Klimatnyheter från Grönköping

Rolf Oward rapporterar om den senaste klimatångesten i Grönköping:

Då man vid

kontroll upptäckt att s.k. bubbelvatten (d.v.s. kolsyreförsett vatten av bordstyp) innehåller livsfarlig koldioxid ha snabba motåtgärder icke låtit vänta å sig.

-Vi skola icke dricka gift, säger en uppskrämd företrädare (MP) för analysgruppen. Av detta skäl ha vi infört omedelbart köp- och drickstopp och rekommenderar klimatkorrekt Renat såsom måltidsdryck.

analysgrupp MP

MP:s analysgrupp undersöker koldioxidförgiftat bordsvatten

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Karl Eider

  Värre blev det då man också upptäckte att även öl innehåller den hatade gasen. Hur skulle nu stadens barer överleva? Än värre blev det då man också insåg att alla bakverk där man använder jäst också nyttjar koldioxidens jäsande kraft. Skulle stadens bagare nu behöva lägga ner sin verksamhet?

 2. bom

  När upptäcker miljöpartisterna att alkoholjäsningen get stora mängder koldioxid som biprodukt till alkoholen? Då blir det väl förbud på renat brännevin också?

 3. Ingvar i Las Palmas

  Påminner mig om en skylt i Casinorevyn entre för väldigt länge sedan
  ”Drick inte Mälarens vatten förrän det blivit Renat”

 4. Lennart Bengtsson

  Se till att få stopp på kvällens Valborgsbrasorna som förgiftar atmosfären med rökgaser och den hemska koldioxiden. Gör som nya Grönköping som infört den nya e-brasan som kan ses på alla mobilskärmar och där energin kommer från klimatgoda och vindvänliga energikällor!

 5. Lars Cornell

  Ledamoten Maj San (Mp) har i Kommunstyrelsen i Grönköping väckt den ljusa idén, att kanske måhända ljuset från majbrasan därstädes skulle kunna alstra el i solpanel så att andra kan sitta hemma och njuta av brasan som då kan göras mindre stor och mer miljövänlig. Man har därför äskat medel för att på prov prova om ide’n är långsiktigt hållbar. I händelse av gott resultat ämnar man anordna majbrasa året runt varvid man både kan värma frusna hjärtan och stjärtar och samtidigt alstra den ack så eftersträvade fossilfria el som partiet behöver för att överleva.

 6. Lars Cornell

  Maj San (Mp) har även föreslagit att, när brasan falnat, man kommer att titta på film varvid miljövänlig och gratis bio energi används.

 7. Håkan Bergman

  Allting går att sälja med mördande reklam
  även instabil och förnybar el.
  Passa på och gör ett klipp, fyll batterierna med tysk (s)vindel och få betalt.
  https://www.eex-transparency.com/

 8. Lars Cornell

  En bergklättrare har fallit och jag sökte mer information. Det här hittade jag.
  Så otroligt vackra bilder med anknytning till både väder och klimat, och mycket långt från Grönköping.
  http://alpineexposures.com/expeditions/first-ascent-of-link-sar-west—fever-pitch

 9. tty

  #8

  Tänk så lätt det skulle vara att vara bergsklättrare om det inte hade varit för istiderna. Alla de där nålvassa topparna och knivskarpa ryggarna mellan näst intill vertikala stup beror på glacialerosion. På berg som aldrig varit kraftigt nedisade kan man ofta mer eller mindre vandra ända upp till toppen.

 10. Thomas P

  tty #9 Men tänk så tråkigt Sverige skulle vara. Inga blankslipade hällar och knappast några sjöar. Paradoxalt nog är det istiderna som gett oss några av de bästa bitarna av den svenska sommaren.

 11. Daniel Wiklund

  Ibland är klimatförändringar bra, eller hur Thomas P.

 12. latoba

  Förväntar mig att någon klimatskrämselaktivist uppfinner en fispåse som samlar in metan och som blir obligatorisk att fästa på alla nötkreatur. Sen måste alla kommuner ha en anläggning där man tömmer påsarna och lämnar innehållet till slutförvaring. Sverige måste ju gå före!

 13. Det intressant med gaser och omställningen är att den så kallade gröna energin (vattenkraftverk) avger stora mängder metangas, den mest potenta av alla växthusgaser. Hur kommer nu Al Gore göra nu när han blivit mångmiljardär på den ” gröna” energin. Kommer han stoppa byggandet av vattenkraftverk? Nä knappast. https://www.internationalrivers.org/blogs/227/us-congress-sets-strict-limits-on-global-dam-funding

 14. tty

  #10

  För en gångs skull håller jag med ThomasP. Ett nyligen nedisat landskap är betydligt vackrare. Fast blockig morän är ju inte direkt någon höjdare ur jordbrukssynpunkt.

  #12

  Funkar inte. Större delen av metangasen kommer nämligen ut i framänden på kossan. Och att sätta en lufttät påse över huvudet är nog en idé som knappast ens en klimataktivist går på.