Klimatjakten – opportunism på hög nivå

Klimatjakten
Det damp ner ett mail i brevlådan. Mitt företag har blivit inbjudet till att delta i något som heter Klimatjakten. Enligt inbjudan är detta en webbaserad kunskapstävling som ”går ut på att deltagarna förstår och jobbar med åtgärderna som skonar klimatet, sparar energi, och kan samarbeta bra”. Man förväntas lösa frågor och problem inom klimatområdet på tid och tävla i lag mot andra företag, kommuner och organisationer i hela Sverige.
Spontan reaktion:
Bra: Att spara energi är förstås bra, även om den energi som sparas på ett håll antagligen ändå förbrukas någon annanstans. Att spara energi betyder dock att spara pengar och det är ju förstås aldrig fel ur konkurrenssynpunkt.
Dåligt: Varför i hela fridens namn måste det alltid kallas ”klimatsmart” så fort man sparar energi och minskar bränsleåtgången? För varje vinstdrivande företag borde det vara självklart att försöka minska sina kostnader. Alltså kan jag inte se Klimatjakten som något annat än rent spel för gallerierna.
Men nu till det intressanta. Klimatjakten är inget ideelt initiativ. För att delta i tävlingen måste varje deltagande företag betala för sig.
betalning
Minimiavgiften är 4 900 kronor. För ett företag som anställer 100 personer blir kostnaden 37 500 kronor. För Helsingborgs stad, som anställer 8 000 personer, skulle prislappen hamna någonstans i trakten av 1,4 miljoner kronor!
Vem får de här pengarna då, kan man undra? För jag misstänker att det inte är isbjörnarna.
Själva tävlingen är visst ett privat initiativ. Fyra personer – Birgitta Erlandsson Segerström, Mats Segerström, Henrik Fors och Michael Hallgren – har tillsammans bildat företaget Klimatjakten AB som i sin tur driver tävlingen. En del av intäkterna går antagligen till att avlöna juryn för tävlingen, som består av bl.a. meteorologen Martin Hedberg och författaren och klimatexperten Jessica Cederberg Wodmar.
Birgitta Erlandsson Segerström driver företaget Marknadskonsult Retur i Danderyd och är dessutom hållbarhetskonsult hos Öhrlings PricewaterhouseCoopers. Mats Segerström tycks vara vd på ett IT-teknikföretag. Tillsammans med de två andra initiativtagarna hoppas de tydligen på att kunna ”lura till sig” en ansenlig summa pengar. Vad dessa pengar kommer att användas till (utöver lön till juryn) framgår inte.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Om någon offentlig verksamhet, kommunalt bolag eller annan form av skattefinansierad verksamhet ger medborgarnas pengar till dessa skojare, bör det resultera i att ansvariga blir avskedade.
   
  Skatterna är för höga, det kan enkelt belysas bl.a. med alla dumheter som inköpsansvariga får göra.
   
  Vad skiljer dessa svindlare från de som startar pyramidspel, eller Rockis och hans kumpaner?
   
  Egentligen är det ett sluttande plan ända till Margot Wallstöm och hennes välavlönade adel.
   
  Allt löses genom att slimma alla skattefinansierade verksamheter så att de optimeras med avseende på medborgarnas vinst i livskvalitet per skattekrona, mot att själva få förfoga över medlen.
   
  Enbart de skatter som ger större livskvalitet än de kostar, ska legitimeras… Då blir det kanske 15% moms kvar och alla andra skatter hamnar i medborgarnas ägo, att fritt förfoga över, vill den enskilde låta sig svindlas, så varsågod, men då är det den myndiga människan som fattar ett fritt beslut.
   
  Nu är skattefinansierad korruption och livskvalitetssänkande verksamheter inte ett fritt val för medborgarna.

 2. Peter Stilbs

  Bra talat Gunnar. Men WWF och Postkodlotteriet har väl också banat väg för sådant här lurendrejeri. Hoppas alla håller ögonen på ev personer som satsar skattemedel i detta.

 3. Peter

  Man kan ju se det från andra sidan också.. -Vad korkad man själv är som inte gör något likadant och drar in lite pengar.
  Det gäller ju att smida medan jorden är varm.. 😉

 4. Helge

  Kan Al Gore, Rockström, KRAV-märkning, WWF, Lilla Edet, Nissan, Finansbolag, banker, markägare göra en hacka på klimatalarmismen så är det väl inte konstigt att fler bedragare hoppar på tåget. Allt hade egentligen varit OK med hänvisning till positiva bieffekter, om det inte varit just att man flår pengar av folk som gör det för att de ställer upp, visar empati och tror sig göra något gott. Har mött människor som egentligen inte har marginaler som lägger en förhållandevis stor del av sin inkomst på saker som är relaterat till klimatet. Känner sig nöjda med att ha ställt upp. Inte lätt att be dem vara lite kritiska till hela alarmismen.

 5. Men jag vill inte att mina skattepengar ska gå till sådana projekt. Även om det i fallet Helsingborg bara rör sig om en tia (om man slår ut deltagaravgiften på alla kommuninvånare) så ger jag den hellre till den lilla tanten som tigger på Södergatan än till Klimatjakten AB.

 6. Mammon kommer att överleva så länge jorden har mer än en han eller hon.
  Mammon tar alla tillfällen i akt och det gäller för oss alla att vara på sin vakt.
  Ibland går det bra i bland går det dåligt och det framställs alltid som lyckogivande och pråligt.

 7. Micke Johnsson

  Allt är tillåtet i ”klimatets tecken”. Jag anser ju att  politiker, organisationer och företag som på ett klart bedrägligt sätt lurar kunder och medborgare ska ställas inför rätta. POLISANMÄL DEM NU!

 8. Hayek

  Ingår det en dumstrut till alla som går med i klimatjakten?

 9. L

  Det här är ett klockrent exempel för Uppdrag Granskning att sätta tänderna i. Här ser man hur en obevisad hypotes har fått ett eget virtuellt liv och inte bara drar in pengar till WWF med isbjörnar som lockbete, men också lockar till ren bondfångeri-verksamhet som detta..!

 10. Peter Stilbs

  L – Uppdrag Granskning är i botten PK-kramare – förvänta Dig inget där.

 11. Olaus Petri

  Peter S # 10
   
  Fast de har ju lagt herr Ohly mellan hammaren och städet så lite hopp finns ju. Den senaste är onekligen riktigt roligt angående att Ohly SMS:ade med sin vän när Berlinmuren föll. Jag tar mig därför friheten att citera från Axess kulturblog och den utmärkte Johan Lundberg:
   
  ”Lars Ohly har uppenbarligen insett att enda sättet för det rödgröna alternativet att vinna vatet, är att media slutar att fokusera på deras konkreta förslag och på ideologiska skiljelinjer mellan de två blocken. Hur ska man annars förstå hans desperata försök att skapa kvällstidningsrubriker genom sitt offentliga frieri?
  Ohly har onekligen all anledning att uppmärksamheten flyttas från ideologi till privatliv. Igårdagens Uppdrag granskning kunde man återigen ta del av hans oefterhärmligt godtyckliga förhållande till sanning och verklighet. På frågan om han påstått att han kände sorg över murens fall, dementerar han först detta å det bestämdaste. Han menar att de som hävdat att han sagt att han var ledsen ljuger.
  Vid konfrontation med vad han faktriskt sa i en intervju 2004 ändrar han sig dock utan att blinka, och och säger han att han var ”ledsen” när Berlinmuren föll, för att omedelbart därefter säga att han var ”glad” när Berlinmuren föll, varpå följer det lite lustiga påståendet: ”Till exempel min bästa kompis stod på Pragtorget och var med i befrielsen av Prag och skickade glädje-sms till mig”.
  Hur detta kan ha gått till är dock oklart, åtminstone om man får tro Wikipedia, där det hävdas att det första SMS-meddelandet sändes över Vodafones GSM-nätverk i England den 3 december 1992, via en pc, från Neil Papworth, Sema Group till Richard Jarvis, Vodafone. Textmeddelandet innehöll texten ”Merry Christmas”.
  Själv har jag inte tid att gå in och ändra i Wikipedia, utan överlåter det med varm hand åt någon i Vänsterpartiets stab.”
   
  😀

 12. L

  Olaus Petri, klippet där Ohly pratade om SMS är faktiskt lite förfalskat. Han sa att han fått SMS, men rättade sig själv i samma mening. Minns inte exakt vad han sa, men han märkte sin felsägning.
   
  Typiskt media att inte kolla upp originalintervjun  innan drevet går…

 13. UNDROMS TARZAN

  Vansinnet är allmänt rådande i hela landet och synnerhet i de städer där man bannlyser dubbdäck. Här i Uppsala har kommunens styrande förbjudet några stumpar runt stadshuset att användas av dubbdäck inklusive dubb på cykel!!!
  Det betyder att de som bilpendlar från ytterområden, byar och samhällen runt Uppsala måste ta andra vägar för att nå sina jobb. Och är det ställen där man med allt allvar i världen bör använda dubbdäck så är det på dylika infartsvägar in till staden. Dubbdäck räddar liv i trafiken men verkar döda inne i stan.
  Så i alla rimliga tankegångar borde det ju gå på ett ut.
  Död som död!!
  Jag brukar skoja aom att gamla borde få böter om de bryter ben och armar under tiden 1/11 – 31/3.
  Förbjud helt enkelt sådana dyrbara misshagligheter som ben och armbrott!
  Jag skrattade förr åt en sådan sak men i Uppsala verkar det var en realitet med ett liknande grepp!!
  Vilket nys….rädda liv utan dubbdäck inne i stan men hazardisera för dem som bor på landsbygden!!
  SKÄMS!!!!!

 14. L

  Tarzan, dom partiklar man hittar på Hornsgatan i Stockholm kommer från tunnelbanan, flyget och bromsdamm från bussar och bilar, samt sandning som dubbfria däck med sina sajpade mönster virvlar upp.
   
  Finns mig veterligt inga bevis för att dom kommer från dubbdäck och resultatet från mätningar visar att det inte blev någon skillnad under första vintern med dubbdäcksförbud. Partiklarna fanns kvar…

 15. ThomasJ

  Annan form av jakt beskrivs här:
  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/mafias-dirty-money-linked-to-clean-energy-2080467.html
  Mvh/TJ

 16. Olaus Petri

  Visst L, men det illustrerade min poäng, dvs att UG kan köra sitt modus operanii även på Ohlyckan.
   
  Vindkraftscirkusen nästa?

 17. bom

  Geschäft! Vem blir först med en bedrägerianmälan?

 18. UNDROMS TARZAN

  L:
  Vi har ju ingen tunnelbana i Uppsala men det konstiga är att mätaggregatet står utan för Stadshuset och precis där alla bussar som går till de östra, västra och norra förorterna.
  Det går inte att ta sig till dessa orter utan att passera mätstationen som står 1 meter från gatan.
  Inte där folk vistas utan där trafiken är som värst!!!!
  Såklart sitter politiker och tjänstemän i det där stadshuset, men det är ju inomhus.
  Jävla hymmlande anser jag!

 19. J-O

  Titta så fint isbjörnarna fixar det hela på egen hand …
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4015579
  Guldcitat 1) ”Det är ett beteende som kanske har funnits tidigare, men det är väldigt bra nu i klimatförändringens tid.”
  Guldcitat 2) ”Även om man inte når de rekordlåga nivåerna från 2007 så är isens utbredning också i år liten. Minskningen går snabbare nu, säger SMHI:s klimatexpert Markku Rummukainen.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4015579
   

 20. L
  ”skickade glädje-SMS till mig, eller glädjerapporter till mig” – så säger han 56 minuter in i programmet.
   
  Klart man kan tolka det som en korrigering och det är sannolikt så han kommer att göra.

 21. pekke

  J-O #19
  Man börjar undra om delar av media och forskarvärlden består av i…..r !
  Det där är ju ett välkänt beteende bland vissa däggdjur och isbjörnsungar har inte tillräckligt bra skydd mot kylan i vatten så de liftar med modern i stället.
  Sälungar brukar vara ett lätt byte för isbjörnar p.g.a. samma sak, de har inte samma skydd som de vuxna sälarna mot kylan i vatten och måste stanna på isen/land tills de fått samma päls som de vuxna.

 22. Hayek

  ”Även om man inte når de rekordlåga nivåerna från 2007 så är isens utbredning också i år liten. Minskningen går snabbare nu, säger SMHI:s klimatexpert Markku Rummukainen.”
  Får akut huvudvärk när jag läser citatet. Är det någon som förstår vad han menar? Vi har mer is än 2007 men minskningen går snabbare? Snabbare än när? Byter man ut ”minskningen” mot ”ökningen” så hänger i alla fall meningen ihop.

 23. Dan

  Pekke #21:
  Nä, för så är det inte. Isbjörnsungar är oerhört känsliga varelser, och de har under sitt korta liv känt av att jordens medeltemperatur har stigit 0.7 grader de senaste 150 åren.
  De har av detta dragit slutsatsen att de måste lifta med mamma för att överleva. Detta beteende som vi bevittnar är torligen ”unprecedented” och ett bevis för global warming.
  Sådetså. Det tycker i alla fall alla vi på SR:s dagis.

 24. Slabadang

  Vi har ett systematiskt kvalitetsproblem i ALL miljörelaterad forskning!
  Den är lågkvalitativ och drivs av förutfattade meningar.Dubbdäckens betydelse för antalet partiklar i Stockholmsluften är ett bra exempel som innehåller några standardingredienser för miljömupperiet. Dvs hatet mot bilismen som grund.Sen skapas då en hel kedja av överdrifter och påhittade och överdrivna och direkt felaktiga slutsatser med långsökta samband.
  Exempel på andra  artiklar i samma ämne som är HELT ute och cyklar.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1929065/
  http://www.news.utoronto.ca/science-and-technology/reduction-in-pollutants-hasnt-reduced-gta-smog.html
  Inte ens den enklaste kritiska granskning genomförs innan sån här rent miljövetenskapligt avfall sprids ut i oförstörda oskyldiga intellekt.
  Bla McItrick (sover aldrig karln)? Har två bra artiklar i ämnet.
  Jag har även läst en annan mycket detaljerad kritisk artikel men hittar den inte ,som helt sågar påståendena punkt för punkt genom att i detalj kolla på spridningen och av behandling av de diagnoser som är aktuella sjukhus för sjukhus.Det här med orsak och verkan är inte miljömupperiets starka sida liksom.
  http://www.uoguelph.ca/~rmckitri/research/airhealth/kmt.html
  http://wattsupwiththat.com/2010/03/21/mckitrick-toronto-smog-models-exaggerate-health-issues-where-are-the-bodies/
  Miljömupperiet förstör tilliten till hela vetenskapen. Det får va slut på detta missbruk av vetenskap helt enkelt. Desinformation och propaganda måste frånskiljas vetenskapen

 25. pekke

  Ang. Klimatjakten.
  Det finns säkert de inom både den privat och offentliga sektorn som kommer att hoppa på det för att de tror det gagnar deras verksamhet !
  Speciellt den offentliga sektorn, de får ju ändå in pengar vare sig det ger nåt eller inte ger nåt !
   
  Och många svenska storföretag skickar folk på div. kurser som inte har nåt med verksamheten att göra samtidigt som man lappar och lagar svensk industri med tuggummi och ståltråd för att man inte har råd att bygga helt nya processlinjer !
  Vart det leder i längden kan nog var och en räkna ut !
   
  Nää.. ja´är inte bitter…

 26. pekke

  Dan #23
  🙂

 27. Dan

  Slabbis #24:
  Förut var vi utanför media chanslösa. Nu finns nätet och TCS  och mängder med andra bloggar över hela världen för oss med o-PK-åsikter. Snart nog kommer det att vara vi som är PK och alla kommer att skratta åt mupparnas tokigheter.
  Det som talar till vår fördel är att vi har oftast mera rätt än fel och att vi bygger våra åsikter på observationer, inte drömmar.

 28. Olaus Petri

  Hayek #22, det är helt vanlig klimatsvenska, eller som det också heter ”Klingon”. 😉
   
  Nedan har du ett excerp från Advanced Learners in Klingon:
   
  Svenska Klingon
  Upp – Ned
  Osäkert – Robust
  Fram – Bak
  Varmt – Kallt
  Raketforskare –  Al Gore
   
  Sant – Falskt
   
  Tendentiöst –   Tydlig signifikant trend
   
  Pladder – Konsensus

 29. L

  Eller som Östros skulle säga; – Det är djupt ohederligt… 😉

 30. Slabadang

  300 skattemiljarder rätt ner i sopnedkastet på vindkraften!
  Det är ju en smal tur för miljömuppar att de inte behöver redovisa resultat och mätbara effekter på alla tramsprojekt de tvingar skattebetalarna att finansiera.
  man ska som vanligt tänka baklänges och i stället fundera …om vi använder 300 mdr till miljöinsatser, var investerar vi dem bäst?
  Ni får slå ihjäl innan jag tror att svaret skulle bli ” vi sätter upp vindsnurror!”

 31. Slabadang

  L
  🙂
   L – The oneliner man

 32. Olaus Petri

  Såg först nu att Klimatjaktens logga är en jäkla maskros. Finns det ingen ände på fräckheten?

 33. L

  Det är ingen maskros, det är ett vindkraftverk…

 34. Adolf Goreing

  #3 min syrra har ett företag med flera anställda någonstans i utlandet och tjänar grova pengar på att få företag och myndigheter att systematiskt bli ”klimatsmarta”. Hon är lika skeptisk som jag till CO2:s betydelse och ännu värre: detsamma är de flesta företag och myndighetspersoner,  men pressen känns för stor och man tror att man är ensam med sina tvivel. Dessutom finns ekonomiska incitament om man kan visa upp en kvalitetsstämpel från syrrans företag.
  Jag tycker vi ska definiera om ”klimatsmart” = ohämmad förmåga att tjäna pengar på andras klimaträdsla. Min syrra är klimatsmart.

 35. Bim

  Jag tycker det är ett ganska bra förslag att jaga klimatet. Hoppas de får tag på det.
  I alla fall lika bra som Maldivernas presidents tilltag, att investera i landområden där han kan förvara… medborgarnas pengar. För när medborgarna sjunker till botten så sticker presidenten och pengarna är ju i tryggt förvar.
  Det skulle inte förvåna mig  om WWF:s nya skrämselpropaganda om att isbjörnarna (i takt med att isarna smälter) har ändrat sitt beteende och har ungarna på ryggen, när de simmar mellan de glest förekommande isflaken, har en helt annan affärsidé.
   De tänker antagligen försöka sälja vattentätta ryggsäckar till nallarna, betalda av  oss, ”de nyttiga idioterna”.
  ” Bli ryggsäcksfadder till isbjörnarna, för endast 100 spänn i månaden”.
   Mattias Klum kan ju fixa några  bilder på ”dessa fantastiska djur” glatt simmande mot hägrande isflak i soluppgången med sina gröna ryggor. Det skulle bli ett pitoreskt inslag i islandskapet.
  Arlas, enligt miljömupparna, ”galna tilltag” att att sätta plastlock på mjölkpaketen, är också ett larm som gick härom dagen. Men som tur är så finns inga plastlock på ekologisk mjölk. De hade ju varit väl provokativt. Jag undrar bara hur samma miljömuppar kan acceptera tusentals vindkraftverks flera ton tunga, glasfiberförstärkta plastturbinblad som varar i tjugo år och som sedan skall.-Ja va då?…. Vad skall de göra med dom.
  Man skulle ju kunna göra isflak av dom… eller.

 36. Olaus Petri

  L, nu känns det mycket bättre!

 37. J-O

  Ny peer-review rapport som visar att MWP var global och varmare än nu.
  http://www.co2science.org/articles/V13/N37/C1.php
   

 38. Lennart Paulson

  Vilka skojare. Jag kollade deras hemsida och där har dom ett anmälningsformulär för kommuner och företag att anmäla sig och bli lurade. På samma sida står också en mailadress som man kan kontakta. Smart nog så har man inte rätt mailadress, där står info@klimatjakten , ingen riktig adress alltså , det fattas ju en domän i slutet , typ .se eller .com. Mail till den adress man uppger kommer i retur. Jag har provat att lägga till .se och se om man verkligen kommer till dem.

 39. Slabadang

  J-O!
  Osborn;” We have to got rid of the Medial Warm Period”
  Mann ” ”Hold on!…….. its fixed!”
  Osborn : ”Fixed? allready?”
  Mann: Yepp! Now we can call it the Medieval W(v)anished Period instead”

 40. Slabadang

  Nyhetsreportage från Rossbycenter!
  http://www.youtube.com/watch?v=CE_avBRQqbk&feature=player_embedded#!

 41. pekke

  Och vad vinner man ?
  Citat från Miljöaktuellt :
  Vad vinner man?
  Första pris är en upplevelse, än så länge är det inte riktigt bestämt vad, men det att kommer bli en resa i klimatets tecken. ”
   
  http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.320373/bli-svensk-mastare-i-klimatfragor
   
  Undrar hur de gör om ett företag med 1000 anställda vinner, får alla ett första pris eller är det bara laget med 5 pers. ??

 42. Bertel

  Slabadang #40
  Helt fantastiskt roligt 🙂 🙂

 43. Helge

  Pekke 41
  Kanske en resa till närproducerad energi?
  http://www.offshore.no/sak/%C3%85rets_st%C3%B8rste_oljefunn#
   

 44. Adolf Goering
  Det var en 10-poängare! helt rätt

 45. pekke: #41 Om en kommun vinner så får väl de anställda varsin bussbiljett. ”I klimatets tecken”.

 46. Slabadang

  Vill du ha en grönare planet?
  Släpp ut mer co2!
  Sista intervjuerna med Monckton från igår på Infowars.
  Del1-4
  http://www.youtube.com/watch?v=J_JZjgUZ8WA
  http://www.youtube.com/watch?v=OONUc-D003w
  http://www.youtube.com/watch?v=vFJ_wLRJH3Y
  http://www.youtube.com/watch?v=VkIkjxgvnjw

 47. Bertel

  Maggie #45
  Eller cyckeltur via närliggande landskap mot närmaste vindkraftspark där besökarna åtnjuter klimatsmart picknick under vindsnurrornas öronbedövande sus i klimatens tecken. 🙂    

 48. pekke

  Helge #43   Tomten finns inte !  🙂
  maggie.  Låter väldigt klimatsmart ja !

 49. Slabadang

  Maggie!
  En cykeltur ? 🙂 Eller kanske en valfri långpromenad ?

 50. Michelangelo

  Är det någon som  kollat upp om dom fått EU- bidrag till sin verksamhet, typ leaderpengar , och om ALMI eller annan bidragsgivare är inblandad ? Kanhända att alla rövade pengar i slutändan går till sossarna i gammalt känt manér. 

 51. Christopher E

  Off topic… heta nyheter
  Köp oljeaktier… till skillnad från vindsnurreföretagen går de bra!
  Lundin Oil stort fynd

 52. Christopher E

  Hmmm, länken gick inte att få till nyheten, men rulla ner lite till Lundin Oil.

 53. Stickan

  Peak old´s död
  http://tinyurl.com/254ekju

 54. Stickan

  Peak oil ska de va 😉

 55. tty

  J O #19
  Det är klart att beteendet funnits förut.  Här har vi ett djur som lever större delen av sitt liv på drivis, som jagar huvudsakligen på drivis och som oftast föder sina ungar ute i drivisen. Är det någon som på allvar tror att de skulle ha överlevt i 200 000 år om de inte kunde få ungarna över en vak?? Jag har inte sett fenomenet, men jag har i princip  vetat att det finns, eftersom jag en gång var med när vi hittade en isbjörnshona med två rätt små ungar på en ö där de definitivt inte fanns några dagar tidigare.

 56. Håkan Sjögren

  Slabadang # 24 : Jag gillar Dina pregnanta formuleringar som t.ex. den här : ”Inte ens den enklaste kritiska granskning genomförs innan sånt här miljövetenskapligt avfall sprids ut i oförstörda oskyldiga intellekt”. För övrigt anser jag att AGW-falsifikatet måste förstöras. Mvh, Håkan.

 57. Bo E

  OT
  Vet någon hur man handlar utsläppsrätter på Chicago Climate Exchange medan den ännu finns kvar?
  Någon här konstaterade tidigare att för 7? US cents per ton CO2 kan man köpa sig syndernas förlåtelse till vrakpris just nu.
  Tänkte investera en hundralapp i ett framtida samlarobjekt från denna dårarnas tid på planeten.
  Just nu och kanske ett litet tag ytterligare framöver skulle man ju kunna ha en kopia av kontraktet i innerfickan att dunka i fikaborden, när gliringar kommer om charterresor hit eller dit eller om bilkörning som sker utan politiskt korrekt beslutad förankring.
  (Kom osökt att tänka på Yvonne Ruwaidas oblyga taxiresor mellan bl a Lund och riksdagen i Stockholm på bästa Grisfarms manér – Hua!).
  Går man till en värdepappermäklaren på vanliga banken – eller? 

 58. Slabadang

  BO E!
  Har den gått upp med 2cent ? De kostade 5c för bara nån vecka sedan.  🙂

 59. Adolf Goreing

  #45 ”I klimatets tecken”. Ny, dansk klimatpornografi?

 60. Labbibia

  OT
  Påverkar syre (O) klimatet på något vis?
  Med tanke på att Co2 får växterna att må bättre….det blir grönare, mer växtlighet, mer syre avges från den ökade växtligheten och hamnar i atmosfären……..

 61. OT
  http://www.nyteknik.se/popular_teknik/teknikrevyn/article2474916.ece

 62. L

  Har du båt måste du givetvis klimatkompensera så att du kan berätta för dina vänner hur klok, alternativt korkad, du är…
   
  http://www.yachtcarbonoffset.com

 63. ON TOPIC!
  För ca tio år sedan upplevde jag en liknade kampanj för att spara elenergi.
  Chefen ville vara ett föredöme och stängede av alla datorer en fredagskväll och var strålande glad på måndag morgon, tills det visade sig att hälften av datorerna var arbetsstationer som behövde hjälp av en tekniker för att bli användbara igen.
  När allt fungerade framåt eftermiddagen var han glad igen och sade att åtgärden trots allt sparat 100:- ”out of pocket” medan återställningen var ”interna” pengar. 
  Kanske Åke S. har en kommentar över hur man bör förhålla sig till resonemanget.
  OFF TOPIC
  Jag hörde reportaget om isbjörnarna och undrar över två saker:
  1. Varför sväljer SR:s vetenskapsredaktion så snällt utsagor från WWF som forskningsresulat trots kritiken mot IPCC för användandet av ”grå” litteratur?
  2. Det påstods att isbjörnar kan ta simturer upp til 60 mil. Kan det stämma eller har man tagit fel på ”mile” eller ”nautisk mil”?

 64. Rosenhane

  Adolf Goreing#59 🙂
  En ny genre inom filmen, klimatporr. Här några titelförslag:  ”Rockström i paradiset” och Långt ner i Antarktis”

 65. Adolf Goreing

  #63 §2 se länk (text under bilden): http://www.amnh.org/exhibitions/permanent/ocean/01_dioramas/d_polarbear.php
  Det ska vara 60 miles dvs. c:a 100 km.
  F.ö är det kungahusets fjäskande för just sagda WWF som gjort att jag inte längre är royalist. Regeringens fjäskande med miljötalibanerna har också gjort mig permanent illamående. Statskupp någon? Säg kl 9 på söndag morgon? Alla tar med varsin stridsvagn, sen kör vi mot riksdagen och slottet och utropar en klimatfri republik. Gissa vem som blir Jeanne dÁrc?

 66. Adolf Goreing

  #64 Mer klimatporr: ”Modellen som visade allt”, ”Urban Heat”, ”Oiled peak”.  (Det är fredag kväll och CO2-halten är hög, sorry – eller vilken kemisk formel var det nu?)

 67. Olaus Petri

  AG! 😀 😀 😀
   
  Den gode Ole Söltoft hade nog fått att göra om han levat.
   
  Mina produktioner: ” Det Gore hämningslöst” eller ”Utan Goretex i Himalaya”
   
   

 68. Slabadang

  Ett koncentrat av människohatande uttalanden från gröna rörelsens elit.( Man känner lukten från gaskamrarna i bakgrunden eller hör stalinismens nackskott eka från det förflutna).
  Har någon fascism tidigare varit mer tydlig, så väl organiserad,så oblyg,haft så mycket makt, varit så väl finansierad eller så utbredd?

  http://www.green-agenda.com/

 69. Adolf Goering #65, #66
  Stort tack!
  Jag har haft svårt att sova de senaste nätterna för jag har tyckt synd om isbjörnar som simmar en vecka i sträck med 2 knop innan de når land eller is.
  Du ar stärkt min slutsats att det är dags att kräva vetenskaplighet och faktakontroll av SR:s vetenskapsredaktion!
  Eftersom granskningsnämnden inte fungerar bör vi ska skriva till ansvarig minister efter valet. 
  Till sist en känsloyttring om programmet. Att isbjörnarna klarar sig själva och sin ättlingar om det blir varmare bör väl vara en god nyhet som inte behöver dämpas av Rummukainen?

 70. Slabadang

  AG och OP!
  ”I klimatets tecken” Med Svamle Snaxelsson och Hojan Krockström i hududrollerna. 🙂

 71. Labbibia, jag kan kanske som glad amatör pröva mig på det:
   
  Först vad gäller det som felaktigt kallas växthuseffekten och egentligen är en selektiv kort absorption av våglängder som är längre än de solen sänder (konstant 1/4 av jordytan belys som om det vore mot en plan yta med sin normal pekandes mot solen), så att den relativt sett 4ggr kraftigare instrålningen motsvarar utstrålningen.
   
  O2 är transparent, men då tre O2 blir två O3 ändras egenskapen hos syreatomen och den blir en ”växthusgas”.
   
  I det avseendet så påverkar nog halten syre mängden ozon, men jag är inte säker, ty om de översta lagren ozon minskar (som polnära i slutet av de mörkare årsperioderna) så tränger den kortvågiga strålningen djupare, där det finns mer syre och därför bildar mer ozon.. fast lite som en pendlade vågeffekt…
   
  Till det kan man fundera på hur en ökad mängd syre i atmosfären ger sekundära effekter???
   
  Jag gissar ett tty och eller Christopher E kan ge information om det, med tanke på att jordens atmosfär en gång nästan saknade syre…
   
  En synbarligen enkel fråga som jag har nollchans att besvara korrekt…
   
  Jag kan i vart fall ge en skattning att skillnaden mellan 18 och 24% syre ger en omätbar effekt…???…!!!  😉
   
  Eller hur TTPP? (ogillar du ditt nick?
  Bara inled en diskussion om att tipping point av avsevärt lägre temperaturer än det norra halvklotet haft de senaste 20.000åren inte i sig leder till någon klimatkantring till den globala klimatkatastrofen:
  Då ska jag verka för att du i fortsättningen bara benämns som Thomas Palm).  😀

 72. Slabadang #68
  Förra veckan hade radion ett inslag där man lät Paul Erlich och en mer extrem företrädare för befolkningsexplosionen komma till tals. Sedan bad man Hans Rosling kommentera. Hans inledning kan bli klassisk:
  -Public service bör ta sig i akt, det är förbjudet att förneka förintelsen, men nu släpper man fram strömningar som under 30-talet ledde fram till föreställningen om ”lebensraum”. 

 73. Olaus Petri

  Överkurs från Gööööööteboooorrrg: ”Ramboh2″*
   
  ——————-
   
  * Det lär finnas en porrversion på Rambo som heter Ramboh.

 74. OFF TOPIC
  Jag får nyheter från Teknik360 till jobbet. Det brukar handla om ny teknik för att spara energi och ha läsvärda krönikor från forntiden, dvs 1970 och framåt, av Jörgen Städje.
  Idag har han skrivit om IPPC och i huvudsak refererat det han läst och hört under den senaste tiden om klimathotet.
  Men det som ger mig en tankeställare är kommentarerna och jag undrar om de är typiska för läsare av IDG.
  Kolla själva och berätta vad ni tycker.
  http://teknik360.idg.se/2.8229/1.340517/nya-turer-kring-ipcc
   

 75. Rosenhane

  OP#73
   
  Du far inte efter gayrullen ”Män som ratar kvinnor”?
   

 76. Christopher E

  Olaus Petri, Adolf, Slabadang…
   
  Från Mann-toy films: ”The stick strikes back”, ”Unhide the bikini line” och ”We have to get rid of the maiden. Period!”
   
  Från Hansen Hot Films: ”Heat in the pipeline” och”Between the icesheets”.
   
  😉  Det är fredag… förlåt.
   

 77. Maggie
  Kors vad många inlägg det blev om det lurendrejeriet.
  Jag har int läst alla… långt därifrån.
  Men din rubrik som kallade det ”Opportunism på hög nivå” reagerade jag mot – eftersom det underförstått skulle ha med någon sorts populär syn på klimatdebatten att göra.
  Och att initiativtagarna skulle vara någon sorts del av en AGW-troende liten skara.
  Nej du Maggie.
  Det handlar ju bara om ett försök att lura pengar av korkade.
  Och den sortens verksamhet har allltid förekommit.

 78. Gunnar Littmarck #71
  Om ag har förstått det rätt är det så att ozon, O3, bildas när O2 bestrålas med UV, och att ozonet har en halveringstid på ca 8 timmar när UV-bestrålningen upphör. Men efterom O3 har hög enrgi kan halveringstiden förkortas om atmosfären kontanimerats av klorväteföreningar enligt en  komplicerad och omdiskuterad serie kemiska reaktioner.
  Kanske ännu en hypotes som blivit ett axiom.
  Den som lever får se.

 79. Uffeb #77
  Denna dag blev verksamheten ”att lura pengar av korkade”  en del i ”the climate scam” för personer i vår närhet.
  Du tror väl inte att SNF eller WWF postar i ämnet?

 80. #74
  Usch, jag gillar inte att öka mitt människoförakt…
   
  Jag vet sedan åren på högskolan att så många är så korkade och så många handledare med, men det finns dock kanske 15-25% (på en inriktning på KTH, vilket är den enda jag ”djupstuderat”) som är mycket självständiga, ansvarstagande och kunskapssökande…
   
  Den minoriteten är kanske mänsklighetens hopp?
   
  I andra sammanslutningar brukar det vara kanske 1-3% som är mänsklighetens hopp.
   
  I bästa fall….
   
  Jag vet hur det var på lärarhögskolan, Dafa, Riksrevisonsverket, Statskontoret, Naturvårdsverket, polishögskolen, med  många många fler moraldanande verksamheter… Ni kanske inte tror att de första fyra är moraldanande? ni skulle bara veta hur synsätt och moral formar alla anställda och de som ges externa uppdrag… ni skulle bara veta…

 81. Rosenhane

  OP
  Ohly säger att klyftorna ökar, må så vara, men vad är det för skillnad mellan Ohly en mandarin och en professor? 😉

 82. Labbibia

  Gunnar L # 71
  och Gunnar S # 78
  Tack för era funderingar. Kom att tänka på detta häromdan, ute på hundpromenad. Det visar, om inte annat, hur oerhört komplicerat hela ämnet, ”klimatet” är. Min egen lekmannamässiga slutsats är att vi (mänskligheten) har en bra bit att vandra innan vi förstår hur ”finliret” i klimatet fungerar. Om vi någonsin kommer dit? 

 83. #78
  Efter att jag hösten 95 hörde de tre nobelpristagarna i fysik, fick jag veta att våra utsläpp av de förbjudna klorföreningarna inte når upp till den nivå där nybildad ozon agerar skyddande för livet på jordytan.
   
  Det spelar egentligen ingen roll, men kan kanske ge en fingervisning om vilka krafter som håller i västvärldens roder?
   
  De aggressiva klorföreningarna klarar bara att agera katalysator max 7000ggr (enligt eftersnack med jänkaren, holländaren och italienaren) sen bryts de ner, vilket sker på så låg höjd att det egentligen bara till en aning motverkar den marknära ozonbildningen som till stor del har mänsklig orsak.
   
  Visst är det kul?
   
  Om vi inte förbjudit R22 (hjälp Toprunner) skulle våra marknära ozonutsläpp inte vara så miljöpåverkande och våra kylanläggningar och värmepumpar mycket mer effektiva (mänskligheten använder mycket mer energi för att kyla än att värma).
   
  Så kan det gå
  när inte haspen
  är på…

 84. pekke

  Uffeb
  Roligt att även du, jag och antagligen andra här är överens om nånting för en gångs skull !   😉
  För lurendrejeri  är ju den sidan eftersom det vore enklare att se över samma saker på avdelningarna/företagen utan några tävlingar.
   
  Fast då får man inte några hallelulija-rop från media och miljömaffian om man blir energisnålare i det fördolda, så kommer nog finnas några som hoppar på det här för att visa hur duktiga de är !

 85. #82 jag är i vart fall säker på att min gubbskalle aldrig får en aning.
   
  Såklart skrev jag lika fort som fel….. snubbarna van kemipriset—
   
  Paul J. Crutzen;
  Molina, Mario J.Mario J. Molina;
  Rowland, Frank SherwoodFrank Sherwood Rowland

 86. Slabadang

  Gunnar Strandell #72
  Den nyheten gör mig extremt glad.Roslin är en mänsklighetens fyrbåk.Klimatnazismen får inte bli rumsren.SR och SVT har svikit hela svenska folket på ett totalt oacceptabelt och oförlåtligt sätt. Med Jens Ergon Johannes Ekman Engström och hela den brungrönklimatextremistiska ockupationen av vetenskräpsredaktionen. Jag blir faktiskt rent äcklad av den totalt perversa utvecklingen av public service.

 87. Rosenhane

  En sliten grimma men ändå lite aktuell:
   
   
  10 glada personer går ut för att äta middag tillsammans. Notan blir 1000
  kr. Notan delas på samma sätt som skatt betalas i Sverige:
  – De första fyra (de fattigaste) betalar ingenting
  – Den 5:e betalar 10 kr
  – Den 6:e betalar 30 kr
  – Den 7:e 70 kr
  – Den 8:e 120 kr
  – Den 9:e 180 kr
  – Den 10:e personen (den rikaste) betalar 590 kr
   
  De 10 personerna äter middag på restaurangen varje dag och är nöjda med
  uppgörelsen om 1000 kr. En dag säger restaurangägaren:
  ? ”Ni är trogna kunder så jag lämnar 200 kr rabatt på era middagar i
  fortsättningen”.
   
  En middag för 10 personer kostar nu endast 800 kr och det är nu det händer
  grejer. Man vill fortfarande betala middagen såsom skatter betalas.
  De första 4 påverkas inte. De får fortsätta äta gratis. Men hur ska de
  andra 6 göra? Hur ska de dela upp rabatten på 200 kr så att alla får sin
  del? De inser att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr. Drar de bort beloppet
  från varje persons andel får den 5:e och 6:e personen betalt för att äta.
   
  Restaurangägaren föreslår att i rättvisans namn är det bättre att reducera
  varje persons nota proportionellt. Han räknar ut de belopp varje person
  skall betala. Resultatet blir att även den 5:e personen får äta gratis.
  Den 6:e får betala 20 kr, den 7:e betalar 50 kr, den 8:e 90 kr, den 9:e
  120 kr och den 10:e personen betalar 520 kr istället för tidigare 590 kr.
   
  Alla får ett lägre pris än tidigare och nu får 5 personer äta gratis.
  Utanför restaurangen börjar de jämföra vad de sparat…
  ? Jag sparar bara en tia av rabattens 200 kr, börjar den 6:e personen. Han
  pekar på den 10:e och säger:
  ? Men han sparar 70 kr!
   
  ? Precis, jag tjänar bara en tia och det är orättvist att han får sju
  gånger så mycket som jag, säger den 5:e personen.
   
  ? Det är sant! Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara får 20? De
  rika ska alltid ha det lite bättre, gormar den 7:e personen.
   
  ? Vänta ett tag! Skriker de 4 första som äter gratis varje dag.
   
  ? Vi får ingenting. Det här systemet utnyttjar de fattiga!
   
  De 9 personerna skäller som hundar på den 10:e och kallar honom för allt
  möjligt och anklagar honom för att suga blodet ur de fattiga.
   
  Nästa kväll kommer inte den 10:e personen till middagen. Skönt tycker de
  andra 9 och sätter sig ner för att äta. När notan sedan landar på bordet
  upptäcker de något väldigt märkligt:
  Det fattas 520 Kr…
   
   

 88. pekke #84
  Du har rätt i att alla organisationer kan utvecklas och på så sätt få en bättre balans mellan kostnader och utgifter.
  Man kan göra det på egen hand eller med hjälp av konsulter.
  Men de företag som lever på att sälja tjänster utan innehåll är kanske ett bidrag till arbetstillfällen och omfördelning av överskoott i ekonomin, men bidrar inte till utveckling av samhället.
  Oavsett om det gäller bluffakturor för radonkontroll, obeställda annonser i nya företagskataloger, eller som nu – någon sorts klimattävling. 
  För att inte tala om affärsidéerna med olika sorters medaljer för bästa kvalitet som jag har erfarenhet av.
  För de som undrar så handlade det om att ett litet konsultföretag, där jag var chef, fick en inbjudan till en träff i Barcelona för att motta ett pris som bästa konsultföretag.
  Det var våra kunder som röstat fram oss till priset – påstod man.
  Att delta i den tjusiga banketten tillsammans med alla andra pristagare från olika länder i Europa kostade bara 2 500 kr och man skulle få en snygg statyett som bevis för utmärkelsen.
  Någon som tror att jag köpte det erbjudandet?
  Vad jag menar med det här inlägget är att påminna om att den sortens affärsidéer alltid kommer att dyka upp i olika skepnader.
  Och det är inte klimatets fel.

 89. Gunnar Littmarck #80
  Jag beklagar ditt val av handledare. Jag har haft mera tur med föreläsare och kollegor som C-G Ribbing, Anders Barány, Staffan Yngve och ”husse”, Hans-Christian Fischer.
  De har alla trots olika personliga värderingar gett mig ett sakligt, tekniskt och vetenskapligt självförtroende som balanserar den ”moppetrimmare” som finns inom både dig och mig.  Men jag tänker inte ge upp och kommer att fortsätta att delge mina kollegor , mina barn och barnbarn en inställning där fakta leder till slutsatser och tro hänvisas där det hör hemma.
  Ny Tekniks teknikfråga denna vecka vill ha svar på frågor om energi från thorium  denna vecka. Har du några bra svar att ge dem?

 90. Labbibia

  Rosenhane # 87
  Det där känns igen från kommentarsfälten i tidningarna när det debatteras skatter. ”Regeringen ger pengar till de rika”, är en lika vanlig som vettlös kommentar, när skattesänkningar avhandlas.

 91. Min mamne, vad kul, den frågan ska jag fördjupa mig i…
   
  Egentligen var mina krav för höga på KTH, om man bara accepterar de som har extrem arbetskapacitet och minst 170 i IQ, blir det punka…..
   
  Jag kanske slutar vara så barnslig i pensionsålder om ett tiotals år…??? kanske… men jag misströstar, å dé kraftigaste, vis av erfarenhet från den mest intima närheten till min gubbskalle…

 92. Slabadang #86
  Hans Rosling är värd att lyssna på.
  Men hur går det med ditt eget ”Pyjamas-TV” projekt?
  Och hur fick du en så våldsamt dålig relation till SVT?

 93. Olaus Petri

  Christopher E! 😀
   
  Rosenhane, misstänker att du avser kultrullen ”Mann som ratar kvinnor”? 😉
   
  Sorry, nu törs jag inte ha videobutiken öppet längre, trots att det är fredag.

 94. Rosenhane

  OP
   
  Kvällens första musikillumination på tal om Mann:
  YouTube – Ishockey-Polka – Sven Tumba Johansson

 95. Olaus Petri

  Sittandes på sängkanten kontrar jag med en Mazurka! 😉
   
  http://www.youtube.com/watch?v=vUoAQAOcP_8&feature=related

 96. Rosenhane

  OP, ok nu kommer ödesfrågan för mänskligheten, klimatet, MW och Maudan först ut.
  La musica:
  YouTube – Noosha Fox -The heat is on 1979

 97. Labbibia

  OT
  Hänger väl på den allmänna skamlösheten då… 😉
  Lill Lindfors lite småfräcka:
  ” en Mann i byrån……”
  http://www.youtube.com/watch?v=t9Zq22xyqmo

 98. Rosenhane

  Mona Sahlin:
   
  ”De e el vi behöver, inte kärnkraft”
   
  Ni som har telningar på vänsterkanten: gör dom arvlösa om dom inte röstar rätt!

 99. Rosenhane

  Labbibia
  Ol’ Mann river:
  YouTube – Paul Robeson – Ol’ Man River (Showboat – 1936) J.Kern O. Hammerstein II

 100. ThomasJ

  ”Hyptonisörer” uppträder f.n. i TV-rutan, i följande en annan ”hyptonisör”:
  Det var kvällen för stor show på äldrehemmet med den fantastiske trollkarlen Claude i huvudrollen. Folk anlände från mils omkrets för att uppleva den berömda hypnotisören. Claude inledde sin show med:
  ”Till skillnad från andra hypnotisörer – som tar upp 2-3 personer på scenen – ska jag hypnotisera en och envar av er i publiken där ni nu sitter.”
   
  Upphetsningen var näst intill elektrisk när Claude tog fram en vacker antik klocka med tjock kedja ur sin ficka. ”Nu ska ni koncentrera er på denna klocka, den har varit i vår familjs ägo i sex generationer”, sade Claude, och började svänga klockan fram och tillbaka.
   
  ”Koncentrera er på klockan, på klockan, på klockan.. ” upprepade han och publiken föll i trance.
  Plötsligt lossnade den tjocka kedjan och klockan dunsade till golvet och gick i tusen bitar.
  ”Shit ! ” utbrast Claude 
   
  Det tog tre veckor att rengöra lokalen.
  Mvh/TJ

 101. Micke Johnsson

  #Thomas J Härlig den där på en fredagskväll efter god mat och vin…   🙂

 102. Labbibia

  Rosenhane
  I serien ”Att bygga ett vindkraftverk” kommer  nu första delen:
  ”Man måste börja med grunden”.
  http://www.youtube.com/watch?v=LMJRzbHja2Q

 103. Rosenhane

  Labbibia
   
  Var det den rödgröna klimathydran som sprattlade  i skyn?

 104. Rosenhanne #94
  Tack!
  Min favorit i ishockey är annars nöjesmassakern då Leif Boork körde landslaget som hockeyspel i full skala. Jag fick en ”nära döden” uplevelse när han gick in och justerade klubban, som var så vanligt  när vi hade plåtgubbar innan vi trimmat dem med  lödkolven.

 105. Labbibia

  Rosenhane
  Hmmm….. tillbaka till skämtandet 😉
  …”Mr Jones and me”…… MisCounting Crows…. 
  http://www.youtube.com/watch?v=-oqAU5VxFWs&ob=av2e

 106. Labbibia

  Rosenhane # 103
  Nej, bara en film som på ett pedagogiskt sätt visar hur bra vindkraftverken är för den ekologiska balansen. Rena drömmen för många Ecotalibaner, skulle jag tro?

 107. Rosenhane

  Fler Mann-videos, en riktigt skön en:
  YouTube – Manfred Mann – Ragamuffin Man

 108. Labbibia

  Rosenhane # 107
  Hehehe…..Passar ju verkligen bra med tanke på att hans band hette ”Earth Band”
  Den här tillägnas alla klimatskeptiker…..
  http://www.youtube.com/watch?v=Ll-bxodxjts&feature=fvst

 109. ThomasJ

  Korr #100: Det ska naturligtvis vara hypnotisör, ph**n asså… é man månne hypto… err.. hypnotiserad after SVT’s hypnossändning, oder… 😉
  Mvh/TJ

 110. ThomasJ

  Måhända ’typ’ av hypnos:
  Två nunnor går genom en mörk gränd då två män hoppar fram
  och börjar våldta dem.
  Den första nunnan tittar upp mot himlen och säger:
  ”Förlåt dem Fader, ty de vet ej vad de gör.”
  Den andra nunnan tittar upp och säger:
  ”Den här gör det!”
  Häpp så det kan vara/bli… 😉
  Mvh/TJ

 111. pekke

  Labibia # 102
  Instruktionfilmen för hur man reser Vindkraftverk jäv…t fort !

 112. ThomasJ

  Lite mer i ’skämtets’ tecken:
  A woman takes her lover during the day while her husband is at work.  Her 9-year-old son comes home unexpectedly so she puts him in the closet and shuts the door.
  Her husband also comes home, so she puts her lover in the closet with the little boy.
   
  The little boy says, ”Dark in here”
  The man says, ”Yes, it is.”
  Boy: ”I have a baseball”
  Man: ”That’s nice”
  Boy: ”Want to buy it?”
  Man: ”No, thanks.”
  Boy: ”My dad’s outside”
  Man: ”OK, how much?”
  Boy: ”$25.”
   
  In the next few weeks, it happens again that the boy and the lover are in the closet together.
  Boy: ”Dark in here”
  Man: ”Yes, it is”
  Boy: ”I have a baseball mitt.”
  Remembering the last time, he asks, ”how much?”
  Boy: ”$75”
  Man: ”Fine”
   
  A few days later, the boy’s father says to the boy, ”Grab your glove. Let’s go outside and toss the baseball back and forth.”
  The boy says, ”I can’t, I sold them.”
  Father: ”How much did you sell them for?”
  Boy: ”$100”
  The father says, ”That’s terrible to overcharge your friends like that, that is way more than those two things cost. I’m going to take you to church and make you confess.”
   
  They go to church and the father makes the little boy sit in the confession booth and he closes the door.
  The boy says, ”Dark in here.”
  The Priest says, ”Don’t start that shit again!”
  Mvh/TJ

 113. Labbibia

  ThomasJ # 112
  HAHAHA……bästa historien på år och dag. Skrattar så ögonen tåras….Tack! 😀

 114. ThomasJ

  Denna tål att publicera igen:
  ’Den svenska modellen’:
  AB Sverige och AB Japan bestämde sig för att utkämpa en årlig roddtävling med åttamannalag. Ländernas manskap tränade länge och när dagen för kapprodden kom var de i absolut toppform. Japanerna vann med ett försprång på 1 km.
   
  Efter nederlaget var moralen i botten hos AB Sverige. Högsta ledningen beslutade att man skulle vinna påföljande år och tillsatte en utredning, med ingående konsult-, rådgivnings-, respektive expert- och samrådsgrupp, vilken skulle undersöka problemen och utarbeta verkningsfulla åtgärder.
   
  Utredningsgruppen konstaterade (man var eniga!) efter mycket och idogt analysarbete att japanerna hade sju roddare och en styrman medan det svenska laget hade en man för att ro och sju som styrde båten. Dessutom framförde Konsulten att vattentemperaturen inte var samma i de två roddarbanorna samt att det förelåg graverande skillnader i ländernas alfabeten.
   
  I denna krissituation visade AB Sveriges ledningsgrupp prov på avsevärd handlingskraft – även i internationell jämförelse. Man tillsatte en ny utredning som helt förutsättningslöst enligt de omarbetade direktiven skulle undersöka strukturen i det svenska laget.
  Utredningen kom efter flera månaders intensivt och ansträngande arbete, inklusive studieresor, t.ex. i januari ända ner till New Zealand, fram till slutsatsen att det var för många som styrde och för få som rodde.
  Mot bakgrund av detta resultat genomfördes omedelbart förändringar i lagstrukturen; nu hade man fyra styrmän, två överstestyrmän en styrledare och en roddare. Dessutom införde man, enligt förslag från ordföranden, ett poängsystem för att motivera roddaren. ”Vi måste utvidga hans arbetsområde och ge honom mer ansvar”.
   
  Året därpå vann japanerna med ett försprång på 2 km.
   
  AB Sverige avskedade omgående roddaren med hänvisning till dennes osolidariska arbetsprestationen samt uttalat ogillande av gul färg och betalade ut den avtalsenliga bonusen till ledningen som uppskattning för de stora ansträngningar den lagt ned.
   
  Utredningsgruppen utarbetade, nu i samråd med expertis från AMS, landstingen, LO, SCB, DO, Jämo, Folkhälsoinstitutet, Naturvårdsverket, KO m.fl. en ny analys, vilken visade att:
  målsättningen var klart definierad, man hade valt rätt taktik, utredningens nätverksavstämning fungerat klanderfritt, budgeten hade, liksom sparmålen uppfyllts ’med råge’ t.o.m., motivationen var hög,
  ledning och experter agerat kompetent, demokratiskt, lojalt, jämlikt och helt utan inslag av orättvisa färgnyanser, man borde eftersträva ett gemensamt alfabet enligt svensk modell samt, inte minst, att i internationell jämförelse var segermarginalen alls inte så stor.
   
  Det måste alltså vara materialet som behövde förbättras!
  Idag är AB Sverige i full färd med att utveckla en ny båt.
   
  Epilog:
  Det meddelas, att den första utredningens ordförande utsetts till Landshövding i Roddens Län, samrådsgruppens ordförande utnämnts till GD för det där nyinrättade Årverket och att bonusen är utbetald till alla utom Konsulten, som vänt sig till KÅU (=KonsultÅtgärdsUtskottet) och begärt omedelbara åtgärder.
  Applicerbar/gällande för/på fler ’organ’ än nämnda… 😉
  Mvh/TJ

 115. ThomasJ

  Från det ena till det andra – allvarliga! – läsvärt:
  http://www.svensktidskrift.se/?p=8899
  Tänk efter – FÖRE – på söndag 19/9!
  OCH: Ni i Bohusläns valkretsar: kryssa Stefan Caplan på riksdags-sedeln [den gula] och Yvonne Andersson för regionen. Stefan är gymnasielärare från Mölndal & en rekorderligt reko människa med båda fötterna på jorden oc hjag har haft glädjen/turen att lära känna honom vid flera tillfällen [samtalen har inte alltid, initialt, varit ’enkla’, dock uppvisar ha en rejäl [ovanlig] mottaglighet för korrekta informationer, vilka han tar till sig].
  Yvonne A. är gruppledare här på Tjörn. Hon står oxo med båda fötterna djupt förankrade i myllan. Klok, orädd, vaken & kuragerad & sitter idag oxo i regionen. Hon är ett föredöme i ordets äkta bemärkelse!
  Just do it!  😉
  Mvh/TJ
  Mvh/TJ

 116. Toprunner

  Gunnar L : Ska du gå på alumni-festen? Skulle vara kul med ett gäng som bär skeptiker-knappar 🙂

 117. Toprunner vad är slikt?  alufest??? Que????
   
  112  underbar… kollekten fick kanske rundgång?
   
  Vad med Ian Andersen, var det en koppling mellan klassikt och hårdrock? (ni ungdomar borde se Aqualung och a song for Jeffry
  Vad med Pink Floyd… var de???

 118. Göran Lysén

  Här kan man endast konstatera att ”someone has been taken for a ride”!

 119. Toprunner

  Gunnar L #117: Sorry, kollade igen och såg att det gällde maskinare. Ser ut som en kul kväll i blå hallen annars 🙂

 120. pekke

  Another brick  in the Wall spelades när de rev muren/firade rivningen av muren i Berlin.
   
  Murens öppning på tyska:
  http://www.youtube.com/watch?v=fK1MwhEDjHg&feature=related

 121. pekke

  Man har jobbat flera nattskift under veckan och känt sig som en sönderslagen hösäck, men när helgen kommer med vin och öl är man pigg som en mört, tyvärr är inte andra det !
  Så lite 70- nostalgi för mig själv med Factory:
   
  http://www.youtube.com/watch?v=HMk4D3R0z6s
  Och:
  http://www.youtube.com/watch?v=j5i-965wNQo
  Och en sista:
  http://www.youtube.com/watch?v=MHOOUpmviwk&feature=related
  Verkar inte finnas mer av Factory på Youtube.

 122. Christopher E

  Rosenhane #87;
   
  En sen kommentar, men ändå. Jag hade faktiskt inte sett den där. Rätt kul, och ordentligt pedagogisk när det gäller att förklara varför det är rimligast att de som betalar mest skatt och får en något större del av skattesänkningar. ”Ger mest till rika” har ju tjatats till leda sista veckorna… Avundsjukan driver Sverige…
   
  Ska arkivera denna lilla historia. Kan komma till pass.

 123. Lennart Paulson

  Jag tillskrev Klimatjakten och delgav mina åsikter om deras sätt att tjäna pengar på Klimatjakten, Fick följande svar:
  ”Först vill jag tacka för att du gjorde oss uppmärksam på att det inte gick att få upp rätt mailadress när man trycker på info@klimatjakten på vår hemsida. Det är nu åtgärdat. Anledningen till att vi inte skriver ut mailadressen som den är i texten (alltså med .se) är att många spamföretag har motorer som automatiskt genomsöker hemsidor och samlar upp mailadresser för att sedan skicka spam. Vi vill undvika detta i största möjliga mån. Vi har också sett till att vi är tydligare med vem som står bakom projektet på vår hemsida och hur vi kan nås.

  Sedan är jag ledsen för att du uppfattar oss på det sättet du gör. Vi arbetar med Klimatjakten för att vi starkt tror på att vi som människor i Sverige och stora delar av övriga världen måste förändra vårt beteende för att minska den negativa påverkan på klimatet. Vi ser Klimatjakten som en katalysator för att få igång Svenskarna att börja göra mer för att minska den negativa klimatpåverkan.
  Vi som arbetar med Klimatjakten har arbetat med miljö- och klimatfrågor sedan början av -90 talet och drev under -90 talet projektet Miljöjakten, även den en nationell tävling för företag kommuner och andra organisationer,  som hade 35 000 deltagare och över 100 000 personer som engagerade sig i tävlingen. Syftet var då som nu att utbilda och engagera människor på ett lustfyllt sätt för att vara med och bidra till att snabbare ställa om Sverige till ett mer uthålligt samhälle. Miljöjakten fick mycket gott mottagande och var en viktigt del i miljörörelsen då. Vårt mål är att Klimatjakten skall spela en minst lika viktig roll under de kommande 5-10 åren.
  För att säkerställa kvalitet i det vi för ut så har vi engagerat en expertgrupp som du kan läsa om på vår hemsida samt gått ut till ca. 40 olika institutioner och organisationer runt om i landet för att fråga om underlag till frågorna i tränings- och tävlingsmaterialet.
  Vi vänder oss till alla organisationer och personer som på ett effektivt och lustfyllt sätt har behov av att utbilda och engagera sig och sina medarbetare ( Det är dessutom relativt sett – billigt – om du jämför med alternativa utbildningar.).
  Som ett svar till dig angående dina ekonomiska funderingar: Ja, vi är ett entreprenörsföretag som drivs av  vår idé samt att tjäna pengar. Vi tycker att det är bättre att tjäna pengar på att förbättra miljön än att tjäna pengar på att förstöra den.

  Med vänlig hälsning/Michael Hallgren
   
  ”Slutklämmen  ”Vi tycker att det är bättre att tjäna pengar på att förbättra miljön än att tjäna pengar på att förstöra den.” Låter väl klämmigt eller hur ?? Kommunerna kommer nog att gå i fällan.

 124. Peter Stilbs

  Lennart Paulsson #123: Jag fick ett nästan identiskt svar i går.

 125. L

  Vilka skojare, hur ska dom förbättra miljön genom klimatpropaganda?

 126. ThomasJ

  Hur mycket charlataneri går det att finna i denna ’rapport’:
  http://biorecro.se/BECCS_Rapport_100922_Biorecro.pdf
  som fick/får stort utrymme i vetenskräpsredaktionens sändningar nu på morgonen i P1 och sedan under dagen i ’Klotet’?
  Mvh/TJ

 127. L

  ThomasJ, det är 100 procent luftaffärer baserat på politisk hybris.
   
  Man nämner inte med ett enda ord vad det betyder för klimatet…!

 128. ThomasJ

  L #127: Nog handlar det om ’luft’ alltid – men affärer…? 😉 
  En [snabb-] koll av fotnoter/refs. verifierar detta rejält; Azar, Rockström, Naturvårdsverket, ’enligt uppgift… xyz’… osv.
  Bolagsinfo:
  Bolagets orga-nr är: 556723-7945, reggat 2007, vd är Henrik Karlsson (f. 1979) o styrordf. är Lennart Byström (f. 1960).
  Nettoomsättning [brutet räkenskapsår, jun-09]: 152,
  Rörelseresultat: -1.279
  Resultat e. finansnetto: -1.312
  Årets resultat: – 1.312
  (uppgifter i TKR)
  1 person anställd (vd)
  Mvh/TJ
   

 129. L

  ThomasJ, på radion sa dom nyss att det är möjligt, om några decennier.