Man känner sig förflyttad till DDR eller Nordkorea

 
UR
De som har risk för stroke bör kanske undvika höja sitt blodtryck genom att klicka på denna länk till Utbildningsradion (ca 30 min, sänt häromdagen).

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Labbibia

  Tack för länken Peter!
  Ja, vad säger man? I hela programmet satte man likhetstecken mellan miljö och klimat.
  Man ifrågasatte dessutom de senaste vetenskapliga rönen, som ju alltmer avfärdar ”klimathotet” med orden (ungefär) ”gubbar som ritar siffror på ett papper” som man inte ska bry sig så mycket om?
  Däremot pratades det mycket om ”klimaträttvisa”! Jösses………..
  En reflektion. Det var såvitt jag hörde bara kvinnliga lärare som intervjuades  i detta program. Finns det inga manliga lärare kvar i grundskolan längre? Dags för könskvotering?
  Det är ju ingen hemlighet att kvinnor tror mer på klimathotet än män (Maggie är ett lysande undantag) men hur vore det med lite ”neutral” utbildning för alla dessa lärarinnor.
  Summering:
  Adolf, Josef, och Kim hade blivit avundsjuka om de fått till en sådan hjärntvätt på de små. Fy f-n!

 2. Labbibia: Klimatrörelsen och genusrörelsen har definitivt gemensamma beröringspunkter. Postkolonialismens bild av den onde vite mannen som skövlar jorden, förstör miljön och förtrycker både urinvånare och kanske mest specifikt kvinnor går igen i båda lägren.
  Imorgon är det t.ex. genusvetenskapens dag, och då kommer man att ha föreläsning om t.ex. ”Gender, power and climate governance. (Annica Kronsell, LUCID, Political Science)”.
  http://www.sam.lu.se/o.o.i.s/25267

 3. J-O

  Royal Society nyktrar till :
  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1316469/Royal-Society-issues-new-climate-change-guide-admits-uncertainties.html

 4. Björn

  Man pratar om ”klimatförändringarna” i bestämd form, vilket underförstått innebär mänsklig påverkan och CO2 som den farliga gasen. Indoktrineringen har gått så långt att det per automatik sker en associering till de intrummade orsakerna till allt vad som har med klimatförändringar att göra.

 5. Christopher E

  Peter…
  Ja, vidrigt vilken hjärntvätt som pågår i skolorna. Men inte bara där, det är ju ett generellt problem när en ideologi tillåts ha tolkningsföreträde som ”sanning”.
  Om jag har barn i skolan så är det mitt föräldraansvar att se till att kritiskt och självständigt tänkande fås hemifrån, för iskolan finns det inte.
  Men även när vuxna skickas på ”miljöutbildning”, tex. på kurser eller via jobbet. Klimatismens trossatser betraktas som den enda tillåtna sanningen. När min hustru läste på vuxenutbildning ingick miljö på schemat. Hon visste väl när felaktigheterna dök upp efter sådant oftas talas om hemma. Mitt råd var; Bråka inte. Spela med och svara vad de vill, annars ryker betygen. Glöm sedan allt efteråt och njut av en kritisk inställning i det verkliga livet. Att debattera mot en läroplan är meningslöst.
  Om mitt barn kommer hem ideologiska pekpinnar från skolan blir det synd om det… sådant orkar jag inte. Råden lär bli ungefär detsamma som till hustrun.

 6. Karin

  J-O #3
   
  Jodå, det låter bättre, men följer man länken så står det i alla fall på Royal Societys hemsida:

  ”It shows that there is strong evidence over the last half century, the earth’s warming has been caused largely by human activity. .. There are many potentially serious consequenses of climate change, so important descisions need to be made.”
  (Andra stycket in)
  Och att ”policy choices will have to be made in the absence of perfect knowledge”  ??? Vad är det för en Brasklapp?
   
  Man ger sig inte i första taget..
  Antagligen inte i andra heller!

 7. Peter Stilbs

  Jag skummade också den 18-sidiga RSC-rapporten. Jo – bättre – men fortsatt dogmatisk – i ungefär i termer av ”fysikens lagar säger att”…

 8. Pehr Björnbom

   
  J-O #3
   
  Det var intressant att läsa att nu även ”The Royal Society” uppmärksammar att temperaturen inte har stigit under de tio senaste åren:
   
  The Royal Society now also agrees with the GWPF that the warming trend of the 1980s and 90s has come to a halt in the last 10 years.
   

 9. Inge

  ”Strong evidence …” Har det inte nämnts här på bloggen att bevis bara finns  inom matematiken? Underförstått att allting annat är en bedömningsfråga.

 10. hahn

  Royal Society Rapporten är ju sensationell. Den säger visserligen att de fortfarande tror på AGW men de medgivna osäkerheterna och reservationerna är ju helt banbrytande.
  Rapporten straffar Alarmisterna hårt. Uttalanderna falsifierar ju RealClimates, UIs och Al Gores kategoriska förnekelse av osäkerheterna.
  Hade det sett ut så här från början hade väl många fler trott på AGW utan att vackla. Undrar om alarmisterna, inte minst de ovan överhuvudtaget begriper hur många tvivel de sått med sin falskklingande kategoriska hållning? Jag tvivlar trots att jag personligen inte tycker att det krävs någon Einstein för att inse det.

 11. Pär Green

  http://stockholmsinitiativet.se/
  Är förmodligen kapad?

 12. Pehr Björnbom

  hahn #10,
  Jag läste just igenom Royal Societys nya rapport. Jag fick samma intryck dom du.

 13. Sören

  Franska vetenskapsakademien är också hyfsat på väg: http://www.thegwpf.org/opinion-pros-a-cons/1600-vincent-courtillot-the-climate-debate-at-the-french-academy-of-science.html

 14. KristianA

  Var inne på Naturvårdverkets hemsida av annan anledning, men appropå hjärntvätt:
  ”Människans utsläpp av växthusgaser påverkar klimatetkraftigt. FN:s klimatpanel menar att jordensmedeltemperatur kan öka med drygt sex grader de närmaste 100 åren.” och ”men nu krävs även åtgärder för att anpassa samhället till de klimatförändringar vi vet kommer.”
  Det är sannningar, inget annat. Finns inga tveksamheter där inte!

 15. hahn Pehr mfl
  Jag tror inte att den krets i RS som lyckats sätta den så alarmistiska klimatpolicyn som de tidigare företrädde, att de har ändrat uppfattning. Men som många påpekat är ju klimatalarmisterna en mycket liten minoritet bland naturvetenskapare i allmänhet, och så sakteliga tröttnar allt fler av de senare på att få vara ’företrädda’ av de alarmister som blir allt mer sektlika. Samma tryck finns ju också i amerikanska APS.
  Och allt snabbare faller väggarna för fuskbygget som mest baserats på överord och överdrifter …
  Högmod kommer före fall … som man säger

 16. Karin

  Jonas N #15
   
  Jag hoppas att du har rätt, men jag är rädd för att Brasklappen kan betyda: OK, vi är inte säkra, men ”better safe than sorry” och så kör man på med samma policy i alla fall!
   

 17. Lena Krantz

  Hittade just den här lilla nyheten:
  http://www.yr.no/nyheter/1.7313773
  ”Minus 8,7 grader på Hovden natt til onsdag, er det kaldaste på Agder i september nokonsinne.”
  Men det är ju inget för PK MSM givetvis…

 18. Pär #11
  Nej. dom verkar ha nåt strul.  IIS är Microsofts web server och länken som kommer upp är till Microsoft.

 19. Pär Green

  Ingvar Engebrecht # 18
  Planerat underhåll, snart uppe igen
  Jonny

 20. Karin, propagandakriget är långt ifrån över, kolla bara hur Thomas ligger i …
  😉

 21. Pehr Björnbom

  Jonas N,
  Jag tror inte att den krets i RS som lyckats sätta den så alarmistiska klimatpolicyn som de tidigare företrädde, att de har ändrat uppfattning.
  Nej, jag gissar att du har rätt i det. Jag får ett intryck av att vissa formuleringar måste ha varit resultatet av en hård dragkamp i gruppen som skrivit rapporten.
  Jag kan tänka mig att följande har hänt även om det naturligtvis är spekulativt. Det har funnits två sidor där man kommit överens på punkt efter punkt  att om ni får in den där AGW-skeptiska formuleringen så skall vi få in den här AGW-vänliga som motvikt.

 22. Slabadang

  Hej alla!
  Jag har just pratat med min engelske fysiker.När han pratat om läget inom klimathotsrörelsen så har han alltid återkommit till orden att ”inte genera folk” mao att det är skyddet mot prestigeförluster och tappade ansikten som måste få styra utvecklingen.
  Han berättade redan för ett halvår sedan vad som skedde bakom fasaden på ”Loyal Society” och jag berättade för er här på TCS vad som höll på att ske.Att RS nu ändrat sin skrivelse och syn på klimatvetenskapen är utifrån ”minsta gemensamma nämnare” och slitningarna inom RS är så hårda att nästan blodvite uppstår.
  ”Vad tror du? När vi söker anslag till vår forskning tror du vi skulle använda East Anglia som referens för kvalitativ engelsk forskning?”
  ”Jag tror att åberopa klimatvetenskapen för att minska oljeberoendet var att spela bluffpoker om en stor pott med par i tvåor på hand”
  ”Jag hoppas vi snart kan lämna denna för vetenskapens förtroende destruktiva epok bakom oss och åtérgå till att bedriva traditionell forskning igen. Min förhoppning är att det positiva utfallet kan bli att kraven skärps på vad som kan få kallas för forskningsresultat. Vi är många som är orode över den kvalitetsinflation som skett inom många forskningsområden det skadar förtroendet till vetenskapen i sin helhet”.
  Men han trodde att RS omskrivning öppnat upp för en debatt där fler vågar säga vad de tycker även INOM RS om klimathotet och tillhörande ”vetenskap”. Inte en dag för tidigt om man säger så.Fysiker verkar ha en högre vetenskapliga krav och moral!
  Eller hur Peter S? 🙂
  PS Han tycker att Milskoszi`s arbete/artikel delvis är helt felaktig men han är mycket intresserad av den delen som handlar om ”optical deapth” som del i metod att beräkna energibalansen. Tydligen så förändras inte bara molnutbredningen utan om jag förstått det rätt så förändras även skiktningen i atmosfären med växande minskande fält som påverkar strålningsbalansen genom att förändra inkommande/utgående strålning.Vad som styr atmosfärens ”wobblande” lager verkar ingen ha en susning om och inte heller till vilken magnitud eller hastighet. Intressant och jag hoppas att jag sammanfattat resonemanget på ett korrekt sätt. Det verkar vara en artikel på G i ämnet?

 23. Anonym

  Nu har jag bara skummat Royal Society-rapporten, men mitt intryck är att den ligger ganska exakt i linje med IPCC. Kan någon upplysa mig om på vilket sätt den avviker? Och vilka osäkerheter som RS tar upp är det som RC förnekar?

 24. Slabadang

  Kul!
  Under ett artonminuters telefonsamtal och ett inläggsskrivande hann det komma in 10? inlägg i frågan!
  Ni e banne mig på tårna här på TCS! 🙂

 25. L

  Har Thomas blivit Anonym..?

 26. Slabadang

  L
  De e nog hans lillebrorsa ? Han säljer papegojor som heter ”Polly” ?

 27. Olaus Petri

  Elementärt # 25 😀

 28. Pehr B, jag vet förstås inte. Men även om det (till slut) gick till så som du beskrev, alltså kohandel om i slutändan fraser och kommatecken ..
  .. då måste detta ju varit resultatet av stenhård infighting för att öht komma till den situationen.
  Det är striden som utkämpades innan man kom dit som jag tycker vore intressant att veta mer om. Men den kommer man förstås aldrig att skylta med eller redovisa.

 29. Slabadang, det du skriver verkar ju tyda på samma sak som Pehr och jag förmodade …

 30. Slabadang

  Jonas N!
  Det roliga var ju att inläggen skrevs oberoende av varandra!
  Jag ska odla min engelske kontakt och har skickat en förfrågan om vi ska samordna en ny snorkel/dyk safari i December/Jan fast på Marianerna den här gången.

 31. Helge

  Rockström får bre ut sig i de mest oväntade media, givetvis finns Tällberg foundation med på ett hörn.
  http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gIssue=6&gTitle=&gYear=2010&gKey=rzhdjf6j&gAvailWidth=1014&gAvailHeight=733&gInitPage=1&gHotspot=0

 32. Michelangelo

  ”2” det kanske ska vara klimakterieforskning ….
  Garanterat upphettande.

 33. OT, men ändå…
  Har ni sett hur isen i Arktis drivit iväg och spritt ut sig?
  Eller är det nyis som vuxit till sig i öppet hav?
  Här i Idre har vi nu haft flera dagar av härligt höstväder och minusgrader på nätterna. Tjälen i marken är i skuggan kvar långt inpå eftermiddagen och det är tunn is på små vattensamlingar på förmiddagen.
  Och snön på fjälltopparna ligger kvar sedan en vecka tillbaka.
  Om frånvaron av moln beror på struntlite  partiklar från världsrymden eller ett kraftigt högtryck låter jag vara osagt, men jag funderar.
  Mest tror jag att mina funderingar leder mig till det faktum att mötet mellan kalla och varma luftmassor skickade ner en massa regn och snö över våra trakter för en vecka sedan.
  Och flera dagar utan fronter men ett massivt högtryck har fixat kalla nätter och härliga dagar.

 34. Labbibia

  Apropå UFO:n som nämndes i tidigare tråd:
  Nu måste det vara någon som skojar…..men det är inte jag.
  På text-tv utrikes sid 126 (kanal 6) kan man läsa att…….
  Rymdvarelser har vid ett antal tillfällen gjort studiebesök på atomvapenbaser i USA.
  Det tror pensionerade militärer i USA, som på en presskonferens i Washington natten till onsdagen berättade om en rad incidenter.
  Militärerna kräver att USA:s ledning tar vittnesmålen på allvar och utreder om utomjordingar kan ta kontroll över kärnvapen, uppger AB.se……”

 35. Labbibia

  Forts. mitt # 34
  Källan är tydligen Aftonbladet, som i sin tur citerar TT.
  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article7869382.ab

 36. Labbibia

  Forts mitt # 35
  Presskonferensen finns upplag på Youtube, ifall någon är nyfiken…
  http://www.youtube.com/watch?v=YqzoC3QPI_E

 37. Labbibia #34
  Även TT skickar ibland ut skojiga medelanden om löjliga företeelser runt om i världen.
  Och är dom tillräckligt roliga så citeras dom av andra media.
  En viss nivå på intelligens hos läsaren förutsättes dock i alla led.
  Inget att hetsa upp sig över alltså. Men visst kan man småle åt det.
  Och jag tycker att det är kul med skoj.

 38. Karin

  Labbibia och Uffeb,
   
  Nu sticker jag ut hakan igen…  Först vill jag säga att jag har absolut ingen aning vad det finns för varelser i världen och vilken form av avancemang som föreligger. Men! Att tro att vi är ensamma i ett oändligt universum och dessutom de mest intelligenta, tycker jag tyder på en viss bristande intelligens… ; ) : ))

 39. L

  Undrar när Uffeb landade här..?

 40. Erland

  Även om Royal Society’s rapport andas AGW förvissning finns de ett stycke som politikerna borde få läsa innan de prisar CO2 skatter och klimatkompensation:
  The Carbon Cycle and Climate
  Once atmospheric CO2 concentrations are increased, carbon cylce models … indicate that it could take a very long time for that increased CO2 to disappear; this is mainly due to well-known chemical reactions in the ocean. Current understanding indicates that even if there was a complete cessation of emissions of CO2 today from human activity, it would take several millenia for CO2 concentrations to return to pre-industrial concentrations.

 41. Karin
  Det är extremt osannolikt att det inte finns högre stående liv i något universum än vårt, men..
   
  Om en civilisation bara finns i något tusentals år, är det liten chans att två möts..
   
  Tror du att vår finns med kapacitet till egna rymdfarande samhällen om 1000år?
   
  Jag hoppas och tror, men hittills har vår djurart inte imponerat.
   
  Behandlingen av det vetenskapligt avvisade CO2-hotet visar med önskvärd tydlighet, vår arts oförmåga, då inte längre alla resurser används för att överleva en dag till….
   
  Se alla tidigare civilisationers undergång.
   
  Då ledarna fjärmat sig alltmer från verkligheten, har alla tidigare till sist upplösts.
   
   

 42. Lena Krantz

  Uffeb #33
  Jag har sett…men jag ser allt som händer i Arktis..he he
  Det är nyis faktiskt…undan går det och om du kollar här är isen lika stor nu som år 2005:
  http://ocean.dmi.dk/arctic/icecover.php

 43. Thomas

  Uffeb #33, om man undrar om ökningen i isutbredning beror på vindar eller att det börjat frysa till kan man titta här där totala ytan av isen anges:
  http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/IMAGES/seaice.recent.arctic.png
  Som synes har det börjat frysa till igen vilket är helt normalt vid den här årstiden.

 44. ingemar

  Att Royal Society övergivit sin politiskt aktivistiska linje med alarmism och CO2-nedskärningar som högsta prioritet är ett stort framsteg. RS är förhoppningsvis på väg att bli en vetenskaplig organisation igen! Måtte amerikanska, svenska och andra länders motsvarigheten, och tidskrifter som Nature, Science och The Lancet följa efter. Det skulle kännas som en stor lättnad om de kunde intressera sig för den vetenskapliga frågan igen.

 45. Karin

  Gunnar #41
   
  Det är sant det du skriver, men jag har gott hopp för oss, nu just i denna tid. För första(?) gången på länge (mkt tack vare internet..) har vi chansen att göra något åt det och bli av med våra ledar med felaktiga visioner och istället bygga på fred, smart energi och harmoni.
   
  Hör här vad de förre kanadensiske försvarsministern säger. Antingen är talat han sanning eller har den nordamerikanska kontinentens gamla militärer ”gone nuts”?
   
  http://www.youtube.com/watch?v=RGyFWyNuF3s
   
  I en annan tråd länkade jag till en man somvisade bilder från Mars-sonden med tecken på tidigare civilisation på Mars var en fd Navy Chefsastronom…
   
  Jag har definitivt inget förtroende för Never A Straight Answer NASA.. ; )
   

 46. Karin

  Ingemar #44
   
  Och jag hade tyckt att det skulle vara så skönt att kunna suga i mig nya idéer och upptäckter från er forskare med förtroende, igen!!

 47. ingemar

  Genom att RS erkänner att det finns osäkerheter och kunskapsluckor i klimatvetenskapen kan man fråga sig om den nu är en ”förnekar-organisation”. Kanske är RS finansierad av BIG-Oil och anti-rök maffian, precis som alla vi andra som hoppas på att vetenskapen skall fungera igen inom detta område. Vad anser Al Gore? Jimmy Hansen? Rockström? Alliansen? Miljöpartiet?
  Bra artikel av Solomon: http://opinion.financialpost.com/2010/09/30/lawrence-solomon-uk-becomes-a-denier-nation/

 48. Karin

  Labbibia #36 och mitt #38
   
  Förlåt, jag var lite orättvis och drog dig med i samma rubrik. Jag skulle snarare säga: Tack för länken! : )

 49. Karin, som ung läste jag Erich von Denicken och en avsevärt bättre rysk sf författare Eugen Emilja… nej jag mins inte…
  Jag har inga problem med vare sig att vi är ”gudasäd” eller att det finns andra högre stående som ”observerar” oss, jag bara inte kan se vad jag vinner på att anta det?
   
  Finns de och aldrig visar sig, blir det det samma för oss som att de inte finns, finns de och visar sig, tar jag tag i det då.
   
  Det är riktigt korkat att planera för något man inte i sin vildaste fantasi kan föreställa sig, då försvinner lätt den sista kontakten med ”verkligheten”  😉
   
  Det är nog ändå dummare än CO2-hottroendes försiktighetsprincip, (den leder ju till ökade CO2-utsläpp och minskade resurser, då den inte bejakar de energisystem som har potentialen att priskonkurrera ut olja och kol)att förbereda vårt samhälle på att vi är eller blir invaderade av utomjordingar… he he he
   
  Jag tyckte hotellägaren var underhållande då han skissade att vi är utomjordingar…. he he he
   
  Alla religiösa byggnader efterliknar raketer och alla gudar kommer från himmelen, det tog han som starka indicier på att jorden blev besökt för knappt 10.000år sedan  (6000?).
   
  Så föremålen i Peru som inte kunde ses av de som skapade dem, men enligt Erich var för ”gudarna..”
   
  Läsom alla hans böcker (jag var i tonåren och fick många bra skratt)..

 50. Jo nu kom jag på något konstruktivt med ett mänskligt agerande som om vi är iakttagna av högre stående varelser.
   
  Vi kan göra vårt bästa för varandra och annat liv på jorden, så ”trädgårdsmästaren” inte plockar bort oss som ogräs i sitt land.
   
  Ytterligare ett motiv att skyndsamt blåsa av alla CO2-hot relaterade, skattefinansierade resurser.
   
  Vi vill väl inte framstå som komplett galna?
   
  Vi betalar mer för att öka belastningen på våra ekosystem…..
   
  När vi kunde göra det motsatta, bara ändra några regelverk och upphöra med ett antal kontraproduktiva subventioner så som de allt annat än gröna certifikaten…
   
  Jag undrar vad en stor del av politikerkåren, byråkratisfären, journalistkåren och en liten av forskarkåren, kommer säga till sitt försvar, då ”trädgårdsmästaren” kräver motivation för deras agerande och eller brist på?
   
  Vad tror du Thomas Palm?
   

 51. Bertel

  Karin,Labibian,Gunnar L.
  OT.Ang er diskution om utomjordisk inteligens/besök.
  Jag har tittat på dessa länkar där stridspiloter/poliser/säkerhetsanalytiker från USA/Storpritannienmm framträder.
  Vet inte vad jag skall tycka, men troligen har de upplevt mycket egendomliga händelser. Döm själva.
  http://www.disclose.tv/action/viewvideo/49562/Disclosure_2010__Part_1
  http://www.disclose.tv/action/viewvideo/49565/Disclosure_2010__Part_2
   http://www.disclose.tv/action/viewvideo/49591/Disclosure_2010__Part_3

 52. Karin

  Gunnar,
   
  Jag läste också några av Dänickens böcker i ungdomen, men när jag kom till den tredje och allt var ET, tyckte jag det blev för mycket…
   
  Jag bara antar att det finns andra civilisationer och välkomnar dem om/när de kommer (och hoppas att USAs militär inte förvandlar det till ”Independence Day” eller någon annan Hollywoodfilm).
   
  När allt kommer omkring så är det ju som någon sa: ”Skulle du vilja landa i ett dårhus där alla har vapen?” Så det lär väl dröja ett tag…   ; )
   
  ”Vi kan göra vårt bästa för varandra och annat liv på jorden, så ”trädgårdsmästaren” inte plockar bort oss som ogräs i sitt land.”
  Så sant så! : )
   
  Kan någon förklara för mig hur någon kan tro att cap’n’ trade och gröna cert ska kunna rädda jorden? Inget kommer ju att ändras vad gäller utsläpp ändå!? De som släpper ut värst kommer ju att fortsätta göra det i alla fall, de har ju köpt utsläppsrätter. Eller tom blivit subventionerade!
   
  Det låter ju som rena avlatsbreven, vem kan på allvar tro på det? Eller har jag missuppfattat läget?
   

 53. Erland #40
  Jag brukar likna det med.
   
  En flicka simmar i en stilla, oändligt stor sjö, hennes svallvågor kommer finnas för evigt (tja viskositeten sätter gränser, vi få anta en oändlig).
   
  Läckaget genom jordskorpan och havsbotten tillsammans med mänsklig förbränning är troligen mer än nybildningen nu.
  För eller senare måste vi komma tillbaka till den balans då lika mycket kol strömmar genom jordskorpan åt bägge håll.
   
  Vilket visar att vi kommer skapa en lika stor svacka som vi nu skapar höjning.
   
  Det blir först för mycket så för lite i en evig sinuskurva med allt lägre amplitud, som svallvågorna från flickan.
   
  Om vi inte vill inse att lika stora mängder kol som försvinner ner i jordens smälta vid subduktionszoner och inkapslingar av sediment, som upp genom skorpan (det är nog 100ggr mer än dagens mänskliga utvinning…??? giva or take???), så kan vi återgå till förmultnade växter (då får vi å andra sidan tillföra lika mycket kol från rymden som sjunker ner under jordskorpan), så får vi kanske årmiljoners cykler i stället för århundraden som blir det mer realistiska antagandet, då dessa kolmängder från rymden inte kunnat observeras.
   
  Östersjön är ett bra exempel på kolsänkor som inte fungerar som där den allt yngre havsbotten allt snabbare sjunker ner och smälter, medtagandes enorma mängder vatten och kolföreningar.
   
  Om någon vill påskynda transporten av kol från atmosfär till geologiska lager, duger det med liknande exempel som Östersjön… Men CO2-hotet är ju vetenskapligt avvisat, som tur är.  😀
   
   

 54. Lena Krantz

  Gunnar
  Ha ha…jag läste också Dänicken och försökte tro på det hela. Ja fram tills dess att han hävdade att det fanns en rymdstation byggd av utomjordingar på baksidan av månen.
  😀
  Men man var ung och fantasin frodades…..hmm kan den väl göra nu med men med vissa begränsningar ändå.

 55. Visst är det kul att minas alla tankar Dänicken gav upphov till, Lena och Karin?
   
  Jag lästa honom som andra sf-författare, då han påstod att det var vetenskap han bedrev, tog jag det som marknadsföring.
   
  Dänicken letade bara efter det som kunde styrka hans allt vildare fantasier, precis som killarna på RC..
  Eller hur TTPP?

 56. Lena Krantz

  Gunnar
  Jepp, han såg bara tecken på UFO-besök till slut (stackarn) snöade in totalt kan man säga.

 57. Kanske Dänicken Mann Hansen med fler finner varandra i en annan värld?
   
  En motsatt vår, där verkligheten är fiction och drömmar det ända sanna?
   
  Superflum… jag bara måste… he he he.
   
  Före jag kunde kontrollera mina drömmar, brukade jag leka med tanken på om drömmen var verklighet och verkligheten dröm?
   
  Ingen ting finns ju, materia blir bara singulära punkter, två uppkvarkar och en nerkvark,,, består av superkvarkar… i evighet…
   
  Utan materia, kan rum och tid då finnas?
   
  – minst 70% av verkligheten har vi ingen aning om, det måste vi våga ta tag i.
  Chefen för Cern… (om jag mins rätt, men i denna kommentar kan jag påstå vad som helst, lögn kan nog inte finnas utan tid, rum eller materia?)

 58. Gunnar
  Jag läste också Dänicken i mina ungdomsår, men jag tyckte att Henry Kjellsons böcker ”Forntidens teknik” och ”Mellan fantasi och verklighet” var betydligt intressantare.  

 59. #58 de böckerna missade jag, jag får kanske skaffa dem tills barnbarnen kommer och är i 8-14 års ålder…
   
  [Då CO2-hotets vetenskapliga avvisande är mer allmänt känt, kan denna blogg fortleva med olika undergrupper.
  Vad med maggies flumgrupp? (den vill jag leda..)]
   
  Det är mycket nyttigt för unga hjärnor att tänka så fördomsfritt som möjligt… våra hjärnor blir ju senare allt mer förutsägbara.
   
  Just det är det mest märkbara med åldrandet.
   
  Ju äldre vi blir ju mer försöker vi förtydliga oss.
   
  Jag gillar att ta en viss antinukesekonom här som exempel. (förlåt för det, det är inte på något vis personligt menat)
   
  Det finns enstaka mycket stimulerande människor som är så trygga att de vågar släppa alla självbilder upp genom åren.
   
  Vågar vi det?  (inte jag det är jag helt säker på, jag brukar ofta bli uttråkad på mig själv av att jag i stället för att överraska mig, beter mig så förutsägbart).
   
  När vi inte längre kan överraska oss själva på en enda punkt, har vi levt klart då?
   
  Nu bara måste jag ge mig… en bok min äldsta son givit får ta över..
  The Luck Factor…

 60. Karin

  Lena o Gunnar,
   
  Jag bara släppte honom helt! Kommer inte ihåg basen på månen? Var det i en senare bok? Fast jag tror ju inte han hade helt fel, bara snöade in som du sa, Lena.
   
  Där var en hel del  som jag tyckte var ”mind expanding” och det är väl det som sitter kvar som naturlig kunskap, jag måste ge honom credit för det, i ärlighetens namn.
   
  Och nu har jag tittat på första delen av Bertels länkar och är det sant, så är det ytterligare en (lååångvarig) scam! Jag håller det mycket mer troligt att alla dessa människor talar sanning än Vita huset eller militären (konstigt nog ; ) Varför skulle stå de upp och utsätta sig själva för risken att bli gjorda till åtlöje?!!
   
  Men vad kan myndigheter vinna på att ljuga om detta, i så fall?
   
  Jaha, fler och fler  frågor efter hand som livet utvecklar sig. Spännande! Atlantis i förrgår och rymden idag!! : )
   
  Tack för att ni berikar mitt liv!!

 61. Karin

  Bertel #51
   
  Tack för länkarna! Såg den första riktigt intressant. Men som sagt: Varför måste man i så fall ljuga om allting? Det är så irriterande och onödigt!!
   
  Men filmen var bra, och norsk, oväntat nog? : )

 62. Lena Krantz

  Karin
  Visst är det spännande att våga vränga lite på sakernas tillstånd och åtminstone tänker sig in lite OM….
  Tänk OM vi redan har besök etc…
  Jag har verkligen ingen aning men misstänker starkt att vi alla är barn av samma stjärnor, dvs de vi skulle göra mot dem kommer de att göra mot oss. Ja om de kan och de kan de ju om det är de som kommer hit och inte vi som kommer dit.
  Så vi skall nog vara glada så länge vi får plaska omkring på var vattenplanet ifred.
  😉

 63. Karin

  Börje G #58
   
  Snacka om tillfälligheter! ” Forntidens teknik” lånade jag på bibblan för ett tag sedan, mycket intressant. Vad folk kunde komma på avancerade saker med enkla medel! Jag blir så imponerad!
  Då får jag gå och låna den andra, för den lät ännu intressantare…

 64. Karin

  Lena
   
  Jag tror att om de redan är här och ville oss illa, så hade de redan plattat till oss förlänge sedan…
   
   
  Jag inbillar mig att det är sådana där tålmodiga ljusvarelser som bara hoppas och väntar på att vi ska sluta slåss för ära och oförrätter och istället vilja ägna oss åt sånt som Gunnar skrev om tidigare, t ex.  : )
   
  Jag är glad att få var här på jorden och bara lukta på blommorna (ingen korkek i sikte…)  Jag är nog alldeles för feg för att våga möta någon….

 65. Karin #63
  Boken ”Mellan fantasi och verklighet” borde läsas av fler. Jag kan fortfarande ta fram Kjellsons böcker och njuta av dem.  

 66. Karin

  Börje G
   
  Det är roligt att ha en bra bok att se fram emot! Tack för tipset!
   
  Nu ska jag gå ut med hundarna. Godnatt!!

 67. Svempa

  Det finns en värld någonstans som är en exakt kopia av vår.
  Dvs om man följer Hawkings resonemang att om det finns ett begränsat antal olika byggstenar i universum samt att universum är oändligt och att det kanske finns ett oändligt antal universum

 68. Gunnar L #50
  Vi kan göra vårt bästa för varandra och annat liv på jorden, så ”trädgårdsmästaren” inte plockar bort oss som ogräs i sitt land.”
   
  Som tur är så är ”trädgårdsmästaren” lite klokare än människan, han låter nämligen ogräsets rötter stanna kvar i jorden  och bli näring till kommande generations växtlighet, dvs en ekologisk evighetsmaskin. Och det organiska ovanjordiska materialet/avfallet står det människan fritt att utnyttja på bästa sätt, antingen genom kompostering, ytgödsling eller något annat feltänk, eller om hon vill vara som det så populärt heter klimatsmart och jordisera det och ge ”trädgårdsmästaren” och livet på jorden en hjälpande hand.

 69. Lena Krantz

  Karin #64
  Fast med åren verkar jag bli mer och mer pragmatisk (lite trist på sitt sätt). Vad gäller UFO:s så har det utvecklats diverse rörelser som är mer eller mindre religiösa till sin karaktär. Googla på ”ljusbarn” bara så….
  Kanske är det så att vi har någon slags genetisk kodning färdig för att ta till oss religiösa yttringar vilket gör att vi tar emot sådant med varmt sinne?
  Sådana yttringar är ju att Atlantis har funnits, att UFO:s svävar omkring över vår värld och bara väntar på vårt andliga uppvaknande och inte minst att förvandla en måttlig temperaturhöjning pga av koldioxid till ett apokalyptiskt hot av djävulska mått.
  De tillhör nog dessvärre samma liga allihop.
  Men man kan ju tro på människan, vår kärlek till varandra och vår genetiskt inbyggda altruism!
  🙂

 70. Svempa #67
  Det finns en värld någonstans som är en exakt kopia av vår”.
  Hur många ska det då inte finnas som är nästan en kopia av vår eller som börjar likna vår o.s.v.

 71. Just nu har vi rikligt med rönnbär här i norr.  Då får vi en kall vinter enligt erfarenheten.  Vad påverkar rönnbärens tillväxt?  Någon faktor  i klimatet?

 72. Läste också ”Forntidens teknik”. Det som jag faktiskt kopplade på var att egyptierna hade elektricitet. Om inte hieroglyfbilderna han redovisade var rena falsarier så var argumentationen bestickande. Likaså de alternativtolkningar  av ”textdelarna” som var mycket plausibla. Nu har man ju hittat batterifragment så det verkar som han hade rätt. Skulle gärna få tag på boken igen. Utlånad och borta.

 73. Jag tycks vara en av de få här som faktiskt orkade lyssna på hela radiosändningen. (UFO-folket får ha sin lekstuga ifred.) Programmet var verkligen skrämmande, det var lite som att återuppleva barndomens Ville, Valle & Victor. Jag känner mig en smula vilse i pannkakan. Ni andra får givetvis göra precis som ni vill, men när mina barn nämner ordet ”koldioxid”, berättar jag konsekvent för dem att det är en gas som är en förutsättning för liv på jorden, att vi djur lever i symbios med växter, att mer CO2 gör att det växer bättre, att varenda kolatom i våra kroppar kommer från CO2, samt att det inte är en myt att det är bra att prata med krukväxter. Min äldste (10 år) har snart greppat skillnaden mellan Uran 235 och Uran 238. Därefter skall jag börja prata med honom om Thorium.

 74. Slabadang

  Karin och Lena!
  Att lära sig lite vittnesspsykologi är bra om man ska försöka förstå hela den kedja som leder fram till tvärsäkra vittnesmål. De finns ett antal olika motiv bakom varför verkliga iakttagelser som inte har ett dugg med UFOs att göra ändå kan tolkas till att bli det.
  UFO rörelsen är ursäkta yttrycket men utgör en av två riktiga UFO organisationer som existerar.De går alla på två ben och bor här på planeten Tellus.Har de mörka ödleögon så är det för att de köpt balla sådana solglasögon för 49 spänn på en bensinmack.Den andra bättre organiserade UFO rörelsen är IPCC men de båda har exakt samma grund för att förklara sina teser.
  ”Vi kan inte hitta någon annan naturlig förklaring än att ufo/människan är orsaken” ”vi har tydliga bevis på….” ”vi har rapporter som hävdar”
  tror man så tror man och viljan att tro påverkar vittnesmål och tolkas utifrån den tro man besitter.
  Med mycket stor erfarenhet ifrån ubåtsjaktperiodens vittnesmål om ubåtsiakttagelser och utvärdering utav dem både vid inrapporteringtillfället och genom efterföljande utvärdering.Jag kan lova er att det fanns fanimej knappt en ejder som kunde röra sig i södra skärgårn utan att det ringde i telefonen och nån civilist hade sett en ”tydlig ubåt” man kollar sjökortet och ser att det på platsen är nästan vaddjup eller att det är en ”favorit i repris”. Vi hade ett fast sjömärke med avbruten topp utanför Långbäling mellan Utö och Ornö som sexton gånger rapporterades in som ”rapport om iakttagelse av misstänkt ubåtsperioskop”.Det kröp fram en liten nyfiken sadist i mig och jag började kolla hur långt de var beredda att gå in i detaljer i sina vittnessmål av vårt berömda sjömärke när jag väl blev säker på att det var våran ”favvo inrapporterade ubåt” som var på tapeten igen.För i det området hade vi utrustning så vi kunde höra mörtar fisa samt följa enskilda småfåglar på högupplöst radar. 
  Å jodå det hade enligt vittnessmålen en fart på upp till tio knop. Det är rätt snygg fart på en järnstolpe som är nedborrad i svenska urberget!! Två hävdade dessutom att de också sett tornet på ubåten och en av dem hade till och med sett folk ”på bryggan”. Folk fick helt enkelt noja.Det mest märkliga var att de verkligen trodde på sig själva och de fyllde liksom omedvetet in lite extra för att vi skulle ta dem på allvar.
  Jamenar ska man rapportera in en iakttagelse måste man för helsicke bre på lite?.Sen om det är om UFos dolksvansar tempkurvor ubåtar eller vad det nu månde vara. Så händer det lätt att det skenar iväg liksom medvetet eller ej. 🙂 Erfarenheter som definitivt påverkat mitt kritiska tänkande .

 75. Apropå Nordkorea har vi ju det här:
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/09/29/hatiska-l-gner-sprids-mot-vackra-och-demokratiska-nordkorea
  ”Hatiska lögner sprids om vackra och demokatiska Nordkorea.
  Nordkorea är ett vackert land med fri sjukvård, avancerat skolutbildning och gratis bostäder, ett fredligt och positivt land. När jag var på ett möte med kritiska bönder och 200 fredsvänner fick jag som ende utlänning hålla tal. Jag fick applåder när jag berättade att jag trivs i Nordkorea som är så fantastiskt vackert och att jag besökt Pyongyang fyra gånger. Publikens entusiasm var fullständig.”
  Skrattfest!
  –Ahrvid

 76. ThomasJ

  Snacka om att ’känna’ sig lurad…
  http://wattsupwiththat.com/2010/09/30/o-m-g-video-explodes-skeptical-kids-in-bloodbath/
  (det i särklass värsta hittills!)
  Mvh/TJ

 77. Thomas

  Ahrvid, jag kom också att tänka på det inlägget när jag såg rubriken här. Även Peter Stilbs tycks ha en något lustig syn på Nordkorea för att dra upp det som analogi till UR.

 78. KristianA

  Oljespillet i Golfen var visst inte så stort som Obama sa. Det fanns givetvis andra åsikter än att det var ”den största miljökatastrofen i USA:s historia”. Fick vi höra det då? Känns det igen?
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/expert-dyra-och-onodiga-atgarder-mot-oljespillet-1.1180232

 79. Christopher E

  ThomasJ #76;
  Och så säger Thomas Palm att det är vi skeptiker som är hotfulla och otrevliga mot de snälla världsräddande alarmisterna… 😉
  Allvarligt talat, som en kommentator hos Watts säger, denna video är bra eftersom det visar hur alarmister tänker. Det är så kontraproduktivt mot deras ideologiska mål att vi kan sitta med armarna i kors och vinna.

 80. S. Andersson

  Jag har också läst von Däniken i min ungdom. Jag tyckte framförallt att vDs förklaringsmodell till religioners uppkomst hade sina poänger. Om man som jag inte tror på Gud och det hela skulle man ju kunna förstå uppkomsten av religioner med att det var utomjordingar som var här och fixade. Ett gigantiskt naturvetenskapligt/sociologiskt experiment!
   
  Faktum är att jag trott på Erich von Dänikens religionsmodeller tills för ett par år sedan. Klimatdebatten har fått mig på andra tankar. Den har nämligen bevisat för mig att vi människor är fullständigt kapabla att själva uppfinna nya religioner. Det hela är hyperintressant. Det verkar som om en av människans viktigaste behov är att bli lurad och att ”tro” på något. Är det inte Gud så är det Al Gore s a s.
   
  Just i Sverige där få människor numera är religiösa finns det en utmärkt grogrund för nya trosinriktningar.
  Om man kan få vanligt folk att tro på den obefläckade avelsen i 2000 år kan man väl få dem att tro på vad som helst! (Jag menar, vilken man som helst måste väl drabbas av tvivel när han hör den där skrönan: ”Älskling, jag är på smällen. Det är inte du som är fadren utan Gud!” OCH SNUBBEN ACCEPTERAR DET! Vilken loser.)
   
  Försåvitt det inte var en liten in-vitromanipulation ombord på ett rymdskepp förstås…

 81. Skogsmannen

  ThomasJ #76!
  Vilka driver man egentligen med i den här filmen? ”AGW-are” eller ”skeptiker”, för mig är det inte helt uppenbart.
  Skulle faktiskt kunna tänka mig att det är en grov och smaklös satir av vem som helst. Och att blanda in barn …… how low can you go!

 82. Peter Stilbs

  Thomas #77 – jag avsåg närmast innehållet i programmet – speciellt de (här i programmet enbart) kvinnliga lärarinnor som uppenbarligen tutade i barnen rena vansinnigheter.

 83. Peter Stilbs

  ThomasJ #76 – det värsta är väl att vissa personer uppenbarligen – och verkligt – skulle vilja eliminera dem som inte rättar in sig i zombieledet. Men videon är verkligen ”over-the-top”.  

 84. Lena Krantz

  ThomasJ #76
  Det var bland det värsta jag sett i propagandaväg och strax efter kommer de fallande isbjörnarna. Faktum är att jag trodde att det var en slags parodi men här kommer länken till organisationen (fanns på wassup).
  http://www.1010global.org/no-pressure
  HUR är detta möjligt och varför stoppar inte myndigheterna sådana här hemska propagandafilmer?
  *aaaaaaarrrrg*

 85. Adolf Goreing

  #76 en våt dröm för alla hardcore-miljötalibaner!
  Det är dags att sy fast solen på kläderna så att man visar att man är skeptiker. Hur länge dröjer det innan grön ungdom ger sig på affärsinnehavare som inte säljer ecodyr-onyttiga produkter? ”Kauf nicht bei klimatverneier!”

 86. pekke

  Den som tror att videon ” no pressure ” är ett skämt eller liknande, läs och se den här. OBS INTE FÖR BLÖDIGA !
   
  http://www.guardian.co.uk/environment/blog/2010/sep/30/10-10-no-pressure-film
   
  De har definitivt tagit ett steg för långt i propagandan med den här videon.

 87. Videon är  rent ut sagt vidrig! Vem finansierar denna organisation?
  http://www.1010global.org/
  Vuxna, vettiga människor tar säkert avstånd från sånt här men vafan!  Jag är säker på att de visar den för barn!!  Och det är helt i klass med den värsta sortens kommunistindoktrinering. Har jag vaknat upp i en Kafka-värld idag?
   

 88. Lite Off Topic
  Men Sofia Arkelsten har utnämnts till moderaternas nya partisekreterare. Jag har svårt att se att detta kan vara positivt för någon …

 89. Osynlige Mannen #73
  men när mina barn nämner ordet ”koldioxid”, berättar jag konsekvent för dem att det är en gas som är en förutsättning för liv på jorden, att vi djur lever i symbios med växter, att mer CO2 gör att det växer bättre
   
  Glöm inte att också lära dina barn att CO2:n gör tusenfallt mer nytta som kolförening i jorden än lite förhöjd CO2-halt i lufthavet, tyvärr en kunskap som våra lärosäten inte lär ut. Däremot är de duktiga på att lära ut hur man på snabbaste vis återför CO2:n till lufthavet igen genom oxidation dvs kompostering, ytgödsling, plöjningsfritt m.m.

 90. Måns B

  Jonas N
  Det har inte jag 😉

 91. Jan

  #88 Jonas N
  Det är kanske positivt för Arkelsten själv.

 92. Mikael

  Jag tror att det kan vara bra för Miljöpartiet.

 93. Sören

  Ingvar #87  Bl a Microsoft, Sony, The Guardian, Danone och Adidas, enligt svenska sidan. Men svenska sidan länkar inte till den vad jag kan se, så som (fortfarande) t ex den danska. Är tanken att den ska virussprida sig och på något vis stödja kampanjen? – eller blir det bara fiasko, också för kampanjen. Hoppas själv det senare efter det här.

 94. Christopher E

  Från pekkes länk i #86;
  ’Jamie Glover, the child-actor who plays the part of Philip and gets blown up, has similarly few qualms: ”I was very happy to get blown up to save the world.” ’

  Känns igen? Bara så vi förstår vilken obehaglig människosyn och barnutnyttjande som göds av klimatfundamentalismen.
  Den här gången tror jag klimattalibanerna gjort ett övertramp de kommer att förlora på.

 95. Michelangelo

  #87# En säker vinnare av Nobels fredspris, 1010global
  Tipsa Brundtland!

 96. pekke

  Christopher E.
  Läste du kommentarerna ?
  Många som stöder 350 och 10:10-kampanjen ansåg att reklamvideon var över gränsen och den riskerade att få motsatt effekt.

 97. Lena Krantz

  Christopher E #94
  Ja man får ju verkligen hoppas att de förstår att de har gått för långt.

 98. Sören

  Christopher E #94 Jag tror det också (men men, sen Herreys vann schlagerfestivalen vet jag aldrig)
  Svenska centret är i Lund, Karin Loodberg på Miljöstrategiska enheten vid Lunds Kommun t ex, och Congress for Environmental Advancement (CongressEA), Richard Lindberg. Nicole Forsberg är projektkoordinator för 10:10 i Sverige och den 7/10 planeras ett event i Lund, om inte det hela är nerskjutet tills dess.

 99. Micke Johnsson

  # 88 Jonas N
  Ja det kan inte vara bra för någon inte ens för henne själv. Den tjejen och jag har haft diskussioner via mail. När hon inte kunde svara på frågorna så tyckte hon att ”vi inte hade mer att diskutera”. Så är väl kanske de flesta politiker?!

 100. Lena Krantz #97
  Eller att de inte förstår utan fortsätter på sin destruktiva bana så att allt fler tar avstånd!

 101. Sören

  Nu är den nedplockad från danska sidan.

 102. erik L

  Ett  repotage i Belgisk public service TV (RTBF) om climategate med bla Fred Singer.
  http://www.youtube.com/watch?v=gDnjNSNDrD8
  Slutklämmen känns dock väldigt bekant.

 103. Sören

  Men UK skyltar fortfarande stort med den, så dankarnas aktion verkar inte ha varit pga något centralt dekret.

 104. Slabadang

  Tänk bara va rätt det var!
  att kalla AGWrörelsen vid dess rätta namn Klimattalibaner.Skillnaden är ju bara att de sätter självmordsbombarbältena på sina fiender istället för sig själva.En lite fegare variant! Det här är så sjuuuuuuuukt! Med ”angry kid” som tidigare bottenmärke så har vi en ny listetta.

 105. ingemar

  Jag så filmen No Pressure nu på lunchpausen – inte direkt en lämplig kombination. Den gör en smått illamående. Jag har svårt att se humorn i den … Var det inte en liknande kontraproduktiv reklamsnutt i våras som skulle visa det framtida eko-samhället där ekopoliser for omkring och arresterade alla som på minsta vis bröt mot de gröna lagarna? Hur skall man tolka sådant annat än att det är mot en DU-sköna-nya-värld man vill gå? Finns det en underliggande längtan efter underkastelse och diktatur begravd i budskapet? Rädsla kanske?

 106. Sören

  Är storyn här egentligen hur sjutton 10:10 kunde luras att ta in ett hoax? Och vems i så fall? T o m i så fall osmakligt.

 107. Slabadang

  Ingemar!
  Det är rangordningen mellan mänsklighetens och klimatpoltiken betydelse som skall tydliggöras.Klimatpolitiken är viktigare än människor.P Erlich propaganda vi ser klimatfascismen i sin sanna nakna form.

 108. Måns, Jan, Mikael mfl
  jag har träffat Sofia ett antal ggr och hon är en trevlig tjej, och hennes värnande om miljö och klimat är garanterat ärligt, men det är okunnigt.
  En partisekreterare behöver ta både tuffa beslut (och duster) internt och ta en massa anstormning, kritik och angrepp från externt håll, media och politiska motståndare.
  Jag har faktiskt svårt att se att det ens kan vara bra för Sofia själv (annat än att hon tvingas bli mer stryktålig, vilket kan vara bra i efterkommande uppdrag). Men nu bryr jag mig ju inte speciellt om moderaterna …
  Måns B, jag undrar fortfarande vad du menade med skitsnack resp att 300 skulle besitta expertis i själva kärnfrågan om CO2.

 109. S. Andersson

  Breaking News! Det verkar som om Karin Bojs fått nya arbetsuppgifter på DN. Kolla här:
  http://www.dn.se/mat-dryck/recept/rodkal-1.1173915

 110. Slabadang

  S Andersson!
  Äntligen har hon hamnat på rätt plats.För hon kan ju koka ihop precis vad som helst.Hennes favorit är ”soppa på en spik”.

 111. Pär Green

  S. Andersson # 109
  Men är det förenligt med CO2 att laga mat?  😉

 112. Katrin

  ThomasJ #76
   
  Det där var mer än osmakligt eller propaganda. Jag upplever det som ren terror! Om jag skickat en sådan ”skämt”-film till min granne (eller politiker) hade jag säkert åkt dit för olaga hot!
   
  Organisationen verkar  välorganiserad/resursrik. Den har  ju en spridning värre än svininfluensan hade! Lite mer än 100 000  medlemmar och redan i 152 länder!
   
  Du (tror jag) länkade tidigare till en intervju med någon som undrade varför myndigheterna lade ner så stora resurser på att jaga CO2 istället för terrorister. Då tänkte jag, att de är inte rädda för något terroristanfall, det vet om och när det ska komma. Som om de läste sina egna tankar…

 113. pekke

  Kan videon ” No pressure ” från 350/10:10-rörelsen bli sann ?
  De kanske kan få lite hjälp av klimatoroade terrorister !
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/bin-ladin-oroad-for-miljon-1.1181059
   
  Vilken ironi !
  😎
   

 114. Katrin

  Pehr Green #111
   
  Nej, man måste säkert gå över till råkost.. : )

 115. Pär Green

  Bin får kanske ersättning för utsläppsbomber!  😉

 116. Karin

  Mina #112  o 114
   
  Ojsan! Jag stavade mitt eget namn fel!!
   

 117. Karin

  Jaha, och då kom de inte in..
   
  ThomasJ #76
  Det där var mer än osmakligt eller propaganda. Jag upplever det som ren terror! Om jag skickat en sådan ”skämt”-film till min granne (eller politiker) hade jag säkert åkt dit för olaga hot!
  Organisationen verkar  välorganiserad/resursrik. Den har  ju en spridning värre än svininfluensan hade! Lite mer än 100 000  medlemmar och redan i 152 länder!
  Du (tror jag) länkade tidigare till en intervju med någon som undrade varför myndigheterna lade ner så stora resurser på att jaga CO2 istället för terrorister. Då tänkte jag, att de är inte rädda för något terroristanfall, det vet om och när det ska komma. Som om de läste sina egna tankar…

 118. Karin

  pekke #112
   
  Ja, jag hann knappt säga det.. Nu planerar väl väst-maffian en ny terrorattack att skylla på Bin Laden…
   
  För det var ju otroligt skickligt av honom att överlista hela USAs multidollar-försvar med hjälp av några halvutbildade piloter som knappt kunde flyga en cessna..

 119. Karin

  forts #116
   
  ..och som genom ett mirakel, så singlar det ner ett pass där terroristens namn klart och tydligt står.. I en byggnad där så gott som allt blir till damm, klarar sig ett pass oskadat, genom den häftiga brand som lyckades smälta stål..
  För det måste ju befunnet sig på en av de våningarna som brann, om han nu var med planet? ; )
   
  För min del strider det mot mitt förnuft och min ”gut feeling”!
   
   

 120. Karin #117
  OK. Det kan finnas ”förfalskade” bevis. Det kan man inte ställa utom allt tvivel. Men att använda det som ”bevis” eller ens som ”indicier ” är ju att dra helsikes långa växlar för att USA själv skulle iscensätta nåt som 9/1.  Min ”gut feeling” är definitivt inte åt det hållet. Det finns enklare förklaringar till att man fejkar bevis, tex att man har tillräckligt med indicier men inga hårda bevis. Det rättfärdiga iofs inte användandet av falska bevis men det känns för mig som en betydligt mer realistisk tolkning.
   

 121. Lena Krantz

  S Andersson #109
  Asså kommentarerna var ju för underbara under Karin Bojs kålrecept:
  Det kan bli väldigt mycket växthusgaser (metan) om man äter kål.
  Pelle L, 13:57, 1 oktober 2010. Anmäl

  Är det här verkligen klimatsmart?
  Bosse, 11:37, 1 oktober 2010. Anmäl

 122. pekke

  350/10:10 har nu antingen tagit ner eller gjort den privat på YouTube,
  men den finns fortfarande under ett annat namn:
  http://www.youtube.com/watch?v=sE3g0i2rz4w
  Lustigt nog uppläggaren signaturen ClimateScam.

 123. pekke

  Lustigt nog har..
  Naturligtvis.

 124. Måns B

  Jonas N ”108
  Eftersom du inte ger dig så, fast jag tror ändå inte att detta kommer att leda någonstans.
  I #72 i tråden’ Vetenskapsmännen tvivlar på sina egna modeller ’ skrev du
  Och även om det är fel i strikt formell mening menar jag att de inte håller på med riktig naturvetenskap. För ofta saknar de den viktigaste delen som jag menar är nödvändig för att kunna värdera sådan …
  Det är egentligen detta jag hävdar är skitsnack… men  om du på samma grund avfärdar klimatforningen och forskarna så  hamnar det resonemanget  i samma kategori.
  Vad det gäller de 300 som kryssat sig i den kategorin på listan är det ju  möjligt att du har rätt, det har jag ingen möjlighet att kontrollera.
  Så var det med den saken.

 125. Måns B

  Jonas #108 igen
  Jag har också träffat Sofia, din bedömning om henne får stå för dig, men för att vara politiker så är hon ovanligt insatt, för min del fick hon gärna bli miljöminister (hade helst sett Anders Borg på den posten inom alliansen 😉 ) , i vilket fall som helst så hade det varit ett rejält uppköp…

 126. Lena Krantz # 84 & ThomasJ # 76:
   
  Filmen är nu borttagen från 1010 Globals sida. För hård kritik kanske?

 127. pekke

  Filmen finns fortfarande på tuben.
  http://www.youtube.com/watch?v=PDXQsnkuBCM
  och
  http://www.youtube.com/watch?v=sSTLDel-G9k

 128. Carl #124 och andra
  Tror ni de tvingar signaturen Climategate att ta bort youtube- kopian?

 129. Karin #117
  Vad har du för magkänsla när det gäller den nyligen ökade beredskapen för terror mot Europa och Sverige?
  Ska vi utsättas för en fejkad terrorattack av någon stormakt, eller vad handlar det om?

 130. Pär Green

  Har Säpo hittat/kommit på ett sätt att få mer pengar?
  Eller finns det ett hot?
  Efter att ha tittat på korrespondenterna på TV verkar utgången av mellersta Östern bara gå käpprätt åt helv…..
  Jerusalem verkar vara den perfekta platsen för förvaring av kärnavfall, blir då en helig plats!

 131. Måns, min kommentar rörde biologer/ekologer mm och jag var (och är) fullt medveten om att min kommentar om ’riktig vetenskap’ både är provocerande och svepande, dvs orättvis mot alla som faktiskt studerar och vill förstå själva orsakssambanden rörande fenomen i den naturliga och fysiska världen. Men många gör det inte utan studerar istället korrelationer. Tyvärr är det också så att många inte ens uppfattar skillnaden mellan correlation och causation .. 
   Den andra saken jag tog upp var förmågan att göra rimlighetsbedömningar och relevanta jämförelser, hantera storleksordningar. Och precis som jag skrev där, menar jag fortfarande:
  OCh folk som inte klarar av sådant, men ändå hävdar att mänsklig CO2 vållar klimatförändringar är bara folk som fallit in i talkören … Och deras antal, eller kvalifikationer på andra områden, är inget argument alls i kärnfrågan” 
  Jag förtydligade också detta i mina kommentar därefter, bla  #103 och 122-123. Och ditt lilla utbrott kommer fö först lång senare i #148, och relaterat till ngt helt annat jag skrev (och också står för)
   
  Jag förstod (uppfattade) att din snapback nog snarare var sprungen ur irriterad frustration, och kanske för att du uppfattade det personligt, än ett argument. För den dök ju upp i en helt irrelevant uppräkning och flera helt felaktiga påståenden (om mig).
  Jag blev bara så förvånad att du (verkade) tappat fattningen. För i sak har du ju inte ens ifrågasatt vad jag eg menar (iaf inte vad jag kan se)
  Angående dessa 300 som, enligt dig, själva skulle anse sig vara kvalificerade att bedöm kärnfrågan, är ju detta ett alldeles förträffligt exempel på vad jag påtalade längre upp:
  Att folk tenderar att läsa in sådant de vill/önskar i ord och fraser och konstruerar ’sanningar’ som där inte finns några reella underlag eller fog för, och att varje gång ngt återberättas skruvas det lite ytterligare åt samma håll.
  Och det är också lite av vad jag menar med ’inte riktig naturvetenskap’:
  Om man inte är ytterst noggran med att kolla premisserna för sina påståenden eller utsagor, och i varje steg ställer sig frågan: Kan datat/mätningen/informationen betyda eller förklaras av ngt annat än den egna hypotesen … då är det inte riktig naturvetenskap man ägnar sig åt, iaf inte av någon klass.
  Man måste(!) ifrågasätta de egna (önskade) tolkningar och  slutsatserna hela tiden, just i syfte att förvissa sig om att inte ngt annat kan ha slunkit igenom och/eller orsakat det man observerar.
  I fallet med de 300 som eventuellt kanske var kunniga i atmosfärsfysik, menar jag reservationen var inskriven i klartext. Alla som bara mätte ngt, sammanställde och/eller ’förbättrade’ datat, modellerade ngn del, eller eller studerade någonting mha teori inkluderades.
  Det var du som gjorde påståendet att de var 300. Uuttryckligen, och i polemik mot mig. Du kan inte i efterhand säga att du inte vet eller kan kontrollera ngt (om du inte vill riskera insinuationer om att vara slarvig med argumentationen på ett sätt som en som sysslar med ’riktig naturvetenskap’ inte borde tillåta sig … 🙂 )
  Som sagt, och speciellt när man ägnar sig åt riktig naturvetenskap:
  The devil is in the details!

 132. För säkerhets skull gjorde jag en avi-fil av de tre avsnitten från 10-10. Fast jag tror nog det här sprider sig på youtube i en massa olika former

 133. Måns B #123
  Att jämföra med sittande miljöminister är ju, precis som du på antyder, ingen måttstock alls.
  Och det kan nog hända att Sofia A är ’påläst’, men precis som i jag förklarar i föregående inlägg är ngn som lär sig genom att repetera andras utsagor (utan att förstå dem, detaljerna, bakgrunden) inte kunnig (i den djupare meningen som jag menar är nödvändig inom naturvetenskap).
  Vi kan ju tex ta Thomas Palm här som exempel. Få av AGW-anhängarna som uttalar sig publikt eller i debatter skulle jag säga är mer ’pålästa’ än han. I meningen att han har läst och memorerat argumenten som framförs från den ena sidan.
  Men nästan alltid när han (och det han återberättar) blir utmanade, när han ombeds att försvara eller motivera även bristerna blir det tvärstopp. Oftast smiter/tystnar han bara om inte standarssvaret funkar.
  Ibland har han försökt själv, och då har det emellanåt blivit totalhispigt. Enda gången han verkligen är ivrig att (så att säga) ’debattera’ är när någon AGW-skeptiker har haft/gjort fel. Då vill han gärna att alla andra också skall delta. Tex häromdagen när han återigen ville mala om att CJ inte hade förstått backradiation .
  Men ang Sofia A tror jag att hon som partisekreterare får mindre möjlighet att mala på om klimatet och dylikt. Så ur den synvinkeln är hennes befordring kanske bra … eller hur?

 134. Pär Green

  Holmfrid { 09.30.10 at 23:52 }
  Just nu har vi rikligt med rönnbär här i norr.  Då får vi en kall vinter enligt erfarenheten.  Vad påverkar rönnbärens tillväxt?  Någon faktor  i klimatet?
  Rönnbär frodas enbart efter tillgång till vatten, värme och sol.Har ingen inbyggd känsla vad som komma skall, men gott om bär innebär att framför allt trastar stannar kvar och har ett tableras! Innan dom flyttar söderut!

 135. Måns B

  Jonas N #129
  Man måste(!) ifrågasätta de egna (önskade) tolkningar och  slutsatserna hela tiden, just i syfte att förvissa sig om att inte ngt annat kan ha slunkit igenom och/eller orsakat det man observerar.
  Detta anser jag att man också gör, att du sedan inte överens om grunderna i forskningen är en helt annan sak. 
  Visst är det så att man jobbar mycket med korrelationer men man anstränger sig verkligen i de statistiska anaylersna för att kontrollera för alla faktorer som man har kännedom om och tar även mycket stor hänsyn till hur stor del variationen som förklaras i utfallen.
  Även om det inte är din sak att förklara så undrar jag ändå om du anser att naturvetenskaplig forskning inte borde bedrivas på detta sätt i största allmänhet.
  Om det är fallet kan jag inte låta bli att fråga hur man skulle göra i stället, eller ska det bara forskas inom de diciplinerna som anser kan värderas fullt ut och som därmed faller inom ramen för RIKTIG naturvetenskap?
  Hur mycket kommer vi att lära oss då?
  Vad det gäller de 300 forskarna har jag backat så långt jag tänker redan i förra inlägget 8) .
  Angående ’utbrottet’ så är jag fortfarande irriterad på din syn, särskilt när du inkluderar även mig utan att ha en aning om vad jag forskat på eller hur jag gjort det. 
  Men när man skriver så pass mycket inlägg som i dessa diskussioner så blir det inte alltid 100% rationellt.
  Att folk tenderar att läsa in sådant de vill/önskar i ord och fraser och konstruerar ’sanningar’ som där inte finns några reella underlag eller fog för, och att varje gång ngt återberättas skruvas det lite ytterligare åt samma håll.
  Här kan jag delvis hålla med dig att det finns en brist i hela systemet. I bland hade det varit bättre om resultaten bara presenterades rakt av med en kortfattad inledning och väldigt sammanfattande diskussion om relevansen i fältet.  Med det finns också en sida hos mig som verkligen uppskattar att läsa tolningar och bakgrund utförligt eftersom det sätter igång hjärnan på i större grad än bara siffror och staplar i sig själv.
  Denna forskning drivs ju ofta av observationer som väcker frågor och olika metoder att besvara frågorna (formulerade som hypoteser) och att analysera data med. 
  Men det förändrar inte att de resultat man kommer fram till likaväl är riktig forskning och användbara.
  Kommer du fram till något annat så anser jag att du har fel, även om du inte medvetet snackar skit 😉 .

 136. Måns B #133
  Kul kommentar du hade till Jonas N:
  ” Kommer du fram till något annat så anser jag att du har fel, även om du inte medvetet snackar skit .”
  Men om det är någon som ”medvetet snackar skit” , eller vad man ska kalla det när någon älskar att provocera, så är det just Jonas N… 🙂
  Ibland blir det roligt, inte bara för publiken, men i långa loppet blir det bara patetiskt.

 137. Kärnkraft billigast
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article2482355.ece

 138. Måns B
  Tack för svar. Jag är säker på att där finns många som är noggranna, oavsett om de håller på med att mäta/observera/utvärdera korrelationer eller faktiskt förklara naturvetenskapliga/fysikaliska mekanismer.
  Men jag gör åtskillnad på dessa två.
  Och jo, ditt utbrott blir mer begripligt ifall du anser dig personligen utpekad. Men jag pekade inte ut dig, jag var ganska noga med att forlumera både reservationer och vad jag menade, och ännu tydligare i dom uppföljande inläggen.
  När det gäller de brister jag har sett rörande klimatforskningen så vidhåller jag min uppfattning. Väldigt mycket där är yvigt armviftande, korrelationer, hypoteser och spekulationer, samt indicier och tentativa resonemang. Och inte riktig naturvetenskap, i den meningen att slutsaterna och påståendena är underbygda av den faktiskt utförda forskningen.
  Angående dom trehundra påstått kunniga om kärnfrågan har du gjort den poängen jag ville göra åt mig. Du kastade ur dig ngt som vid en ytlig betraktelse verkade se bra ut utan att kolla vad man faktiskt hade underlag för.Och jag upprepar:
  Det är alldeles (alldeles!) för mycket av sådant rörande kimatforskningen!
  Och resultat som man kommit fram till utan att göra grundjobbet ordentligt är inte resultat, de är tänkbara (och kanske tom möjliga) tolkningar.
  Hela min beef med klimatforskningen är ju att man ständigt överdriver hur säker man är på sina resultat. Ibland fullt medvetet lögnaktivt som i AR4-SPM … 
  Och den hätskhet med vilken man ’försvarar’ sig och angriper sina kritiker personligen när de påpekar bristerna, menar jag, pekar på samma sak. Att det inte är kylig och rationell forskning som är den främsta motivationen …
  Iaf för dem som detta gäller!
  OJag har för övrigt aldrig sagt att forskning som inte är riktig naturvetenskaplig forskning därför inte ändå skulle kunna vara vara riktig forskning … Men den tolkningen kanske återigen kom till genom att du inte riktigt läste vad jag faktiskt skrev, utan snarare läste in vad du trodde jag (egentligen) menade … ?
  😉
  PS, jag håller faktiskt helt med dig om att spekulativa funderingar, extrapoliationer mm har ett egenvärde i sig, och leda till nya idéer och tankebanor. Kalla det gärna för ’brainstorming’ som alla borde ägna sig åt regelbundet … Men återigen: Man måste vara extremt tydlig att det är vad man gör och hålla det tydligt åtskilt från rigorös forskning. Speciellt när man presenterar/publicerar det. Sådana som Karin Bojs (och alla andra som inte är hårt tränade i riktig naturvetenskap) har nämligen oerhört svårt att uppfatta sådana skillnader själva. Vilket ju har bekräftats om och om igen i debatterna här och annorstädes …. 🙂   DS

 139. Uffe B #134, du snackar skit … 🙂

 140. Inge

  Denna artikel på WUWT visar att PDO och AMO förklarar Amerikas temperaturer under 100 år, det behös ingen koldioxid för det. Det kan hända att korrelation inte är detsamma som orsak men nog är det bra korrelation!
  Och nog hade det varit bättre om man tagit reda på de naturliga klimatförändringarnas orsaker INNAN man utnämnde CO2 till huvudorsak.
  http://wattsupwiththat.com/2010/09/30/amopdo-temperature-variation-one-graph-says-it-all/#more-25646

 141. Jonas N #137
  Kul att du tog det på rätt sätt 😉

 142. Uffe B .. skulle jag vara du, skulle jag inte skriva att andra är patetiska …. men som tur var är jag ju inte du.

 143. Jonas N #140
  … och det är jag tacksam för.
  Men jag lägger gärna ner den här lilla dialogen nu.
  Den är ju inte ens rolig för publiken.

 144. Göran Lysén

  Jag var med på DDR-tiden – första gången i slutet av juni 1965. Sedan var jag i Warszawa i september (tjejbusinessen Eva, som var så söt). På hotellet i W fanns det en radio, på vilken man kunde ratta runt. Tre stationer endast – två på polska och en på ryska, ty intet annat gavs. Kunde inget av språken kunde jag. Vad som var uppenbart var att Voice of America var störd.
   
  Annat var det i Moskva 1986 på radion – den på franska. Den var riktigt bra, om man inte visste vad det hela handlade om. Ryssarna var jävligt duktiga. Kan man säga det samma om Svt – knappast, ty hur ända in i helvete kan man tro i dagens öppna mediavärld att man kan komma undan med sådant jävla skräp, som Svt ägnar sig åt. OK – för ryssar och DDrare kanske det gick en liten stund, men nu har vi ju nätet! Där fattats intet!
   
  Östberlin 1965 var som Berlin 1945 om hösten! Har man en gång sett skiten,  så är kusten klart! Ack, så bra Ryssland är idag! Bara en befrielse  från …. ja, fyll i vad som faller in!

 145. Uffe B, dina ’dialoger’ är sällan roliga, eller ens dialoger …

 146. Göran Lysen #142
  Jag minns 50-talet. 1 TV-kanal(1956)  2 radiokanaler.  Exakt när de lade när mellanvågssändningarna minns jag inte men enligt bror min som var 18 år äldre var det för att stimulera radiotillverkare att bygga bara ukv-mottagare  så att svenskarna fick mindre möjlighet att lyssna på utlandet. Konspiratoriskt tyckte jag då.  Fundersam idag

 147. Christopher E

  Carl #124 mfl
   
  Kul att de plockade väck filmen. Vilken monumental feldömning! Man slutar aldrig att häpna över hur otroligt korkade många klimattalibaner är. Kunde inte någon enda av dem insett det i tid och avstyrt det hela?
   
  Inte för att vi tänker alarmisterna glömma detta nästa gång någon försöker spela på martyrfiolen… 😉

 148. Håkan Bergman

  Ingvar #144
  Skaffa en ”världsradio”, finns massor med stationer kvar, okey inte som 50-60-talet, minns du luxan 208, minns du den där midsommarnatten 1959, dagens burkar är byggda för japaner och jänkare där dom kör närradio på AM. På en värlsradio kan du reglera selektiviteten precis som du kunde göra på en gammal rörradio och vips poppar statioenerna fram. Kommer du ihåg stattionsskalorna på dom gamla burkarna, Luxemburg. Hilversum. Kalundborg. London, Madrid, Rom, fan vi hade ju ett internet redan då, sen försvann det under några decennier!

 149. Göran Lysén

  Som en förhoppningsvis lycklig restprodukt av krigsslutet är jag liksom alla mina bröder och syster av samma årgång tacksamma över utgången, ty läget måste ha varit jävligt kul för allas vårt föräödrarskap, när det begav sig.  När får vi ett dylikt knulläge igen?
  Sådana har naturligtvis funnits i andra delar av världen än vår över tiden. Oaktat detta läge, så kan den lätt  euforiska situationen knappast förklara det DDR-mässiga anslaget från allas vår DDR-mässiga statstelevison, som alltförmånga betalar avgiften till.
  Grabbarna har fått vittring på vildsvinen just nu, så nu drar vi! Med husse i spetsen – dock utan gevär för stunden. man får ju invänta jakttiden och grabbarna i laget.
   

 150. Karin

  Ingvar Engelbrecht #144 o 118
   
  Radion först: Ännu värre blir det med den digitala radion, då kan man inte ens höra vad som händer i Norrland, t ex
   
  Ang. 9/11. Visst det är bara indicier, men inte de enda. Till exempel:
   
  Hur kan ett stort passagerarplan (var det en 757?) göra ett hål i Pentagon på bara ca 5 m (16 feet) utan att lämna vingar, motorer eller stjärtfena utanför? Det dröjde en halvtimma innan resten rasade, syns i live-rapporterade nyheter
   
  Hur kan BBC rapportera att byggnad 7 rasat medan reportern fortfarande har den i bakgrunden (live, ingen screen, man ser röken)
   
  Hur kunde byggnaderna rasa fortare än fritt fall? Demoleringsexperter påstår att det är ett typexempel på väl utförd demolering, allt från det perfekta fallet till de snett avbrända bjälkarna.
   
  Fysiker har gjort experiment för att försöka få flybränsle att brinna med så hög temp att det verkligen skulle kunna smälta stål, de hävdar att det är omöjligt.
   
  Man hittade spår av ett militärt sprängämne (har glömt vad det heter) vid balkarna
   
  ”Piloter för 9/11” hävdar att det är nästan omöjligt för en erfaren att flyga som dessa halvutbildade tydligen lyckas med. (Som vid Pentagon påsrår de tom att det är aerodynamiskt omöjligt)
   
  Ja. det finns fler indicier, och jag har absolut ingen kunskap om vad som är sanning, men min ”gut feeling” säger mig att det inte bara är i Danmark som någonting är ruttet!
   
  Och ja, enligt en del experter då, så förefaller den officiella utredning vara lika trovärdig som IPCCs rapporter (min jämförelse).
   
  Jag tänker öda mer blog-space på att försvara mina åsikter i denna frågan, men det finns gott om material att studera om man är intresserad. Det kommer säkert aldrig i MSM dock.

 151. Labbibia

  Karin # 148
  Jag gillar dig. Jag gillar ditt tänkande ”utanför boxen”
  Men jag tror faktiskt att du är ute och cyklar när det gäller 9/11
  Med all respekt.

 152. Lena Krantz

  Karin
  Alla skyskrapor är byggda för att kunna rivas på ett speciellt sätt, dvs genom att rasa in i sig självt skulle man kunna säga.
  Det är också precis så som wtc rasar, bägge två (och kanske också den tredje), dvs de rasar rakt ner in i sig själva, de välter inte etc.
  Vad exakt som behövs för att få den här rivningseffekten vet inte jag så jag tänker inte ge mig in i ett getto där jag ändå inte kan svara. Men man får inte glömma att det faktiskt är så.

 153. ThomasJ

  Oj vá kul att länken till ’No Pressure’ på WUWT fick genomslag här på TCS! 05:55 hade jag precis kollat vädret/havsutsikterna då vi skulle ut och dra ett antal hummer-/krabbtinor + havskräftlänkar med avg. 06:30. Då ’wassup’ startas automatiskt kom tråden upp… Har precis återvänt (~ 3 timmar sedan) efter miserabel fångstfärd… suck, men är det östliga vindar så är det dåligt feske på Bästkusten.
  Nevertheless, dagen har presterat en/annan nyhet & en av dessa som avhördes i radion på returen från Mollösund var att Per Schlingmann ’avgår’ och avses ersättas med Sofia Arkelsten. Jonas N tog upp detta med frågan huruvida slikt är + eller – för moderaterna (men han, med viss rätt, bryr sig ej). Nåja, undertecknad har också haft ’kommunikationer’ med SA, såväl via e-post som direkt face-to-face.  Kontentan av dessa är att damen ifråga är en kvalificerad nolla (hur nu detta öht. går till..?). Hon, tillsammans med bl.a. Lars Lindblad, är ’arkitekten’ bakom den deFacto grundlagsvidriga lagförändringen gällande ’Prövning [tillstånd] av Vindkraft’ som trädde ikraft den 1 augusti 2009 och som fråntog kommuners lagfästa självbestämmelserätt. (Hon/de har ’åstadkommit’ en hel del mer…) 🙁
  Betänker man sig förflyttad till DDR [bodde/verkade i (V-)Tyskland 1971-1997] t.o.m. november 1989, är där otroliga mängder direkt synliga paralleller i ’systemen’ att [ A Priori] bevara makten åt maktens utövare mellan dåvarande DDR och – faktiskt! – nuvarande Sverige. Nu är detta ’fenomen’ ej något som startade per valet 2006. Nej, nej, detta har pågått under mycket lång tid, i min uppfattning med start redan f.o.m. Branting + sedermera ’assistens’ [mental] av Myrdahlarna… Palme osv…
  Den alltigenom gällande röda tråden var och är [tyvärr] fortsatt att bevara makten åt dess utövare. Period. Nyligen hade vi val i landet. Nästa gång medborgarna ’anses’ vara myndiga är alltså om fyra år minus två veckor och det för en enda dag.
  Let’s go fishing….  😉
   
  Mvh/TJ

 154. Labbibia #149
  Du är snäll du.
  Att tänka ”utanför boxen”, vad det nu betyder,  kan ju tydligen leda till vilka tokigheter som helst.
  Och det är ju en intressant sak när det gäller Internet. Man kan hitta stöd för vad som helst om man är envis och letar.
  Det finns troligen bevis på att människor har kidnappats av utomjordingar om man är lagd åt det hållet.
  Intressant att det finns många som söker söker svar som passar det egna funderandet istället för att försöka tänka själva.
  Och det är intressant att se hur många knäppgökar som  gillas bara för att dom råkar visa rätt skepsis till en klimatförändring som kanske påverkas av människors aktiviteter.

 155. Urban

  Karin!
  Jag tror inte på någon konspiration beträffande 9/11, svininfluensan, månlandningen eller ufo-frågan osv. Det vore lika dumt som att tro på förintelseförnekare. För övrigt finns teorier om konspiration t ex  vad gäller mordet på JFK, Palmemordet, Estoniakatastrofen, Mobilstrålning osv.
  ”Klimatalarmismen” är den första företeelsen för min del där jag inte har samma uppfattning som etablissemanget.
  Vänliga hälsningar
  Urban

 156. Ingemar

  Organisationen 10:10 verkar välfinansierad attdöma av det här inlägget:

  Now you’ve seen the video, prepare not to be surprised that your taxes helped pay for it.
  The 10:10 Campaign is supported by:
  ActionAid (Govt of UK 2nd largest funder in 2009);
  The Carbon Trust (surely #1 on the list of quangos-to-go);
  The Energy Saving Trust.
  Be not surprised that The Guardian is their ‘media partner’.
  On the other hand, if you’re outraged by the video, you might be interested to know that they also have a small number of genuine commercial sponsors: O2, Sony and Kyocera all have helped fund the 10:10 Campaign.
  I suggest that the first thing to do is to make your outrage known to O2, Sony and Kyocera, suggesting that their commercial interests might not be furthered by funding murderous nazi will-fulfillment propaganda.
  http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100056586/eco-fascism-jumps-the-shark-massive-epic-fail/

 157. Lena Krantz

  ThomasJ
  Ja men det var ju dagens grej det där med den lilla filmen från 10:10 rörelsen.
  😀
  Nästan synd att de tog bort den för den var så absurd så att den motverkade sitt syfte med råge. Dessutom var den så sjuk så att det var i sann Monte Phyton anda vilket i sig gjorde den ännu mer absurd….
  ….nåja. Nu vågar de inte visa den längre

 158. Rosenhane

  Lena och Karin
  För alla tänkande människor som satt och såg 9/11 i direktsändning ter sig den här typen av spekulationer  och verklighetsförvrängning otroligt bisarr.
  Det är ju på grund av alla dessa människor som blir påverkade av konspirationsteorier, dvs de som inte har fått ett kritiskt tänkande med modersmjölken, som vi har den sjuka klimatdebatten.
  Nog om detta.
   
  Vad beträffar Sofia Arkelsten så är det ett genidrag att göra henne till partisekreterare för moderaterna, en central post i alliansen.
  Trevlig med en ”medial nuna” kunnig(men renons på kunskap i klimatsammanhang) och framförallt kvinna(vad annars?).
  Gångbar så in i helvete, grattis!
   

 159. Karin

  Uffeb #127
   
  ”Vad har du för magkänsla när det gäller den nyligen ökade beredskapen för terror mot Europa och Sverige?
  Ska vi utsättas för en fejkad terrorattack av någon stormakt, eller vad handlar det om?”
   
  Ja,vad skulle du gissa på? I USA infördes 2 mån efter 9/11 The Patriot Act. Den ska skydda medborgarna mot terrorister, men vem ska skydda dem mot staten? Hur många rättigheter togs bort, hur många nya rättigheter fick polis och militär?
   
  Vad jag kommer ihåg: Man kan bli fängslad på livstid utan anklagelser, rättegång eller advokat
  Under CAFTA- avtalet kan vitaminer och mineraler bli förbjudna att säljas
  Man kan mobiliseras in i en arbetsbrigad av staten
  Du kan bli skyldig till att bära avlyssningsapparat mot t ex din granne, (vägrar du, kan du straffas med fängelse i 2 år…
  Ditt hem kan genomsökas när som helst, utan din vetskap eller tillåtelse
  Presidenten kan utlysa nödläge och hålla det där i 6 mån utan inblandning av senaten (Den lagen infördes i all tysthet i Sverige med, under våra pandemilagar,)
  Man kan bli vaccinerad mot sin vilja (samma i Sverige)
  FDA säger att amerikaner inte har rätt att veta vilken mat som blivit genmanipulerad
   
  Det är det jag tror det handlar om, kontroll! Ge bort din frihet för att skyddas från ”terrorism”.
  Ge bort dina pengar för att rädda jorden
  Vaccinera dig för att skydda dig mot sjukdomar
   
  Jag kan rekommendera Aaron Rossos film ”America- from Freedom to Fascism” I den såg jag detta citat av David Rockefeller på Council on Foreign Relation juni 1991.
   
  Efter att först ha tackat tidningarna för att de hållit tyst i 40 år (för annars hade det inte varit möjligt att utveckla sin plan för världen), säger han:
  ”But now the world is more sophisticated and prepared to march towards a world goverment.

  The supra national sovereignity of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national auto-determination practised in the past centuaries.”
   
  I rest my case… ; )

 160. Lena och Karin.
  Inget företag som jobbar med att plocka ner byggnader under kontrollerade former hade anlitat två flygmaskiner för att krascha in i de övre våningarna.
  Att tornen rasade rakt ner istället för att välta berodde på att de stod emot flygplanskrascherna utan att välta, och att det därefter handlade om ett ras rakt uppifrån med tonvis av byggnad som konstruktionen inte klarade att bära.
  Samma effekt som proffsen i rivningsbranschen använder när de spränger bort bottenvåningarna först.
  Men ingen skulle börja med att spränga eller elda upp högre våningar först. Speciellt inte genom att använda flygmaskiner med fullt av människor i.
  Byggnader som WTC-tornen är inga små pinnar.
  Varje våning består av tonvis med stål och betong. Tyngden från några våningar som faller ned en våning skapar en enorm rörelseenergi rakt nedåt. Det ska mycket till för att flytta byggnaden i sidled.
  Den forstätter helt enkelt att rasa rakt ned med en ökande fart när det väl startat. 
  Så sluta fundera om det och ägna ert funderande åt annat.

 161. Håkan Bergman

  Sony har stått på min svarta lista sen dom distrubuerade CD-skivor med inbyggt rootkit. Köp aldrig nåt som det står Sony på! Dom har t.o.m. lyckats bryta mot GPL, dom av alla!

 162. Jag hinner inte läsa alla kommentarer, minst mina egna… än mindre förstå om de har någon betydelse 😉
   
  Men:
   
  Svempa… rent matematiskt har såklart Stepen Hawkings rätt.
   
  För drygt 20 år sedan hade jag en trevlig kamrat som blev Jehovas……
   
  Han förklarade för mig att det måste finnas en gud (intelligent design) ty slumpen kan aldrig skapa något så komplicerat som en människa..hm..
  -Som att röra om i en soptipp och skapa en Jumbojet, fortsatte Glader…
   
  Liten skillnad mot en fjäril, men det sade jag ej..
   
  Tommy, det finns ett ändligt antal mänskligt skapade komponenter, eller hur?
   
  -Tja gör det?..hm..jo det måste nog vara så…
   
  -Antag då att vi lägger en röra av alla mänskligt skapade komponenter i alla de antal vi skapat.
   
  -Så kombinerar vi dem på ett oändligt antal vis, nog skulle minst ett vis bli en fullt fungerande Boeing 747?
   
  För alla barn och Åke, kan vi tillägga att det skulle bli ett oändligt antal liknade 747, men i alla avseenden bättre… QUE!
   
  Ja, ett oändligt antal, i alla avseenden bättre…
   
  Eller hur Glader?

 163. Labbibia

  Uffeb # 152
  Att tänka ”utanför boxen” betyder att man törs tänka i nya banor, utanför de ”etablerade” sanningarna. Det är sådana människor som för utvecklingen framåt. De som däremot hävdar att ” det där är omöjligt” eller ”det där har vi aldrig försökt med tidigare, ”etc etc……..de är fast i lådan, boxen, och kommer aldrig att bidra till att utveckla varken samhälle eller produkter. De som tänker utanför ”boxen” däremot, det är de som för utvecklingen framåt…….

 164. Addi

  Sedan 50-talet har antalet UFO-observationer tydligen ökat. Känner någon till om det finns någon seriös forskning vad gäller UFO-trafikens effekt på klimatet? =)

 165. #161
  Nu skog du huvudet på spiken.
  Jantelagen, gruppmentalitet, gruppegoism, konsensus..
   
  Jag kan räkna upp många företeelser som hindrar positiv utveckling.
   
  Fackföreningar, den politiska utbildningen som hindrar nytänkande, Parkinsons lag, nationalism, kultur, familj, olika språk, könssturkturer…
   
  Kanske den mest farliga utvecklingen där makt går från medborgare till valda som koncentrerar makten i odemokratiska NGOs.
   
  Labbibias kommentar var kanske den ”matnyttigaste” av alla?

 166. Slabadang

  Karin snälla!
  Ta de här konspirationsteorierna om UFOs och 9/11 på annat forum.

 167. Labbibia

  Addi # 162
  Avser du mänskliga UFOS eller övriga? 😉
  Vad gäller mänskliga UFO:s a´la James Hansen, Hockeyfrillan Holmgren, Rockström  et al, så är jag övertygad om att de är skulden/orsaken till  nästan 100% av ”effekten” på klimatet.

 168. Addi:
   
  Kanske är det Tellus klimat som har effekt på UFO-trafiken?
   
  Vi far till solen och billiga drinkar…
  Allt rikare asiater till gammal europeisk kultur…
   
  Marsipaner till dårarnas paradis…
   
  Sätt oss i bur..
   
  Eller hur?

 169. ThomasJ

  Labbibia #161 & tidigare… Bottenfärg… havstulpaner etc…
  Det stämmer 100 att båten körs/läggs i sötvatten för att bli kvitt ’tulpanerna’. Ett annat sätt, som åtminstone bland vissa framhävdas, är att blanda i en helsickes massa cayennpepper (o/e annan ’skarp’ pepparkrydda) i färgen som då ’kan’ vara i princip vilken som helst…
  Fan tro’t men vissa är inte ’fan’… 🙂
  Vi testade – tillsammans med Sjöfartsverket & Kemiinspektionen (nåja, de senare var mer ’åskådare i utvisningsbåset’) att måla de stora angöringsbojarna (7-9 meter) med en speciell silikonbaserad färg. Bredbådan (angöringsboj Skärhamn) höll i hela sex år UTAN någon allvarlig tulpantillväxt. De fåtaliga som fanns kunde enkelt med vanlig vattenspolning, inte ens högtryck, avlägsnas. Vi testade detsamma oxo på en liten aktersnurrebåt som låg i inre hamnen här en hel sommar utan rörelse (megastor tillväxt!). Kollade, per hand, bottensidorna och fick upp typ A4-stora sjok av tulpaner + blåmusslor en masse. Sedan gjorde vi en enkel tur på ~ 2 distans i ~ 7-8 knops fart och kölsvallet bara flödade av tulpaner + musslor + etc.. Båtbotten var vid upptaget näst intill 100% ren, clean.. Där fanns en/annan tulpan som med finger-/nagelsprätt avlägsnades.
  Dé vá grejer dé! Och kul som 17-singen var det också att få var med i dessa tester. [ett par år sedan, though…]  🙂
  Mvh/TJ

 170. Labbibia

  Gunnar L # 166
  Hahaha….sk-tbra!
  Den spar jag på hårddisken!
  Modern lyrik, skulle ha platsat i Martinssons ”Aniara”
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Aniara

 171. Skogsmannen

  Slabadang #164!
  Förstår vad du menar men försök det positiva i det hela. Det finns ju för lite kvar att diskutera gällande AGW. Och dyker det upp någon här som hävdar motsatsen så sopas denne av mattan.
  Lite  ”sorgligt”, men detta är nog ett tecken att det snart är dags att gå vidare mot nya utmaningar.

 172. ThomasJ
  Jag är övertygad om att bottenfärger med tungmetaller kommer utkonkurreras av biologiska och mekaniska bekämpningsmetoder.
   
  För egen del var det kanske 15 år sedan jag notten måalde en av mina båtar…
  Jag lyfte upp segelbåtarna med masterna upp och svängde in kranen över betong kajen hemma hos mig, så högtryckstvätt och några starköl i solen…
   
  Alla som gillar båtar bör bygga en privat marina och lära sig hur ”allt” fungerar.
   
  Eller hur L? (och Uffeb)  🙂

 173. Labbibia

  ThomasJ # 167
  Det låter ju verkligen intressant!
  Efter turen med båten, när alla havstulpaner musslor osv ”trillade av”…..hur såg det ut på själva båtbottnen? Fanns det något av mirakelfärgen kvar? Var den ”blödande” eller ”hård”?

 174. ThomasJ

  Gunnar L #170 [m.fl.]: Tja, det hela var verkligen helkul! Ph**n de ringde upp från ’Scandica’ o frågade om jag ville komma med för inspektion, visst – yes! Så kom de till kaj, skickade över ’hissen’ i vilken jag klev och iväg bar det. Ut till ’Bådan’ som lyftes upp på däck – en jätteapparat! – inkl. kätting etc. Under vattenlinjen: näst intill NADA tillväxt. Ovanför [målat på traditionellt sätt] hur mycket som helst, typ 5-15 cm tillväxt av allehanda organismer.
  Sen kom de åter året därpå och året ändå därpå osv.. i sex år! Sista året togs ’Bådan’ upp på land för total genomgång [vilket vanligtvis görs varje max 24 månader] och rapporten tilbaka var att detta på intet sätt var påbjudet av verkligheten utan av [polito-]byråkratin….
  Nedranns kul var att få bilder från diverse ’bojövningar’ tillsändna direkt från Scandica – nedranns kul! Tack till Er på Scandica!
  Mvh/TJ

 175. Ja, nu händer lite iaf. Aftonbladet (som väl haft den värsta klimathotspropagandan i Sverige) har lagt upp nyheten om 10:10-videon prominent på första(web)sidan, och själva artikeln handlar just om hur osmaklig filmen är.
  Jag vet inte hur det är med er andra, men ibland går jag in på UI och läser deras stackars poster. Det är ganska sorgligt, och kommentarerna är få och ofta av kycklingmamma-karaktär när någon skeptisk person kommit med en invändning (och slutar märkligt tvärt därefter). Men UI har iaf vid flera tillfällen skrivit indignerat över hur hotfulla ’skeptikerna’ ju är mot klimathotspropagandister som (enligt dem/media) fått ta emot arga email och tom utskällningar på gatan.
  Jag undrar hur indignerade UI hade blivit om ett helt filmteam på 90+ personer med massor av kändisar från hela världen  spränger skolbarn mfl till köttslamsor … och dessutom betalades av (mestadels) skattepengar.
  Fast å andra sidan är de ju helt för statkontrollerad propaganda … och framtida brott mot planeten måste kanske straffas redan innan (den blivande) förövaren gått ut mellanstadiet, vem vet!?

 176. Labbibia

  Skogsmannen # 169
  Såg du länkarna som Bertel postade i inlägg # 51 i denna tråd?
  Titta gärna på dem…..och tänk utanför boxen! Vad är det som händer i den i programmet förekommande  Norska dalen ? UFO:s är det ju uppenbarligen, vetenskapligt fångade på film, men VAD är dessa UFOS? Knappast utomjordiska farkoster………..?
  (Stort tack Bertel för länkarna, verkligen intressant)

 177. Karin

  Lena #150
   
  Ja det är mycket möjligt att skyskrapor är byggda så, men enligt min lilla fysik-kunskap så är det väl ändå omöjligt för något att rasa snabbare än fritt fall 9.81 m/s?
   
  Jag har inte mätt, men de invändnigar som jag har hört har varit bl a från fysik-professorer,  arkitekter, piloter, olika experter inom armén etc och jag finner mycket av det de säger beaktansvärt.
   
  Däremot har jag inte hört något särskilt trovärdigt från Vita Huset på länge
  Och så länge ingen oberoende undersökning tas upp, förblir det många spekulationer..
   
  Här är ett fascinerande dokument, ”Rebuilding Americas Defences” där det läggs ut hur USA militärt ska influera världen. Märk att det är från år 2000, alltså före 9/11. Jag har bara skummat lite hit och dit men likväl hittat detta t ex:
  sid 14 th:
  ”Indeed the United States has for decades sought to play a more permenent role in the Gulf regional security. While the unresolved conflict with Iraq provides the immedeate justification, the need  for a substansial American force transcends the issue of the regime of Saddam Hussein…”
   
  sid 51
  ”Further the project of transformation, even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one – absent some catastrophic and catalycing event, like a new Pearl Harbor”
  Längre ner på sidan
  ..that is consistent with the requirement of Americas global leadership tomorrows US armed forces must meet three new emissions:
  och så räknas det upp att de måste ha kontroll över missiler, till lands, sjöss och in space
  ha kontroll över cyber space ”..so will control of the new ”international commons” be a key to world power in the future. An America incapable of protecting its interests, or that of its allies, in space or in ”infosphere” will find it difficult to exert global political leadership”... etc
  Det är sånt som får mig att oroa mig för internets välbefinnande…
   
  De pratar om Pax Americana som om det vore Pax Romana. Jag tror inte jag gillar det..
   
  http://www.newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf
   
  Nej usch! Nu ids jag inte mer på så tradiga ämnen! Det är roligare att spekulera och ”flumma” som Gunnar Littmarck säger  : )
   
   

 178. Anders N

  För att återgå till topic. Programledaren säger vid något tillfälle, indignerad över den i hennes tycke lilla tid som läggs åt klimatpropaganda:
  ”Men står det inte i skollagen att skolan ska verka för ett hållbart samhälle..”
  Jag vet inte om detta är sant men kan upplysa henne om att det står en del andra saker i skollagen också.

 179. L

  Gunnar L, jag har haft marinor som grannar i nära 40 år. Det räcker 🙂

 180. Skogsmannen

  Labbibia !
  Jag har noterat men inte tittat på länkarna (vilket jag kanske borde göra, men intresset för UFO är begränsat).
  Oavsett vad, jag förstår faktiskt inte kopplingen till min kommentar enligt #169. Du får gärna utveckla det hela så att även jag förstår.
  För övrigt så tycker jag att min kommentar enl 169 var väl utanför ”boxen” (kanske tom lite väl långt utanför).

 181. ThomasJ

  Labbibia #171: Bottenfärgen var International Blue, den [s.k.] självpolerande, lite ’pulveraktiga’ typen. Den var emellertid, som jag uppfattade det, helt utomlands! Nada inverkan alls – förutom djävligt dyr [700:-/liter cirka].
  Vi ’nollade’ först botten helt ner till ’Blues’ lager och la sedan på silikonfärgen – Nota Bene: inte enkelt alls!! Därefter fick vi de resultat som ovan refererats.
  Alternativet att köra upp båten i sötvatten är klart attraktivt… Ph**n, vi stog i en nästan hel vecka med HANDSLIP av botten + 2x lager primer + 2x lager bottenfärg (typ kommersiell…) Sicket jobb!!
  (Åsso fick vi bara fem humrar idag…. buhääääää…)
  Mvh/TJ

 182. Labbibia

  Karin # 175
  Själv har jag då och då funderat över varför vissa antivirusprogram är gratis…… AVG exempelvis. Som jag själv använder. 😉

 183. Karin

  Slabadang #164
   
  Visst kan jag det! Men UFOs är väl ingen ”Konspirationsteori”? Det är ju ”flum” som jag ser det, spännande möjligheter!
  Och du har rätt med vittnesförvrängningar, men vi kan ju inte veta att alla har villfarelser eller hur?  ; )   : )

 184. Karin, tyngdaccelerationen är 9.81 m/s^2 dvs redan efter två sekunder har faller objektet med ~20 m/s och har då inte hunnit falla längre än 20 m.
  WTC var över 400 m höga, och ngt som faller från den höjden når ~90 m/s innan det slår i backen (oaktat luftmotståndet som ju sätter gränsen för fallande objekt till ungefär samma nivå)

 185. Labbibia

  Skogsmannen # 178
  Hm….så här.
  Du skrev…”Förstår vad du menar men försök det positiva i det hela. Det finns ju för lite kvar att diskutera gällande AGW. Och dyker det upp någon här som hävdar motsatsen så sopas denne av mattan.
  Jag utgår ifrån att det var ett svar på Slabadangs # 164, där han ber Karin att sluta skriva om 9/11 och UFO:s.
  Jag såg ditt svar som ett försvar av Karins inlägg.
  Kanske rätt, kanske fel. Oavsett. Alla borde se de scener som vetenskapligt filmats i norska Hess(?)dalen. Helt klart UFO:s. Men vad är det. UFO betyder ju ”unidentified flying object”, behöver alls inte ha med utomjordingar att göra. Någonting har de fångat på film, men vad?

 186. Anders N

  Hehe, I min nördiga värld får jag ibland för mig att det finns något slags dolt rop på hjälp i de värsta klimatpropagandisternas slogans
  ”No Pressure”
  Eller ta Obamas replik:
  ”We understand the gravity of climate change”
  Jaså gör han. Eller ska man kanske säga ”the non-gravity of climate change”. Så kul man kan ha en fredagkväll…

 187. Karin

  Labbibia!
   
  Tack! Du är snäll du!

 188. Måns B

  Gunnar L
  Jag kan räkna upp många företeelser som hindrar positiv utveckling.
   
  Fackföreningar, den politiska utbildningen som hindrar nytänkande, Parkinsons lag, nationalism, kultur, familj, olika språk, könssturkturer
  Du glömde skepsism Gunnar…. och i den boxen sitter ni rätt rejält hela gänget här, inte många streck utanför inte.. 😉

 189. Rosenhane

  Karin,
   
  Skjuter du en älg faller den inte åt sidan…..
   
  Problem med havstulpaner och annat, köp bottenfärg utomlands. (Aj, nu blir säkert Måns B och några till arga)

 190. Slabadang

  Klimatjihad!
  Inom AGWkyrkan existerar en oerhört mörk syn på människan.Jag är rätt tuff i många avseenden men ”No pressure” videon säger så många saker på en gång om hur totalt sjuk denna rörelse är.Allra värst är svaren på kritiken som kommer från intiativtagarna.
  ”With climate change becoming increasily threatning and decreasingly talk about in the media we wantes to find a way to bring this critical
  issue back into the headlines whilst making people laugh.”
  Hur sjuk i huvudet är man om man ser någon som helst humor i att spränga ”oppositionella” skolbarn i luften som ofrivilliga självmordsbombare?
  Svaret visar ju att de inte har den grundläggande anständigheten eller empatin på plats.Människor är förbrukningvaror i deras sjuka värld med ett påhittat klimathot som alibi för sina misantropiska folkmordsfantasier.En total hänsynslöshet och iskall kyla är vad dessa klimattalibanska fanatiker står för.Berusade av den nyvunna makten och inflytandet i bristen på motstånd så har de tack och lov samtidigt avslöjat sig.
  När en sån här video släpps i den här typen av global kampanj så är det många sjuka huvuden som gemensamt bedömt budskapet som relevant.Svaret på den avsky som videon skapat avslöjar dem. De tror i sin enfald att de ska kunna köra kampanjen ändå.  
  Inte en enda svensk skattekrona ska få satsas i detta fullständigt perverst utflippade projekt.
  Jag kommer jaga skiten ur den kommunalpamp eller myndighetsperson som förskingrar en spänn på skiten.Med erfarenheter från idag så kan jag hittils säga att de jag talat med även Lunds Kommun var lika chockade som vi och den ”kickoff” som är planerad för projektet den 7 Oktober i Lund ligger i riskzonen. ”Kickoffen” är riktad till OBS SKOLOR kommuner företag och organisationer. ” Var planen att de skulle få varsin liten dosa med rödknapp med sig hem som partygift med några snygga dynamit bälten i blommigt tyg för barnen och i läder för vuxna?.
  Jag hoppas innerligt att ni som bor i nejden hjälper till att bomba Miljöstrategiska Enheten i Lund med krav att omedelbart avsluta alla förbindelser med projektet.Nån djävla ordning får det vara på torpet!!

 191. Karin

  Jonas N
   
  Okey! Tack!
  Men som jag uppfattade denna man så tar det ju en viss tid för 400 m (!) att falla ner och de hade visst mätt det till kortare tid!? Jag kan inte vara säker på att de har rätt, men de såg ut som (dåligt argument, jag vet) de visste vad de talade om, så då gör jag det tillsvidare..
  Det finns intervjuer och filmer att titta på om för intresserade, proffsigt gjorda alltså…
   
  Nu ska jag göra Slabadang till viljes och inte säga mer.. : )

 192. Slabadang

  Aftonbladet har upptäckt videon!
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7884967.ab

 193. Lena Krantz

  Karin #175
  Ja det är nog ingen idé att lägga pannan i djupa veck vad gäller 9/11 i alla fall. De föll på samma sätt som om de revs men de är ju som sagt byggda för att rivas och inte vet jag vad som kan utlösa rörelsen  s a s.

 194. Rosenhane

  Slabadang
   
  Jag hittar inte miljöstrategiska enheten i Lund, har du en länk till galenskapen?
  I Lund alltså. 😉

 195. MånsB
  Tänk nu noga efter, det är en viktigare uppgift än du kanske i första hand tror.
   
  Vad blir motsatsen till en skeptisk hållning till etablissemangets utbasunerade åsikter?

 196. tty

  Karin #148
  ”Fysiker har gjort experiment för att försöka få flybränsle att brinna med så hög temp att det verkligen skulle kunna smälta stål, de hävdar att det är omöjligt.”
  Den adiabatiska förbränningstemperaturen för jetbränsle i luft är ungefär 2600 grader. I jetmotorer måste man avsiktligt hålla ned temperaturen ca 1000 grader lägre, eftersom inte ens speciallegeringarna i turbinerna pallar för mera. Att få stål att mjukna (smälta behövs inte) bör inte vara alltför svårt med bra lufttillförsel (och draget bör vara bra i en 500 meter hög skskrapa).
  ””Piloter för 9/11″ hävdar att det är nästan omöjligt för en erfaren att flyga som dessa halvutbildade tydligen lyckas med. (Som vid Pentagon påsrår de tom att det är aerodynamiskt omöjligt)”
  Att träffa WTC bör ha varit enkelt tack vare att husen var så höga. Har man bara kommit ned under 500 meter kan man koppla in styrautomatens höjdhållning och sedan är det bara att korrigera i girled med skevrodren. Det skulle nog i och för sig gå att korrigera enbart med roderpedalerna också, men det är inte att rekommendera i så pass hög fart som man flög.
  Det är betydligt svårare för en självmordspilot att träffa ett mål i markhöjd, men förvisso är det inte aerodynamiskt omöjligt. Det demonstrerade några tusen japanska piloter (varav många halvutbildade) 1945.

 197. Labbibia

  Rosenhane # 187
  Visst, det är den enkla lösningen. Men om man nu kunde lösa påväxningen utan att använda tungmetaller, vore inte det rätt bra?
  Hur med koppar? Räknas det som tungmetall? Oerhört effektivt mot påväxt, alla länder i Europa (utom Sverige då) tillåter kopparhaltiga bottenfärger…………Jag har läst massor med fiffiga recept på nätet om hur man ska blanda koppar i den ”godkända” bottenfärgen. men det får vara. Speciellt som jag och hundratusentals andra nuförtiden använder ”blödande” bottenfärg. Ska man blanda koppar i färgen så bör det vara i en ”hård” färg.?
  Vad säger MånsB?

 198. Slabadang

  Rosenhane!
  Här har du länken.
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/congressea/pressrelease/view/kick-off-i-lund-foer-globala-miljoekampanjen-10-10-482496

 199. Skogsmannen

  Labbibia!
  Mitt försvar av Karins kommentar var högst ”indirekt”.
  Jag har med blandade känslor konstaterat för mig själv att inläggen på denna blogg börjar tappa fokus mot klimatdebatten till förmån mot andra ämnen som skrapning av havstulpaner på båtar, 9/11 etc.  När sedan Slabadang reagerade enligt #164 kunde jag inte låta bli att ifrågasätta reaktionen.
  Skall vi här irriteras av att det uppkommer andra debatter som ersätter den tynande AGW-debatten.  Känns på något vis helt ologiskt!

 200. Rosenhane

  Slabadang 190
   
  Utomparlamentariska metoder  om något,
  det var väl så här Lars Ohly och den övriga vänstern tycke att man skulle behandla sverigedemokraterna och helst alliansen också….
  Sossar och andra på den kanten som supportar slikt, vet  hut och skäms!
   

 201. Karin

  Skogsmannen #197
   
  Jag ber att få påpeka att namnet på sidan är ”The Climate Scam
  Vad får dig att tro att det är den enda skammen som körs??

 202. Karin

  Skogis, Förlåt, jag läste lite slarvigt!!

 203. Lena Krantz

  Idag har jag i alla fall fått tid att lyssna på programmet från UR som tråden egentligen handlar om…he he
  Det som är genomgående i programmet är att de blandar ihop miljö med klimat. Skolan har en skyldighet att ha miljöundervisning men innebär det verkligen att man har en skyldighet att idka propagande om kimatet?
  Kvinnan som höll i miljöstunden för de i lägstadieklassen tyckte att ”de fyra hörnen” pedagogigen var effektiv men förstår hon verkligen inte att det faktiskt är i samma anda som den nyss borttagna filmen på 10:10?
  Eller tror hon att barnen springer till ruta 1 (betyder tror ej på det) på frågan om havet kommer att ha stigit mycket om 50 år?
  Men hon ler väl bara och säger;
  -No, pressure!
  😀

 204. Slabadang

  Rosenhane!
  Signalerna är tydliga.De tror att de är de som numer ställer villkoren och även dömer. Man ´kan ju undra vad basen för congressEA menar när han citeras i AB:
  Richard Lindberg, styrelseledamot i Congress for Environmental Advancement som företräder 10:10 i Sverige, såg filmen först i eftermiddag.
  – Vi tar avstånd från filmen, den återspeglar inte det sätt som Congress vill jobba med sina frågor. Det är ingen som kommer att bli halshuggen om man hamnar på nio procent i stället för tio, säger han.
  Vad utdömer han för straff för de som inte sparar mer än åtta procent då? Å halshuggning? Var det en version av videon som valdes bort till förmån för den mer smaskiga varianten? Är han tillika domare i högsta domstolen?

 205. Skogsmannen

  Karin #200!
  Ingen orsak! 🙂

 206. Karin

  tty
   
  Ja, de försökte med ökad lufttillförsel och lyckades inte då heller…
   
  Angående Pentagon, så var det den påstådda flygbanan som gjorde det omöjligt, Kamakazes dök väl ofta lite brant (jämförelsevis)?  ; )
   
  Nu ska jag gå ut med hundarna!
  Godnatt!

 207. Ingemar

  Slabadan #188
  Svaret visar ju att de inte har den grundläggande anständigheten eller empatin på plats.Människor är förbrukningvaror i deras sjuka värld med ett påhittat klimathot som alibi för sina misantropiska folkmordsfantasier.
  Jo, det hänger samman med hur fanatism brukar yttra sig. Och tyvärr har det upprepats gång på gång i världshistorien. Videon är ju tänkt att vara rolig, men den blir bara vidrig i vanliga människors ögon. Att ingen inom organisationen 10/10 reagerade innan de släppte den tyder på ett slags blindhet, bortkoppling från den vanliga världen, oförmåga att se hur deras film ter sig för andra som kanske inte är riktigt lika övertygade. Ändå är ju detta rutinerade filmmänniskor som ligger bakom den.
  Det är bara att hålla tummarna för att ingen mer handlingsinriktad potentiell terrorist känner sig inspirerad. Det är ju fullkomligt omdömeslöst att göra en sådan ”skämtsam” video för att ”väcka debatt”.

 208. Måns B #186
  Skepticism mot auktoritetspåbud om vad som är rätt tankar är just vad detta handlar om. Och poängen är att en del av dem som ifrågasätter pk-påbuden kommer att ha fel i sina invändningar, men utvecklingen framåt kommer just att komma från det hållet.
  Och det är ju också vad vi har sett i sammanhanget!   

 209. Rosenhane

  Slabadang
   
  Nej dra på trissor, galenskapen vet inga gränser!
  Min dotter går i ett av landets bästa gymnaasier strax norr  om stan där 95 % röstade på moderaterna  i skolvalet och sossarna fick en 1/2 % men oaktat det åker dom på både genus- och klimatindoktrinering dagligen.
  Det är lätt att bli apatisk, var ska det sluta?

 210. Labbibia

  Skogsmannen # 197
  Visst du har en poäng där. Å andra sidan så debatteras även miljö som ju speciellt på den alarmistiska sidan i klimatdebatten klistrats ihop till att få samma betydelse som ”klimat”.  Vattnet kring våra kuster och vad som händer i det är väl ändå On Topic när det gäller miljö? Jag har ju faktiskt konstaterat något efter lite efterforskning (ett empiriskt bevis) på att något negativt hänt med/för havstulpanerna i år. Jämför det gärna med ”dolksvansdebatten”…….
  Vad gäller UFO:s. Jag är ganska säker på att de flesta som kommenterar här är nyfikna, kunskapstörstande människor. Jag anser mig själv höra till den gruppen. Vad än UFO:s är, så finns det all anledning att vara nyfiken, och väldigt skeptisk förstås………. 😉

 211. tty

  Karin #204
  Det är just genom stor lufttillförsel som man håller ned förbränningstemperaturen i jetmotorer. En del av värmen går då åt till att värma upp luft som inte själv deltar i förbränningen.
  Nej, kamikazes anföll normalt i relativt flack plané. Att träffa något i en brant dykning är mycket svårt om man inte har en specialbyggd störtbombare med dykbromsar.

 212. Måns B

  Labbibia och Rosenhane
  Nä arg blir jag inte dessvärre inte förvånad heller men berätta gärna mer detaljerat var ni har ställt era båtar och låtsas sedan om ni blir förvånade när tillsynen kommer.
  Labbibia, koppar är ett av de mer reaktiva ämnena i vattenlösningar, bildar ofta salter med svalel som kopparsulfat som är j-vligt giftigt i sig (jag har själv provat giftighet med olika halter av olika kopparföreningar på småfisk och kräftdjur). Jag kan skicka bilderna om du vill.
  Men i vatten, särskilt nu när pH minskar så förekommer det i stor del även i form av fria kopparjoner. När dom kommer in i kroppen på en fisk eller annat vattendjur så fäller kopparn ut, för det mesta på gälarna, vad tror du händer då med djurets syreupptagningsförmåga? Hos människa är vi förskonade från gälar, men på något sätt tar sig kopparjonerna förbi hjärnblodbariären och fäller ut i hjärnan i stället.
  Exakt hur detta går till har vi inte fysikaliskt koll på, vilket ju innebär att man inte behöver tro på det, lik förbannat hamnar kopparn (precis som alluminum) och ger ex Altzheimerliknande symptom, demens och många andra skumma neurogiska sjukdoma. Dessutom förstörs levern av koppar vilket för det mesta är dödsorsaken vid leverförgiftning hos däggdjur och fågel.
  Så varför inte blanda på bara.
  Det känns ju verkligen som att tänka utanför boxen.
  Med samma resonemang var jag tvungen att läsa en rapport där böndernas självkontroll av innehållet i pesticidsprutorna kontrollerats av kommunen. 6 av 10 bönder hade också tänkt utanför boxarna och många hade ämnen som varit förbjudna i Sverige i 30 år, antingen har man kvar lite i farsans gamla tunna. Eller så har man varit i Holland och shoppat.
  Jag bryr mig inte om att radda upp preparaten men dom är inget kul… för någon.

 213. Karin så här lärde jag ganska förenklat mina barn…
   
  Jag hade satt upp en KTH:tavla i pingisrummet hemma, på den skrev och ritade vi en massa…  🙂
   
  Vi snackade om gravitationskrafter odé… (bara det tog nog flera helger med rundpingis… och avbrott med biljard i rummet över… jag var kanske sämst på bägge discipliner).
   
  Så skrev jag:
   
  a(t)=10
   
  Acceleration är resultatet av en kraft som verkar på en massa.
  Enkelt det fattar alla barn som leker med bollar, bilar och… det mesta.
   
  Utan luftmotstånd och med ett relativt sett lika stort avstånd till de olika massornas tyngdcentrum blir accelerationen konstant.
   
  Vad är primitivare än acceleration?( Primitivare tog en stund att bli eniga i vad det kunde betyda)
   
  v(t)=10t + en konstant som vi sätter till noll då hastigheten vid tiden noll är noll (föremålet på taket av byggnaden var i vila).
   
  än primitivare, då pappa?
   
  Nu blev det svårt ty 10åringar har vare sig lärt sig derivering eller integrering, men det går ty denna del av matte (egentligen räkning, matte ligger en bra bit bortom..).
   
  Det svåra mins jag var att förklara varför det blev.
  s(t)= 5t^2+förra konstanten ggr t och en ny (vilka bägge sattes till noll, då sträckan var noll vid tiden noll).
   
  Så är det bara att sätta in.
   
  s(t)=5t^2=400  t^2=80 t=9sekunder… (den negativa roten kan vi bortse ifrån)
   
  Därefter brukade jag och mina barn släppa stenar från broar..
   
  ett——två—-och en halv…
   
  s(2,5)=5*6,25=31m det var en hög bro….
   
  Eller hur Karin (och Åke)?

 214. tty mfl
  WTC rasade inte pga att de lastbärande stålbjälkarna (som bar hela byggnaden i vertikalled) försvagades. Dessa var förstås vederbörligen brandskyddade. Utan för att golven mellan våningsplanen (som ju inte bar mer last än människorna där och kopieringsapparater mm) inte var brandskyddade. Och när dessa som inte ansågs lika kritiska, gav vika försvann stabiliteten i sidled för de vikigare lastbärande (och brandskyddade).
  Typiskt, om två av golven mellan våningsplanen försvann (och inte längre styvade upp i sidled, blev den fria längden för de vertikala lastbärande tre ggr så lång och deras kollapslast sjönk till en niondel (inversen av längden i kvadrat).
  WTC kollapsade alltså pga av golv/tak som utgjorde stöd i sidled för de vertikala lastbärande pelarna, och vilka inte var brandskyddade på samma sätt, och gav med sig under den extrema hettan som upstod ..

 215. http://www.prisonplanet.com/ultra-elitist-environmental-group-forced-to-admit-doubts-on-global-warming-science.html
  http://www.prisonplanet.com/
  http://www.prisonplanet.com/section/multimedia

 216. http://www.prisonplanet.com/climate-film-depicts-children-assassinated-for-not-reducing-carbon-footprint.html
   
   

 217. Måns B

  Jonas och Gunnar L
  Jag visste redan när jag skrev vad responsen skulle bli, men att tänka utanför boxen är väl även att komma med andra inspel än de som ideligen förs fram inom kollektivt, kreativa udda lösningar.
  Ska jag vara ärlig så tycker jag Gunnar har det i sina bättre inlägg.
  Ta 10:10 filmen, den var klart över gränsen, jag har fortfarande inte riktigt kommit på vad som kan varit syftet med den (jag försökte faktiskt se humorn, men nä). 
  Men det är ju precis så ni ser på er själva, den skulle ju kunna vara gjord av en skeptiker för att visa vilket förtryck ni är utsatta för. 

 218. Labbibia

  MånsB
  Vad synd att du inte läser inläggen ordentligt. Jag skrev ju att jag INTE blandar sk-t (koppar eller andra ämnen) i min ”blödande miljövänliga” ecofärg. Vad jag var lite nyfiken och intresserad av att veta var ju om en ”ickeblödande” kopparhaltig färg (som alltså används i resten av Europa) är mindre skadlig för havsmiljön än de ”blödande” färger som används nu. Själv kletar jag på 2-3 liter av denna ”miljövänliga” sörja varje säsong. 
  Kanske vore det trots allt bättre med en kopparhaltig färg som sitter kvar på skrovet ( sk hård färg) i stället för att 1000 000-tals liter ”miljövänlig” färg hamnar i havet varje år?
  Comprende?

 219. Genom att köra dessa IQ =O FEJK VIDEOS från Al Qaeda = Al CIAda så visar man nu öppet att det är kört för deras FN IPCC världsregering genom lögner om det helt normalt varierade klimatet.
  Man kör nu en patetisk repris från Januari http://www.prisonplanet.com/bin-laden-tape-pathetic-attempt-to-bolster-crumbling-global-warming-scam.html

 220. Måns B

  Jonas N
  WTC kollapsade alltså pga av golv/tak som utgjorde stöd i sidled för de vertikala lastbärande pelarna, och vilka inte var brandskyddade på samma sätt, och gav med sig under den extrema hettan som upstod .
  Fuskbygge med andra ord, eller är det skyskrapsstandard?
  Tack så mycket tty och Jonas, det är alltid väldigt stimulerande att lära nya saker.

 221. Förresten brukade inte någon påstå något om dragracing här?
  400m tar just under 9sek med ett g… nja g är mellan 9,7 och 9,85 på jordytan… typ…
   
  Alla som kör kvartsmilen på kortare tid måste använda, greppvätska och eller spoilers som pressar ner, en topfuel har upp till 6ton i downforce vid mållinjen?
   
  noll till 300km/h på 2,5sek… fidong…
   
  De värsta båtarna fixar o till 480 på 4,4sek???
   
  bilar vad??? 0-580 på 4,1sek???
   
  Dragrace är den ultimata ingenjörstävlingen..
   
  (borde vi inte länka in ett nitrometan topfuel vrål? det är så ultimativt… så mycket viking… så mycket av vårt sällsamt håglösa släkte….så barnsligt och så kul, som att spara pengar ett helt år för en enda nyårsraket)
   
  Eller hur Åke?

 222. Måns B
  Jag ser iaf inte mig själv som den kreative brainstormande utmanaren av allt som sägs. Jag snarare läser ganska noggrant vad som hävdas och noterar att logiken och underlaget ständigt är otillräckligt för de påstådda slutsatser som hävdas, och sedan överdrivs i media och när andra återberättar om samma ’resultat’ ..
  Jag är inte utsatt för något förtryck i sammanhanget (annat än att jag tvingas betala för en massa dårskap, men så var det innan klimathysterin också). Däremot blir bemötandet av mina (mer kunniga) invändningar nästan undantagslöst hätska utfall och försök till utfulning, resp ’stigmatisering’ i den mer mediala debatten.
  Men som jag har sagt många ggr, jag utgår från att folk tar till de bästa argumenten de har i varje läge. Och då blir det så som det blir …

 223. Måns B

  Labbibia, jag läste ordentligt, nu minns jag inte vad som finns i din miljösörja, men det är inte sannolikt att det är giftigare än koppar.
  Det läcker även från hårda färger särskilt när temp och pH förändras.
  Jag läste faktiskt vad du skrev, men jag bunkade ju ihop ditt inlägg med Rosenhanes, ber om ursäkt om jag pekade ut dig som miljöbov i pedagogikens namn.  :s

 224. pekke

  tty#194
  Jag håller med dig, det är inte så svårt att styra/flyga ett plan som är i luften, det är landning och start som är det svåra.
  Och de ( kaparna ) hade viss utbildning på flygning och navigering.
   
  Bägge tornen var inte byggda med den vanliga tekniken där man har ett inre skelett av bjälkar, de hade i stället ett yttre skelett av stålbjälkar för att få helt öppna våningsplan, det ända som höll i hop byggnadernas yttre stålskelett var golvbjälkarna av stål och hiss/trappschakten !
   
  När tornen byggdes på början av 60-talet räknade man faktiskt på om de skulle klara en krasch av ett passagerarplan som de såg ut då, men idag är de flesta inrikesplan i USA dubbelt så stora än då !
  Och stål/järnbalkar tappar snabbt sin bärighet om de blir för varma utan att det syns som glödgning i materialet plus att det visade sig att brandskyddet runt bjälkarna i tornen hade försvunnit genom åren !
   
  Det räckte antagligen med att ett våningsplan släppte från det yttre skelett och föll ner på våningsplanet under för att få byggnadernas yttre skelett att bågna och rasa samman !
   
  Konstruktioner som World Trade Center med ett yttre skelett men inget inre skelett är vad jag förstått nästan förbjudet att använda nu för tiden.

 225. Labbibia

  MånsB
  Jag delar inte din uppfattning. Återkommer i vår med vad som finns i den ”miljövänliga blödande” bottenfärgen, som alltså i miljontals liter varje år hamnar i havsvattnet………..

 226. Rosenhane

  Måns B
   
  En infallsvinkel som dök upp i just mitt  huvud.
  Med all respekt  för din  yrkeskunskap, jag är övertygad om att du är en hyvens prick, men  hur dina eller mina kopparjoner fälls ut  eller  hur  klor- och mangan-föreningar i arslet  på en ko reagerar, där tycker jag att dina  långa utläggningar där du gör anspråk på att vara trovärdig  i klimat- och miljöämnet inte har riktig bärkraft.
  Känns mer som en statstjänsteman/byråkrat som vill ge sken av auktoritet. Och, du är ju en spelare på vänsterkanten med kopplingar till autonoma vänstergrupper.
  Vad är du ute efter att åstadkomma  här på TCS?
   

 227. Måns B

  Rosenhane
  Så du har noterat att jag inte är med i ruggdunkarligan?
  Vad är du ute efter att åstadkomma  här på TCS?
  Fundera på det du, visst är jag byråkrat men några anspråk på auktoritet inbillar jag mig inte att jag har här.  Detta gör jag ur rent personligt intresse.
  Kopplingar till autonoma vänstergrupper?

 228. Måns B
  Fuskbygge!? Naje!
  Jag tror knappast att det var ett lastfall man förutsåg när man bygde WTC. Däremot var byggnaderna utformade för att klara att ett litet plan skulle flyga in i dem … vilket man också hade gjort!

 229. Lena Krantz

  Måns B #215
  Enligt signaturen ”Thursday” på aftonbladet är syftet med filmen:”Poängen med reklamen är att man ska inte känna sig pressad att göra något åt miljön, men om vi inte gör det kommer vi att dö. Riktigt så komplicerad var inte reklamen.”
  Men det budskapet gick i så fall inte hem utan istället är intrycket just det att om du inte håller med kan du dra någon annanstans, dvs någon fri åsikt är inte tillåten i den här frågan.

 230. Gunnar #219
  Att stå ca 100 m från starten vid ett topfuel race är häftigt. Ljudet när de brakar förbi bankar i bröstet och magen så att du instinktivt gapar stort. Wow!

 231. Slabadang #188
  Korrekt analys.

 232. Rosenhane

  225#
  ES i Lund exempelvis?

 233. Måns B

  Lena Krantz 227
  Aha så dom var inte psykopater alla knapptryckarna utan endast pedagoger, tack ändå, men varför var det i sådana fall endast skeptikerna som dog?

 234. Lena Krantz

  Måns B 231
  Det är sant, om några säger nej kanske alla skulle flyga i luften?
  Men det skulle väl symbolisera att de som inte deltar med hull och hår är orsaken till en framtida död för alla så om de inte skulle finnas skulle alla andra få leva….ja någon gång i framtiden då alltså.

 235. Labbidia  #174
  Om du menar Hessdalen i Norge så är det märkliga ljusfenomen. Den troligaste förklaring är att det är spänningspotentialer som byggs upp av piezoelektriska fenomen i berggrunden. UFO i klassisk bemärkelse har inte observerats i Hessdalen. Ett närliggande fenomen är klotblixtar som iofs är svårförklariga. Jag har studerat UFO-fenomenet sedan 50-talet och det finns en del som är oförklarigt. Jag har min egen hypotes men det blir för långrandigt att dra här

 236. Labbibia

  MånsB
  ”Så du har noterat att jag inte är med i ruggdunkarligan?
  Nej, om du är statlig byråkrat behöver du ju bara se till att jobba ”by the book” så kommer ju lyckan en dag… 😉
  Ungefär som det går till på Försäkringskassan……
  Hm, nej det var elakt, ber om ursäkt!

 237. Måns B

  Rosenhane
  Jag har arbetat på samma instution som ES i femton år, delat fältstation med honom i 10. Tro mig hans politiska uppfattning delar jag inte, inte heller uppfattningen han har om sig själv. Däremot finns det ämnen som jag tycker är roligt att diskutera med honom och vi är sällan överens.  Oavsett vad Stilbs, Jonas N och andra anser om honom är han en ruskigt duktig forskare i världsklass i sitt område.

 238. Måns B

  Labbibia, tror du verkligen att jag inte är besvärlig på min arbetsplats? By the book, nix inte förrän jag skrivit om den 😉

 239. Börje S

  Skickade följande snabbt hopkommna text till såväl Lunds Kommus som till Sydsvenskan:
  Om ”miljö”organisationen 10-10 och dess vidriga reklamfilm
  Mottag mina protester mot allt samarbete med organisationen 10-10.
  Organisation har nyligen presenterat sin i grunden människofientliga filosofi för världen i en avskyvärd film där skolbarn såväl som vuxna avrättas på grund av att de inte helt instämmer i den världsomfattande kampanjen om koldioxidens förmenta påverkan på klimatet. Filmen visar klart fascistoida tendenser och organisationen borde enligt min mening beläggas med terrorstämpel.
  Att låta den framträda i Lunds kommuns namn är otillständigt!
  http://www.youtube.com/watch?v=sSTLDel-G9k
  Den negativa publiciteten som uppstått gentemot organisationen 10-10 kommer säkerligen att skvätta över på kommunens framtida miljöarbete och deras företrädare när det blivit klart att kommunen stött organisationen. Stoppa genast projektet!
  Sydsvenskan, som tydligen är med i samarbetet, borde dra sig ur omgående och i stället syna organisationen  i sömmarna.
  Börje Sandquist

 240. Labbibia

  Ingvar E # 233
  Precis!
  Jag skrev ju också ungefär…..”Vad är det som kamerorna fångat i Hessdalen”? Knappast något utomjordiskt, det finns säkert en ”naturlig” förklaring. Frågan kvarstår, vad är det vi ser? och är det något vi kan använda i vår tjänst, så att säga.
  Vilket direkt och osökt fick mig att tänka på blixten och blixtnedslag.
  Någon som vet om någon (förutom dr Frankenstein på film då) försökt att ta tillvara all denna enorma energi som naturen så ofta delar med sig av?

 241. Rosenhane

  Ok, du är en stoiker, men flera av  ES:s kompisar deltog  i dom beramade kravallerna i samband med EU-mötet i Göteborg för ca 10 år sedan med skadegörelse och bränder underblåst av sedvanlig vänsterfanatism och amerikahat.
  Skönt  att  höra  att du inte var där, för det var du väl inte?
   

 242. Rosenhane

  239#
   
  Adressat: Måns B

 243. Labbibia

  Rosenhane # 239
  Synd att man var upptagen med jobbet, annars hade jag gärna visat en och annan miljöfanatiker hur det fungerar i naturen……. 😉
  (För undvikande av alla missförstånd, naturligtvis ett skämt från min sida)

 244. Labbibia

  Hrrmmm…. mitt # 241
  Och då tänkte jag INTE på blommor och bin….om nu någon trodde det! 🙂

 245. Måns B

  Rosenhane
  Nä jag var inte där och hade inga tankar på att åka dit och demonstrera heller.
  Nu ska jag se Starke man på svt play och sen blir det bingen, god natt skeptiker.

 246. pekke

  Måns# 235
   
  Är ES insnöad på sitt ämne ?
  Det brukar ju vara ett problem när en forskare fått en åsikt å vägrar att ta i mot andra åsikter. teorier, fakta, fast det kan oxå vara tvärsom att en åsikt går mot konsensus och visar sig ha rätt !
   
  Men när det gäller klimatet vill jag veta hur klimatet fungerar och vad som påverkar/styr det !
  Men det är ju ingen som kan säga att de  vet hur klimatet fungerar eller vad som påverkar/styr det !

 247. Rosenhane

  Labbibia
  Ja, för dom med livlig fantasi låg det nog i farans riktning. 🙂
  Annars  hade det varit kul att se exempevis ES att stå och tända eld på en papperskorg. eller några hopraafsade paarksoffor för  klimatets skull! 😀
  Jag lovar dig för jag vet att flera som deltog i kravallerna idag är doktorer och professorer vid både gamla(Uppsala Lund) och nyare lärosäten (Södertörns folkhögskola för högre/lägre sosse- och genusutbildning)

 248. Labbibia

  Rosenhane
  Finns det någon kommentator på TCS förutom möjligen TP då, som inte har livlig fantasi? 😉

 249. Vet inte om denna är fri eller för medlemmar endast men den är mycket intressant.
  http://www.pjtv.com/?cmd=mpg&mpid=174&load=4200

 250. #246
  Jag är realismen personifierad.
   
  Det kan jag förtydliga.
   
  CO2-hotet är icke reellt genom att för det första:
  Observationen är partiskt och inte tillgänglig för utomstående, dessutom stridande mot alla andra mätdata.
   
  Pseudohypotesen är ombildad till pseudoteori genom dataprogram på lekskolenivå (där även de programmerande barnen protesterar i sin programkod).
   
  Slutligen så avviker katastrofscenariot med verkligheten å det grövsta då domedagen redan borde bränt den omoraliska mänskligheten i djävulens bål, till skillnad mot jordens allt mer livsvänliga klimat..
   
  Om än vägen mot det ”normala” klimatet är 7,5C avlägset…
   
  Om jag hade fantasi, skulle jag skrivit orden ovan så de åtminstone skiljde sig 1% från verkligheten…IPCC har fantasi, de skiljer sig flera hundra procent..
   
  Vad med järnvägsekonomen till ett samarbete med Spilberg?

 251. MånsB
  Kan du noggrant avgränsa ES expertområde?
  Bara så vi får leka på hans hemmaplan, jag har insett att han har en mycket låg intelligens, så jag är helt övertygad om att jag kan sänka ES i hans bästa discipliner, om jag blott får en hint om vad de kan handla om?
  (hoppas förfan att det inte är new age..)
   
  Eller vad hoppas du Germund Hesslov?
   
  Kan vi lita på ”vetenskapen”?

 252. Gunnar Littmarck är mer än lovligt oduglig på stavning.
   
  Germund Hesslow och ingen annan.
   
  När ni ändå är i sajten, se och hör Hans Uno… vilken entusiastisk gosse det var…. Nästan som Palme, men lika konstruktiv som Olof var destruktiv…
   
  Eller hur Uffeb?

 253. pekke

  Här har ni ett bra exempel på hur man kan göra en parodi av säkerhet och det är både roligt och tankevärt :
  http://www.youtube.com/watch?v=CV64lW0CTwI
   
  Eftersom jag själv kör truck själv i mitt jobb, fast större än i filmen så vet jag vad som gäller.
  Den här filmen dök upp redan på 90-talet och jag visade den för jobbarkompisar då.
  Jag ser filmen med både nöje och rädsla eftersom jag vet att vissa saker kan hända som visas i filmen.

 254. Börje S

  Greenpeace hot i värsta gangsterstil mot klimathotsskeptiker: ”Vi vet VEM du är. Vi VET var du BOR. Vi VET var du arbetar.”
   
  Miljöorganisationen 10-10 som drömmer våta drömmar om massavrättningar mot de som inte till fullo håller med om att CO2 orsakar livsfarlig uppvärmning.
   
  Våta drömmar om att upphäva den besvärliga demokratin hos miljöpolitiker i England och Tyskland och hos vår egen avhoppade TV-väderspåman.
   
  Argumenten är otillfredställande, det är därför fysiska hot blivit så populära inom miljörörelser som Greenpeace och 10-10.
   
  Det är skrämmande.
   
  Är det inte dags att samla ihop alla dessa allvarliga hot mot demokrati och den allmänna välfärden från miljörörelser (och från den självutnämnda ”eliten” i Rom-klubben) och bombardera tidningarnas debatt och kultursidor med detta under rubriken ”Miljörörelserna-ett hot mot demokratin”?
   
  Jag skrev några rader till Lunds kommun och till SDS därvid följande Slabadangs uppmaning i #188.
   
  Nu vill jag i min tur uppmana de som har bättre minne (och bättre katalogisering av artiklar i ämnet) än jag att ta itu med de små rännilar av antidemokrati från diverse ”miljö”talesmän och organisationer som den dag som i dag är vuxit till bäckar och som i framtiden kanske växer till stormfloder som vi inte kan stå emot. Att bombardera debatt och kultursidor i media med sådana artiklar vore en välgärning.
   
  Visst skulle jag själv kunna ge mig på ett sådant projekt, men jag tror att en hel del av de som uppehåller sig på denna blogg kan göra det bättre. Jag är egentligen inte en bokstavens man. Politik är inte  och har aldrig varit ett stort intresse hos mig och min kunskap om politiken är usel. Jag sysslar med helt andra saker, dessa har tagit hela min förmåga i anspråk och lämnat mycket lite till övers för annat, hur viktigt det än må ha varit.
   
  De av er som har förmåga att skriva enkelt och effektivt: visa på miljörörelsernas tidigare så väl dolda tendens att vilja utplåna det demokratiska systemet! Helst utan förklenande benämningar som ”miljötalibaner” och liknande epitet.  Låt de som tycker sig behöva undvika debatt genom att angripa budbäraren med diverse tillmälen bli ensamma om den
   
  De som ljuger är de som  behöver förklenande tillmälen gentemot sina åsiktsmotståndare.
   
  För egen del är mitt ställningstagande som klimathotsskeptiker mest känslomässigt. Jag förstod plötsligt att det ljögs friskt om hotet från den ökande koldioxidhalten från miljörörelserna och dess politiska svansar. Jag frågade mig ”varför ljuger de?” och förstod att de ljög av samma anledning som människor ljugit i alla tider: för att vinna något. I detta fall var det nog mer pga längtan till makt och pengar än det tredje vanligaste motivet, kärlek.
   
  Nej, någon människokärlek går inte att spåra i Greenpeaces och 10-10:s budskap, tvärtom verkar vara närmare sanningen.
   
   
   
  Om man ser till resultatet hittills av de miljörelaterade åtgärderna så är det inget som leder till beundran för aktiv miljöpolitik exempelvis:
   
  • Subventionerad etanol som drivmedel leder till utökad avverkning av urskogar, monokulturer, miljövidrig och mycket hälsofarlig utvinning, utrotning av gamla stenålderskulturer p g a plantering av oljepalmer i uråldriga regnskogar, CO2-utsläpp minskar inte men priserna på mat ökar, vilket leder till ökad svält i världen
  • Plantering av salix-arter för produktion av energived leder till förstörd åkermark pga av kvarlämnade rotsystem
  • Förbudet mot glödtrådslampor, framlobbat av Greenpeace i samarbete med Philips kommer att leda till framtida problem med väsentligt ökade kvicksilverutsläpp i naturen
  • Det världsomfattande och hysteriska förbudet mot DDT som lett till att åtskilliga millioner i tredje världen dött i malaria
  Som jag förstått det är det den framlobbade miljöpolitiken som är det verkliga miljöhotet.
   
  Så om någon sann miljövän påstår att en framtida nedmontering av demokratin skulle motiveras av att vi tyvärr måste rädda klimatet, världen eller, varför inte, hela universum, så går det att peka på miljörörelsens segrar hittills: mindre regnskogar, miljöfarlig utvinning av etanol, ökad världssvält, ökade kvicksilverutsläpp, ökad dödlighet i malaria och mycket mycket mera i den vägen.
   
  Det finns debattörer här vars inlägg jag läst och därvid fått uppfattningen om att de är kunniga, bra skribenter och dessutom verkat vara trevliga i största allmänhet. Men de ägnar sin tid åt att försvara omöjliga saker som t ex hockeyklubban. INGET som tycks motsäga den officiella versionen av klimatfrågan leder till någon slags reflektion av ”det kanske ligger något i det där” utan allt sådant måste motarbetas med att ”den där skribenten är kreationist, rökare, slagruteman och uppenbart finansierad av oljelobbyn”. Det tycker jag är märkligt, och jag förstår det inte riktigt, men hoppas att jag kommer att förstå det innan jag ligger där.
   
  Vad ska man med intellektuell skärpa och kunnighet i vetenskaperna om man tillbringar hela sin tid att försvara det man en gång för länge sedan bekänt sig till? Vad blir det då av nyfikenheten, vetenskapens urmotivation, när hela ens förmåga går till att med retorikens hjälp göra mos av de som har en annan infallsvinkel än man själv hade för 10-20-30 år sedan?
   
  Det religiöst fångade aldrig kan acceptera är att världen ständigt förändras. Världen bara MÅSTE vara precis som den påstods vara när de religiösa urkunderna skrevs, annars rasar allt samman.
   
  Det finns människor som vrider på sitt logiska tänkande så långt att de till slut skriver böcker om hur två par av varje existerande djurart fått rum på en 100 m lång träbåt och som skötts av 8 personer, varje dag mockande efter elefanter, flodhästar, zebror, krokodiler, giraffer, hästar, kor, mammutar, bufflar, lejon, tigrar osv och samtidigt som de under 300 dagar lyckats manövrera båten genom ofantliga tsunamisar orsakade av de vulkanutbrott och seismiska utbrott som kontinentalplattorna gett upphov till enligt tron att världen så som den ser ut nu utformades av Gudomen för sisådär en 5000 år sedan. Enligt denna mycket spridda tro skapades olja och kol vid detta tillfälle.
   
  Böckerna säljs i mångmillionupplagor. De manifisterar en dröm om att religiösa urkunder representerar en evig sanning i en värld som för alltid är sig lik.
   
  En motpol mot tanken att universum ständigt expanderar och att oupphörlig förändring är det ”normala”. Solen, livets förutsättning, må se likadan ut nu som förr, men den har förändrats och solen lyser inte över oss på samma sätt som den gjorde för sisådär en 2700 år sedan, då berättelsen om Noa kopierades från sumeriska sagor till våra nutida religiösa urkunder.
   
  Eviga sanningar finns inte. Universum förändras. Tankarna om universum likaså.Vi förändras med universum liksom vi förändras med tankarna om universum.
   
  Visst går det att hävda att inget får förändras, eftersom det inte får ske om vi ska vara trogna våra religiösa urkunder. Det är just DET som är fundamentalism och fundamentalism leder obevekligen till olycka, den egna och andras.
   
  Nej, världen förändras och vi med den. Mina tankar är inte lika med de jag hade  för 35 år sedan, då jag deltog i Barsebäcksmarschen mot kärnkraftens problem med det radioaktiva avfallet. Om jag inte kan modifiera de slutsatser jag drog för 20-30-40 år när nya insikter visat sig för mig, ja, då blir jag ju förstenad.
   
  Därför får jag tacka(?) klimatdebatten som ledde till att jag kom till en punkt där jag tvingades att ompröva de flesta av mina tidigare ståndpunkter.
   
  Till exempel att socialdemokratin kan ta sig i häcken om jag ska uttrycka mig rått.
   
  Miljöpartiets skenheligt ljugande språkrör kan göra detsamma.
   
  Problemet är förstås att jag inte riktigt vet var jag hör hemma nuförtiden.
  Men vem vet egentligen det när man skrapat av det översta på ytan?
   

 255. Slabadang

  Börje!
  För faan! Inte ordets gåva? E du knäpp? Du är fullständigt lysande! Jag älskar att läsa texter som strålar autencitet och är så där marknära sann och enkel som är en ädel konst. Jag är på väg ut för att försöka lura en havsöring nu på morgonkvisten.Jag är bra trött och mosig men ditt inlägg var som två liter svartkaffe intravenöst.Djäklar vicken glad energi jag fick.Vi ska spöa de här militanta misantroperna Börje vi ska spöa dem rejält. Mot sanning mod och uthållighet har de inte en sportkeps.
  Jag tar mina färglada Rappala nu.Neonfärgade är mina och öringarnas favoriter. Håll tummarna Börje!

 256. Börje S

  Slabadang #253
  Det är så här:
  Det systematiska ljugandet i klimatfrågan drabbar mig varje dag, trots att jag givit bort min TV, slutat prenumerera på Sydsvenskan, Folkvett och bojkottat vareviga kvällstidning. Men jag lyssnar ju på P1 för att någorlunda veta vad som pågår i världen. Så hur jag än vänder mig så kommer jag inte undan det nämnda systematiska ljugeriet, emedan P1 är en av de värsta klimatljugeriinstutitionerna.
   
  Och det gör mig så bedrövad så jag vet fan inte hur jag ska förhålla mig till det. Det tycks som om allaalla kör den här valsen oberoende om den är sann eller ej.
   
  Jag far rent ut sagt illa av den rådande konsensusen. Varför i helvete vill allaalla bli bedragna? Är det arvssyndsspöket som spökar? 1700 års propaganda om att du är skyldig till något från den stund då du föddes, ja till och med INNAN du föddes var du en syndfull jävul, din jävel!
   
  Det måste finnas någon religiös förklaring till att så många köper den här uppenbara lögnen om ett klimathot. Varför skulle annars frusna nordbor bli annat än glada över att världen blivit mindre kall än det förut varit?
   
  Skammen över att det vore FÖR bra om vi slapp frysa, är det det som driver svensken i gemen in i tron att lite varmare klimat är ett fördärv som hotar allt och alla?
   
  Jag vill verkligen att demokratifrågan visavi miljörörelsen kommer upp på tapeten. Men jag är inte rätt människa att driva en sådan fråga, min kunskap inom politik och vetenskap och min uthållighet i att driva en fråga räcker inte.
   
  Mina skriverier är till största del känslomässiga. Visst är det bra med känslor, men backas de inte upp av gedigen KUNSKAP så når de inte målet i en så infekterad fråga som klimatfrågan.
   
  Men visst skulle det vara en lättnad att på något vis bekämpa det förskräckliga ljugeriet som sköljer över oss vareviga dag.
   
  Bara jag visste HUR min begränsade förmåga kunde var till något slags nytta i frågan.
   
  För det systematiska ljugeriet gör mig som sagt BEDRÖVAD. Jag menar det verkligen, jag är uppriktigt förskräckt och oerhört upprörd av den mediala tystnad som media iakttar så fort det rör sig om ifrågasättandet av konsensusen inom klimatfrågan. Våra media och medias journalister sviker oss! Vad har vi då kvar? Var ska vi nu hämta trovärdiga uppdateringar när vi vill utöka våra kunskaper om hur världen är idag?

 257. Börje S

  Innan jag går i bingen vill jag bara säga en sak om kultur:
   
  Kultur kostar pengar. ”Miljö”organisationen 10-10 (jag citerar ordet miljö eftersom jag anser att organisationen ifråga inte är en miljöorganisation utan enligt min åsikt en fascistisk sådan) satsar uppskattningsvis en halv million på en film som ska för folk och fä förklara organisationens mål. Det är kultur.
   
  Organisationen 10-1o har genom att bekosta en film som visar att de som inte  till fullo tycker som organisationen 10-10 kommer att avrättas. I filmen avrättas oliktänkande genom att auktoriteter trycker på en knapp. vilket leder till att de oliktänkande sprängs i luften. I verkligheten så får väl organisationen ta till andra metoder, det finns ju kulsprutor, själmordsbombare, giftinjektioner, vad vet jag, jag för min del tycker inte att de som tänker annorlunda än jag ska tagas av daga över huvud taget.
   
  Avrättning av oliktänkande, det är vad organisationen 10-1o vill demonstrera med sin film.
   
  Eftersom de satsat stora pengar på en film som visar att oliktänkande (efter deras normer) leder till avrättning, så måste var det som är organisationens idé eller deras kultur med ett annat ord. Så om Lunds Kommun eller Sydsvenska Dagbladet på något vis stöder organisationens verksamhet, så stöder de också organisationens KULUR, vilken säger att oliktänkande ska avrättas.
   
  Detta om organisationen 10-120, Lunds kommun och Sydsvenska Dagbladet.

 258. Börje S

  Ja ovanstående blev lite konstigt. När jag skickade meddelandet till sydsvenskan så rättade jag det till:
   
  Kultur kostar pengar.
  ”Miljö”organisationen 10-10 (jag citerar ordet ”miljö” eftersom jag personligen anser att organisationen ifråga inte är en miljöorganisation utan en fascistisk sådan) satsar uppskattningsvis en halv million på en film som ska förklara organisationens mål för folk och fä. Det är en typisk kultursatsning.
  Organisationen 10-1o har bekostat en film som visar att de som inte  till fullo tycker som organisationen 10-10 kommer att avrättas.
  I filmen mördas oliktänkande genom att auktoriteter trycker på en knapp, vilket leder till att de oliktänkande sprängs i luften så att blod blandat med inälvor hamnar på skolbänkar och på de skolelever som ännu inte visat sig vara oliktänkande.
  I verkligheten tänker väl organisationen sig att ta till andra metoder än man kan göra i filmens fiktiva värld.
  Organisationen kan till exempel köpa lite kulsprutor, eller hyra en själmordsbombare, eller bomba en lokal där det är nästan säkert att oliktänkande gömmer sig.
  Jag för min del tycker inte att de som tänker annorlunda än jag gör, ska tagas av daga över huvud taget.
  Istället får jag väl prova min övertygelse genom diskussioner och eget fördjupat kunskapssökande för att försvar min sak.
  Men sådana metoder tycks inte vara attraktiva för ”miljö”organisationer som 10-10.
  Avrättning av oliktänkande, det är vad som ska ske, och det är det organisationen 10-1o vill klargöra med sin film.
  Eftersom de satsat stora pengar på en film som visar att oliktänkande leder till avrättning, så måste vara det som är organisationens idé. Deras kultur med ett annat ord.
  När Lunds Kommun eller Sydsvenska Dagbladet på något vis stöder organisationens verksamhet, så stöder de organisationens KULTUR, vilken säger att oliktänkande ska avrättas.
  Detta om organisationen 10-10, Lunds kommun och Sydsvenska Dagbladet.
  SKÄRP ER!!
  uppmanar medborgaren
  Börje Sandquist
  PS
  Publicera gärna detta som en insändare. Om ni törs.
  DS

 259. Slabadang,  Börje mfl.
  Jag vet att de flesta inte har klart för sig vad ”Tea-party” rörelsen är och vad den åstadkommit i USA eftersom MSM knappast skriver om den eller tar till vänsterperspektivet i vanlig ordning. Enklast kan den väl beskrivas som att den vill att regering skall följa konstitutionen och att det är en gräsrotsrörelse utan ledare.  Det är vad Sverige behöver. En gräsrotsrörelse med mål att ta tillbaks demokratin. Ungefär.  Verktygen finns. Internet. Ett medium som är fritt och som i princip alla har tillgång till. Kan användas åt alla håll. En website/portal som enande symbol och för gemensamma resurser. En kanal för att sprida kunskap och påverka.  Många ideer kan tas från tea-party-rörelsen. Betänk att stödet för tea-party-rörelsen är idag större än stödet för Obama!
   

 260. Hyfsad beskrivning av tea-party movement
  http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_Party_movement

 261. RAT

  MÅSTE SE!
  UR ligger efter.  Storbritannien vet minsann hur man informerar sakligt om CO2.
  http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100056586/eco-fascism-jumps-the-shark-massive-epic-fail/

 262. Labbibia

  Börje S #  254
  Jag instämmer fullständigt i Slabadangs # 255
  Lysande!

 263. Bertel

  Börje S #254
  Klockrent . 🙂

 264. Karin

  Börje!
   
  Precis på pricken! Tänk om vi alla reagerade så!
  Inte ordets gåva? Pleeease!  : )  : )

 265. Bäckström

  Peter S.
  Jag orkade inte lyssna på hela reportaget du länkade till, men tycker nog inte att det var så värst upprörande, (vad jag hörde). Ungefär vad man kan förvänta sig.
   
  Annat var de på min tid när jag gick på högstadiet i slutet av 70-talet. Indoktrineringen var betydligt hårdare på den tiden. Jag kommer ihåg att vi elever då, fick göra ett ”skolval” om kärnkraften. Alltså rösta på linje 1, 2 eller 3.
  Som jag minns fick Linje 3 ungefär 80%, linje 2, ca 19%, och linje 1 fick knappt 1% av elevrösterna.
   
  En av de sammanlagt 2 rösterna på linje 1 var min 😉
   
  Politiskt såg lärarkåren ungefär ut så här: 40% VPK, 30% S och 30% C, (Här uppskattar jag, eventuellt var min mattelärare av annan hemvist, men annars var det ganska tydligt vart sympatierna låg).
   
  Skolan drev också en hård kampanj mot droger. (trots att det då, närmast var ett obefintligt problem i vår landsortsskola). Det kom titt som tätt Hasselakollektiv-medlemmar till vår aula och föreläste om drogmissbruk och varnade oss för att testa knark. Fraser som: ” I Stockholm är det lättare att få tag på hasch än att få tag på en varmkorv med bröd” har etsat sig fast i mitt minne. I vår skolkafeteria förbjöds den goda isglassen ”Zoom” p.g.a att den hade reggaefärger! Vilket på fullt allvar ansågs inspirera till haschrökning.
  Ja jösses…
   
  /Bäckström

 266. Karin

  Jonas N o Pekke
   
  Ang WTC:
  Jag såg också för flera år sedan ett program på Tv4/SVT som visade på ”pannkaksteorin” som ni pratade om. Och jag hade ingen anledning att tvivla på den.
   
  Inte förrän i fjol när jag såg en annan film (på en ej MSM TVkanal, så klart) som hette ”Blueprint for Truth”, Americas architects and engineers for Truth
   
  Om jag minns rätt, så visade de (b la) att WTC hade en stabil inre kärna som utgjorde  stommen till hissarna, vilket, enl dem, skulle göra pannkaksteorin omöjlig! Jag har för mig att den strukturen inte nämndes särskilt mycket i det första programmet. ; )
   
  Se den själva, fascinerande och vetenskapliga studier/teorier.
  Här är trailern:
  http://www.youtube.com/watch?v=isTGuaaln9A
  och här är hela filmen, (lite dålig ljudkvalitet ibland)
  http://video.google.com/videoplay?docid=-8182697765360042032#
   
  Nu ska jag iväg och kan inte svara på eventuella klagomål förrän senare!  Ha dé    : )

 267. Måns B

   Gunnar L
  Erik S verka inom området av Ekologi som kallas Livshistoriestrategier, dvs konflikter mellan könen, föräldrar och ungar konkurrens om partners, hur många ungar som är optimalt, evolution, artbildning och populationsdynamik. I grova drag, och han jobbar bland anant med genetiska och immunologiska metoder (ta hjälp av dottern kanske Gunnar?)
  och han är naturligtvis väl förtrogen med biostatistiska modeller.
  Jag skulle ge dig ungefär lika stora chanser att hävda dig på hans hemmaplan som han skulle ha på din, men lycka till 🙂 .
  Men vill du läsa på lite så kommer här hans referenslista

 268. ThomasJ

  Börje #254 [m.fl.]: Lysande bra skrivet!  🙂
  Det du skriver ger energi till att ägna sig [än] mer åt att bidra till en början av den mycket långa resan tillbaka till ett demokratiskt fungerande samhälle, varav steg 1 är: 
  Återställ förtroendet för människan!
  Mvh/TJ

 269. ThomasJ #267
  Återställ förtroendet för människan!
  Hur?

 270. ThomasJ

  Ingvas E. 268: Ja, just det! Hur? Betänk [t.ex.] att människan (en du eller jag) bara kan få möjlighet att få rätt gentemot en/annan myndighet- o/e -person i officiell tjänst – idag, enligt gällande lag måste du (människan) kunna bevisa uppsåt hos den officiella tjänsteutövaren och hur gör du det? Alternativt intressant är skattemål där du å ena sidan [Skatteverket]  har en person som är både ’utredare’, åklagare och domare emedan du som människa inte har ngn chans/hjälp, eller – mest allvarligt – hur lagstiftningen per se går till, i stor som smått.
  Det ÄR INTE lätt att återställa förtroendet för människan på grund av att maktens ägare vägrar slikt = ett uppifrån kommande kommenderande oavsett våra situationer o/e tyckande/åsikter.
  Det är ett megastort begrepp per se och innefattar likaledes mycket vad som sagts/sägs här på TCS – inte minst av Slabadang, Ingemar, Peter S, Gunnar L… och du oxo! 🙂
  Tanken är att folk ska känna/få inspiration till att tänka helt enkelt.
  Tacksam att du ’nappade’ – kul!  🙂
  Mvh/TJ

 271. Labbibia #163
  Du skrev bland annat:
  ”Uffeb # 152
  Att tänka ”utanför boxen” betyder att man törs tänka i nya banor, utanför de ”etablerade” sanningarna. Det är sådana människor som för utvecklingen framåt.”

  Jag håller med. Kreativitet och nyfikenhet är utvecklingens bästa motor.
  Och att halka in i en box som andra gjort spännande och trovärdig är hämmande för den egna kreativiteten. 
  Och då menar jag inte dig, utan de märkligt vilsna som ifrågasätter hur en byggnad i betong och stål kan rasa lodrätt.
  Men man kan väl trösta sig med att dom inte är dumma. Det saknas bara kunskap om gravitation, trögheter i massförflyttningar och modern arkitektur. 🙂
  En skyskrapa är byggd för att klara tyngden av våningarna ovanför och sidotryck och svängningar från orkaner. Men om en Jumbo klipper bort en våning och gör att en hel mängd våningar ovanför accelererar nedåt så blir det tungt att bromsa.
  Men det här vet de flesta, och jag vet att du vet.
  Jag skrev bara det här för att Karin och andra ”9:11 skeptiker” ska kunna fundera i banor utanför den egna boxen.

 272. Labbibia

  Uffeb # 270
  Jag tycker inte det är fel att ifrågasätta vad som egentligen hände när World Trade Centers båda torn kollapsade. Men jag tror på den förklaring som getts från officiellt håll. Vad gäller själva kollapsen av byggnaderna alltså. Men känner du till med vilken nästan kriminell inkompetens USA:s säkerhetstjänster (CIA och FBI) skötte saken? De visste att ett stort terroristanfall var på gång. De hade fått varningar från flera underrättelsetjänster. Den franska underrättelsetjänsten varnade dem för detta bara en vecka innan själva terrroraktionen ägde rum.
  Hur inkompetent får en säkerhetstjänst bli? Just i fallet med WTC tycks ”ärendet” hamnat mellan stolarna……med katastrofalt resultat.
  Det är inte konstigt att konspirationsteorier frodas just i fallet 9/11
   

 273. Karin

  Uffeb o Labbibia!
   
  Se fimen! Det är ingenjörer, arkitekter, sprängämnesexperter etc som var på på plats och tog prover, utförde experiment, kollade ritningarna på huset (därav ”Blueprint”) , mao first hand experience!
   
  Var var du då Uffeb?

 274. Göran Lysén

  Sorry, om jag tog i litet igårkväll och dessutom blev litet känslosam. Hoppas att ni ursäktar. Det blir lätt så, när jag kommer in  på DDR-spåret. Det var bara så fruktansvärt. Vilken kombination – nazister och kommunister!
   
  Tack och lov, kan man säga att denna era är över därborta, men när jag nu har lyssnat för tredje gången på inslaget från UR, så ser det lätt illa ut för Sverige. Har man intet lärt?
   
  Tack Peter för att du lade ut slingan, men inte blir någon munter efter att ha hört den! A clear reminder! Let us be reminded!

 275. Labbibia

  Karin # 272
  Jag har sett ett par program som behandlat själva kollapsen av WTC.
  Den officiella förklaringen går ju ut på att tornen byggdes med en ny teknik, en massa balkar, som normalt sett skulle ha klarat en träff från ett flygplan. Men på grund av de enorma mängder flygbränsle som spreds och antändes vid krachen hettades dessa bärande balkar upp så mycket att de tillslut gav vika…….och när de översta våningarna  började falla neråt fanns ingenting som kunde stoppa kollapsen…..Det låter logiskt, i mina öron.
  Själv tycker jag det är rätt fantastiskt att de ”stod kvar” så länge som de ändå gjorde.

 276. Karin  #272
  Jag var i Sälen när jag såg nyheten på TV och trodde först att det var en skickligt inspelad katastrofilm som jag såg.
  I övrigt har jag inget att bidra med från händelsen eller spekulationerna efter…
  Däremot är jag lite nyfiket utbildad och kunnig på Newtons enkla grunder.
  Och intresserad av arkitektur, och har testat en hel del roliga ”fenomen” när det gäller att flytta tunga grejer.
  Men du får gärna ha din konstigt konspiratoriska inställning.
  Vad det nu skulle kunna leda till för ny världsbild?
  Man behöver väl inte vara så innih-te pessimisstisk.
  Det räcker väl att försöka förstå de problem som finns. Varför skapa nya?

 277. Ingemar

  Börje S #254,
   
  Jag kan bara stämma in i hyllningskören. Det där var en pärla!

 278. Göran Lysén

  Nu har ju ett gäng av er deriverat från Peters huvudslinga, men det gör inget – bara debatten är fri. Själv håller jag dock mig kvar vid DDR-stuket  och noterar att Ryssland börjar bli ett vettlöst intressant land. Den bild som ges i svenska media är lika förvriden som världen såg ut i DDR:s tappning. I St. P. så finns det inte ett huckle och staden är välstädad som när vår ”Anna” (ren svenska) städade huset. Industrin och tjänstesektorn går bara som en BMW-moter på rytet! Yttrandefrihet? Ha, ha, den är större än i Sverige! Här har alla svenska pensionärer läget för att etablera sig – hur än taskig den svenska pensionen än är! GO East!

 279. Göran Lysén

  Dessutom! Ryssarna ger på ren norsk bara blanke dritten i CO2! Detta mina vänner, kallar jag ett plus i kanten! Kan plusset bli större?

 280. mängan

  Labbiba, WTC 6 alltså en byggnad som INTE fick ett flygplan  in i huskroppen rasade på exakt samma sätt som tvillingtornen dvs rakt ner på några få sekunder. Ganska fantastiskt att man  hittar passet från en av ”kaparna”  mitt på gatan  efter den kraschen och rasade byggnader. Den svarta lådan som är väldigt svår att förstöra återfanns inte..Var på Pentagons övervakningsbilder syns ett flygplan köra i  Pentagons byggnad. Varför var hålet i Pentagons byggnad bara några få meter brett initialt. Sågs några flygplansdelar efteråt  av vingar stjärtparti etc.

 281. mängan

  Glömde skriva att BBC rapporterade att WTO 6 hade rasat 20 minuter INNAN det verkligen inträffade , det kan ju knappast varit förväntat eftersom inget plan träffat den byggnaden om man tror på den teorin. Maggie ,ursäkta att ämnet  inte handlar om klimatet..

 282. mängan

  Byggnad 7 , (inte 6) ska det vara  som rasade på samma sätt som tvillingtornen fast utan flygplan.

 283. DV

  Är det för mycket begärt att ni skippar tvillingtornen och fokuser på barnsprägningsfilmen?

 284. Rosenhane

  mängan#279
   
  Hur gammal är du?

 285. mängan

  Vad var det som var oklart Rosenhane?

 286. Karin

  Labbibia o Uffeb
   
  Jag måste säga att jag är lite besviken på er! Jag trodde att ni undersökte först och sedan förkastade, inte att ni lät bli att undersöka bara för att ni redan vet!
   
  AGW-teorin är också logisk, om man inte är insatt och har vidare kunskap.  Då förstår ni varför det är så svårt att få folk att inse bedrägeriet, alla vet ju redan sanningen! ; )
   
  Jag svalde också den officiella historien, som sagt, varför skulle de ljuga? Men för min del, av respekt för alla de som dog, känns det som att det är det min skyldighet att kolla upp de fakta jag kan och inte nöja mig med att bli ”toppmatad”. För om det är en ”scam”  ska de inte komma undan i smyg!
   
  Kolla åtminstone in trailern, 3 min 10 sek
  http://www.youtube.com/watch?v=isTGuaaln9A
   
  Och Uffeb,
  om det skulle ändra din världsbild, så är du bättre rustad att möta världen positivt, istället för att bli negativt överraskad i ett senare skede. Ty oavsett om vi är medvetna om vad som är sant, så pågår det i alla fall, fast då bakom ryggen på oss.

 287. Rosenhane

  mängan,
   
  det var om din ungdom kunde vara en förklaring till din svaghet och fascination för konspirationsteorier.
  Vad har du för bevis för att  man har hittat ett pass och att en byggnad rasade samman innan Bin Ladens kompisar flög in i WTC  annat än att hänvisa till dårfilmer som produceras en masse?
  Och mängan, varför väljer du att tro på sådant, är det fråga om önsketänkande?

 288. mängan

  Ren fakta är det enkla svaret. Byggnad 7 rasade inte innan flygplanen kom till de andra byggnaderna, det är dina  påståeenden..

 289. Rosenhane

  Jaja, men du påstår att en byggnad rasade  utan att ha blivit träffad av flygplan. Vad vill du hävda?

 290. mängan

  Inget speciellt mer än att man alltid ska söka efter sanningen.

 291. Rosenhane

  mängan,289
  nu var du klok som en hel uggleflock….

 292. pekke

  Vad det gäller WTC så såg jag träff nr: 2 i live-sändning efter jag satt på TV:n för att kolla lite nyheter och förvirringen var stor efter första träffen, men det blev nog ganska klart för de flesta efter nr. 2 att det var nån form av attack.
  Det var då !
  Om vi återgår till den trevliga kampanjvideon från 10:10/350 så undrar jag fortfarande hur de tänkte när de släppte ut den !
  De måste förstått att det skulle bli bråk pga innehållet !
  Eller var deras hjärnor bara inställda på att övertyga människor att de har rätt och de som är i mot är skitstövlar som bör avrättas ?
   
  Fascism luktar även när den är grön fast knappen är röd.

 293. Karin

  Rosenhane:
   
  Här är rapporten live, den ljusgråa byggnaden precis i högra kanten av hennes huvud..
  http://www.youtube.com/watch?v=C7SwOT29gbc

 294. Karin

  pekke #291
   
  Skrämselpropaganda! Tänk så oroliga barn blir om de ser det! Oroliga att något hemskt ska hända deras föräldrar om de kastar en glasflaska fel, hur enträget de kommer att be mor eller far att vara mer skötsamma, utan att förstå att filmen var ett ”skämt”!

 295. Rosenhane

  Karin
  Du och mängan bör fortsätta på annat forum med era konspirationsteorier, dessa vansinnigheter är inget för TCS.
  God Natt!

 296. Karin #285
  ”Och Uffeb,
  om det skulle ändra din världsbild, så är du bättre rustad att möta världen positivt, istället för att bli negativt överraskad i ett senare skede. Ty oavsett om vi är medvetna om vad som är sant, så pågår det i alla fall, fast då bakom ryggen på oss.”

  Det som pågår bakom ryggen på mig bryr jag mig inte ett dyft om.
  Jag är mer intresserad av vad som sker framför mina öppna ögon och öron. En del bra, men också en hel del tok.

 297. Karin

  Rosenhane #294
   
  Menar du att klimatfrågan inte är en ”konspiration”?
  Menar du att huset bakon reportern är en chimär? Det ÄR sant! Och här kan du se när Larry Silberstein själv berättar att de senare bestämde sig för att ”Pull it”, dvs demolera det. Inget konstigt med det!
  http://www.youtube.com/watch?v=C3E-26oVIIs&feature=related

 298. Karin

  Uffeb #295
   
  En klok inställning! Man kan komma fram den vägen också!  ; )