Lyssnartips vid lunchtid i dag på SR (kommer i repris).

img035
Åsa & Gertrud har fattat det absurda i utsläppsrättshandeln. Kors i taket att SR släpper fram dem.  Finns nog också på SR Play ï eftermiddag ?
Tillägg på em: Här är det på på webbradio – tack Kent för att Du letade upp länken (fungerar fram till 14 mars)
(Klicka för läsbar text)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Kent Forssgren

  SR och BBC, samma syndrom!
  The BBC became a propaganda machine for climate change zealots, says Peter Sissons… and I was treated as a lunatic for daring to dissent.
  Institutionally biased to the Left, politically correct and with a rudderless leadership. This is Peter Sissons’ highly critical view of the BBC in his new memoirs, in which he describes his fascinating career over four decades as a television journalist. Here, in the latest part of our serialisation, he reveals how it was heresy at the BBC to question claims about climate change . . .
  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1350206/BBC-propaganda-machine-climate-change-says-Peter-Sissons.html#ixzz1DjzTQeif
  9th February 2011
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1350206/BBC-propaganda-machine-climate-change-says-Peter-Sissons.html
   

 2. bom

  Kurt är nog VD i Tricorona kanske?
   

 3. Kent Forssgren

  Visst är det märkligt: ”Those seemingly nice people brimming with such concern for the planet are actually profoundly intolerant.”
   
  Why are the people who believe in dangerous human-caused global warming so hostile to alternative perspectives? Why do they spend so much time disparaging and de-legitimatizing other points-of-view?
   
  http://nofrakkingconsensus.wordpress.com/2011/02/11/bill-mckibbens-bad-example/
   

 4. Michelangelo

  ”1” Såg du denna ?
   
  Hat tip to several readers who have pointed out Michael Buerk’s comments on the BBC Radio 4 show, the Moral Maze:

  “not long ago, to question multiculturalism…risked being branded racist and pushed into the loathesome corner with paedophiles and climate change deniers“
  Kommentarer överflödiga..

 5. Bertel

  Peter S.
  Tack för tipset.
  Lyssnade på programmet och njöööööööt av alla flosker som dröp fram, i tid och otid. ”Göteborgsatir” i klimatförtappning.
  En ny front(äääääntligen har satirisk komik över klimatfrågor tagit plats inom SR) mot klimattokerier öppnats.
  Att SR vågar släppa fram klimatkritisk satir, ger en hint om framtiden(det är inte en slump att programmet sänds, dvs att några har genomskådat klimathysterin och hade/har makt/inflytande att göra ”pjäs” av detta).
  Trots att ”Kurt Berglind” tog ut svängarna ordentligt, så erbjuder klimathysterin/politiken en oänlig mängd av tokigheter att ösa ur för våra satiriker.    
  Kurt Berglind är en av dom nya klimathjältarna, lägg namnet på minnet(kan bli vår framtida aspirant till Nobels fredspris, man vet aldrig).   🙂
  Ps.Såg att UI hade ett inslag med följande övertext ”lite fredagsmys”. Du borde skaffa dig varumärkesskydd? och UI verkar ha drabbats av idétorka(troligen pga AGW enligt dom själva?).Ds 

 6. Jan-Erik S.

  Lyssnade oxo på programmet.
  Underbar satir.

 7. LarsH

  Briljant satir. Satt och att gapade över att detta var P1. Om detta bara var ett tillfälligt avsteg från P1:s mönster av maniskt systemförsvarande så kommer Åsa & Gertrud nu bli bemöttta i nästa avsnitt av Vetenskapsradion. Man kan ju hoppas.

 8. Kent S

  Länk till SR.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=965&artikel=4290415

 9. Slabadang

  Vi ser en nya varianter och tillämpningar på dikturens verktyg i demokratin!
  Vårt stora problem är att mynten har vänts.De som är satta att skydda oss ifrån overgrepp på demokratin är de som genomför dem.Den ”politiska korrektheten” är i dess verkliga skepnad den nya diktaturens medel att tvinga oppositionella till underkastelse.
  Man förföljer förtrycker och straffar oliktänkande och alternativa anaylser öppet och officiellt sanktionerat.Det behövs en ny Orwell för att beskriva vad som skett.Grisarnas roll i animalfarm har förändrats.
  Nu är det politiker i samlag med MSM med sina internationella organ som utövar förtrycket och propagandan.De bestämmer vilken politik som får och kan kritiseras och granskas.Hela strukturen byggs för den centraliserade maktens egenintresse som det absoluta första villkoret för varje beslut och artikel.
  Hur genomförs och säkras då detta diktatoriska nya tillvägagångssätt? Jo man börjar uppifrån planera långt i förväg och sätter ihop ett ”komunikativt paket”.Där allt redan är planerat och sanktionerat inom den politiska eliten.Sen trycker de med hjälp av MSM och partierna ut ”paketet” på edborgarna och ju mer nagativt det är för väljarna ju större kraft och ensidig propaganda krävs.
  SVT ställer alltid upp tillika SVD DN och AB.Ty alla vet vem husse är och tillhör man den gynnade politiskt korrekta samhällseliten så biter man inte den hand som föder en och makten att kunna lura medborgarna är svår att låta bli att utnyttja.
  När i princip alla gamla partiideologiska frågor ryms inom Alliansen så har det tyvärr skapats en enhällig politiskt korrekt diktatur som inte tillräckligt stör ”konsensus” i någon fråga.
  Frågan om medborgarens rättigheter och demokratins verkliga syften och funktioner är en absolut ickefråga inom samtliga partier och därför inte heller någon fråga för MSM.De har all den makt och de privilegier de behöver och ingen av parterna är intresserad av att bli av med sin.Medborgarna skall styras och kontrolleras av MSM och Politiker gemensamt…… så har de bestämt.
  Att vända på kuttingen vore rena revolten! Vi kommer leva i en minskad demokrati där dikturens diktat allt mer kommer bestämma över oss och allt längre ifrån oss.Knorrar vi så rycker omedelbart åsiktspoliserna inom MSM ut som Napoleons svarta vakthundar i Animalfarm.Ute på gärdet jobbar den gröna facsistiska diktaturens bandhundar på vetenskräpsredaktionen.
  Att ifrågasätta klimathotet är att ifrågasätta den politiskt korrekta diktaturen och nåt sånt får naturligtvis ingen ägna sig åt.Faller en faller alla i klimathotsfrågan.Detta faktum och denna rädsla är vad som styr vår nya politiskt korrekta diktatur.

 10. Slabadang

  R%åkade trycka på sänd innan sista stycket!!
  Så försvaret av IPCC är försvaret av den ytterta politiska elitens högst egna konstruktion.Att det avslöjas som det poltiserade missfoster det är riskerar samtigtg att blotta den nya diktaturens nya verktyg.Därför är rädslan och intoleransen mot kritiker maniskt agressiv.För om alla inser det vi redan föstått så blir det konskvenser ingen riktigt kan kontrollera.De har gemensamt satsat så mycket prestige och trovärdighet i sitt lilla klimathotsmissfoster att mattan dras undan på miljontals klimathotsprofitörer och profiler.Den största skandalen någonsin blir ett faktum och vem vill ledas av en politisk elit där 97% sitter med en tydlig dumstrut på huvudet? Vad kan de annat göra än att försöka hålla masken hela vägen rätt in i kaklet? 

 11. Jan-Erik S.

  Slabadang #8&9:
  Om nobelpriset för optimal uttryckningsförmåga utdelats så skulle det tillfalla Dig.
  Optimal beskrivning!
  Kruxet är att vi härinne kan tillgodogöra sig Ditt budskap…den stora massan kan det inte.
  Frågan är hur man ska få den breda allmänheten ska fås att förstå det du beskriver.
  Hmm…PEDAGOGISKA tips emotses gärna.

 12. Slabadang

  Första gången…..
  Som jag tagit snöskotern för att Lördagshandla!! 🙂 Att nicka mot grannen som höll på att sanda sin backe när man körde upp och förbi var ganska kul. Lilltjejen vill att det ska komma mer snö så hon får åka skoter till plugget igen.Vilken härlig solig vinterdag vi haft!!
  För första gången i år så upplevde jag en varm vårsol och vindstilla.
  Stockholms skärgård en sådan dag är något av det finaste man kan uppleva! 🙂

 13. Peter Stilbs

  Jag tyckte speciellt gestaltningen av FN-handläggerskan var underbar – precis samma typ av människor och uttryckssätt man stöter på om man exempelvis ska söka forskningsmedel via EU-källor.

 14. Bertel

  Slabadang # 8
  Bifall för analysen och avslutningen suverän, ”Vad kan de annat göra än att försöka hålla masken hela vägen rätt in i kaklet”?   🙂
  Ps.Njöt av pulversnöns vågiga yta i solskenet, där ljusstrålen dansade i snökristallernas skiftande form. Efter en och en halvtimmes pulsande på långsjöns vidder, var frugan, hunden och undertecknad fysiskt mättade av vinterns vita duk. Bastubad återstållde värmebalansen i kropp och själ med en iskall öl som påminde om vinterkylans skönhet,Ds

 15. Slabadang #12
  Är inte Stockholms skärgård bäst sommartid?
  Jag kan förstå din lycka med snöskotern, men du ha väl båt också?
  Vi närmar oss en härlig vår.
  Här uppe i Idre så blir det nu några kalla nätter eftersom molnen är frånvarande efter ett par dygns snöande.

 16. FcH

  Här är en som bör köpa utsläppsrätter.
  http://www.youtube.com/watch?v=t7A_WrfrfS4&NR=1

 17. FcH

  Författarnas hemsida.  http://www.åsaochgertrud.se/

 18. FcH

  Går man in på författarnas hemsida och klickar på g Climate Neutral Unlimited Limited var hamnar man då?
  Rätt gissat, TRICORONA !

 19. Bertel

  FcH # 16
  Kurt Berglind fixar detta(se/lyssna ovan).
  Där satt den.  🙂 
  Ps.Premiär för Kurt Berglind i åsiktsbyten.Ds

 20. FcH #18
  Kul med satir. Men rackarns jobbigt för en del eftersom den kräver en viss tankeverksamhet för att förstå.

 21. Gunnar Strandell

  Slabadang #9
  Dyspotivarning!
  Låt inte klimathotsalarmen och dess förespråkare dra ned dig!
  Jag ser satiren i radioprogrammet som ett tillägg i din lista över utvecklingens gång: ”Man börjar skratta åt sig själva!”
  Se, hör och njut av uvecklingen!
  I Ny Teknik, 2011 nr 6, ”avslöjas” också att Sverige och Frankrike ska samarbeta både kring snabba breadreaktorer och upparbetning av använt kärnbränsle.
  Även om man inte går hela vägen är det trots allt ett steg i den riktning G. Littmarck pekat ut. Att Mikael Karlsson inte vill att det ska vara möjligt att återta deponerat avfall är ju med den bakgrunden ganska kul. För annars gillar han väl återvinning!  

 22. Gunnar Strandell #21
  Om det är några som sprider en känsla av undergång så är det väl Slabadang och den numera här frånvarande Gunnar L.
  Men Gunnara idéer kan man fortsatt följa på http://gunnarlittmarck.blogspot.com/
  Slabadangs idéer får vi kanske se och höra på ett stort torg så småningom. Den nya svenska men USA-kopierade TV-kanalen tycks inte bli av…
  …någon sorts Pyjamas-TV…(f-låt Pajamas menade jag)
  Som om det inte skulle räcka att vi numera kan se både FOX och Pajamas via Internet.

 23. Slabadang

  Gunnar Strandell!
  I dagens fanatiska samhällsdebatt måste man bli motsatt tydlig för att budskapet skall gå fram och skillnaderna tydliga.Ledarna i väst har blivit rädda för sitt eget folk demokrtin utvecklats till att bli ett hot emot dem.Kontrollbehovet ökar därför och MSM uppfattar nätet som ett hot mot deras privilegium och klimahotet tror jag är frontlinjen för kriget om problemformulerings 
  makten där MSM och politikerna gått samman.
  Den mathuisianska synen på människan och framtiden är vad jag hatar allra mest och frågan är vad som är diktatur är något jag frågar mig allt oftare.Varfrö är väåsts ledare så intresserade av att döda framtidsoptimismen och tracka sina medborgare?
  Själv är mitt djupa och ärliga förakt av vår nya politiskt korrekta diktatur fantastiskt befriande då jag kan se att jag lever efter helt andra värderingar och hatar allt vad manipulationer dolda agendor och taktik heter.Så jag känner mig faktiskt FRI och lycklig konstigt nog och tycker synd om de människor som måste eller tror att de måste hyckla och intellektuellt mygla sig fram i livet.
  Kineserna bygger för sitt folk. Vilken svensk politiker eller kommun bygger något motsvarande eller ens har sådana ambitioner?’
  Från landet som tror och skapar sin framtid.
  http://shanghaiist.com/2008/12/19/china_is_marking_30_years.php
  En härlig kontrast till våra politiska betongsuggor i väst som vill stoppa och kontrollera alla initiativ och ambitioner.

 24. L

  Apropå långtidsprognoser, här en från 1970. Lägg märke till affischen:
  http://www.youtube.com/watch?v=MePTadhPvR4

 25. Slabadang

  Uffe!
  Du vill ha kuvade kontrollerade fjärrstyrda lydiga medborgare.Jag tycker kampen om människans kreativitet ansvar empati solidaritet självständighet och frihet är vad som står på spel bakom klimathotsfasaden.Det är samtidigt en kamp för förnuftet och en bättre tryggare värld mot enfalden. Framtiden kommer avgöras av vilket spår vi väljer.

 26. Slabadang #25
  ”Du vill ha kuvade kontrollerade fjärrstyrda lydiga medborgare.”

  Så tycker jag inte alls. Vad är det för slags halmgubbar du slåss mot?

 27. Gunnar Strandell

  Uffeb #22 och Slabadang #23
  Uffeb!
  Du träffar mitt i prick. Jag menar att Gunnar L. under ett par år har propagerat för något som faktiskt pågått bakom kulisserna i Sverige. Jag tycker att vi och Gunnar L. ska vara glada för det!
  Slabadang!
  Jag vidhåller att vi behöver positiva budskap att ge till oss själva, våra barn och våra barnbarn. Därför är jag emot dyspoti.
  Jag har vuxit upp med domedagsprofetior, men undan för undan lärt meg att de går att undvika. Nu vill jag att mina barn och barnbarn ska få satsa helhjärtat på de möjligheter livet ger.
  Därför önskar jag att dina budskap formuleras i hopp om en bättre framtid istället för motsatsen. 
  Jag delar det mesta i dina synpunkter, men så gärna vill se dem formulerade i termer och fraser som ger hopp!

 28. Ingemar

  Tydligen finns det en del komediproducenter som nu tycker att det börjar bli dags att driva med AGW-konformismen i media och politiken. Här är en recension (skriven av Josh – han med de underbara karikatyrerna ni vet) av en nyuppsatt klimatkomedi i London:
  http://www.bishop-hill.net/blog/2011/2/12/the-heretic-a-review.html

 29. Gunnar Strandell #27
  Jag gillar teknikoptimism, men när det övergår till någon sorts ”teknikdiktatur” där ett fåtal med de enligt eget tycke skarpaste hjärnorna ska styra så blir jag fundersam…
  Men ett torgmöte utan inblandning av FOX eller PajamasTV i Stockholm vore kul. Kanske det blir ett tjugotal deltagare och lika många nyfikna åskådare.
  Frågan är vad det skulle handla om… gärna något hoppfullt.

 30. Uffeb#15
  Du har så rätt så. Stockholms skärgård är bäst på sommaren. Vintern är däremot ett helvete. Ikväll fastnade jag med bilen halvvägs in i garaget. Det går varken att köra in eller tillbaka. Den får väl stå där tills i vår i värsta fall. Jag vill sälja och flytta till stan men hyresvärdarna tillåter inte att man byter en bostadsrätt eller fastighet mot hyresrätter så jag har fått flyttförbud. Det är inte för inte som Sverige kallats för DDR ligth. Och nån bostadsrätt räcker inte en försäljning av kåken till här i storstan.
  Fast i Idre fastnar man väl också i snön ibland. Eller hur?

 31. Skogsmannen

  Kalle!
  Är man utanför tullarna får man skaffa en ändamålsenlig bil som inte har fel på drivlinan (2-hjulsdrift). Själv åkte jag in tre kilometer på en oplogad skogsväg (2-4 dm snö) till avverkningsplatsen utan problem. Att fastna i garageporten…. Tror du på AGW eller?

 32. skogsmannen#31
  Ha ha ha ! Den var bra! Om jag varit vid mer stadd kassa skulle jag skaffa 4-hjulsdrift. Men eftersom jag inte är det försöker jag bli det genom att sälja kåken och flytta inåt stan. Det gick ju bra några vintrar men sen bidde det ingen AGW.

 33. Skogsmannen

  Kalle!
  Köp en säck snäckskal på lantmännen (för att ”sanda” garageuppfarten med), så slipper du flytta in till stan.

 34. Hahaha…..
  Underbar satir!
  Kan ingen lägga upp den på Yuotube? Den är ju bara kvar 2 dagar.
  Den bara måste räddas för eftervärlden.
  Jan Erik S har ju efterlyst något som på ett bra sätt avslöjar klimathotsbluffen. Här är ju åtminstone en del av bedrägeriet, den med utsläppsrätter, fullständigt underbart och uppenbart beskriven!
  Den som har möjlighet-lägg upp den på Youtube pronto! 

 35. Kent Forssgren

  FcH. #18. Avslöjande, vedervärdigt och motbjudande. Skurkarna promotas och avlönas med skattepengar. Våra politiker kan inte vara både blinda och döva. Ändå bryr dom sig inte. Varför? Detta är så sjukt, så sjukt.

 36. Torsten Wedin

  Labbibia #34:
  ”Kan ingen lägga upp den på Yuotube? Den är ju bara kvar 2 dagar.”
  Den ligger väl kvar till 14 mars, det är bara 12 februari nu.
  Totte

 37. Totte
  Hmm…. 🙂
  Tack…..Men den borde likafullt läggas upp på Youtube.
  Det är en käftsmäll på allt vad  klimathotsgechäft heter!

 38. Kent Forssgren

  Också avslöjande, vedervärdigt och motbjudande.
  Till Greenpeace.
  Hamnade på Er hemsida, ( http://www.greenpeace.org/sweden/energibolag/ ), och läste där om hur Ni rankat olika elbolag efter hur mycket förnyelsebar el de hade i sin mix.
  Då Ni där på Er hemsida, förutom att uppmana folk att välja ett bättre elbolag också rankat Borlänge Energi högst, eftersom de hade 100% förnyelsebar el i sin mix, så ringde jag detta elbolag i Borlänge. Jag ställde några frågor angående deras köp och försäljning av el. De upplyste mig då om att de köper all sin el från Skellefteå Kraft. Ett elbolag som ligger så långt ner som på 30:onde plats i Er rankningslista med bara 85% förnyelsebar el i sin mix.
  Mannen jag talade med på Borlänge Energi sa att de köpte och sålde bara vatten-el till sina elkunder. Men då jag frågade vilken sort el som kunderna slutligen fick till sina elmätare så sa han att det inte fanns någon koppling alls mellan vad de sålde och köpte för sorts el och den el som faktiskt levererades till kundernas elmätare. Så elmarknaden och de elektroner som rusade i trådarna i elnätet var två vitt skilda saker och hade ingenting med varandra att göra, upplysta han mig om.
  Därför finner jag det av yttersta vikt att för Er påtala denna av Er vilseledande information på Er hemsida. Elbolagen marknadsför och säljer en el som kunderna inte alls får. Dessutom tar de mera betalt för denna förnyelsebara el som kunder bevisligen inte får. Jag finner det märkligt och förnedrande för Er att Greenpeace deltar i denna smutsiga hantering och enorma och fula lurendrejeri mot allmänheten. Borde inte Greenpeace i stället påtala detta för elbolagen och ta avstånd från deras bedrägeri mot elkunderna i Sverige?
  Denna smutsiga byk kommer jag att börja informera om på min hemsida: http://www.vindbrukdalsland.se Dessutom kommer detta mejl att även skickas vidare till pressen för information om Ert smutsiga deltagande i detta fula bedrägeri.
  Till saken hör också att vind-elen inte alls är så ren från CO2 utsläpp som föreskrivs inom vissa kretsar. Den mix som Vattenfall levererar till kunder som inte valt någon förnyelsebar el släpper ut 7 gram CO2 per kWh. Vatten el släpper ut 4,4 gram CO2 per kWh. Kärnkraftselen släpper ut 3,3 gram CO2 per kWh. Och till sist så släpper vind-elen ut 13 gram CO2 per kWh. (Källa: Vattenfalls egen hemsida på http://www.vattenfall.se/sv/elens-ursprung.htm?WT.ac=P_el_lnk_ursprung .) Att då uppmana då folk att välja vindel för att få ner CO2utsläppen är ju direkt vilseledande och ökar luftföroreningen i stället för att minska densamma.
  Nu undrar man ju vad vi ska ha Greenpeace till om Ni nu håller på med denna vilseledande information. Det är ju bättre att Ni upphörde med Er smutsiga hantering. Eller helt enkelt lade ner Greenpeace än fortsätta på detta osmakliga och omoraliska sätt.
  Därför uppmanar jag Er att omedelbart släcka ner denna av Er ägda desinformationssida på internet och gå ut i samtliga massmedia och be om ursäkt för Ert fula tilltag och på det sättet försöka rädda Ert så mödosamt upparbetade anseende.
  Vänligen
  Dag Blomqvist
  ________________________________________
  Ansvarig utgivare för http://www.vindbrukdalsland.se

 39. Olaus Petri

  Fy s-tan vad kul! Skrattar så att mjällen kloggar igen tangentbordet! 😀
   
  Bäst är ju den genomgående reffen till Joseph Conrads ”Mörkrets hjärta”. Wunderbar!

 40. Olaus Petri

  ”Bäst blir det när man släpper lite på fördomarna!” 😀 😀
   

 41. Bertel

  Olaus Petri # 40
  Utsläppsrätter känner inga känslor dvs de är fördomsbefriade, utom i Malavi?  🙂 

 42. Bertel

  Mänsklighetens fiende nr 1 och utsläppsrätternas kung?  🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=JjAnJGec1R8

 43. FcH

  Tankade hem filen från SR.
  Har skickat filen till sprend.se. Maggie får ett mail från sprend.se och kan då tanka ner filen som är 21 Mb.

 44. Staffan D.

  Är det bara radio kan ni ladda ner Total Recorder och spela in programmen.   Finns från $17.95.   (En video-inspelare finns för $53.95.)   Kan vara mycket användbart ibland.  Ljudkvalitet är valfri — så några 21mb behöver det inte bli.
  http://www.totalrecorder.com/downloads.htm

 45. Staffan Lindström

  44…Excuse me Staffan D. min namne men vad är det för fel på firefox downloadhelper ”for free” visserligen tjatar den om bidrag efter var 100:e fil men…Och vad har du för problem att lagra 21 MB??????????????? Tar 1 min på min SE X10 Mini Pro att ladda ner typ men den applikationen har inte?? kommit än?? {SR MP4 NEDLADDNING TILL MOBILEN ALLTSÅ!} En 2 TB EXTERN HD kostar max 895 spänn idag…and they last ”forever”…PS har Telenor Surfa Bas 1.0 MB/s kollar SVTPlay överallt utan surfzon…Hoppsan reklam för ”baggarna”…(?)

 46. FcH

  Video och ljud kan också spelas in med VLC som är gratis.
  Download Helper till Firefox funkar utmärkt och är oxå gratis.

 47. Jag hörde ingen kritik eller satir riktad mot AGW, endast dem som vill tjäna pengar på den och mot Sverige som gör för lite på egen hand. Spooky!