Ledarblogg om klimatgaser

Helsingborgs Dagblad har en ledarblogg, där bl.a. Jan-Olof Asp skriver. Idag har han valt tema: klimat. Inte överraskande med tanke på toppmötet i Bryssel och FN:s julläger i Polen.
Men varför Jan-Olof Asp tycker att EU måste behålla ledartröjan i klimatracet (yes, lägg till i ordlistan), det vete sjutton. Och plötsligt får vi även ett nytt ord till: klimatgaser. Jag antar att detta är lika med växthusgaser, men man vet ju aldrig.
”Man får ha stor respekt för att EU-länderna i Östeuropa har väldiga problem med att på elva år ställa om från totalt kolberoende till andra energislag”, skriver Jan-Olof Asp. ”Varje land har sina förutsättningar. Därför måste de rikare EU-länderna ta ett större ansvar.”
Alltså, om Polen, Tjeckien, Slovakien, Bulgarien och alla de andra inte vill sluta elda med kol så får vi väl göra om hela Västeuropa till en enda stor vindpark.
Nåväl, Jan-Olof Asp och HD kan väl inte vara sämre än alla andra dagstidningar. Lite klipp-och-klistra så visar de också klimatengagemang.
Ha en skön fredagskväll!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Håkan

    EU har aldrig haft någon ledartröja utom i stora ord.