Kryssa Sven Yngve?

När politiken gör sig allt mer gällande i klimatfrågan undrar många över hur de ska rösta 2010. Oavsett om man är för eller mot AGW kan det vara svårt att hitta bra alternativ. För skeptiker som bor i Skåne kan jag, tack vare en liten artikel i Helsingborgs Dagblad, rekommendera att kryssa Sven Yngve Persson, moderat och lantbrukare från Billesholm.
Sven Yngves hjärtefråga är nämligen klimatet.
”Jag anser att man i mångt och mycket är fel ute när det gäller klimathotet och att koldioxid inte alls är så farligt som man vill göra gällande i den allmänna debatten. Och forskare och många andra säger också ungefär så”, säger Sven Yngve Persson till HD.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Mållgan

  Kan du inte också länka till Sven Yngves publkationslista?

 2. Och där kom den knivskarpa argumentationen. Igen!

 3. Leif

  Och därmed åxå ge Fredrik och det största miljömuppe partiet, Moderaterna sin röst. Hmmm njaaaa.. Tror inte det någonsin kommer ske igen.
  En dumhet man gjort en gång, gör en klokare, men om man upprepar dumheten…

 4. Joakim

  Sven kommer att tvingas till tystnad av partipiskan

 5. Torsten Wedin

  Leif #3:
  Joakim #4:
  Jag tycker att Maggie ska överväga att starta ett parti som ska få folk att inse att koldioxiddebatten är en ”icke-fråga”.
   
  Det är oansvarigt av de övriga partierna att planera såna enorma utgifter som de gör. Denna EU-politiker är väl värd att se igen:
  http://www.youtube.com/watch?v=fOygATEabIk

 6. Håkan S

  Det här med ett parti för klimatrealister är inte någon dum tanke. Det kan räcka med att ställa frågan om var man ska ta alla de miljarder som ska skickas till glada mottagare (med kommision till utsläppsmäklare som Al Gore och Goldman Sachs), för att folk ska få upp ögonen för vad som sker. Kopplar vi de kraftigt ökade kostnaderna med minskade intäkter genom alla nedskärningar, har vi frågan: Ökade skatter, minskade jobb, mindre välfärd. Vem vill inte undvika det? Några konkreta exempel på hur allas privatekonomi drabbas kan sätta fyr på brasan.

 7. Hej övriga klimatsansade med-medborgare …
  Jag tror faktiskt att ett klimatparti fore helt menings- och verkningslöst för att föra frågan och kunskapen framåt.
  Det Maggie och andra gör genom bloggar, insändare, debattartiklar osv är mycket mer verkningsfullt. Och jag tycker mig ha sett en ganska markant kantring  i media det senaste dryga året åt det nyktrare hållet. Och jag är faktiskt helt övertygad om att Maggie har en stor delaktighet i detta.
  Det finns ett antal idiot-påståenden som mer eller mindre har försvunnit ur mediedebatten. Jag syftar främst på Exxon, oljepengar osv, men även detta om ’konsensus’ hör man inte längre från andra än de riktiga nötterna …

 8. Vel talt.
  maggie for Prez

 9. Kjell_A Jönsson

  Kjell-A   Jönsson
  Det finns en överhängande risk att  Sven Yngve Persson blir nedtystad inom M på samma sätt som Ingemar Vänerlöv inom KD. 
  Vi måste  stödja denne Sven Yngve Persson.
  Jag skall börja  med  att ta kontakt med den som undertecknat artikeln i HBD.
  Kjell-A  Jönsson