”Miljövänner” skyddar fågeldödarna

eagel

The Royal Society for the Protection of Birds (RSPB) hjälper vindindustrin att dölja den mörka sanningen: Vindkraften dödar miljontals fåglar som inte hinner undan de roterande vindkraftsbladen som kan ha en hastighet på över 300 km/tim.

RSPB är ofta remissinstans beträffande planläggning av nya vindkraftsparker i Storbritannien men godkänner då uppförandet av dessa utan några större betänkligheter. De förmanar förstås till stor försiktighet och allt det där, men i slutändan så tillstyrker de anläggningen ändå. Till sitt försvar hänvisar de till att vindkraften är nödvändig för att förhindra klimathotet. Och det är väl ungefär samma svepskäl som Naturskyddsföreningen och dess underorganisationer här i Sverige brukar dra fram när man undrar varför ”miljövännerna” inte protesterar.

Samtidigt får RSPB stora summor i bidrag som tack. De säger sig vara en ren välgörenhetsorganisation men tjänar hundra tusentals pund per år från vindkraftsindustrin. Se vidare här och här.

För ett par veckor sedan genomförde en annan ”miljövän”, president Obama, en lagändring som gör det lättare för vindkraften att etablera sig i fågelkänsliga områden. Örnar brukar ibland jaga andra fåglar. Och om jakten sker i närheten av vindkraftsturbiner så händer det rätt ofta att både örnen och bytet blir offer för de vinande bladen.

Den nya lagen tillåter vinkraftsentreprenörer att skada eller döda upp till 4 200 örnar per år utan att bli åtalade. Det är visserligen långt ifrån det antal som beräknas dödas i nuläget, men tydligen räknar administrationen kallt med att antalet döda örnar kommer att stiga dramatiskt i framtiden.

https://youtu.be/gzrsopSpIV4

Så, se upp med de falska profeterna i miljörörelsen. De prioriterar inbillade klimathot framför den reella slakten på fåglar (och fladdermöss).

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ingvar i Las Palmas

  Också en form av hyckleri!

  Och det visar med all önskvärd tydlighet att det aldrig har handlat om att rädda världen och miljön

 2. Guy

  Om man jämför vad det kostar att i misstag skjuta en(1) örn. Böterna är rätt höga. Med ett vindkraftverk vet man att det dödar örnar, trots att det kunde kallas oavsiktligt. Här har vindkraftverkets storlek stor betydelse. Privat gårdskraftverk tar inte så många örnar om ens någon.

  Hur miljövänner kan acceptera detta är för mej obegripligt.

 3. GoranA

  Ledarskapet i den modena miljörörelsen har sina rötter i den urbana miljön och saknar förmåga att förstå att allt vi gör påverkar naturen på ett eller annat sätt. Vindkraft kommer med tiden att bli lika bannlyst som kärnkraften är idag.

 4. Björn

  Isbjörnar, men fåglar då? Vilket hyckleri.

 5. Bengt Abelsson

  På samma hyckleritema: Svenska energimyndighetens ”klimatskogar” i Uganda, där lokalbefolkningen förtyrcks i Det Heliga Klimatets namn. Påtalades faktiskt i TV häromkvällen.

 6. latoba

  Hyckleriet triumferar också i Sverige. Diverse både kändisar och vanliga dödliga stöder officiellt klimathotet samtidigt som de flera gånger per år flyger till semesterorter och kör stora bränsleslukande bilar..

 7. Kenneth Mikaelsson

  Lite OT men för viktigt för att lämnas därhän..
  Nu håller det på att skapas det dröm samhälle som borde vara TP´s och center partistens våta dröm uppe i Oregon…

  Oregon Schools Ban Natural Climate Change in Text Books with Climate Justice Curriculum

  https://www.youtube.com/watch?v=Zs90lqBCHpE

 8. Ingvar i Las Palmas

  Trump kör på!
  http://www.dailytelegraph.com.au/business/work/donald-trumps-latest-speech-has-environmental-activists-worried/news-story/7a570ee7aa361f4df7323f56c414efe4

 9. Ingvar i Las Palmas

  Fall på eget grepp
  http://notrickszone.com/2016/05/29/dicaprios-disease-survey-initiated-by-munich-greens-show-theyre-the-biggest-abusers-of-airline-travel/#sthash.Cei0q0s9.dpbs

 10. Ingemar Nordin

  Ingvar #9,

  Jag tror att vi skulle få liknande siffror för MP här i Sverige. De stora hycklarna finns inom MP och V (som har den största andelen avdankade riksdagsmän/kvinnor som lever på sin riksdagspension istället för att söka jobb).

 11. Pingback

  […] Men han har naturligtvis helt rätt. Den nuvarande enregipolitiken har misslyckats, ekonomiskt, miljömässigt och koldioxidmässigt, och det är obegripligt om man skulle fortsätta i samma […]