Månadsrekordet för oktober slaget

Oktober 2012
Månadsrekordet för oktober är redan slaget med råge trots att det är en dag kvar på månaden. Antalet besök i oktober kommer att uppgå till ca 175 000. I december kommer vi att nå ett totalt besöksantal om 8 miljoner besök här på TCS.
TCS har noterat en tydligt uppåtgående trend under 2012. Månadsrekordet slås nu för sjätte månaden i rad. Vi befäster därmed ställningen som Sveriges största klimat- och miljöblogg.
Vi i redaktionen tackar givetvis alla läsare och kommentatorer för ert intresse för vår blogg och hoppas att ni vill fortsätta att vara med oss här på TCS resten av året och även framöver.
Jonny Fagerström
Projektledare, The Climate Scam
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Grattis TCS! Jag förstår att ni har många besökare. Bloggen håller mycket hög kvalité! Jag njuter av att läsa alla bra ”artiklar”. Rena lisan för själen! Med total enfaldig klimatpolitik och dåraktig energipolitik känns besök här som nödvändig mental rening. Tack för att ni finns! Hurra för TCS!

 2. Bim

  Pehr
  Bra jobbat! Väldigt kul.
  Kolla bara noga så det inte är Thomas P som drar. 
  Man vet aldrig i detta PK-land. 😀
   

 3. Bim

  Jonny, så klart!
  Men ni är ju ett team, så Grattis alla! 

 4. Slabadang

  Grattis!
  Klimathotarna har nog bara sina korrupta journalister kvar som stödtrupp. Klimatfrågan är stendöd. Men intresset för skeptikerna och deras argument ökar.
  Att vi har haft rätt hela tiden och fått rätt allt eftersom stärker varumärket medan klimathotarna förbrukat sitt. Jag upplever det samtidigt som väldigt positivt att MSM och SVT och SR bevisat att de inte är att lita på. Nätet har med råge bättre klarat av att belysa både vetenskapen och vad konflikten egentligen handlar om. MSM och PS har inte levererat klimatnyheter de har istället levererat klimatdumheter.
  TCS är ett varumärke att vårda och utveckla. !8 miljoner träffar är en kraftig signal om att samhällsinformationens maktbalans är i förändring. TCS har blivit en mer tillförlitlig källa att vända sig till och greppet att analysera de olika partiernas energipolitik helt lysande med den kompetens som redaktionen besitter.
  Att inte dölja var man står men samtidigt uppträda öppet och slåss med uppriktiga ärliga sakliga argument är opinionsbildningen när den är som bäst och det är så den vinner i längden. Att förtjäna förtroende istället för att ta ut den i förskott är en ”hållbar” strategi som vår motpart inte riktigt förstått vikten av.

 5. Dividendum

  Bra. Det förtjänar ni. Hoppas det fortsätter öka.

 6. Staffan

  Ett istäcke finns nu på dammen i stadsskogen här.  (Norrköping.)  Tunt, men is, tvärs över kanske 200 m.
  SMHI tycker det var +7º kl 13,  +6º till kl 13,  +5º i natt.   Intressant!

 7. John Silver

  Men tänk vad tråkigt det blir när scammen är över och de skyldiga sitter i fängelse.
  Vad ska vi göra då?

 8. Mikael

  Grattis TCS och Ni som skriver alla dessa läsvärda artiklar! Jag försöker bidra till spridningen av ert budskap via facebook och min schacksida på siten http://www.schackonline.com. Hoppas att även en del journalister har hittat TCS. Känns som debatten börjar vända. Även om svt och deras vetenskaps värld spyr galla över USA och dess klimatskepticism. Keep the good work up!

 9. Staffan

  #6:   ”Klimat talar vi om här, inte väder!  Termometrar, va!”
  ”Det var så tröttsamt när du kom med dina grader från 1730-talet och dom var samma som nu!”
  ”(Celsius fanns förresten inte då.  Så det var bara påhitt du kom med!”)
  ”Nej, klimat är något mycket djupare än dina fåniga grader.  Rel… nejvisst… Livsåskådning!”
  ”Miljöpartiets ledning sa’ det så fint, den 1 april på DN Debatt:
  ’2050 måste utsläppen vara nära noll.  Då har vi 50 procents chans att undvika en klimatkatastrof.   Om detta är vetenskapen överens.’
  ”Precis!”
  ”Vi inser ju också att utsläppen inte alls blir nära noll år 2050.  Det är bara en vacker fras.”
  ”Nej, men vad som kommer att hända är att vi går under!  Vi brinner upp!  Kapitalismen gör slut på oss!”
  ”Så det så!”

  Där sparade jag väl in en replik från er klimatmedvetna.  Eller hur?

 10. Peter F

  Hur ligger UI till i besöksstatistiken ? Någon som vet ?

 11. Adolf Goreing

  #10 Dom har aldrig haft så många besökare på minst 2000 år enligt konsensus. 😉

 12. Urban

  Tack för ert engagemang på TCS. Det känns skönt att det finns människor som orkar, och vågar, stå emot när det verkar blåsa endast åt ett håll.

 13. Peter F

  Adolf #11
  Garvar

 14. Ulrik

  Vad glad jag blir! Tack ni som drar det tyngsta lasset och även alla övriga kommentatorer. Ni andra får ursäkta, men när jag ser att Slabadang har skrivit så måste jag läsa det först, då jag vet att det får mig att bli på gott humör. Men bortsett från detta så är det ett nöje att börja dagen med att kolla TCS och därefter Föreningen Svenskt Landskapsskydd.

 15. Pelle L

  Jag instämmer i hyllningskören!
   
  Skönt att ha en så högkvalitativ sajt på svenska, så man slipper traggla med engelska jämt. 
   

 16. Lejeune

  Jättegrattis till SI:s outtröttliga, kompetenta och läsvärda skribenter som utan någon som helst ersättning gör ett fantastiskt arbete i folkbildningens tjänst.
  Tack för att ni finns och orkar kämpa vidare!

 17. Jonny Fagerström

  #10
  TCS har ungefär tio gånger fler besök enligt bloggportalen. 

 18. Micke Johnsson

  Grattis TCS!
  Men precis som en av mina absoluta favoriter(Stefan Torssell) skriver. En blogg eller sida är inget utan sina kommentarer och läsare.
   

 19. Slabadang

  Micke J!
  Stefan Torsell har det där stilla eftertänksamma klassiska sunda förnuftet som jag efterlyser som bristvara i demokratins förvaltning. Hans berättelse om sina erfarenheter på bl.a Sjöfartsverket är guld värda. En myndighetsmentalitet som skrämmer samtidigt som han gör tydlig skillnad på vad som är rätt och fel hur det bör vara och hur det går till.

 20. Peter F

  Jonny #17
  Nice

 21. Ann L-H

  Välförtjänt och stort tack till alla som bidrar till dagens tänkvärdheter, dagens nyheter och dagens stora skratt, förutom den underbara vetskapen att man som ifrågasättare är i gott sällskap. 
  Jag har hävdat och hävdar fortfarande att det är få om några arbetsplatser där den totala kunskapen (vad det nu är) är bredare och djupare än vad de samlade kollegorna på en gymnasieskolan kan visa upp. Vilka frågor man än är på hjärtat så finns det i allmänhet något bollplank att utbyta sina tankar med och få fördjupningstips av. Gott så.
  TCS är lite annorlunda, TCS reflekterar från hela världen djup kunskap och insikt och klokhet av många slag, men framför allt om en av våra allra viktigaste framtidsfrågor. Vilken LYX!  

 22. bom

  Staffan #6
  Ohå Herre Gud – is utan minusgrader! Det är ett av tecknen! Då har koldioxiden vunnit och vi kommer alla att brinna upp. Tippepunkten är uppnådd och vi är fördömda Sarcoff/ 🙂 .
  Per Welander är det folkpartiet och kådisarna som ligger på dissektionsbordet nu? Mycket skrik och lite ull sa fan när han rakade grisen. Nästa parti till rakning – tack!

 23. Bertel

  Helt underbart.   🙂 
  Grattis till alla eminenta skribenter och tack till alla kommentatorer som gör bloggen än mer levande.  

 24. Holmfrid

  Jonny F,
  Gratulerar till utvecklingen som förpliktar.
  Maria Wetterstrands artikel i Dagens Industri i går om fördelarna med tysk energipolitik borde bemötas där med en del fakta från Der Spiegel, som ju visar på hur förljugen artikeln är.  Dock verkar DI ransonera utrymmet för vanligt folk för bemötande.  Det norska TV-programmet Brennpunkt  24/9  är ju tydlig hur det kan gå när himlastormarna får för stort utrymme.

 25. Gunnar Strandell

  Staffan #6
  Tack för isvarningen.
  Det var +3 när jag startade från Södertälje, kl 17, men mycket riktigt nollgradigt vid passagen av Kolmården.
  Vägverket kanske också håller koll på dammeneller dina kommentarer, för de hade saltat vägen. 🙂
  Vem behöver SMHI?
  Grattis till TCS fina besökssiffror!
  Bloggen är tydligen är beroendeframkallande för fler än mig. 

 26. Ingemar Nordin

  Jonny,

  Naturligtvis så är besökssiffrorna beroende av huruvida det ”händer” något i klimatfrågan. Men jag tycker att det är glädjande att se att bloggens siffror ligger på en högre besöksnivå oavsett enstaka händelser, typ Climategate och nya storpolitiska utspel. TCS är numera den självklara siten att gå till då det gäller klimatet och energipolitiken.

 27. HenrikM

  Mycket bra jobbat. Det känns dock som om ballongen pyser sakta ur, det lär tyvärr innebära att intresset för bloggen sakta kommer minska. Det känns som om vinden har vänt, det börjar med att media inser lurendrejeriet med vindkraften, från det är det inte långt att få en mer allmänt mer skeptisk hållning till klimataktivisterna. 

 28. Bertel

  Gunnar Strandell # 25
  Du är inte ensam med ditt beroende av daglig dos TCS.
  Vet inte om mitt beroende är att betrakta som missbruk, men man kan man ju alltid starta AB(anonyma bloggare), men vet inte hur jag skulle klara mig utan alla dessa kunniga/roliga skribenter och utan alla dessa härliga komentatorer, dvs jag väljer nog att vara TCS beroende.  🙂

 29. Datormissbruk diskuteras livligt framförallt gällande ungdomar
  som får problem med skolan,där mest datorspelande är mer
  utbredd.
  Bloggandet kan ta mycket tid för en del,men något psykist skad-
  ligt är svårt att finna.
  Däremot de som inte ägnar sig åt något är ett större problem,
  kanske måste gå på psykofarmaka.
  En som ägnar mycket tid på TCS,så vet alla vem jag menar,han
  har nog inte lidigt i någon högre grad.
  ALI.K.

 30. Gun

  Håller med er alla, jättebra blogg med intressanta inlägg. Blir som ett litet ”andrum” faktiskt som motvikt till den enkelspåriga klimathysterin i Tv och tidningar. Tack!

 31. Slabadang

  Jonny F!
  Om UI har tio procent av TCS trafiken så är de ju stora!! 🙂 Det finns många bloggar som avundas sådana siffror …. SVT ”Debatt” tex 🙂 🙂 De får ju låna stortrafik endast när de behandlar invandrar och klimatfrågor!
  Hur har det gått för Newsmill med sin elbilsreklam miljöpartistredaktion och avstängda kommentarer?

 32. Labbibia

  Stort grattis och tack för  Sveriges överlägset bästa miljöblogg!  Även jag är ”beroende” och läser TCS det första jag gör nästan varje dag. Snart är ”klimathotet” bara ett nostalgiskt minne av en makalös hysteri, aldrig tidigare skådad i detta land. Och det är till stor del er förtjänst, alla duktiga skribenter och kommentatorer.

 33. Staffan

  #27:  Med ”klimatkrisen” vill vänsterfolket öka statens makt.  Kommunistpartierna har ju gett upp.  Miljöpartiet ger inte upp så lätt, även om isarna lägger sig!  Och därför inte media heller.
  –  41% av murvlarna gillar Mp (2011/12);  ”likt vattenmelonen gröna utanpå och röda inuti” (JMG).  Är man utbildad vid journalisthögskola är siffran 46%.  Anställd vid STV  52%,  SR  54%.
  –  ”63 procent av journalisterna [står] till vänster om skalans mittpunkt;  48 procent klart till vänster ” (JMG, prof. Kent Asp, Göteborgs Univ.)
  En 23-åring från Söder(malm) berörs inte särskilt mycket av ”vädret”.  Däremot har han alldeles säkert bestämda åsikter om ”klimatet”.  Mp-åsikter.
  –  (Redan i Bromma blir det svårare:  Många familjer har trädgård.  Och sommarställe!  ”Vädret” är inte något man bara kan nonchalera.)
  Nej, ”klimatkrisen” är nog dessvärre något vi får dras med lång tid.

 34. guy

  Grattis till en fin blogg!
  OT Har ni kollat WUWT om NASA:s senaste?
  Finally: JPL intends to get a GRASP on accurate sea level and ice measurements

 35. Henrik M #27
  Tror inte att de krafter som ligger bakom klimathotet ger upp.Det handlar ju om en ”Power Grab”. Om det nu visar sig att blogosfären stoppade försöket så kan man ju föreställa sig vad nästa steg blir. Ett försök har ju redan gjorts i Australien om att införa nån sorts censur för bloggare. Vet inte hur det gick med det men eftersom Jo Nova kör hårt fortfarande så misslyckades det verkar det som. Det betyder inte att de givit upp.
  Vigilance!  Håll utkik efter alla smygvägar som kommer att vara försök till begränsning av friheten på internet
   

 36. Staffan Lindström

  Liten rescension av P-1:s morgon i morse 30 okt 2012, bevakning av ”superstormen” Sandy…(allitteration är alltid bra …) Ganska nyktert tom Martin Hedberg, som nämner fullmånen som ytterligare spädde på stormfloden…Dock nämner han inte att Sandy ofta höll sig över Golfströmmen, jag har skam till sägandes inte kollat om denna varit varmare än vanligt … gissa pga vilka … men sen säger MH något mycket intressant: ”Även en lätt bris beror på klimatförändringarna…”
  Men Martin… läs mina läppar … det är alltid klimatförändringar … eller har jag missat ngt fundamentalt väsentligt…??? Eller Martin menar du att om denna lätta bris råkar inträffa alternativt utebli vid någon slags klimatisk jämviktspunkt där man kan säga att det är inte någon klimatförändring???

 37. Bim

  Labbiba # 32
  Håller med dig, fantastiskt bra blogg eftersom den sköts kontinuerligt av duktiga skribenter.
  Absolut beroendeframkallande trots att jag tycker klimatet är uttjatat. Därför är TCS fortfarande väldigt viktig. Vi bör inte glömma att lögnerna inte får stå oemotsagda.
  Till morgonfikat läser jag och min fru fortfarande GP (borde skippa den) och jag hittar alltid något skvatt galet trafik-klimatstolleri där, sedan är det skönt att öppna datorn, kolla TCS och komma in i den verkliga världen igen. 😀
  Som grädde på moset får man öppna kommentarerna och läsa Slabadang, Dig, Ann L-H, Bom , Bertels och en del andra kul kommentatorer.
  Sedan är jag glad hela dagen.
   

 38. Staffan Lindström

  { 30.10.12 at 19:03 }
  Gunnar och min namne i Norrköping m. fl. Jag är nog inte känd för att försvara SMHI i alla lägen… fråga Sten Bergström, Gun Persson eller tidigare nämnde Martin Hedberg (inte SMHI-anställd någonsin tror jag ?! men vittne vid ett ”famöst” eller snarare infamöst möte på ett hotell på Slöjdgatan i september 2006… Om SMHI:s termometer visar +5 på 1.8 m höjd så kan det vara runt 0 vid marken vid klart och vindstilla väder… Och lite kallare vid dammen tydligen för veckoslutets nattisar smälte väl i går?? Ändå är det väl lite oroväckande att vi fortfarande bara skriver oktober och vid sydvindar knappt kommer över 5 plus… Ja jag vet att sydvindarna har gått runt det djupa lågtrycket på Atlanten… men ändå…

 39. Lejeune

  Minnet är bra, men kort, vi nästan glömde TCS viktigaste person, dess skapare.
  Stort tack till Maggie som startade TCS, stort tack!

 40. Staffan

  Vad anser folk om miljön?  EU har frågat europeerna:  Viktigaste problemet, är det miljön?  Ja, svarar folk runt Stockholm (20 à 40%), och i Bretagne (d:o).  Övriga Sverige och övriga Europa <20%.   (Minsann!  Vad säger Mp om det?)
  – Andra svarsalternativ:  invandringen,  brottslighet,  utbildning (Stockholm 20-40%),  utvandring,  hälsovård (Sverige 60-80%),  ekonomi (Sverige <20%),  arbetslöshet (höga siffror; Sverige 40-60%).  (Man kan nog svara ’ja’ på flera.)
  – Urvalet:  Ett sample  50,746 personer  15+ år,  uppdelade på 170 regioner (NUTS I&II)…
  – Fråga 2 var:  Hur bedömer du landets ekonomi nu?  Sverige toppar med 83% ”bra”
  – Det var ”Frihetsportalen” som lät mig hitta till EU.
  http://www.frihetsportalen.se/2012/10/gor-om-gor-ratt/
  http://ec.europa.eu/public_opinion/flash/fl_356_present.pdf

 41. ThomasJ

  Woopie! Vá kul att läsa om rekord för TCS – tror Maggie ler rejält…  😀
  Tack M för att du drog igång ’det hela’.
  Läsvärt/lärvärt kan, för vissa(?) TCS-kommentatorer med speciella intressen för is på NH – det är f.ö. nedranns kyligt ute till hafvs här på Bästkusten redan idag – så kan måhända vara av intresse:
  http://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2012/10/29/arctic-sea-ice-in-perspective/
  Nay, de med ’speciella intressen…’ lär sannolikast ej ens läsa innehållet… Bad show, lobster!  🙄 
  Mvh/TJ

 42. Kent S

  Intressant utveckling i Storbritannien.
  http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/9644558/Death-knell-for-wind-farms-Enough-is-Enough-says-minister.html

 43. Staffan

  ”Förstörelsen i USA har bara börjat.” Regnoväder blir snökaos.  (DN:s förstasida just nu.)
  ”Uppseendeväckande är den mängd snö som ”Sandy” producerat i takt med att ovädret träffat fast mark. Sydvästra Pennsylvania, östra delarna av West Virginia samt västra Virginia hade redan tidigt på tisdagsmorgonen drabbats av tungt snöfall och snöstormar som bland annat riskerar att få tak på byggnader att rasa in. I staden Davis i West Virginia hade nära en halvmeter snö fallit klockan 9 svensk tid.  – Det kan komma ytterligare 1–2 fot (30–60 centimeter) snö i områdena, säger Kevin Roth.”
  – Hemskt, ändå, med den här globala upphettsningen!   Virginia!  Då är vi nere på samma breddgrad som Mallorca!  (t.o.m. söder om)   Och detta för lite larvig carbon!

 44. Staffan #6 och #38

  Detta om isen är utanför huvudspåret, men eftersom flera kommentarer om saken redan givits vill jag bekräfta att vatten kan frysa även om lufttemperaturen är över 0oC. Det får dock inte var mulet. + 5 oC låter högt, men det beror i varje fall på att vatten har hög emissionsfaktor, och om himlen är klar kan vattnet stråla direkt ut mot den kalla världsrymden.

  Det finns ett teknikområde för att utveckla ytbeläggningar som maximerar effekten genom att vara selektivt: stråla maximalt i atmosfärsfönstret 8-13 mikrometer, och reflektera f ö.

  För att nu inte tala om motsatsen: En beläggning på bilfönster som gör att man slipper frostskrapningen på höstmorgnarna! Svårigheten är att beläggningen också måste vara genomskinlig för synligt ljus.

  /C-G

 45. Staffan

  Cyklar jag Kungsängsleden till väg 209 (öppen åkermark) för att komma in i staden, är det ofta tydligt minus där.
  Tar jag vägen via ”miljonprogrammet” (Hageby) är det plus, särskilt inne bland husen.
  Inget nytt i detta.  (Fast det är lustigt att SMHI säger +5-7º för orten – och isen finns kvar ute på markerna.)
  Men så kommer man till TCS, och där ser man att en årlig, global temperaturökning på +0,513º ger somliga frossa!  ”Vi får värmeslag!”

 46. Peter F

  Staffan #43
  http://iceagenow.info/2012/10/feet-snow-md-wv-foot-pa-tn-ky/

 47. Håkan Sjögren

  Staffan # 33 : Du glömde de hårda bruna inslagen  som ligger i vattenmelonerna  och även finns  i miljöpartiet. Mvh, Håkan.