Goraklet till Stockholm

Onsdagen den 15 oktober får man nöjet att se och höra Mr Gore tala i Stockholm. Organisatör är ThinkingGreen och biljetter köpes via TicNet. Gissa vem som ska gå! 😉
seminarium al gore
Med stort nöje noterar jag att man avsatt hela tio minuter på en frågestund.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  Lycka till – ”Thinking Green Seminar vill lyfta miljödebatten till ett högre plan…”  – låter lovande – och iallfall bättre än Naturvårdsverkets väckelsemöte ”Klimatforum” den 27 Nov.:
  Program
  10.00
  Moderator
  Alice Bah Kuhnke, Sektor3

  Inledning
  Naturvårdsverkets Generaldirektör
  Vår klimatpåverkan – hur stora utsläpp av växthusgaser orsakar konsumtionen i Sverige?
  Sven Hunhammar, expert Naturvårdsverket, redovisar en ny studie om hur omfattande de totala utsläppen av växthusgaser är när man också tar hänsyn till vår konsumtion och Sveriges import och export. Till exempel hur stor del av utsläppen sker i andra länder?
  Samtal mellan moderator, Sven Hunhammar och Carina Borgström, WWF Carbon Footprint.
  Hur kan vi nå låga nivåer på våra utsläpp?
  Kristian Skånberg, expert Naturvårdsverket, redovisar en ny studie om att teknik och beteende är nycklarna till att nå låga nivåer på utsläppen. Hur kan en person i Sverige minska sina utsläpp? Vad är lätt och vad är svårt? Vad ryms inom ett ton växthusgaser per person?
  Samtal mellan moderator, Kristian Skånberg och Svante Axelsson, generalsekreterare Naturskyddsföreningen.
  Hur kan man konsumera och leva klimatanpassat?
  Annika Carlsson-Kanyama, programchef Climatools, presenterar vardagsnära studier om vilka vi är som konsumenter och hur vi tänker.
  Samtal mellan moderator, Annika Carlsson-Kanyama och Staffan Lindberg, koldioxidbantare.
  Vem är och hur agerar konsumenten?
  Jessica Cederberg Wodmar, expert Naturvårdsverket, redovisar nya mätningar om allmänhetens kunskap, attityder och beteende i klimatfrågor.
  Samtal mellan moderatorn och Jessica Cederberg Wodmar.
  Lunch
  En matig smörgås och soppa, samt kaffe med sötsak*
  13:30
  Klimatpolitik
  Andreas Carlgren
  , miljöminister, redovisar den svenska klimatpolitiken, EU:s klimatpaket och de internationella klimatförhandlingarna inför Poznan.
  Samtal mellan moderatorn och Andreas Carlgren.
  Hur hanterar näringslivet förändrad konsumtion?
  Moderatorn leder ett klimatsamtal mellan Inge Horkeby, miljöchef AB Volvo, Olle Blidholm, development manager inom Social and Environmental Affairs IKEA Services AB, Lottie Knutson, informationsdirektör och ansvarig för miljö och CSR på Fritidsresegruppen i Norden, Anders
  Holmestig
  , klimatansvarig LRF, Pär Larshans, personalchef och ansvarig för miljöfrågor i företagsledningen Max Hamburgare.
  Hur hanterar företagen efterfrågan på klimatsmarta varor och tjänster? Vad händer inom B2B? Hur responderar konsumenterna? Vilken blir den tuffaste utmaningen framöver?
  Vem har ansvaret för vår klimatpåverkande konsumtion – företagen, staten eller konsumenten?
  Moderatorn leder en debatt om rättvisa, etik och moral i klimatfrågan mellan Helena Fornstedt, informationsdirektör Svenska Statoil, Gunnel Axelsson Nycander, handläggare internationella avdelningen Svenska Kyrkan, Anders Wijkman, EU-parlamentariker, Ebba Lindsö, VD Respect, Sasja Beslik, chef Ansvarsfulla Placeringar Banco, Pia Lindeskog, ansvarig för konsumtions- och hälsofrågor Coop samt Annika Lundius, Vice VD Svenskt Näringsliv.
  Framtida konsumtion
  John Holmberg, professor fysisk resursteori, Chalmers tekniska högskola, om hur framtidens konsumtion ska se ut? Hur kan trenden brytas och kan vi få tio miljarder lyckliga planetskötare?
  Samtal mellan moderatorn och John Holmberg.
  Avslutning av moderator Alice Bah Kuhnke.
  17.00

 2. Max

  Skulle inte gått dit om jag så fick hjärntvättaren Gores gage flera gånger om!

 3. L

  Man kan ju undra hur många aha-upplevelser dessa möten leder till?
  Media kommer på sin höjd att visa ännu en stackars isbjörn…

 4. L: Tja, det kan vara kul att ha varit med på ett väckelsemöte 😉

 5. Peter S: Enda skillnaden mellan din event och min är 3.750 kronor. 🙂 Per person.

 6. Peter Stilbs

  Jezuz – men det är faktiskt så att Naturvårdsverket snor av våra skattepengar för att ordna detta ”gratisarrangemang” och allt annat. Någon borde anmäla dem för myndighetsmissbruk.

 7. Toprunner

  Alice Bah som moderator, hon var väl programledare i Disney klubben 🙂 ? Hmm…varför får jag konstiga bilder i huvudet?

 8. Ragnar D

  Jag var och lyssnade på Al Gore när han talade på Point Carbons konferens i Köpenhamn 2007. En stor del av CO2-marknadens aktörer och en mängd lobbyister var närvarande i den 1500-hövdade publiken. Detta var ungefär då Al Gores gloria media var som störst. Det var en surrealistisk upplevelse. Som icke-medlem i klimatkyrkan var det intressant att se så många välutbildade och i normala fall sansade människor bli alldeles till sig av begistring över denna individ. Nåväl. De religiösa övertonerna i medierna tycks ha tonat ner sig något då temperaturdata inte tycks stödja ”datormodellernas” alarmerande prognoser. Allt fler tycks börja ifrågasätta AGW-teorin. Snart spricker bubblan slutgiltigt. Det finns hopp om att förnuftet segrar i slutändan, trots allt.

 9. Rush

  Här kan ni prenumerera på klimatnyheter. Naturvårdsverket är inte direkt objektiv i sin rapportering….
  http://svalan.naturvardsverket.se/fest/gks_anmalan.asp?pubCode=3TRN1YESAEBJLVBCIPL7
  Senaste nytt om klimat i förändring Senaste nytt om klimatet publiceras på Naturvårdsverkets klimatsidor på webben under rubriken Klimat i förändring.
  Vill du snabbt hålla dig uppdaterad om vad som händer inom klimatområdet kan du få dessa nyheter direkt till din e-post – utan kostnad!
  Anmäl dig i så fall här!
  Obligatoriska fält är markerade med * / Required field marked with *

 10. Peter

  Ska du gå dit, Maggie? Tror isåfall knappast du får en syl i vädret under den 15minuters frågestunden… antingen blir du utbuad av Gores fanatiska följeslagare eller så kommer två bastanta vakter och slänger ut dig…. nja, kanske inte men nära på.

 11. Peter Stilbs

  Peter, Maggie – jo – sedan länge förbjuder Gore journalister att ens närvara på hans ”Inconvenient Truth”-seminarieshower vad jag förstått – allt för att undvika obekväma frågor. Predikan är vad som gäller.

 12. Johnny

  En obekväm sanning tål alltså inga obekväma frågor?
  Låter nästan poetiskt.

 13. Peter: Jadå, visst ska jag dit. Jag räknar inte med att få ställa frågor. Men jag vill gärna se spektaklet. 🙂
  Max: Man ska känna sin fiende. 🙂

 14. Johnny: Obekväma frågor får Gore att känna sig obekväm.
  Förresten, såg på Thinking Greens hemsida att om man betalar 15 bast så får man träffa Goraklet och skaka handen. Alla VIP-biljetter verkar dock vara slut. Tragiskt…

 15. Johnny

  15 000:- är utan moms.

 16. Johnny: Yes, du har rätt. Visst känns det prisvärt? 🙂

 17. Christopher E

  Max:
  ”Skulle inte gått dit om jag så fick hjärntvättaren Gores gage flera gånger om!”

  Det skulle förstås jag under den förutsättningen. Man är ju ändå en pengahungrig, miljöförstörande, högerkristen, förnekande, kreationisttroende* liten contrarian-kapitalist-oljebolagsvasall… då får man inte vara knusslig om man någon erbjuder miljon dollar eller så ;-). Går ju alltid att ta med iPoden och en god bok för att sitta av det. Sedan går jag ut och köper ett par Hummers till familjen.
  Men seriöst, att betala eller ens gå in gratis är inte aktuellt.
  * Eventuellt är Gore kreationist, så då måste jag som ”contrarian” tro på Darwin istället… blir komplicerat det här… Gore har i alla fall skrivit ”Adam och Eva” längst fram på sin kurva över befolkningstillväxten.

 18. Eftersom det är klimatet som ska diskuteras så undrar jag varför inte solen finns med i programmet? Så vitt jag vet har solen en viss betydelse, förmodligen väldigt väldigt liten, i klimatsammanhang men ändå…
  Det här är verkligen höjden av mänskligt storhetsvansinne. Att tro att man kan kontrollera klimatet.

 19. Thomas

  Skeptikern, solen var upptagen just den dagen, hon kunde inte ställa upp. Dessutom skulle föreläsningssalen (och resten av jorden) förvandlats till plasma om solen verkligen beslutat sig för att infinna sig.

 20. L

  Märklig med solen, hon kan förvandla jorden till plasma på ett ögonblick, men anses inte kunna höja medeltemperaturen en halv grad på ett århundrade… 😉

 21. L,
  mitt i prick!

 22. Thomas

  L, solen är OK så länge den håller sig på sina åtta ljusminuters avstånd. För att ändra temperaturen på jorden måste dock solintensiteten ändras så det är inte att solen finns som är av intresse utan hur mycket den varierar.

 23. L

  Ja, jag tror att solen har betydligt större inflytande på vårt klimat än vad Al Gore och hans klimatsmarta kompisar har.

 24. Thomas

  L, Trots Gores påstått astronomiska koldixoxidutsläpp?

 25. L

  Thomas, för mig får han flyga vart han vill så länge han inte hindrar mig från att flyga vart jag vill… 😉

 26. Thomas,
  solatmosfären är inte 8 ljusminuter bort. Den är här.

 27. Peter

  Maggie, om du tänker gå på detta spektakel så innebär det väl att du betalar inträde… det i sin tur innebär ju att du stödjer Al Gore med pengar… Tänk isåfall om!

 28. Peter: Som sagt, man ska känna sin fiende. 😉 Dessutom stöder jag honom dagligen genom att använda Internet – för det var väl han som uppfann det? 🙂

 29. Lars

  http://www.wwf.se/isbjornsfadder/form/index.php
  🙂

 30. Lars

  http://nsidc.org/arcticseaicenews/index.html

 31. Här kan ni höra er polare Per dagligen under en vecka föreläsa om klimatförändringar:
  http://www.sopoperan.se

 32. Big Al, ok, så ska han då ge ut propaganda om hur C02 utsläpp (vi människor) kyla ner jorden som enligt WWF är sanningen?
  Mr Gore Speaks (southern drawl…)
  ”Ladies and gentlemen, our TRUTH is indeed FICTION, I mena, STRANGER than fiction. In fact our GLOBALIST institutions and Carbon Tax trillionaire funds research that not only buys up the media, but its got a brand new way of looking at whats happening to our poor weak little ole planet.
  I got a chart here on the screen, now just a sec… ok, there it is..(crowd gasps)
  Now aint that something?
  THIS HORRIBLE  C02 is causing both global warming and global cooling. We are really in for alot of trouble now ladies and gentleman and it is our duty to inform all our families and citizens to this IMPENDING DOOM!!!
  If we dont act now, we are surely all dead in just a few short years.
  Now I am not gonna stand here and pretend I am an expert, but our RESEARCHERS have tried and ture solutions to help our fellow citizens get in line. Lookie here (raises up arm) What you are looking at is my arm (laughter) but, its been modified for FREEDOM by getting a small safe verichip implanted in my body to make sure that I stop my house belching out 30X the C02 than the average American, and that I stop FLYING everywhere.
  When everyone gets these and we link it up to their bank accounts, throw out cash, then we can ”encourage” them to go Big Al GREEN or maybe they will have a hard time buying that McGreen burger at Micky Dees.
  Dont listen to those 31 000 Scientists as petitionproject.org, they will just get you confused about how the SUN is somehow controlling the weather. I mean, ladies and gentlemen isnt that just absurd?
  The sun? Waaaay back over there 93 million miles away would have some kinda effect on the planet?
  I am not gonna get into thos weirdos at prisonplanet.com and their documentary films about my good friends work for the GLobalist agenda, thats just conspiracy, can you  say that? CON-Spira-See.
  I thanks you all for paying, I mean coming out tonight and now allocate 10 minutes for questions, …errr What was that? Only 3?
  Ok, uh, well, sure, you there, yes the minister for the environement, go ahead… ; )

 33. Christopher E

  Lars Bååth:
  Såsom anställd på en av utställarna till Sopoperan har jag varit med och framställt material till detta.
  Vilket bevisar en sak. Att jag är ”köpt” av Big Green, eftersom min egen övertygelse ligger mestadels åt annat håll. Men de gröna betalar bäst, av oljebolagen får jag inget. Jag förväntar mig nu att konspirationsteoretikerna på denna blogg nu avfärdar alla budskap på Sopoperan eftersom vi nu vet att de inblandade är köpta!!!
  😉 🙂

 34. Hej Christopher,
  jag, och säkert de flesta, har inget emot sopoperan. Tvärom, är det ett utmärkt initiativ att utveckla opera som konstart! Jag ville bara i all vänlighet ge alla en möjlighet att lyssna på en av SVTs vädermän.

 35. Chrille

  Gore har ju tjänat miljarder på att lura på folk utsläppsrätter (och föreläsningar). Borde han inte gripas för bedrägeri? Eller är vissa bedragare så stora att de liksom går ”över radarn”?

 36. Johnny

  Chrille: Gore är ifrån landet där det är ok att ljuga så länge du och flertalet andra kan tjäna pengar på dina lögner (alltså inte du som i du Chrille). Clinton ljög om att han hade haft sex och blev nästan av med sitt presidentskap pga detta. Bush och co: ljög sig till ett krig i Irak och blev omvalda för en hel del tjänade/tjänar grova stålar på dessa lögner. Så att stämma Gore som byggt upp en helt ny industri tror jag inte på.

 37. Christopher E

  Lars Bååth,
  Inget fel på ditt tips. Jag bara driver lite med oljekonspirationsmakarna och påpekar att många (inkl. mig) är köpta även i grön propaganda. Man kan visst se operan om man vill och lyssna på Per H.
  Själv har jag hört honom föreläsa i Jönköping en gång. Konstaterade trött att han körde hockeyklubban som skrämselpropaganda (flera år efter att den falsifierats).

 38. Christopher E

  Max:

  ”Skulle inte gått dit om jag så fick hjärntvättaren Gores gage flera gånger om!”

  Det skulle förstås jag under den förutsättningen. Man är ju ändå en pengahungrig, miljöförstörande, högerkristen, förnekande, kreationisttroende* liten contrarian-kapitalist-oljebolagsvasall… då får man inte vara knusslig om man någon erbjuder miljon dollar eller så ;-). Går ju alltid att ta med iPoden och en god bok för att sitta av det. Sedan går jag ut och köper ett par Hummers till familjen.

  Men seriöst, att betala eller ens gå in gratis är inte aktuellt.

  * Eventuellt är Gore kreationist, så då måste jag som ”contrarian” tro på Darwin istället… blir komplicerat det här… Gore har i alla fall skrivit ”Adam och Eva” längst fram på sin kurva över befolkningstillväxten.