Klimatpolitiken EU-valets ödesfråga

EU parlament

Figur 1. EU-parlamentets session-sal med 751 ledamöter

I Sverige hålls val till EU-parlamentet den 9 juni. Det är vår chans att få in förnuftiga röster i den stora församlingen.

EU mandat

Figur 2. Parlamentets nuvarande uppdelning i politiska grupper

Flertalet av ledamöterna tycks vara religiöst “frälsta” i tron på koldioxidens förbannelse. Den utveckling de försöker tvinga fram håller på att strypa ekonomin, så att levnadsstandarden inom EU kommer att rasa. Det gör valet till den nya församlingen mycket viktigt.

+++++++

Gör klimat och energi till valfråga!

Mental och ideologisk låsning får alarmister att vilja minska atmosfärens halt av koldi-oxid, CO₂ som är växternas viktigaste näring, och pumpa ner den i underjorden. De hotar därmed både industriell utveckling och världens försörjning. De måste hindras i sitt uppsåt.

EU styr i praktiken all energi- och klimatpolitik för de enskilda medlemsstaterna. Därför är EU-valet den 9 juni det bästa tillfället att få en politisk ändring. Där kan vi rösta på kandidater som inser dessa fakta. De är tyvärr få.

Vi har mycket kort tid på oss att få partierna att byta till bättre insatta kandidater. Annars fortsätter fem år av grönröd politik, som skadar mänsklighetens och världens försörjning med energi, mat och andra resurser.

Därför måste vi som är skeptiska till EUs politik aktivera oss och informera nyckelpersoner i vår närhet, så att de i sin tur informerar sina ledningar. Vi måste också göra vår och värl-dens försörjning med energi, mat och andra resurser till en övergripande valfråga.

Det är en intellektuell och etisk hedersfråga, oss allom till fromma. Om vi inte gör detta, har vi försuttit vår chans och rätt att klaga. Alltså också en ödesfråga!

Tipsa gärna i kommentarerna om bra EU-kandidater! Motivera gärna.

Ingemar Nordin

Tege Tornvall

Sture Åström

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Christer Jendrén

  Vem av våra kandidater har den rätta kunskapen om klimatet?? Vi behöver en som är lika insatt i det hela som Ian Plymer eller någon av er ovan. Som jag ser det så gäller det att få bort MP som vill stoppa allt förnuft.
  Hoppas ni kan räkna upp kunniga namn.

 2. Magma

  Tack Ingemar!
  Kanske den viktigaste frågan det här seklet.

  För egen del övertrumfar en hederlig (klimat)politik alla andra politikområden eftersom den tyvärr fått sådant fokus att alla andra områden tvingas till eftergifter, men tyvärr verkar hederlighet vara en bristvara i de högre politiska sfärerna.

 3. Nu när vi blivit djupt integrerade i EU så blir det svårt att, som land, ha en egen vilja vi får ta skeden i vacker hand.

  Angela Merkel styrde handfast Europas politik från 2005 – 2021 med Ursula von der leyen som minister under dom flesta åren, bl a var urusla försvarsminister fram till 2019 – det var viljestarka ledare som formade sin omgivning genom att peka med hela handen och som förde in ett helt nytt synsätt i Europa och väst, gällande både ekonomi och energi – vi blev verkligen inblandade i utfallet av denna hårda omställning.

  Det är nästan fascinerande hur Angela och Ursula kunnat driva Tyskland och EU framför sig under en sådan lång period och genom den, stundtals, oroliga tid – dom var och är enormt skickliga i att behålla greppet.

  Ursula överlevde ju även spektaklet med sin doktorsavhandling, där hon befanns ha kopierat andras arbeten på 27 ställen utan att visa på citat eller i hänvisningar, det stormade rejält men efter turer i domstolar och media reddes även den stormen ut – och nu är hon påtänkt för ytteriggare 5 år som Europas ledare.

  Det är något märkligt i våra demokratier i väst – omsättningen på ledare och inriktningar är mycket låg
  Vi sätter igång något och sedan skapas maktstrukturer och vänskapskoalitioner och samhällsomdaningar drivs med järnhand även när folken blir lidande och får försämringar med både bondeuppror och näringslivsuppror – några få leder sina ideologier och tvingar massan att följa, decennium efter decennium – numera mest med hot och stenhård retorik och även indoktrinering i skolor och med media i ledband.

  Tyskarna har fått uppleva många cv – fuskande toppolitiker och nu tycks även vi gå samma väg – kanske är det nu det nya normala – men nog är det en tydlig hänvisning till den enorma drivkraft människan kan besitta och hur det i sin tur leder till oerhört kraftfulla maktövertaganden och styrelseskick också hos oss I väst.

  Jag har länge förfasats över den hårda retorik som klimatalarmismen och dom västliga, politiska, maktstrukturerna fört med sig – vi lever i otroligt farliga tider med en samhällsutveckling som jag inte trodde var möjlig i demokratins heliga ljus.

  När Fredrik Lindström en gång intervjuade en gammal försvarsminister ( som i ungdomen vapenvägrat ) – i slutet på intervjun ställer Fredrik frågan…Kan man då säga att försvarsministern mognat…eller rötnat?

  Idag kan vi sorgligt nog fråga oss om våra västliga demokratier har mognat eller rötnat – förs vi mot ljuset eller mörkret..

 4. Christer Jendrén

  Ni får ursäkta jag stavade fel mannen som jag refererade till heter Ian Plimer och inget annat. Professor och mycket kunnig önskar att kandidaterna läst hans bok. Green Murder där jordens historia vad det beträffar klimatet beskrivs på ett mycket bra sätt. Även massor av lögner av div politiker och andra kändisar beskrivs.

 5. Göran

  En fråga som är viktigare än klimatfrågan är invandringen. Klimatfrågan förstör Sverige, men även om den löses kommer invandringen fortsätta förstöra Sverige.

  En röst på någon kandidat i något av riksdagspartierna är en röst för att göra Sverige till ett skithålsland.

 6. Mats Kälvemark

  Viktigt att komma ihåg:
  Du röstar på ett parti och kan även, om du önskar, personrösta på en av partiets kandidater genom att sätta ett kryss. Det finns väl bara ett parti som lite halvhjärtat har börjat svära i Klimatkyrkan?
  För mer information, se Valmyndighetens hemsida.

 7. Leif Andersson

  Märkligt att det inte finns några kandidater att rösta på. Då är det i någon mening att betrakta som kört.

 8. Ivar Andersson

  #3 Magnus
  Angela Merkel agerade som en femtekolonnare när hon raserade Tysklands energipolitik och gjorde . Kan hon vara en agent med tanke på flytten till DDR?

 9. Lasse

  Kanske finns det hopp i det bondeuppror som lamslår många städer i Europa.
  Lyssnade på en intervju med en Engelsk politiker?som förutspådde ett stopp av net zero.
  https://www.youtube.com/watch?v=D6kGxWYeewg

  Han hade studerat Englands energisituation.
  Utnyttjandet av elproduktionskapaciteten har gått ner 25% på 10 år(ni vet varför) och konsumentkostnaden har därför ökat med 75%
  Det kostar att ha intermittent drift med allt vad därtill kommer.

 10. Jan Ågersten

  Eftersom klimatkatastrofen inte kommer att hända genomför EU i stället Agenda 2030 och Fit for 55. Genom införandet av Agenda 2030 säkerställs apokalypsen med åtföljande medeltida umbäranden. De som i någon mån kan tala emot detta i EU-parlamentet är Charlie Weimers och Dick Erixon. De är Sverigedemokraternas EU-kandidater och som jag har någon kunskap om. Övriga sju riksdagspartier hedrar Parisöverenskommelsen och Fit for 55 och därmed har deras kandidater diskvalificerat sig.

 11. Håkan

  #10 Jan

  Var står dessa kandidater i klimatfrågan? Jag ser inte att de profilerat sig i den frågan.

 12. Ja, det är ju ganska sorgligt när man läser om partiernas klimatpolitik och vilka de vill kandidera för EU-valet. Alla verkar vara fast i någon slags grundpremiss att koldioxidhalten skall minska rätt drastiskt till 2030, men har lite olika förslag om hur detta skall uppnås.

  Under den kommande femårsperioden så kommer troligtvis ekonomiska och andra realiteter att förändra problembilden och göra bl.a. Parismålet helt obsolet. Men frågan blir då: Vilka av kandidaterna verkar ha störst förmåga att tänka utanför boxen när revideringar i EUs klimatpolitik måste göras?

  Charlie Weimers och Dick Erixon har redan nämnts. Finns det några fler i andra partier?

 13. Ann lh

  Vart tog Jessica Stegerud vägen?
  Hon satt ju i EU-parlamentet, slutade där och skulle jobba ihop med Elsa W. i riksdagen, men allt verkar ha blivit en trist och förgörande kamp om annat än klimatfrågan.
  Kan meddela att nu jädrar tar det i. Enligt prognosen rena orkanbyar och ja, det är värre än på mycket länge.

 14. Jan Ågersten

  #11 Håkan
  Charlie Weimers är ganska tydlig med var han står och likaså Dick Erixon i bloggen Riks.
  https://www.youtube.com/watch?v=dwxRLgbDs6k
  Beträffande Klaus Bernpaintner så arbetar han för Swexit vilket jag stöder men den debatten bör först föras i Sveriges riksdag. Det blir konstigt att driva frågan om Swexit i EU-parlamentet.
  https://lämna.eu

 15. TorbjörnR

  Enligt grupp på Facebook så ska bönder protestera i Skåne idag. Ni får hålla utkik och sedan följa hur det rapporteras.

  https://m.facebook.com/groups/642719680712879/permalink/924546932530151/?mibextid=K35XfP

 16. Jan Ågersten

  #13 Ann
  ”Kan meddela att nu jädrar tar det i”. Japp, kan bara hålla med dig Ann. Jag sitter på Orust och får minst sagt hålla hårt i hatten. Vad beträffar Jessica Stegerud med sin kompetens fyller hon i det närmaste ett vakuum i vår riksdag. Kunskapen om vårt energisystem i riksdagen är minst sagt bristfällig. Att hon dessutom är en fantastisk debattör gör saken bara bättre.

 17. Ann lh

  #4 Christer J.
  Visst, Plimers ”Green Murder” är Bra! Jag har genom åren läst flera böcker av honom inte minst ”heaven and earth – global warming: the missing science”, som retade gallfeber på klimataktivister, men trots allt är de tre små gröna böckerna för förskoleåldrarna, grundskolans högstadium och vuxna enligt min mening de bästa.
  Plimer sitter ju på en enorm fakta- och sakkunskap och här, särskilt i boken för tonåringar, har han lyckats sålla ut sådan rostfri information som täcker frågan, är lätt att förstå och inte behöver ältas med siffror man glömmer. Diagrammen räcker långt. Hans upplägg borde kunna
  ”försätta berg”.
  Vad vi behöver är folk som är erfarna och kunniga och dessutom kan lägga fram en fråga lika lättförståeligt och avklätt som Plimer. Men VAR finns denna klenod nu när Jessica Stegerud ” försvunnit från scenen?

 18. Ann lh

  #16 Jan Å., Orust! Vilket sammanträffande då njuter vi av samma ö.

 19. Bo Janstrand

  Det är inte lätt när kommentarer som inte sammanfaller med moderatorns uppfattning censureras. På en artikel angående reduktionsplikten i GP i veckan skrev jag följande kommentar på ”Ifrågasätt”. Den blev borttagen, och trots att jag frågat tre gånger varför har jag inte fått något svar.

  ”Hur länge skall denna ovetenskapliga jakt på den livsfarliga koldioxiden pågå. En samling politiska noviser tillåts att ”bjuda över” varandra i godhet utan minsta proportioner eller konsekvenstänk. Bakom spelet finns maktbegär och att gräva guld i alla miljarder som skall förbrukas på klimatets altare. Media som numera agerar megafon för dom som skriker högst är högst delaktiga i denna nedmontering av välståndet och den miljöförstöring som mycket av miljarderna används till. ”

 20. Bo Janstrand

  ”Hur länge skall denna ovetenskapliga jakt på den livsfarliga koldioxiden pågå. En samling politiska noviser tillåts att ”bjuda över” varandra i godhet utan minsta proportioner eller konsekvenstänk. Bakom spelet finns maktbegär och att gräva guld i alla miljarder som skall förbrukas på klimatets altare. Media som numera agerar megafon för dom som skriker högst är högst delaktiga i denna nedmontering av välståndet och den miljöförstöring som mycket av miljarderna används till. ”

  Denna kommentar blev censurerad på Ifrågasätt, så det är inte lätt att få ut någon kritik.

 21. Bo Janstrad 19 20

  Jag vet faktiskt inte vad du pratar om. Är du säker på att det är på denna blogg som du har kommenterat?

  Annars så fungerar det som så här att kommentarsfältet stängs efter 10 dagar och om du försökt kommentera något gammal inlägg så tas det automatiskt bort. Kanske är det det du har råkat ut för?

  Jag undrar också vem du har frågat. Inte moderator i alla fall.

 22. .Göran

  I SD är det det som kallas för ”De fyras gäng” som bestämmer. Dessa vill inte ha några andra personer med kunskaper som överstiger dem. Vad som hamnar i EU har ingen betydelse, allt bestäms från SD:s ledning, som viker sig i fråga efter fråga, bara de får gulla med moderaterna.

  SD skulle inte ha med Sverige i NATO. Nu är de NATO-vurmare och företräds gärna av krigshetsaren Charlie Weimers.

  Vad gäller Klaus Bernpartner vågar han i alla fall säga rakt ut offentligt att klimatkrisen bara är en bluff. Han vågar säg offentligt att invandringen behöver vara noll och han vågar säga offentligt att det måste ske en återvandring.

 23. Bo Janstrand

  #21 (19, 20)
  Ingemar. Det var ett exempel på hur svårt det är att få in kritik rörande klimatet. Det var GP ifrågasätt som censurerade. Att det har hamnat två gånger här beror på att jag fick ett meddelande jag inte förstod om dubblett redan första publiceringen

 24. Tege Tornvall

  Träffande ordlek: urusla Ursula! Liksom Angela Merkel hyllad på många håll. Varför?

 25. Tege Tornvall

  Jessica heter Stegrud och debatterar klokt i riksdagen – tyvärr utan att nå ut.

 26. Bert Juhlin

  #5 Göran

  Du har helt rätt Göran!

 27. Sören G

  Heidelberg materials satsar stort på koldioxidinfångning i Slite. Vad gör väl att cementen blir dyrare när man kan känna sig klimatsamart.
  https://www.sliteccs.se/sv?utm_source=meta&utm_campaign=riksh1&fbclid=IwAR1EaLi052gRGn4H6qTN91UCXCCl9jol89qqrl2aRAHN6yxdgCc1OFVQsg0

 28. Patrick Lindahl

  En stor del av klimatdebatten och alla ”Agendor” verkar vara iscensatta ifrån Davos.
  Jag fick tillfälle i lördags att fråga Europaparlamentariker Charlie Weimers (SD) om hur stort inflytande WEF och Klaus Schwab har på debatterna i EU. Han mörknade betydligt, ögonen blev svarta och svaret var: -Vi försöker bekämpa detta 24 timmar om dygnet, sju dar i veckan!

 29. Lars Cornell

  #13 Ann Lh ”… nu jädrar tar det i.”
  Priset på svenska elmarknaden, hela sverige, är nu 0 € (noll). Det blir inte lätt att får vindsnurrorna lönsamma då.

 30. Ulf

  Måste ändå hurra för vår klimat och miljöminister som ger vänstern en rejäl dos av deras egen medicin. Inte hört dem så frustrerade på många år.
  Hon framhärdar att vi kommer klara målen till 2030. Och när de försöker sätta dit henne har hon alltid ett underbart svar. Frustationen hos journalister, S, MP,V går att ta på i rummet.
  ”Vilken fräckhet, sitta och snacka så här är det ju bara vi som får göra”.
  För hur många ggr har inte dessa partiers representanter fått sitta och fabulera fritt?

  När de la ner kärnkraften och försökte ödelägga vattenkraften utan att ha alternativ. Alla med en hjärna sa att detta var omöjligt och att de skulle förstöra vårt fina energisystem. Men nej de gjorde det ändå. Nu är södra Sverige Europas största energiöken och hela gänget skyller sin idioti på Putin eller ”affärsmässiga” beslut.( Lika affärsmässiga som Alecta).

  Det roliga är att klimatministern kommer slippa ljuga sig ur detta. Vi och många andra EU länder måste ändå förhandla om tokerierna, som vår tidigare regering förhandlade fram. Och tyvärr nuvarande stödde.
  Men jag har nog aldrig skrattat så mycket över vänsterns frustation över att någon har fräckheten att göra som de själva alltid gör.

 31. GK

  Det här är verkligen inte lätt. Som Hoola Bandola Band sjöng på 70-talet: ”Vem i hela världen kan man lita på?”
  Att makt korrumperar förefaller ganska uppenbart. Man försäkrar sig om makten genom att skrämma folk, och sedan komma med en lösning: Man skräms med klimathotet och ger lösningen CO2-minskning som åstadkoms genom att avskaffa fossila bränslen.
  De flesta människor är ointresserade av politik och förutsätter att de styrande gör vad de ska. Folk ser inte sambandet mellan billig, pålitlig energi och levnadsstandard. När den breda allmänheten inser vartåt det barkar så har det redan gått för långt.
  Likheten med häxbränningarna på 1600-talet är påtaglig. De upphörde i början av upplysningstiden på 1700-talet, när dels domstolarna krävde bättre bevis, dels man insåg att missväxten inte slutade trots att man brände häxor på löpande band.
  Klimathysterin kommer också att upphöra när insikten kommer att dels CO2-halten i atmosfären inte påverkar temperaturen, dels att vår förbränning inte påverkar CO2-halten (mer än marginellt). Frågan är hur lång tid det tar. Häxbränningarna pågick i ett par hundra år …

 32. Lars Cornell

  Ulf #30 Och vart skall man gå för att få uppleva denna njutning?

 33. Arne Nilsson

  GK#31 Jag sitter i Miljö och Klimatnämnden i min Kommun. Ordföranden är Centerpartist. Trevlig man, ateist dessutom. Men det går inte att övertyga honom om att det inte är koldioxiden som är ansvarig för klimatförändringar. Kommunen har satt upp ett mål att vara koldioxidneutrala ”nån gång”. Förhoppningsvis före 2040 eller så. Att vi har ett antal naturområden som redan tar upp den koldioxid som kommunens verksamheter orsakar anser jag räcker. Icke då, vi ska ner till 0. Hur ska det gå till undrar flera? Det måste gå är svaret. Låter ungefär som LKAB:s VD:s svar på frågan hur de ska få till sitt koldioxidfria stål. Det är inte lätt när folk som är hyggligt utbildade, inte dumma i huvudet, men ändå, de tror att koldioxid skadar oss.

 34. Karl Eider

  Om man tittar utanför riksdagen och letar efter andra uppstickare, så finner man bl.a. Medborgerlig Samling.

  Har tidigare försökt fiska efter var de står i klimatfrågan och har nu hittat följande på deras hemsida. Tyvärr ser de ut att tramsa med i main-stream i den här frågan.

  ”Vårt perspektiv på utsläppet av växthusgaser är globalt. Därför bör även Sveriges
  klimatpåverkan utanför svenskt territorium beaktas vid åtgärder, så att de blir effektiva
  ur ett globalt perspektiv och inte mest symbolpolitik. Vad gäller klimatkompensation
  ska företag få göra skatteavdrag för klimatkompensation om åtgärderna är certifierade.

  Företag ska få göra skatteavdrag för certifierad klimatkompensation.

  Utsläppsrätter är ett effektivt sätt för att hantera minskning av utsläpp, men EU-ETS
  systemet har tyvärr varit behäftat med många brister. Vi vill fortsätta arbeta för att
  förbättra systemet och kommer att verka för att oanvända utsläppsrätter annulleras,
  liksom att utsläppsrätterna kontinuerligt minskar. Vi vill också samordna de existerande
  koldioxidskatterna så att de blir gemensamma för hela EU.

  Att den globala uppvärmningen begränsas är oerhört viktigt, men för att lyckas med
  detta behöver alla länder ha en ambitiös klimatlagstiftning. Vi föreslår att EU och Sverige
  skriver in klimatlagstiftningskrav i de handelsavtal som ingås med andra länder, samt
  omförhandlar nuvarande avtal. Att erbjuda frihandelsavtal i utbyte mot klimatarbete är
  Miljöpolitiskt program för Medborgerlig Samling Sida 11 av 17
  ett attraktivt sätt för att se till att utsläppen begränsas globalt. Det ska inte heller vara
  ekonomiskt fördelaktigt att flytta produktion från Europa till andra länder på grund av
  EU:s lagstiftning om utsläppsrätter.

  EU ska skriva in klimatlagstiftningskrav i handelsavtal och säkerställa att det inte
  blir ekonomiskt fördelaktigt att flytta produktion från EU på grund av
  lagstiftningen kring utsläppsrätter.”

 35. Fredrik S

  Läste att Tyskland som tidigare delvis förbjudit vitt snus nu genom de grönröda istället legaliserat cannabis, bla lite ekologisk odling hemma samt cannabisföreningar etc.

  Så nu kommer gröna politiker och strateger där ägna mindre tid till att vara på jobbet.

  Detta kan vara en klimatpolitiskt fördel.

 36. mattias

  #35
  Odla cannabis kräver enorma mängder energi – så gaskraften i Tyskland lär gå på högvarv….

 37. GK

  #33 Arne Nilsson

  Suck!
  Bara det att man benämner en kommunal nämnd som ”Klimatnämnd” är ytterst oroväckande. Kalmar kommun utlyste ”klimatnödläge” för några år sedan, dock utan att kunna förklara vad det innebär.

  När klimatdiskussioner uppstår där jag är med, brukar jag säga att vi behöver mer CO2 och inte mindre. Jordens viktigaste gröda är ris, och ris växer och frodas bäst vid c:a 1000 ppm CO2. En fördubbling av dagens halt vore alltså inte så dumt. Dessutom brukar jag påminna om Henrys lag, som innebär att världshaven reglerar atmosfärens halt av CO2 med mycket större kraft och effekt än mänskligheten någonsin kan.

 38. I Frankrike är vi bättre lottade med många klimatrealistiska kandidater från RN (f.d FN) och från Éric Zemmours Reconquête med Marion Maréchal som EU-toppkandidat, Marine Le Pens systerdotter som hoppat av RN. För den som inte uppmärksammat det, RN:s partiledare är Jordan Bardella sedan drygt ett år. RN har nu 18 EU-parlamentariker.

  Tyvärr får jag som svensk medborgare inte rösta på franska kandidater. Under många val kunde jag rösta i EU-valen både i Sverige och Frankrike tack vare ett misstag i den franska vallängden, men det upptäcktes vid förra valet och sattes stopp för. Däremot är jag pionjärmedlem av Reconquête och hjälper till lokalt med kampanjen för Marion Maréchal.

  Den viktigaste skillnanden mellan RN och Reconquête är att det senare partiet vägleds av en klart marknadsekonomisk ekonomisk politik, medan RN i ekonomiska frågor håller en socialistisk linje. Båda är kärnkraftsvänliga och vill skrota vindkraftverken.

 39. Rossmore

  #37

  Just de två argumenten – att mer Co2 ger bättre skörd och att haven reglerar halten mycket mer kraftfullt än människans apparater – är starka och lätta att ta till sig. De bör därför upprepas ständigt och jämt.

  Tomatodlare i växthus vet det där med bättre skörd. Här en länk till Jordbruksverkets broschyr ”Ekologisk odling av tomat” från 2018. På sidan 25 behandlas ”Koldioxidtillförsel”:

  https://www2.jordbruksverket.se/download/18.628f97e316796cb23a9d6466/1544607928440/p9_6_1.pdf

  Oops! Co2-narrativet krockar med verkligheten.

 40. #Rossmore 39#

  Tillskott av koldioxid i växthus har praktiserats länge. Min far skötte 1958-1972 (?) Bertil Norrsells orkidéeodling i Linnekulla, Tollarp. I cypripediumhuset installerades en propangasbrännare i början av 60-talet. Brännaren stod just utanför länkad bild ner till vänster.

  Några få år senare värmdes Holsts tomatodling i Linnekulla med gas. Förbränningsgaserna leddes in i växthusen.

  https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/383737/3937803.htm

 41. Ulf

  Svar 32,

  DN, Aftonbladet, Expressen mm, finns i all vänsteranstruken media inte minst på kultursidorna. Ett exempel. Utöver det sedvanliga anmälningar till konstitutionsutskottet
  https://www.aftonbladet.se/kultur/a/APjVAE/eric-rosen-om-romina-pourmokhtari

 42. Ulf

  41, ja nu menar jag inte att Expressen är en vänstertidning men kultursidorna lever sitt eget liv.
  https://www.expressen.se/kultur/jens-liljestrand/pourmokhtari-har-salt–sin-sjal-till-ett-spektakel/

 43. jax

  #42 Ulf

  Jens är ju en pajas som åker på sportlov till Zermatt och skriver en krönika om de andra sportlovsfirarna. Han hånar dem för deras hemska klimatförstörande livsstil där de sitter i solen och dricker öl, vilket han själv också gör. Värst är nog att han inte själv fattar att han hör till dem han hånar.

 44. Ulf

  43 jax

  Men som jag skrev tidigare, alla kan bli profeter, för det krävs inte ens en gnutta intelligens:

  OMMENTAR. En dag i framtiden, när klimatapokalypsen har gjort världen obeboelig för miljarder människor och vår civilisation oåterkalleligen har gått in i en epok av ständigt kristillstånd där svält, krig, epidemier och naturkatastrofer överlappar och avlöser varandra, hoppas jag att någon tittar på ”30 minuter” från den 22 februari 2024.

 45. Ulf

  Och som om det inte var nog så kom det förstås en till.
  https://www.dn.se/sverige/alex-schulman-jag-ville-kasta-tvn-i-vaggen-nar-jag-sag-romina-pourmokhtari/

 46. TorbjörnR

  Charlie Weimers pratar klimatpolitik

  https://youtu.be/9V1ZMxVxh5s?si=1YMRBpCt53QBRgtY

 47. TorbjörnR #46
  Äntligen, Charlie har min röst i EU-valet.

 48. TorbjörnR

  #47 Håkan Bergman

  Då ”klimatfrågan” styr hela västvärlden idag i fel riktning så måste vi rösta på dem som gör motstånd även fast man ev inte gillar deras övriga politik.

  Vi vill inte ha 10% inflation igen och ett förstört elsystem och maktöverföring till EU.

  Då är nog SD det ända rätta valet av de 8 ”stora” 😊