Klimatnyheter från Grönköping

GK Farenheit

Amatörmeteorolog F. Månsson under en paus i klimatmätningarna

Den s.k. klimatuppvärmningseffekt,

vilken hr amatörmeteorolog F. Månsson envist och tvärsäkert rapporterat om i lokalbilagan under de senaste 19 veckorna, har fått sin förklaring sedan det vid kontroll visat sig vara hr M. som felavläst termometerskalan och istället förmedlat det upphettade klimatvädret i Fahrenheit.

Rolf Oward

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Sören G

  Läsvärt:
  https://judithcurry.com/2016/07/06/is-much-of-current-climate-research-useless/

  ..”in the present, that many the results of climate model taxonomy may be worse than useless, they may be harmful if they are being used by decision makers to set policy based on findings that are most probably false. At best, such results certainly lead to confusion and unfounded concern for the general public.

  There is a second, and possibly more harmful effect of useless research, highlighted by Ioannidis and applied to climate science by Curry in this quote:

  “…I am immensely concerned by the overemphasis on climate model taxonomy, whereby scientists write papers analyzing the output of the IPCC climate model simulations, and infer future catastrophic impacts, and it seems far too easy for this kind of research to get published in Nature and Science. In the meantime, the really hard research problems are all but ignored, such as fundamental research into ocean heat transfer, multi-phase atmospheric thermodynamics, synchronized chaos in the coupled atmosphere/ocean system, etc. Not to mention the more manageable problems such as careful consideration of the attribution of climate variability during the period 1850-1970”. – from the essay Lennart Bengtsson on global climate change May 13, 2013.”

 2. Svempa

  Det kan också noteras att dagens talare på Mosebacke Monarkis motsvarighet till Almedalen är den mosebaskiske MP-ledaren pastor Astor Flanell. Under evenemanget som hålls på Hilmers Konditori kommer Pastor Flanell kräva stränga åtgärder mot det skenande klimatet på Hilmers konditori som bl.a. gjort det svårare att kondenserar fram konjak ur luften därstädes.

 3. Daniel Wiklund

  Läser på text-tv att Svante Axelsson ska bli nationell samordnare för ett fossilsritt Sverige. Låter som en nyhet från Grönköping. Kan man inte tillsätta en samordnare för ett Sverige fritt från miljöpartiet.

 4. pekke

  Dagens klimatnyhet.
  Väderfenomen farliga, nyss var El Nino en fara, nu kommer La Nina som även det är en fara !

  http://www.nyteknik.se/miljo/vaderfenomen-drabbar-hundra-miljoner-6589937

  Kan ingen göra nåt åt vädret så att alla på Jorden får det perfekta vädret !?

  Människan spår men Klimatgudarna rår.

  😉

 5. Peter F

  pekke

  Det är farligt att leva. Man kan ju t o m dö.

 6. Christopher E

  #3 Daniel Wiklund

  Om Sverige ska bli ”fossilfritt” då behöver vi inte dränka Gotland som Lennart Bengtsson föreslog i annan tråd för att bli av med Almedalstjatet. Eftersom hela Gotland i princip är ett gammalt fossilrev överlever det inte Svantes ideologi ändå.

  Mycket annat blir jobbigt i ett fossilfritt Sverige också; ståltillverkning, kalkning av jord och vatten osv.

 7. Håkan Bergman

  Och så är det Mp’s dag i Almedalen. Dom kan väl inskränka sig till att Fridolin läser en liten dikt skriven speciellt för honom.
  – Brunkol är ett djävla skit,
  men nu har vi baxat det ända hit.

 8. Daniel Wiklund

  Text-tv nöjer sig inte med fossilfritt, Svante A ska arbeta för fossilfrihet. Det låter ju väldigt fint.

 9. Ingvar i Las Palmas

  ”Fossilfrihet” ??
  Släpp fossilen fri!!!!
  🙂

 10. John Silver

  Glada nyheter för mp från Yttre Grönköping:

  https://tallbloke.wordpress.com/2016/07/07/india-to-fight-climate-change-through-less-flatulent-livestock/

 11. Svempa

  Fossilfrihet avser Herr AX:elsson själv

 12. Peter F

  Märkligt att två agronomer (Axelsson och Rockström) styr våra klimatpolitikers agenda.

 13. Ingemar Nordin

  Peter F #12,

  I bananmonarkin Sverige så finns det inte så mycket kvar att förvånas över. Man blir mörkrädd när man inser på vilken Grönköpingsnivå landets klimat- och energipolitik förs. Vilka andra områden är lika illa ute? Polisen uppenbarligen. Hur är det med försvaret?

 14. ces

  #13 Om man läser följande inlägg inser man att det är ännu värre på flera områden: https://meritwager.se/2016/07/07/vidare-om-asylbedragerier-multipla-identiteter-13-aring-som-var-25-med-mera/

 15. Daniel Wiklund

  Jag tror att Sverige skulle klara sig rätt bra utan Svante A som samordnare. Däremot behövs fler av typ Nikola Tesla.

 16. Peter F

  Ingemar Nordin # 13

  Visar ju bara att det handlar om politik och inte om vetenskap. Figueras kandiditerar till UN-ledare, hon som sagt att det inte handlar om klimatet utan om en ny ekonomisk världsordning

 17. Sören G

  Den politikerstyrda klimatvetenskapen är inte bara meningslös, den är direkt skadlig. Den får politiker att fatta vansinniga beslut som förstör vårt energisystem och gör oss alla fattiga.

 18. Olof Ribbing

  MP behöver inte gräva ner sig i brunkolsfrågan. Dom har ju fått igenom att Sverige ska köpa utsläppsrätter för 300 miljoner om året, enligt nyheterna häromdan. Utsläppsrätter som ska kasseras direkt för att ”förbättra” systemet med utsläppsrätter. Borde inte Riksrevisionen granska om det blir pengar som tjänar det syfte som avses? Kanske till och med göra en överslagsberäkning om en sådan liten årlig struntsumma överhuvudtaget kan komma att göra någon skillnad.

 19. Håkan Bergman

  Isabella Lövin har hittat miniräknaren och konstaterar att 100% minus 7% blir 93%. Välkommen Isabella.
  ”– Det är genom arbete, tunga argument och kompromisser som vi kan uppnå resultat i politiken, i all synnerhet när vi som 7-procentsparti måste inse att 93 procent av väljarna faktiskt röstade på något annat, sade språkröret Isabella Lövin i sitt premiärtal i Almedalen.”
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/ewa-stenberg-miljopartiet-de-gragrona-ger-hopp-at-fi/

 20. tty

  ”Läser på text-tv att Svante Axelsson ska bli nationell samordnare för ett fossilsritt Sverige.”

  Detta är en god nyhet. När regeringen tillsätter en nationell samordnare för någonting är det en bombsäker signal att man inte tänker göra något.
  Blir det kanske ett larmnummer man kan ringa till för att rapportera att man hittat ett fossil?

 21. tty

  Ingemar Nordin #13
  ”Man blir mörkrädd när man inser på vilken Grönköpingsnivå landets klimat- och energipolitik förs.
  Vilka andra områden är lika illa ute? ”

  På rak arm kommer jag på invandringen, utbildningsväsendet, bostadsbyggandet, infrastrukturen, försvaret, arbetsförmedlingen, polisen och rättsväsendet

 22. pekke

  tty #20, 21

  Japp, folkhemmet eller den så kallade ” svenska modellen ” sjunger nog sin svanesång.

  Kort sagt, det går nog åt h****tet med det här landet.

 23. Skogsmannen

  tty!

  ”Blir det kanske ett larmnummer man kan ringa till för att rapportera att man hittat ett fossil?”

  🙂 🙂 🙂

  Tydliggör vilken nivå den politiska debatten befinner sig på.

 24. Verner

  Nationelle samordnare tillsätter regeringen när man inte har en aaaaaning om vad man skall åstadkomma eller vill åstadkomma. Nuvarande regeringen är expert på att hänvisa till ”vi kan inte svara på detta för vi har just tillsatt en utredning” eller ”Vi följer detta mycket noggrant”. Nu kan man också lägga till ”Vi väntar på resultat från vår Nationella samordnare”. Den senare kommentaren är lite giftig sedan den nationella samordnaren för mot våldsbejakande extremism visade sig vara korrupt. Men i Sverige glömmer vi fort. Så Svante Axelsson kommer säkert att samordna både 2 graders målet och annat som hör till denna religiösa verksamhet till som kallas klimatfrågan.
  Vad jag kanske mest är orolig för är hur vi nu under decennier påverkat vårt uppväxande släkte med en ny religion, klimatalarmismen. jag kan höra från mina barnbarn hur dagis, och skolan ensidigt utan att ens reflektera dunkar i barnen floskler som 2 graders målet, CO2 påverkan på klimatet, fossilfritt samhälle…
  När farfar, morfar försöker förklara att CO2 är en förutsättning för livet på jorden och att en ökning av Co2 halten enbart givit oss större möjligheter att minska lidandet på moder jord tittar dom skeptiskt på mig. Men när vi tittar på verkligheten hur skogens tillväxt ökar för varje år samt grönsakslandet, gräsmattorna bara blir grönare och växer snabbare nickar dom instämmande.
  Men den religion som skräms in i oss människor som barn är oerhört svår att ta sig ur. Detta vet klimatalarmismen och det vet Svante Axelsson med flera agronomer, som själva är en drivande kraft som försökt påverka barn med diverse belöningssystem när man kommit till den ”rätta tron”.