Lite av varje om klimatdata och -debatt

klimatdata manipulation

Här kommer några lästips snarare än beskrivningar av innehåll.

1. För de nördar som älskar att fördjupa sig i IPCCs klimatdata är det här blogginlägget av Kenneth Richard på NoTricksZone mycket läsvärt. Det handlar om hur IPCC ökat på den globala uppvärmningen med närmare 0,3 grader mellan sin rapport från 2001 och den senaste från 2013, hur de har tagit bort 0,3 grader på uppvärmningen från 1880 till 1940, samt hur de förvandlat en avsvalningsfas mellan 40-tal och 70-tal till en paus istället. – Om kartan inte stämmer med verkligheten så är det som bekant kartan, dvs CO2-hypotesen, som gäller för IPCC.

2. Även FN (UNEP) har nu gett upp hoppet om Parisöverenskommelsens välsignelser. Katastrofen är oundviklig: ”This week’s early entry into force of the Paris Agreement on climate change won’t save the planet from rising seas, superstorms and deadly drought, according to the United Nations.”

3. Det har nyligen startats en ny svensk debatt-site, DebattNytt. Där har undertecknad haft nöjet att medverka i veckan. Marknadsföringen har kanske inte slagit igenom ännu för det finns inga kommentarer … Men det kanske kan bli något vad det lider.

4. Slutligen har Tege Tornvall kommit med en ny bok: ”Tänk om det blir kallare? – solens makt över klimatet”. Lite mer information om hur man får fatt i den, etc finns på bloggen Klimatsans.

Ingemar Nordin

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Olav Gjelten

  Har vi haft en så tidig start på vintern i modern tid – säg de senaste 100 åren? På vissa platser, till exempel i Norge, har temperaturen redan varit nere i -25. Det är extremt för att bara vara de första dagarna av november.
  Precis som vanligt uttrycker sig de ”experter” som media släpper fram att det bara är variationer ”helt inom det normala”. Tvärt emot, när det är fråga om lite värme, är det alltid bevis på att moder jord har feber och att det är synnerligen bråttom att bekämpa giftet koldioxid i atmosfären, det som alla experter i vår pk-media, utan att ens forska om orsaken, redan alltid vet är orsaken.
  Skulle de tveka om det, skulle de självklart inte anlitas som experter. Svaret får bara lov att vara ett – så upplyst är det samhälle vi lever i.

 2. Ann lh

  Ingemar, Din artikel på DebattNytt borde ge en och annan nya tankeställare, men kritikern verkade inte intresserad av någonslags uppdatering av kritik eller nya infallsvinklar. Fast i sitt träsk.
  Även här i väst är vi drabbade av minusgrader, nederbörd och hårda vindar dvs snödrev och vägar man inte vill släppa ut någon på.

 3. Greger

  Passa på att idag, söndag, helt gratis titta på filmen om Leonardo DiCaprios kamp för att rädda världen:
  http://natgeo.se/natur/klimatforandringar/se-leonardo-dicaprios-osminkade-dokumentar-om-global-uppvarmning-i-hd?utm_source=nb&utm_medium=email&utm_campaign=ill_se_2016_11_6_women_abo&utm_content=artikel

 4. tty

  #3

  Jodå DiCaprio är mycket miljömedveten. Han har inte ens ett eget jetplan, han chartrar ett i stället när han skall flyga någonstans och prata om koldioxidutsläpp.

 5. Sören G

  #1
  Man skyller faktiskt kylan på uppvärmninen och fossila bränslen.

 6. Ann L-H

  Vaclav Klaus, som skrivit om de gröna skacklarna och ofriheten har i dagarna fått ett nyinstiftat frihetspris.
  Hans tacktal finns här och vår utrikesminister var snabb med att racka ner på denne man som avviker från den aktuella västerländska konsensusagendan och naturligtvis inte passar in i FNs – EUs framtidsdrömmar
  http://www.klaus.cz/clanky/4014

 7. jensen

  Betr. ECMWF:

  Min åsikt:
  Det är inte ” extremvädret” som blivit extremt.
  Det är det allt krångligare samhället som blivit extremt.

  Om nu prognoserna betr. ”extremväder” kommer tidigare.
  Vad är lösningen? Stoppa extremvädret?
  Nej, Stoppa samhället.

  D.v.s. Ju tidigare prognoser desto tidigare stopp i samhället.

 8. stradivarius

  Jag kommer att tänka på kungen, som skröt om att han var mycket miljö-medveten.
  Han körde aldrig bil ensam. Chauffören var alltid med.

 9. stradivarius

  Men till skillnad från DiCaprio var det nog ett skämt.

 10. #2 Ann Ih
  ”här i väst” som i Göteborg eller som i Los Angeles?

  (Och förresten, för att klargöra, jag antar att ”Ih” är ”stort-i h”? Jag har alltid läst det som ”litet-L h”, men insåg precis att det nog är fel)

 11. Ingemar Nordin

  Ann L-H # 6,

  Vaclav Klaus är en frihetshjälte i sitt hemland som starkt bidragit till att Tjeckien kunnat ta sig ur sitt planekonomiska system till marknadsekonomi med en stark exportindustri. Han var också tidig med att känna igen den gröna ideologin som totalitär i sina anspråk. – Inte konstigt om vår utrikesminister ogillar en sådan rebell.

 12. Håkan Bergman

  stradivarius #8
  Dessutom så kör han bara en bil i taget, han har som bekant flera.

 13. Peter Stilbs

  Norska vädertjänsten är lite chockad över att ryssarna inte tror på klimatlögnerna – roande läsövning …

  http://www.yr.no/magasin/den-store-russiske-klimanekten-1.13135357

 14. Verner

  Här finns svaren på alla vetenskapliga frågor om klimatet.
  https://www.youtube.com/watch?v=ttNg1F7T0Y0
  detta borde alla ”tyckare” titta på och fundera över.

 15. ces

  Ann L-H Tack för länken till Klaus tal. I numera god journalistisk sed publicerar MSM inte talet utan enbart kritiken mot det så att läsarna inte behöver läsa om fel åsikter och ev skaffa sig en egen uppfattning.

 16. Karl-Johan Lehtinen

  http://leftexposed.org/2016/06/naomi-oreskes-warps-history/

  Något om kvaliteten på Oreskes arbete

 17. Bengt Abelsson

  Apropå punkt 1 om dåtida värme:

  ”Bara framtiden är säker, det förflutna kan ändras” (Stalin?)

 18. Björn

  Förhoppningsvis är det några studenter som uppmärksammar Tege Tornvalls bok. Det finns ju s.k pliktexemplar från förlagen som levereras till 5 universitetsbibliotek i landet. Utan solen så avtar all uppvärmning. En reducerad solaktivitet som nu är ett faktum för lång tid framöver, innebär då en reducerad instrålad energi mot jordplanet. En uppmaning från IPCC kanske får solen att lysa mer. Se länk nedan hur solfläcksaktiviteten avtar.

  http://www.solen.info/solar/

 19. Lasse

  #17
  Stalin??
  Är det inte temperaturfixarna på NCDC som sade det?
  http://www.climate4you.com/

 20. Svend Ferdinandsen

  Disse klimamødedeltagere er som dybt afhængige narkomaner. Lige efter et klimamøde (et fix) er alt fryd og gammen, men allerede et halvt år efter indfinder abstinenserne sig, og de behøver et nyt fix.

 21. Lars Cornell

  Lag läste det som Eric Brandstedt skrev om Ingemar Nordins artikel.
  https://debattnytt.se/artikel/svar-till-ingemar-nordins-rationella-beslut-i-klimatpolitiken

  Hela tiden är det för koldioxidhysterikerna så att de är mycket binära, kvantifieringar saknas. Så är det med Brandstedts kommentarer. Utan kvantifieringar av nyttan med mer koldioxid ställt i förhållande till skadan, om sådan ens finns, vet våra politiker inte ens i vilken riktning de skall sträva. I riksdagen uppför de sig som blinda höns. Således många ord och litet fakta.

  Jag var en koldioxidalarmist – kol och koldioxid stod för ondskan. Det var Al Gore som med ’en obekväm sanning’ år 2006 fick mig att börja ifrågasätta och försöka kvantifiera. Resultatet blev det motsatta mot vad han avsåg att åstadkomma. När jag lade ihop alla goda effekter av mer koldioxid och jämförde dem med den skada som sannolikt skulle uppstå fick jag nyttan av mer koldioxid att bli mångfalt högre än skadan (om det ens skulle uppstå någon skada).

  Så länge man inte försöker kvantifiera och även räkna in osäkerhet så vet man inte om man skall lovprisa mer koldioxid eller förbanna den som en nutida häxa.

  Jag är oerhört kritisk mot vetenskapsmän, journalister och politiker som, liksom Brandstedt, inte ens försöker kvantifiera. Utan sådan kvantifiering uppför sig våra riksdagsmän och andra beslutsfattare som blinda höns som inte ens vet i vilken riktning de skall sträva.

 22. Guy

  Peter Stilbs # 13

  Visst är det roande. Journalistens reaktion säger mycket. I stället för att rapportera objektivt om vad dom får höra himlar dom sej över hur den otrogna tänker och säger. Följande steg blir att fort kolla med dom rättroende att världen fortfarande är som dom tycker den skall vara.

  Följande argument tycks vara standard bland alarmistera.

  ”– bortforklare med konspirasjonsteori er et fellestrekk blant dem som er klimaskeptiske. Slik unngår du å diskutere selve vitenskapen.”

  Varifrån kommer det egentligen? Ingen skeptiker jag känner undviker att diskutera vetenskapen. Det är förståss möjligt att den enda vetenskap man får diskutera är den ”riktiga” klimatvetenskapen och den är ju settled, punkt och slut. Konspirationstoerier finns lika mycket eller mera på alarmistsidan.

 23. Ingemar Nordin

  Lars C #21,

  Du har helt rätt när det gäller bristen på kvantifiering. Den är central. Eric Brandstedt fäktar lite löst med armarna i luften när han påstår att Stern visst har tagit med positiva effekter av koldioxid. Men saken är den att Stern bara gör grova uppskattningar, vilket han fått kritik för av bl.a. miljöekonomen Richard Toll. Det är en mycket omfattande och grannlaga uppgift att beräkna fördelarna eftersom fossilbränsle är en så viktig del i världens ekonomi.

  Dessutom överskattar alarmisterna möjligheterna att ersätta fossila bränslen med s.k. förnyelsebar energi. Erfarenheterna hittills visar ganska tydligt (jfr Tyskland) att man måste bygga två parallella system och att besparingen på koldioxidutsläpp är noll.

 24. Slabadang

  Ingemar och Lars C!

  Kvantifiering är kopplad till rimlighet. Frånvaron av kvantifiering utgör en central förklaring till den orimliga spekulativa pseudovetenskapliga hysteri som IPCC lagt grunden till. Nu är äntligen klimathotarna helt ute ur gamet och alla politiker skyr skiten som pesten. Det är bara övervintrade journalister och en korrupt gäng med klimatpsudofans som hänger kvar i halmstråts skattefinansierade befattningar. MP ligger på 2% och miljöreligionen är nu lika poppis som tandvärk bland allmänheten.

 25. Vilken bra debattartikel du har skrivit Ingemar!

 26. Slabadang

  Ingemar N!

  Mmmm vilken bra artikel du författat! BRAVO!

 27. Ingemar Nordin

  Lena & Slabadang,

  Tack!

 28. Slabadang

  Nåt för Jacob!

  The Clinton ”Global intiatrive”
  Chief Technology Officer of the United States; George Soros
  Clinton som mutas av Soros bjuder in sina knähundar i media för ”mediarådgivning” :

  Erin Burnett, anchor, “Erin Burnett OutFront”; Fareed Zakaria, host of CNN’s “Fareed Zakaria GPS” and Washington Post columnist; Becky Quick, co-anchor of CNBC’s “Squawk Box”; Shane Smith, CEO and co-founder of Vice Media; Abderrahim Foukara, Washington, DC Bureau Chief of Al Jazeera; and Gideon Rose, Editor, Foreign Affairs, will moderate special sessions for broadcast or webcast, as well as additional members of the media who will participate in sessions including Tina Brown, Founder and CEO, Tina Brown Live Media; Adam Davidson, Economics Writer, The New York Times; Rana Foroohar, Assistant Managing Editor and Economics Columnist, Global Economic Analyst, TIME, CNN; Yang Lan, Chairman, Sun Media Group and Sun Culture Foundation; Betsy McKay, Atlanta Bureau Chief, The Wall Street Journal; and Max Schorr, Co-Founder and Board Member, GOOD magazine.

  Den aspirerande världsdiktaturens kräldjur!

 29. Mats G

  Läste din debattartikel.
  Mycket bra. Informativ med bra ton. like!

  Läste ocskå repliken och han svarar med samma ton. Vilket är trevligt.

  Där stod det att läsa:
  ”Bästa garantin för det är det system som vi känner som ”peer review”, ”

  Det här gör det så intressant när klimathotare faktiskt försöker debattera. Man förstår hur de tänker bättre. Det är väldigt intressant att han uttrycker att ”peer review” skulle vara objektiv. Alla som häner här veta att det är långt från sanningen. Iställer är det här vi ser stort inslag av ”The Cause”. I slutändan har de lyckats vänd det hela till en propaganda apparate för ”The Cause” eller klimathotet.

  Och refereras de till att det skulle vara ett bra sätt att får fram en rättvis bild av klimatet. Replikören får allvarliga problem med den skulle jag tro.

 30. Ingvar i Las Palmas

  Ann L-H #6
  Din länk
  http://www.klaus.cz/clanky/4014

  Vaclav Klaus!
  Hur kan man inte älska denna man! Så otroligt klarsynt och med en historia i ryggen som ger honom ett unikt perspektiv som också ger rejäl tyngd åt hans nuvarande ståndpunkt.

  ”Vår utrikesminister” är en nolla i jämförelse! Och korkad dessutom om hon ger sig på honom. Brist på självinsikt.

 31. Ann lh

  Ingvar i Las Palmas –
  och man kan verkligen undra i vilket land och i vilken tid man lever när en konferens till frihetens ära är så apart att hotellet bojkottas och måste be om ursäkt för att det huserar den.

 32. Ingvar i Las Palmas

  Ann L-H #31

  Vaa???!!!
  Är det sant?
  Absurdistan!!

 33. Ann LH

  Yes, Grand Hotell i Sthlm anses ha gjort bort sig