2009 och som grundlagsvidrigt inskränkte kommuners självbestämmanderätt, oxo lagfäst! – Go figure!]
  3: Get real! 😉
  Mvh/TJ

 38. ThomasJ

  Gunnar S. #35: Sorry, att Du ens nämner dessa charlataner/
  organisationer [Mikael K. resp. SNF] renderar Dig tyvärr en ej mätbar trovärdighetsnivå.
  //TJ

 39. Gunnar Strandell

  Gunnar Littmarck #36
  Skjut inte på budbäraren, om denne står för nära kan rikoschetten bli förödande!
  Duskrover själv att Thorium upptar en neutron och om jag har förstått det rätt kommer denna neutron i startskedet från uran eller plutonium i en breedreaktor.
  Läs mera på NyT,  eller SKB.se.
  Jag har levt nära kärnkraftsteknik i hela mitt liv och framförallt lärt mig att de industriella framstegen kommer långt efter de goda idéerna. 
  De svenska erfarenheterna av entusiastiska kärkraftstekniker som slutade med att Marviken blev världens första oljeeldade kärnkraftverk har satt sina spår.
  Jag tycker att vi gör rätt i att gå sakta men säkert framåt, att vi gjorde fel när vi stoppade Barsbäck och trimmade de övriga verken men att vi gör rätt när vi bygger ett slutförvar med  möjlighet till återtag. 

 40. Gunnar S
  Då vet du att ”stenåldersreaktorerna” som Alvin Weinberg har patentet på får 30-35% av energin från U238… hur fasiken funkar det…
   
  (jag skriver för öppen ridå, du Gunnar S utnyttjas för att jag vet att 10.000:tals andra läser här… sorry…)

 41. Gunnar Strandell

  ThomasJ #37, #38
  Jag har träffat handläggare och funktionärer när det gäller kärnkraftens möjligheter, konsekvenser och risker.
  Alla har haft hög kompetens och övermått av sunt förnuft.
  Jag växte upp nära Svenska Naturskyddsföreningen och har deltagit i fågelskådning och diskussioner om industriutsläpp till vattendrag.
  I mina ögon har föreningen tappat en del av sin själ genom kommersialisering och internationalisering, men jag tror ändå att det finns kvar en kärna som jag gillar.
  Det är tråkigt att höra att du har andra erfarenheter, men det har ingen påverkan på mina. 

 42. Gunnar Strandell

  Gunnar Littmarck 40#
  Om du har läst patentet så vet du hur det fungerar.
  Min erfarenhet av kärnkraft är att politikerna har större inflytande än vetenskap, att entuisaster blir tyglade, men att sunda förnuftet får verka på slutet när inga andra alternativ återstår. 

 43. ThomasJ

  Gunnar S. #41: ”Alla har haft hög kompetens och övermått av sunt förnuft.”
  Vänligen då ge förklaring till att lagstiftning kan ske på sätt som sker – t.ex. gräddfil för särintresse [vindkraften].
  Och/eller att domstolar, MD & MÖD speciellt, helt enkelt negligerar tvingande EU-direktiv??
  Go Figure, please! 😉
  //TJ

 44. Gunnar Strandell

  ThomasJ #43
  Mina erfareheter gäller kärnkraft i Sverige idag. Och det har säker tagit tid att etablera det sunda förnuftet.
  För vindkraft råder nog fortfarande en stämning Klondyke och guldrush där det sunda förnuftet får stå tillbaka.
  Men..
  Om du får köpa en tomt i Roslagen av mig där det går att ställa fyra vindsnurror som garanterar dig en inkomst på 600.000:- per år i tjugo år, dvs 12 MSEK. Vad säger sunda förnuftet om att köpa den av mig för 6 MSEK när vi vet att elenergin  som kommer att produceras är värd 5 Msek per år?
  Räkna med att staten står för kapitalet och tar alla risker. 
  Med den ekonomiska doktrin vi har i Sverige och Europa blir det sunt förnuft bakom satsningen på vindkraft. För att ändra det krävs ett systemskifte till något som inte ens finns i USA.
  Mitt sunda förnuft säger att ett sådant skifte kommer inte att hända  i Sverige förrän vi ligger verkligt illa till. 

 45. Håkan Sjögren

  Gunnar och ThomasJ : Får jag erinra herrarna om Einsteins definition av ”sunt förnuft”. Det är ”bottensatsen av de fördomar vi fått i oss före sju års ålder”. Mvh, Håkan.

 46. Torsten Wedin

  Håkan #45:
  Einstein sa också att det största hindret i hans arbete var hans utbildning.
  Trevlig helg!
  /Totte

 47. Gunbo

  Håkan Sjögren #45,
  Jag håller nog med Einstein där. Han var en god psykolog också.

 48. ThomasJ

  Gunnar S. #44: Om jag finge köpa en tomt… från vilkens nyttjande ohemula inkomster kommer, vilka i sin tur baseras på maffialiknande lagstiftningsförfarande, så kondenserar svaret ner till vilken moral & etik man [som evtl. köpare] har som ’kompass’ för sitt levernes väl och ve. I Ditt föreslagna fall skulle jag iaf avstå 100++ från en slik ’fin affär’. Sorry – no deal!
  Bevisligen har vi, inom Sverige såväl som EU, en/flera doktrin[er], sic!, vilka av outgrundlig anledning s.a.s. bara accepterats som varande gällande non plus ultra och helt utan ifrågasättande… Vafan é dé??? När fakta [från bl.a. Spanien] bevisar de katastrofala konsekvenserna av dessa ’doktriner’ så borde, enligt mitt förmenande, alla sunt tänkande människor reagera och det utav bara helvete!
  Utvecklingen, as-is, liknar ju mer flöjtspelandet [råttorna] i Hameln än vad den sagan förtäljer.
   
  Håkan S. #45: Tack för påminnelsen! 🙂
   
  Mvh/TJ