Mindre kött till skola och äldreomsorg

Vänsterpartiet i Eskilstuna vill dra sitt strå till klimatstacken genom att få Eskilstunaborna att äta mindre kött. Detta enligt Sveriges Radio. Därför föreslår partiet att man halverar köttmängden i alla kommunala kök, dvs. på skolor och inom äldreomsorgen.
Mycket nobelt, vänsterpartiet. Men vore det inte bättre att fortsätta servera kött till de gamla? Animaliska fetter som pluggar igen artärer och ökar risken för colorektalcancer? Jag trodde att vi ville få ner befolkningsmängden så snabbt som möjligt…
Hur som helst tänker jag nu ta helg och dessvärre för klimatet kommer jag att konsumera kött såväl ikväll som i morgon. Min kära mor kommer på besök och det ska bjudas en massa gott. Ha en skön helg!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Johnny

  Får jag säga att den som kommit med detta förslag är en jävla idiot?
  Nähä. Men tycka så får jag väll?
  Jaha, i så fall tycker jag att den som kommit med detta förslag är en jävla idiot.
  Ursäkta det grova språket.
  Men egentligen är sådana här förslag bara bra för en ballong kan ju inte blåsas upp hur mycket som helst innan den spricker. Bara hålla sig undan så man inte tar skada av smällen.

 2. Tommy

  Helt vansinnigt om vi ska minska övervikten i befolkningen
  Det är kolhydrater som borde straffbeskattas
  Dessutom borde gul skokräm klassas som hälsovådligt
  Läs mera här
  http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika

 3. karlsson

  Fettma är på samma vis som miljö och klimatdebatten omgärdad av en massa felaktiga, tvivelaktiga samt ovetenskapliga ”sanningar”
  Vi har under årmiljoner utvecklats när vi äter naturligt fett och protein. Dvs kött och fisk. Kolhydrater i form av frukt och bär fanns bara en gång per år. Att äta kolhydrater ger fettlagring och stoppar fettförbränningen. Björnar äter bara bär på höstarna och blir feta så att de klarar en vinter utan mat.
  Ekonomiska och politiska intressen driver frågorna. Reklam. Poltiker som talar i eget intresse. Organisationer som behöver pengar.
  Sanningshalten behöver inte finnas. Att CO2 och klimatförändringar är ”sanningar” används idag i alla sammanhang. Datamodeller har blivit sanningar. Som media okritisk återger.
  Organisationer politiker och företag västvärlden anpassar sig till den politiska verkligheten.
  När kommer uppvaknadet?

 4. folk blir bara förbannade när köttet tar slut hela tiden. till skillnad från i sovjet så tar folk sin egen mat och så mycket kött de vill ha. eller skall kommunistdjävlarna stå och ransonera.¨¨

 5. Chrille

  Kan bara hålla med.
  Har ätit på restauranger som lägger på en liten köttbit och mycket potatis och sås. Det försöker jag undvika. Man blir helt enkelt inte mätt. Kött ger mättnad. Eftersom grönsaker är mest vatten måste vegetarianer äta mer och oftare för att bli mätta och riskerar olika bristsjukdomar pga sin ensidiga kost (liksom människor som inte äter grönsaker).
  Fö är det dåligt för klimatet att frakta grönsaker över halva jorden kontra att äta lite mer kött på vintern. Bättre äta grönsaker som varit lagrade i ekologiska kylskåp=tamdjur.

 6. Om valet står mellan linssoppa och entrecoté så vet ni var jag står.

 7. Om valet står mellan skatt på kött och en frivillg övergång till frukt/grönsaker så vet ni var jag står.

 8. Geoffrey: ”Om valet står mellan skatt på kött och en frivillig övergång…”
  Men Geoffrey, om övergången är till följd med att man hotar att införa en köttskatt, hur kan det då vara frivillig?

 9. Hmmm, kanske syftningsfel från min sida, men jag menade: alternativ 1 = köttskatt; alternativ 2 = frivillig övergång till frukt och grönt

 10. jag säher bara atkins och GI , den personliga häslan går definitivt före en fiktiv klimatpåverkan.