Menskoppen – det ultimata för klimatsmarta kvinnor

menskopp2
I dagens DN hittade jag denna lilla pärla. Det mest miljövänliga mensskyddet för klimatsmarta kvinnor – menskoppen. Man stoppar visst in den i ni vet vad och tömmer den ett par gånger om dagen. På det sättet slipper man allt vad bindor och tamponger heter.
Enligt Apoteket förbrukar varje kvinna ett helt rum med mensskydd under sitt liv, skriver DN. Då samma kopp kan användas i upp till tio år blir miljöpåverkan betydligt mindre.
Onekligen sant. Ännu bättre vore väl att låta kvinnorna sterilisera sig efter att de fått de barn de önskar. Man kan även äta p-piller non-stop och på så sätt undvika de jobbiga blödningarna. Då slipper ju dessutom våra respektive utsättas för våra PMS-symptom.
Förresten, nog kan man ta det där rummet fullt av bindor och stoppa in det i ett biogaskraftverk, också ett miljövänligt alternativ.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Anders

  Lite småbakis idag. Ingen kul läsning i DN. Urp.

 2. dv

  Inte småbakis.
  Men ändå en liten Urp i munnen.

 3. Mats Frick

  Jag är oxå lite småbakis. Jag måste erkänna att jag eldade kol och åt kött…

 4. Anders

  Fick den serverad till frukost i Sydsvenskan idag. Dubbelurp.

 5. DJ

  Maggie:
  Bara en liten kommentar. Kvinnor har fortfarande normal hormonproduktion och menstruation efter sterelisering. Däremot gör en hysterektomi, dvs bortoperation av livmodern, att menstruationen upphör.

 6. Peter

  Hur skall man tolka detta? Från att ”män förstör världen” till att ”kvinnor förstör minsann också världen!!”  🙂 🙂

 7. Anonym

  Ute-magasinet presenterade en gång Pipinette, ett litet hjälpmedel för bergsklättrerskor.  Just den varianten tycks ha försvunnit, men eftersom tanken var god, lever hjälpen vidare:
  http://www.pipinette.se/start.php?pid=tips
  Så epokgörande att den till och med kan inhandlas på Tekniska Museets butik:
  http://butik.tekniskamuseet.se/?artnr=84403
  Klimatsmart?  Javäl.  Om vätskan, utspädd med lite vatten, får göda blommorna ute i rabatten, så.

 8. Jake

  Lite överambitiöst och inget jag skulle rekomendera till min sambo, men jag kan inte se något problem med att folk vill spara på jordens resurser. Var ligger problemet?