Mer om elhaveriet i Hallands Nyheter

Vindkraft22

Idag fortsätter vår artikelserie om elhaveriet med artiklar i Hallands Nyheter, skriven av P-O Eriksson, fd Vd för Sandvik och fd ordförande för Svenska Kraftnät samt Björn Törnvall och undertecknad från Föreningen Svenskt Landskapsskydd, samt även med artikel i Västerbottenskuriren.

Påminner också om vår utmaning:

rmed erhåller alla TCS läsare en utmaning som startar nu. Skriv en klimatrealistisk artikel kopplat till Durbanmötet i fritt vald tidning. Jag kommer att publicera alla era artiklar via länk på TCS. Maila er länk till mig när artikeln publicerats: jonny.fagerstrom@bredband.net. De bästa artiklarna får ett särskilt omnämnande. I alla artiklar skall klimatmötet i Durban nämnas.

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Adolf Goreing

  Har hörsammat din uppmaning och skickat in en insändare. Tror du Thomas gör det också?

 2. Jonny Fagerström

  #1 Det hoppas jag att han gör. Han är sannolikt en god skribent. Men just denna utmaning gäller endast klimatrealistiska artiklar

 3. Christopher E

  Jag såg insändaren i Hallands Nyheter i morse, mycket uppskattat!!

 4. När får du in en insändare i vårt gemensamma hus blad Gresablat Jonny. Din arbetsgivar behöver lite stöd i våra trakter om inte annat.
  Nu är det på G i Karlsborg/Sätra och man kan väl hoppas på att det blir ett nej om inte annat så för naturens skull.

 5. Tobias

  Johan Rockström ingår i framtidskommission:
  http://di.se/Default.aspx?sr=23&tr=296030&rlt=0&pid=251230__ArticlePageProvider&epslanguage=sv&referrer=http%3A%2F%2Fdi.se%2FNyheter%2F%3FCollapseTopMenu%3Dtrue

  Rockström kommer ingå i en framtidskommission för Sverige som Reinfeldt tillsatt. Det bådar inte gott. 

 6. Jonny Fagerström

  #4 Nostradamus!
  Jag vet inte hur många insändare jag haft i vår tidning här i Skövde , det måste vara över 100. Den senaste förra veckan…..

 7. Vi kan skriva bra artiklar till förbannelse men vi måste ha ett politiskt alternativ till alla etablerade AGW-troende partier. Detta är viktigt för att stoppa nedmonteringen av vår välfärd och ge människor en möjlighet att i val protestera mot det pågående vansinnet! Ett sådant parti skulle ta röster från alla utom MP o V och troligen ta över 10%.

 8. Ingemar Nordin

  M.Sc.Eng. #7,

  Enfrågesaker skall inte försöka bilda parti. Det är bara en återvändsgränd enligt min erfarenhet. Däremot kan enfrågesaker, som klimat- och energifrågan, ha ett stort politiskt inflytande på de existerande partierna om man skapar en tillräcklig opinion för detta, och om man kan påverka ”sina” politiska ledamöter.

 9. Peter Stilbs

  Tobias #5. Och så Klas Eklund. Jag är glad att jag gick ur Moderaterna för 2 år sedan.

 10. Jonny…

  Är väl jag som är lite dålig på att läsa sid3 insändarna då. Bor inte själv i Skövde som dom flesta avhandlar. Får bättra mig helt klart.
  Vet du något om de planerade snurrorna i Sätra? 

 11. Tobias

  Ingemar Nordin #8

  Jag instämmet, ytterligare ett parti i riksdagen hade inte varit att föredra. Det bästa vore att använda möjligheten att kryssa. Stockholmsinitiativet skulle kunna ta reda på alla som inte är AGW-troende och som ställer upp till val i riksdagen och publicera dessa här. Så kan var och en kryssa sina kandidate oavsett vilket parti man brukar rösta på. 

 12. Thomas

  Jonny #6, ”Jag vet inte hur många insändare jag haft i vår tidning här i Skövde , det måste vara över 100. Den senaste förra veckan…..”
   
  Och här brukar det hävdas att MSM är så fientliga mot er. Varför en kampanj att publicera i dessa föraktade media?

 13. Svempa

  Vi behöver ingen vindkraft. Här kommer ett förslag till Rockström hur man löser elbehovet. Man kan göra som vissa bönder på Östgötaslätten. Man tankar el från luftledningar via några kabelförsedda kopparbleck. Garanterat CO2-neutralt om man håller andan. Funkar även i Idre.

 14. Svempa

  Snart är det kanske läge för vindkraftsindustrin att plocka in experter på företagsamhet i kris. Muller och Antonov.

 15. Ingemar Nordin

  Thomas #12,

  Jag ser att du har noll koll på opinionsläget i landet. Lika bra det.

 16. Men Ingemar #8: är du inte låst i hur det är? Och vi har ju partier som MP (var hel inriktat på ”miljö”) och Piratpartiet. Ett ”klimat/energi”-parti skulle  ha en annan ”affärsidé” än de ”gamla” partierna. En fokusering på att stoppa AGW-hysterin tror jag skulle locka många väljare. Jag talar ständigt med människor om hur tokigt AGW är. De tar mina argument. Man kan ju deklarera att partiet bara har uppgift att stoppa AGW-hysterin. Ett slags brandkårsparti och sedan avveckling när tokbrasan är släckt.

 17. Jonny Fagerström

  #12 Thomas!

  Jag tror inte att du hört mig gnälla särskilt mycket över ”hur hemska media varit” mot mig. Jag har nu över 500 publicerade artiklar (tappade räkningen där någonstans) i nästan alla större svenska tidningar, flera radioframträdanden och har dessutom varit en av huvudtalarna på Sverige främsta miljöforum ”Tillståndet i miljön”. Min uppfattning har alltid varit att du får den uppmärksamhet du förtjänar och kräver.

 18. M . Sc. Eng. # 16

  Inte alls någon dum idé!

  Kan man dessutom få folk att fatta att vår energiförsörjning är på väg år fanders med vindkraften, så har man ju slagit 2 flugor i en smäll….

 19. Adolf Goreing

  #18 oK. Vem skriver manifestet? Ett sådant parti skulle säkert knäcka ryggraden på socialdemokratin vars kärna aldrig gillat fjäsket för miljöpartiet och ”det hållbara samhället” . Det senare vet ingen vad det är utom att man blir fattig. Moderaterna behöver sig också en tankeställare som egentligen har betett sig som ”socialdemokraterna 2”. Skillnaden är en ”plånboksgaranti” för de som har jobb. ALLA partier verkar ha missbedömt opnionsläget om AGW och tjatar på som om det fortfarande är ”peak-climate” : år 2007. Tror dock att man ska akta sig för samröre med SD. Skulle gissa att media skulle försöka hitta kopplingar dit.

 20. Ingemar Nordin

  M.Sc.Eng #16,

  Din parallell med MP fungerar inte. Det fanns inga partier som var emot ”miljön” när MP dök upp. Det var bara för dem att plocka politiska poäng på den allmänna konsensusen.

  Men vare sig Piratpartiet eller Junilistan fungerar på den svenska scenen. Däremot kanske ett klimatskeptiskt och anti-vindkrafts parti skulle kunna fungera i EU-val. Annars håller sig folk till de etablerade partierna för alla andra frågor.

 21. Sten Kaijser

  Ingemar  #20
  Alldeles rätt – till nästa EU-val kan det finnas anledning att ”återupprätta junilistan” 
  nu med AGW-hysterin som huvudfråga
   

 22. Det är närmast patetiskt i denna vindkraftsteknologi med tunga ineffektiva propelrar driva fram el,tung mekanisk utrustning med
  dålig hållbarhet som skall fraktas till vindområden och monteras.
  En massa vägar måste till, ett dyrbart energislöseri med transporter
  i massupplagor av alla generatorer.som därtill behöver underhåll ständigt.
  När skall förnuftet komma till sans,det finns ingen anledning att
  brådska fram beslut med negativa ekonomiska konsekvenser.
  ALI.K.
   

 23. Ingemar, det är väl inte så många som är emot välfärden heller – som man nu börjar montera ner. Eller tillförlitlig el?
  Men det är möjligt att jag har fel. Känner mig så frustrerad att inget händer politiskt ( i Sverige)!

 24. Skeptiska syn i olikafrågor finns inom SVT,när det gäller inom psykologi,medicin,olika sexuella frågor finns nästan inga tabun,skeptiska tongångar kring socialdemokrater,jag mängder med ämnen som tas upp i SVT,
  nästan inga begränsningar finns för olika synpunkter,men när det gäller klimatämnet,finns nästan inget som är belysande,det enda jag sett är att klimatförändringar har förekommit på vår jord många gånger,sett ur ett historiskt perspektiv,sen när klimatet kommer på fråga,blir det Rockström eller någon ur Mp som får komma till tals,så här har det sett ut i Svensk tv media,Vibjörn Karlen har varit någon enstaka gång,men det är bra länge sen.
  I kunskapskanalen har framförts att klimaförändrngar sker,istider.
  ALI.K.

 25. Till min stora glädje kan jag berätta att min insändare om Durban, men framförallt om ”klimathotet”, slagits upp stort i  lokaltidningen!

  Fick nästan en chock när jag såg att den slagits upp över halva insändarsidan, och med bild, med rubriken, (som jag inte skrivit själv):

  Klimathotet är bara en hypotes”

 26. Labibia

  vilken tidning?

 27. Sten Kaijser

  Lidingö Tidning

 28. Jonny Fagerström

  Bra jobbat! Synd att vi inte kan länka till den tidningen

 29. Jonny F

  Tack!

  Jag kanske kan scanna in artikeln. I såfall skickar jag den till dig. Eller så vidarebefordrar jag den på annat sätt…..