Klimatrealistiska broschyrer

roy spencer

Här är en samling broschyrer som är mycket läsvärda om man vill ha en kort information om olika klimatvetenskapliga ämnen. Texterna nedan är hämtade från Roy Spencers blogg. Tyvärr är inlägget med länkar till broschyrerna borttaget nu p.g.a påtryckningar från Vita huset. Läs mer här http://www.drroyspencer.com/2021/01/at-the-white-house-the-purge-of-skeptics-has-started/

Som tur är så hann jag ladda ned broschyrerna innan Roy Spencer måste ta bort dem (och hela inlägget) från sin blogg så nu har vi dem på en av våra fasta sidor (tyvärr utan översättningar*): https://klimatupplysningen.se/klimathotet_2/

8 januari 2021

I slutet av förra året uppmanades flera av oss av David Legates (Vita husets kontor för vetenskap och teknik) att skriva korta, lättförståeliga broschyrer som stödde den allmänna uppfattningen att det inte finns någon klimatkris eller klimatnöd, och påpekade den utbredda felaktiga informationen främjas av alarmister genom media.

Nedan finns de resulterande nio broschyrerna och en introduktion av David. Mitt bidrag har titeln ”The Faith-Based Nature of Human Caused Global Warming”.

David hoppas kunna få dessa publicerade på Vita husets webbplats senast den 20 januari (jag antar att de kommer att bli en del av den avgående myndighetens arv) men det finns ingen garanti med tanke på de senaste händelserna.

Han sa att vi är fria att sprida dem allmänt. Jag listar dem utan särskild ordning. Vi tackar alla David för att han tog på sig ett svårt jobb i ett mer fientligt territorium än du kan föreställa dig.

Introduction  (Dr. David Legates)

Is-There-a-Climate-Emergency (Dr. Ross McKitrick)

The-Sun-Climate-Connection (Drs. Michael Connolly, Ronan Connolly, Willie Soon)

Can-Computer-Models-Predict-Climate (Dr. Christopher Essex)

Climate-Climate-Change-and-the-General-Circulation (Dr. Anthony Lupo)

Hurricanes-and-Climate-Change (Dr. Ryan Maue)

Radiation-Transfer (Dr. William Happer)

Record-Temperatures-in-the-United-States (Dr. John Christy)

Systematic-Problems-in-the-Four-National-Assessments-of-Climate-Change-Impacts-on-the-US (Dr. Patrick Michaels)

The-Faith-Based-Nature-of-Human-Caused-Global-Warming (Dr. Roy Spencer) 

Roy Spencer kommenterar påtryckningarna, vilket jag kopierar här för säkerhets skull. Med svensk översättning:

 

I Vita huset har utrensningen av skeptiker börjat
12 januari 2021 av Roy W. Spencer, Ph. D.

Dr. David Legates har avskedats av OSTP-chefen för Vita huset och av Trumps vetenskapsrådgivare, Kelvin Droegemeier

executive office of the president seal

President Donald Trump har sympatiserat med klimathotsskeptikerns ståndpunkt, vilken är att det inte finns någon klimatkris, och att alla för närvarande föreslagna lösningar på ”krisen” är ekonomiskt skadliga för USA specifikt och för mänskligheten i allmänhet.

Idag har jag fått veta att Dr. David Legates, som rekryterades till kontoret för vetenskap och teknik för att representera den skeptiska positionen i Trump-administrationen, har avskedats av OSTP-direktören och av Trumps vetenskapsrådgivare, Dr Kelvin Droegemeier.

Den händelse som sannolikt utlöste detta är Dr. Legates inbjudan till ungefär ett dussin av oss att skriva broschyrer som vi alla hade hoppats skulle bli en del av Trumps vita hus. Vi producerade dessa broschyrer (ingen finansiering var inblandad), och de formaterades och publicerades av OSTP, men placerades inte på WH-webbplatsen. Min förståelse är att David Legates helt följt protokollet under denna process.

Så vad hände?

Det som följer är min åsikt. Jag tror att Droegemeier (liksom många inom administrationen med hopp om att upprätthålla en byråkratisk karriär i den nya Biden-administrationen) har vänt sig mot presidenten för politiska syften och yrkesmässig vinst. Om Kelvin Droegemeier vill bestrida detta, låt honom … och låt oss se vem den nya vetenskapsrådgivaren / OSTP-direktören är i den nya (Biden) administrationen.

Jag skulle också vilja veta om president Trump godkände detta beslut att avskeda Legates.

Under tiden har vi fått veta att vi ska ta bort länkar till broschyrerna, vilket är befogenheten för OSTP-direktören, eftersom de har Vita husets försegling.

Men deras innehåll kommer att fortsätta någon annanstans, liksom Dr Droegemeiers beslut.

January 12th, 2021 by Roy W. Spencer, Ph. D.

Dramatiken kring presidentvalet fortsätter alltså. Och nu förbereder sig den nya administrationen (liksom medlöpare i vita huset) för den nya administrationen. Nu är det klimatalarmism och The Great Reset/Green New deal, med avveckling av allt fossilt bränsle, med stora satsningar på sol och vind, och med en total omläggning av det marknadsekonomiska systemet som gäller. Enligt känt mönster är det tyvärr de mesta radikala krafterna som styr genom utpressning. Broschyrerna är således numera kontraband och censurerat material.

*Om någon vill översätta en eller flera av dessa broschyrer till svenska så mottages de med tacksamhet. Hör av er till mig så att det inte blir dubbelarbete.

Ingemar Nordin

Uppdatering: Roy Spencer besvarar en attack mot honom själv och broschyrerna här .

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ann+Löfving-Henriksson

  Tack Ingemar!
  För att det inte ska bli några missförstånd, som media kan utnyttja, måste vi vara extra tydliga med att det var D. Legates, som från början uppmuntrade till att broschyrerna skulle skrivas, vad sedan hänt är nog mera osäkert.

 2. Roland H

  ”The Faith-Based Nature of Human Caused Global Warming” saknas. Det är 10 broschyrer totalt.

 3. Göran J

  Tack Ingemar för ditt förutseende att spara dessa viktiga dokument till eftervärden
  På något sätt tycker jag att det som nu skett klart och tydligt visar vad som styr den nya regimen i USA och många länder i EU.
  Såg också med förfäran på partiledardebatten igår hur vår Statsminister visa sin totala okunnighet när andra påpekade problemet med IT jättarnas monopolställning.

 4. Lasse

  Tack Ingemar.
  Demokrater är inte alltid så demokratiska.

  Undrar om NASA kommer att återpublicera sin måttstock för havsnivåändringarnas acceleration-med två olika mätmetoder.
  Demokraterna gillar ju att mäta och få rätt resultat 😉

 5. Ann+lh

  I senaste veckobrevet resonerar Sepp´s president Ken Haapala kring ”Nine Essays” under Einsteins devis om att man har skyldighet att beskriva både svagheter och styrkan när man för fram tanke/idé. ”Nine Essays” är dessa broschyrer i senaste veckobrevet.
  Intressant. :
  http://www.sepp.org/twtwfiles/2021/TWTW%201-9-21.pdf

 6. Roland H #2,

  Tack för påpekandet. Fixat.

 7. Eva Li

  Stort tack Ingemar och alla ni andra på denna blogg. Är trogen följare men brukar inte kommentera. Är inte tillräckligt kunnig men tror på vad som skrivs här till skillnad från det ”klimathots-vurmare” i min omgivning uttalar. Angående valet i USA – MYCKET händer i kulisserna – ”slaget” är inte klart ännu… Det ser trots MSM-media hoppfullt ut…

 8. Eva Li

  Vill bara tillägga: För uppdateringar vad gäller USA rekommenderar jag Peter Krabbes blogg.

 9. Ann+Löfving-Henriksson

  Eva Li ‼️

 10. T Back

  Kan tyvärr inte ladda ner.”Otillräcklig behörighet” Vad gör jag för fel?

 11. Eva Li #7. Syftar du på ett militärt ingripande med stöd av Executive Order från 2018? Som MSM kommer att kalla en kupp.

 12. Lars Cornell

  Eva Li #8. Krabbes uppgifter är lindrigt uttryck uppseendeväckande,
  men är det sanning?

  https://peterkrabbe.wordpress.com – 2021-01-12

  ”Det civila rättssystemet tycks ha kollapsat genom påverkan från kuppmakarna. Med kuppmakare menar vi då kretsen kring Joe Biden och Demokraternas politiker”.
  .

 13. T Back #10,

  Jag vet inte varför du inte kan ladda ned. Är det någon annan som haft det problemet?

 14. Lars Cornell

  # 10 Back. Vad är det som du inte kan ladda ned? Hur ser din URL (webbadressen) ut? Jag har inga problem.

 15. Lars Cornell

  Roy Spencer i översättning, första avsnittet.

  I går upprepade New York Times och andra medier falskheten att jag är en klimat ”förnekare”.

  Jag ignorerar vanligtvis sådana potentiellt ärekränkande uttalanden, annars skulle jag försvara mig varje vecka.

  Så, för att rätta påståendet, här är vad jag tror … Och jag låter dig bestämma om jag är en klimatförnekare.

  Jag tror att klimatsystemet har värmts upp och att koldioxidutsläpp från förbränning av fossila bränslen bidrar till uppvärmningen. Jag har sagt detta i många år.

  Jag tror att framtida uppvärmning från en fördubbling av atmosfärisk CO2 skulle vara någonstans i intervallet 1,5 till 2 grader C, och det ligger inom ramen för förväntad uppvärmning. Det har FN:s mellanstatliga panel för klimatförändringar (IPCC) framhållit i 30 år nu. Det kan vara mindre än detta, men vi vet helt enkelt inte. [Not]

  Folk som ofta besöker den här bloggen vet att jag har haft dessa åsikter i många år. Jag inhämtar rutinmässigt skeptikers uppfattning att ”det finns ingen växthuseffekt”, eller ”det är omöjligt för en kall atmosfär att göra jordytan ännu varmare”.

  Så, varför kallas Roy Spencer en klimatförnekare?

  / Roy Spencer

  Not (min kommentar): Med en ökad koldioxidhalt från nu ca 0,04% till 0,06% år 2010 och TCR= 1,5 till 2,0 blir uppvärmningen mindre än en grad.

 16. Anders

  #15 LC. Tack för Din översättning, men jag skulle nog översätta begreppet ”take to task” på slutet som mer åt hållet ”ger åthutningar / reprimander / tillrättavisar” i meningen ”I routinely take other skeptics to task for believing such things as “there is no greenhouse effect”, or “it’s impossible for a cold atmosphere to make the Earth’s surface even warmer”. Alltså typ ”jag ger rutinmässigt reprimander till andra skeptiker som tror saker som…”

 17. Håkan Bergman

  Lars Cornell #15
  Jag tror det är så enkelt som att vänstern vill äga frågan och tolererar ingen pragmatism. Ända sen 30-talet har vänstern odlat myten om folkfronten, en myt som borde ha dött redan i sin linda under 30-talet och inte minst spanska inbördeskriget var en katastrof för tanken liksom inledningen av världskriget. Kommer så klimatfrågan och äntligen har vänstern en fråga man kan enas kring, den ger dom inte upp i första taget. Släpp ingen dj*vel över bron är vad som gäller.

 18. T Back

  #13, #14
  Det är på mobilen (Samsung) jag får beskedet att jag saknar behörighet. På datorn och paddan (Samsung) funkar nedladdningen.

 19. Thomas P

  Legates&Co får trycka upp vilka broschyrer de vill, men inte med en officiell logga från Office of Science and Technology Policy och speciellt inte med copyright då amerikanska myndigheter inte får ta copyright. Dessutom torde de strida mot Data Quality Act.
  http://www.realclimate.org/index.php/archives/2021/01/flyer-tipping/
  Möjligen blir det lite trassligt, eller i alla fall hyckleri, om de nu skulle vilja göra om broschyrerna med annan header när de sagt att de är under OSTP:s copyright, men det klassar jag som självmål.

  Låt dem gnälla, finns inga värre snöflingor än dessa ”skeptiker”.

 20. Lasse

  Nationellt Isdygn idag-om inte Nikkaluokta hade gått över nollan!
  https://sverigesradio.se/artikel/smhi-varme-i-norr-satte-stopp-for-nationellt-isdygn
  Vädret är varierande.

 21. Daniel Wiklund8

  # 19 Thomas P, i gammal god skeptikerfri stil, kom hit till Luleå så får du riktiga snöflingor, garanterat fossilfria.

 22. Eva Li

  Kommentaren borttagen. Utanför ämnet

 23. kommentaren borttagen

 24. Eva Li

  kommentaren borttagen

 25. Ulf

  Svar 22

  Men vad är det här för larv och vad har det här att göra?

 26. Håkan Bergman

  Ulf #25
  Instämmer.

 27. Eva Li

  25 Ulf
  26 Håkan Bergman
  Ni får läsa vad Ingemar Nordin skrivit i detta inlägg. Jag tackade för dokumenten han lagt ut som man kan använda sig av ifall de kommer försvinna med tanke på att det blir maktskifte i USA (kanske). Det pågår ju också censur på nätet men ni tycks missat det. Vem som styr USA har dessutom stor betydelse för klimatfrågan internationellt enligt min åsikt. Jag svarade också på några frågar. Larvigt – ja det får stå för er…

 28. ThomasJ

  Stort tack för detta, Ingemar! 🙂
  Lite på kanten till ’O.T.’, så läser jag f.n. Jacob Nordangårds senaste bok; ”Den Globala Statskuppen” har kommit ca ½-vägs och rekommenderar den varmt till läsning av alla som har intresse av ’what’s going on behind the scenes’. OBS! inget för personer med svaga nerver o/e hjärtan.
  JN är, som måhända bekant, även författaren till boken ”Rockefeller En Klimatsmart Historia” – samma varning gäller.

  Som ävenledes bekant(?) har diverse ’IT-jättar’ vidtagit kraftiga åtgärder för, som de säger, motverka ’oegentligheter/dåligheter’ i cybervärlden och deras makt är ohemul! Duktiga personer som inte gillar censur vara månde slag har, tack och lov, reagerat och startat upp alternativ.
  Här ett urval av dessa:
  Web-Browser: Brave eller Opera, istf. Chrome, Edge.
  Sökmotor: DuckDuckGo, istf. Google.
  Video: Rumble, istf. YouTube.
  Media(1): MeWe eller CloutHub.
  Media(2): Parler
  de två sistnämnda istf. FaceBook respektive Twitter. N.B.: Parler är f.n. nere då de hade sin server-service via Amazon som stängde ner dem, men ska återkomma.

  Mvh/TJ

 29. Adepten

  Eva Li, Ulf, Håkan Bergman, ThomasJ m.fl.
  Även jag höjde på ögonbrynet men tycker ändå att kommentarerna hade anknytning till inlägget.
  Här en sammanfattning som även kan appliceras på debatten om klimatet
  https://www.expressen.se/kultur/de-fyra-vanligaste-lognerna-om-corona/
  Det intressanta är att man kan bekräfta den egna uppfattning, oberoende till vilken falang man tillhör, om man inte kan ta debatten och förstå de bakomliggande intressena.
  Läs dessa länkar https://carlbildt.wordpress.com/2021/01/11/nya-krav-och-framtida-konflikter/ och https://frivarld.se/wp-content/uploads/2020/03/Informationspandemi.pdf så ser Ni hur kampen om makten går vidare.