Ett argument mot vindkraft

Ett litet tillägg till diskussionen om vindkraft. Tidigare i år (februari) kollapsade två vindmöllor i Danmark på grund av kraftiga vindar. Båda vindkraftverken var tillverkade av Vestas. En av dessa olyckor är dokumenterad i videon nedan.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Johnny

  Argument mot? Det var ju hur häftigt som helst. Skulle betala för att se det på riktigt :0)

 2. Toprunner

  Försäkringsbolagen har tröttnat på haverierna med Vestas vind-snurror.
  Vidare statistik över vindkraftshaverier och man undrar ju hur det går när vi fått upp alla planerade snurror. De flesta propellrar som kommer upp i Sverige är ju från Vestas.

 3. Thomas

  Så vad tycker du om bilar, Maggie? De står också för spektakulära olyckor och i en helt annan omfattning.

 4. Thomas: Jodå, visst borde bilar förbjudas. Och flygplan. Tåg är inte ofarliga de heller. För att inte tala om stora båtar.
  Visst har du en poäng i att man inte kan undvika alla faror. Men som tur är arbetar man på att göra bilarna allt säkrare, både för dem som färdas inuti och de som finns ute på gatan. Hoppas även vindsnurrorna säkras på motsvarande sätt.

 5. Thomas
  Bilar blir till och köps/säljs på en helt fungerande marknad. Vindsnurror är politikers leksaker i deras sandlådor (som tyvärr är samma sak som de samhällen vi lever i)
  Det är skillnaden!

 6. Thomas

  Jonas, bilar köps på en fungerande marknad, men vägarna de kör omkring på och där olyckorna sker är också politikers leksaker.

 7. Jag vet inte om du försöker skoja, eller göra någon allvarlig poäng, Thomas
  Vägar fanns innan där fanns politiker, och vägar blir till även om politiker inte skulle leka sandlåda med dem. Men OK, det finns vägar som är rena politiker-leksaker (en viss bridge-to-nowhere har ju varit i ropet sista veckan)
  Vissa vindkraftverk skulle säkert också bli till (har iaf blivit det historiskt) utan statliga påbud och subventioner, men massiva politiska satsningar på vindkraft är dårskap, som dessutom kan ytterligare allvarliga konsekvenser som vi såg i videon ..

 8. Magnus S

  Thomas,
  risker måste tas för att förflytta sig från A till B. Inför val av transportmedel gör alla medvetet eller omedvetet en värdering av riskerna och ställer det mot andra aspekter.
  Samma sak måste göras med energikällor. För mig verkar det då sällsynt korkat att hänga upp en generator 40-50 meter upp i luften på en stolpe. Bättre att ha den väl förankrad och tillgänglig för underhåll och övervakning i en hall i ett kraftverk.
  Att ställa bilar mot vindkraftverk kan väl vara skoj men meningslöst.

 9. Fy tusan. Jag hoppas de väntar med att smälla upp dem på hustaken i Malmö, fram tills man slipper bli kebab vid kraftig vind.

 10. Dj K

  Ni är konstiga xD

 11. Dj K

  Aja jag tycker Alla har fel

 12. Nils

  Tur att ingen var nära, är ju en stor säkerhets risk. Eller nej just det, vem faan bor eller går nära ett vindkraftverk? Ser inte hur detta skulle kunna vara något motargument mot vindkraftverk överhuvudtaget. Snälla visa mig isåfall statistik över hur många som har dött av att en vindsnurra gått sönder såhär.

 13. A. Jensen

  NIls
  Vindkraftverk bygger man utefter att de ska fånga upp vinden. I det här fallet är rollerna omsatta. Hur många som dör av att ett vindkraftverk är inte problemet i sig och det måste ni ju förstå