Live från klimatseminarium i Riksdagen

Sändningen börjar ca kl 13.30. Om ni kommer in på bloggen tidigare kan ni behöva ladda om sidan för att se sändningen.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Labbibia

  Tack för en jättebra genomförd bevakning av seminariet. Det ska bli väldigt intressant att se, om vi får läsa ens en rad i gammelmedia om detta i morgon.

 2. TomatPalmen

  Vilken service! Och så fick man höra Olle Häggström alldeles gratis. Han  är obetalbar. En sann vän av vetenskap och fri debatt…Men inte i klimatfrågan. Där gäller helt andra regler, förmodligen därför att klimatvetenskapen är en ung vetenskap. Då gäller andra regler. Olles regler.

 3. Tomatpalmen: Jag fick faktiskt tillfälle att träffa Olle Häggström personligen och kan intyga att han privat verkar vara en sympatisk man. Jag tycker dock att hans sätt att koppla samman Roy Spencer med kreationism och Carter med kol/oljelobbyn var mycket olyckligt. Det gör honom knappast mer populär bland skeptiker. Icke desto mindre vill ja be er om att hålla eventuell kritik mot Olle Häggström saklig och fri från personpåhopp. Vi bör behandla andra som vi själva vill bli behandlade.

 4. 376 personer såg seminariet live! Bra jobbat! 🙂

 5. TomatPalmen

  Maggie:  Olle Häggström  är absolut en mycket trevlig herre.

 6. Ingemar

  Att professor Olle Häggström inte kan skilja mellan saklig diskussion och personangrepp är inte bara ”olyckligt”, utan visar nog tyvärr på något mycket värre.

 7. Ingemar

  Intressanta presentationer. Synd att Bob Carter och Roy Spencer inte fick fler frågor från publiken. Det hade t.ex. varit intressant att höra en mer detaljerad utläggning om IPCC:s arbete och exakt var de menar att IPCC gör fel.

 8. Gunnar Littmarck

  #3 Då är det riktigt hårda puckar och personangrepp.
  #4 misstänker känd polska jobbar hårdast.
  Sensmoral:
  Behandla aldrig andra som du själv vill bli behandlad.
  Inte heller så som du tror att de vill bli behandlade.
  Behandla andra så som du tror att det gagnar deras livskvalitet mest.
  I analogi med sopsortering, typ…
  Det är tungt att vara snäll, tyngst för de som inte går på autopilot…
  Kopplar in min nu
  igen…………………

 9. Peter Stilbs

  Det var en utmärkt tillställning, av väsentligt bättre klass och meningsfullhet än måndagens VR-arrangemang. Synd bara att debattiden blev så kort. Men det kommer nog fler tillfällen.
  Häggströms hjärnsläpp och Bodin’s centralbyråkratiska robotattityd kommer man att minnas. Texterna Bodin visade om hur IPCC gradvis skruvat upp sitt orkestrerade budskap i rapporterna 1990-2007 kunde inte ha framförts mer effektfullt av någon IPCC-kritiker. 

 10. Kul att seminariet uppskattades. För att vara ett riksdagseminarium var där ovanligt många ledamöter närvarande även om jag medger att jag hoppats på ännu fler.
  Det är vår förhoppning att vi kan återkomma i en lite mindre skala till hösten för ett uppföljningseminarium.

 11. L

  S-Y Persson, allt som ger ringar på vattnet välkomnas. När Reinfeldt ska utmana världens största nationer i höst, känns det bättre om inte hela Riksdagen står bakom honom…

 12. Sven Yngve: För din info kan jag berätta att ytterligare 376 personer såg seminariet live på min blogg. Sändningen finns sparad på bloggen och kan ses när som helst. Hittills har totalt 608 personer sett den. Jag tycker att ni ska betrakta det som en stor framgång. Stort tack till dig och övriga arrangörer!

 13. ThomasJ

  Håller med Peter Stilbs (#9) i att det var en utmärkt tillställning och för denna ska arrangörerna och övriga medverkande i ’arret’ ha ett stort och varmt TACK!
   
  Sven Yngve (#10): vid förhoppningsvis [snart] återkommande tillfälle – gör detta ’större’, inte ’mindre’, och ge [främst] inbjudna, intressanta ’gästvetenskapare’ [igår Spencer & Carter] rejält mycket mer tid att få föra fram sina kunskaper & budskap, den svenska ’debatten’ är i akut behov härav. Kan utan problem uppnås med uteslutande av [t.ex.] Bodin, vars innantilläsning enbart var penibel – för att inte ens nämna en viss frågeställares grova, förolämpande övertramp – ytterst beklämmande.
   
  Mvh/TJ

 14. Labbibia

  ThomasJ
   En viss frågeställare? Varför inte tala ur skägget? Olle Häggström menar du såklart? Han precis som alla vi andra får väl stå för sina handlingar. Att han sen gjorde AGW-sidan en rejäl björntjänst med sitt personangrepp är inget jag beklagar. Tvärtom.

 15. ThomasJ

  Labbibia (#14): Du har helt rätt. Tanken var att låta tankar gå lite – och det gör/gjorde de ju oxo..
  Håller oxo med björntjänsteffekten. Blir bara så ini hum *~#@&%¤.. på ’folk’ – oavsett ’titlar’ – bär sig åt som… du förstår säkert. (har f.ö. oxo skägg… J )
  Releasepartyt var oxo en höjdare – hade glädjen att få ett ingående samtal med Carter om bl.a. aspekterna ’cost – benefit’ [det finns deFacto endast det förstnämnda] i/av ’AGW-köret’. Han hade temat som del II för sin presentation, men tiden medgav ej att denna del hanns med, synd. Han lovade emellertid att skicka mig den efter hemkosten till AU.  
   
  Var höll du hus f.ö.? (Hade hoppats kunna få chans att träffa dig..)
   
  Mvh/TJ

 16. Labbibia

  ThomasJ # 15
  (Har för övrigt oxo skägg) …Hehe.. 😀
  Det hade varit kul att ses, tyvärr hade jag ingen möjlighet att gå på releasepartyt. Det måste ha varit kanonkul att träffa, och prata med, Carter. Ja, inte bara honom, att få  träffa många ur gänget härifrån, måste vara jätteskojigt.
   Tittade dock på debatten via Maggies länk.
   Men det går ju fler tåg.
  Mvh

 17. Tomas S

  Tack för bambusersändningen!
  Ett par små tips till (eventuellt) nästa gång:
  – ha gärna en mic som inte är fullt så nära tangentbordet (det smattrade på rätt bra bitvis) 🙂
  – det hade varit trevligt om du kunde ha zoomat in lite på graferna som visades
  För övrigt verkade det vara rätt kraftiga applåder efter de skeptiska presentationerna? (eller verkade det bara så för att öronen höll på att sprängas efter den låga volymen under presentationerna?)

 18. Magnus

  Maggie, fick du, som utlovades, presentationerna skickade till dig? Lägger du upp dem isåfall. Förövrigt tycker jag att du med dina begränsade eknomiska och tekniska resurser sopar banan med gammel-media. De är helt i otakt med läsare och teknisk utveckling. De gör bara samma gamla tidning fast på webben. Har inte alls fattat möjligheterna. Varför sänder inte riksdagen själv sådana här tillställningar?