Klimataktivisterna trappar upp

Fredrik om Radda vatmarkerna

Det verkar som att allt larmande om klimatet den senaste tiden har fått klimataktivisterna att trappa upp sina protester. Folk är dock väldigt trötta på att få ex vägar blockerade. Aktivisterna ser ofta ganska zombie liknande ut och någon föreslog att de kanske luktade lite på limmet innan de limmar fast sig?

Skämt åsido så dröjer det väl inte länge förrän någon blir allvarligt skadad om det här fortsätter. Här från en protest i Tyskland nyligen:

Här i Sverige har tydligen Rädda Våtmarkerna en aktion på en torvmosse i Småland. Polisen har transporterat bort dem åtminstone en gång men de fortsätter att komma och har nu ett mindre tältläger på plats. De gräver igen dikena och försöker på detta vis återskapa torvmossen. Jag vet inte om det verkligen går men det är i alla fall så de gör. Här från ett klipp igår där de har låst fast sig på en traktor för att förhindra torvbrytning.

Jag vet inte vad som är bästa sättet att hantera dess aktivister men humor är alltid på sin plats. Här kommer ett klipp där Fredrik Andersson skojar med dem. Ska sägas att det här med att killen som dök upp på Let’s Dance skulle fått tänderna utslagna kommer från en gammal bild på en annan kille. Den aktuelle aktivisten, Otis Geijer, säger sig inte ha fått någon större skada.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Magma

  Den ökande intensiteten i skrämselpropagandan är tydlig, kan det bero på någonting annat än att aktivisterna, på bland annat SVT, inte känner att de blir tagna på allvar … ?
  Personligen är jag så trött på det jag kallar för ”klimat-tjafset” att jag nästan helt har lämnat traditionell Main Stream Media.
  Dumburken (TV’n) har på allvar börjat förtjäna sitt gamla öknamn och kommer sannolikt inte att lämna hemmet på grund av att den är utsliten …

 2. Lennart Bengtsson

  förslag från en äldre kollega:

  Förbjud vattenkraft – återställ våtmarkerna i det skick som rådde för 3000 år sedan. I nästa steg bör CroMagnon-människorna bytas ut mot Neanderthal människor som av allt att döma var skonsammare mot miljön och klimatet. Detta är fullt möjligt att genomföra eftersom det finns Neanderthalgener bland nu levande individer.

  Varför inte – något att ta upp av vår tids klimataktivister

 3. Ulf

  Man jagar ett Lejon i Berlin nu. Snacka om klimateffekt. (Kunde inte låta bli).

 4. BG

  Detta kom nyligen från Roger Pielke:

  ”What the IPCC Actually Says About Extreme Weather.”

  https://open.substack.com/pub/rogerpielkejr/p/what-the-ipcc-actually-says-about?utm_campaign=post&utm_medium=email

 5. Ivar Andersson

  Klimataktivisterna saknar sans och vett. Men har man drabbats av panik är det svårt med sans och vett. Något för Martin Hultman att forska om.

 6. pa

  De är säkert pinsamt att vara en framstående alarmist och upptäcka att man sitter i fel båt.

 7. Berra

  Gällande de dårarna som låst fast sig på en traktor är mitt förslag:

  Låt dem sitta kvar där (helst genom att låsa fast dem med ett eget hänglås som de därmed inte har nyckel till) och kör med traktorn genom de tätaste barrskogarna några timmar och parkera den sedan på det myggtätaste området.

 8. Michael E

  Parallellerna till den vänsterextrema rörelse som skapade Rote Armé Fraktion (RAF) är uppenbara och påtalade av bla den tyska säkerhetspolisen. För Andreas Bader, Ulrike Meinhof, Gudrun Ensslin mfl var fredliga demonstrationer inte tillräckligt utan ersattes av brandattentat, bankrån, kidnappningar, etc. aktivistorganisationer som bildats under förespeglingen att jorden kommer att gå under i ett apokalyptiskt klimathelvete har kanske ett än större motiv till terrorhandlingar än vad RAF medlemmarna hade och därför är det inte alls otänkbart att fastlimming och tomatsoppa ersätts av rena terrorhandlingar. Låt oss hoppas att den hypotesen inte besannas.

 9. BG #4,

  Precis som vi kunde konstatera när AR6 kom, och med hjälp av bl.a. Pielkes sammanfattningar https://klimatupplysningen.se/klimathotet_2/ipcc-ar-wg1/, så är IPCC helt klart en klimatförnekarorganisation. Det de säger stämmer inte alls med vad våra media och våra politiker slagit fast som vetenskap. IPCC borde skämmas!

  När Elsa hänvisade till IPCC angående vad de skrivit om klimatkris så svarade en representant från oppositionen att han ”skämdes”.

 10. Paul Håkansson

  OT

  Kostnaderna för vindkraft till havs rusar i höjden – Vattenfall drar i nödbromsen

  Det statliga svenska energiföretaget Vattenfall har återkommande uttryckt tveksamhet kring om vindkraft till havs i Sverige går att utveckla lönsamt. Nu drar företaget i nödbromsen för sin satsning på vindkraft till havs i Storbritannien, det meddelade företaget i dagens rapport.

  Vattenfall har beslutat att avbryta utvecklingen av det havsbaserade vindkraftsprojektet Norfolk Boreas i Storbritannien till följd av utmanande marknadsförutsättningar. En nedskrivning och avsättning om 5,5 miljarder kronor har gjorts under andra kvartalet 2023. Den havsbaserade vindkraftsindustrin har haft kostnadsökningar på upp till 40 procent vilket i kombination med ökade kapitalkostnader sätter press på nya havsbaserade vindkraftsprojekt. Vattenfall kommer utreda den bästa vägen framåt för hela Norfolk-zonen, vilket utöver Boreas även inkluderar projekten Vanguard East och Vanguard West.

  https://ravarumarknaden.se/kostnaderna-for-vindkraft-till-havs-rusar-i-hojden-vattenfall-drar-i-nodbromsen/

  Så slutnotan för dessa vansinnesprojekt lär sluta på ca 20 miljarder. Vad var det hon sa den arroganta sosseledaren, jo ”vem vill ha dyr kärnkraft när det finns billig vindkraft”.

 11. Ann Löfving-Henriksson

  # 4 BG Tack för påminnelsen om Roger Pielke! Hans rotande i vad IPCC verkligen säger och hur verkligheten ser ut är både välgörande och skrämmande att läsa.
  Tänk om, som Fredrik L. diskuterar kring, tänk om det funnits fler som både kunde, ville och orkade gå mot klimathotsströmmen och dess megafoner i MSM.

 12. foliehatt

  Tyvärr får det av svenska folket helägda företaget Vattenfall också sorteras in i gruppen klimataktivister. Den reklam om fossilfritt inom en generation samt produkten ”Industrial Emissions Face Mist” – dvs vatten (från järnframställning genom vätgasreduktion) är styggelser. 1) reklamen tar pengar ur vinstmarginalen, en misshushållning med resurser. 2) Det kan aldrig vara en uppgift för ett företag som är helägt att svenska folket att bedriva propaganda.

  Ägarstyrningen (=regeringen) är alltför slapp. Skärpning anfordras!

  PS. dessutom är dessa reklamsnuttar ovanligt provocerande för intellektet, även som reklam räknat.

 13. BG

  # 11

  Jag har skickat Pielkes artikel till ledarredaktionen för vår lokala MSM-representant GP.

 14. Nr 10 Paul H.
  Bra noterat – och betänk då det hysteriskt gröna kapitalet som flödar in till dessa projekt i inledningsfasen….sedan börjar det..underhåll, service, slitage, byte i halvtid av rotorblad, kort livslängd och därtill nedmontering och återställning…heej å håå!

  Tänk om alarmister, både i professorleden, universitetsleden i riksdagen i eu och i fn hade vågat att stå upp för både klimatet, energisystemet och samhällsbygget och vetenskapen…

  Nåväl – vi får hoppas på att ” den krassa verkligheten” tar musten ur både limmare och lismare…för varje gång dom skruvar upp tonläget en oktav till så – tröttnar folket….ingen gillar när det skriks rakt in i örat.

  Vi realister kan nog se framtiden an med tillförsikt – folk tröttnar när varje högtryck framställs som ett monster från underjorden…och folk blir förbannade när dom inser vart skattemedel och pensioner försvinner…

 15. Daniel Wiklund

  Jag är så gammal så jag har varit med om att gräva diken. Det var ett hårt jobb. Dom borde få gräva diken istf för att fylla igen dom. Det kan dom göra 8 timmar varje dag i minst en månad. Då orkar dom inte provocera, vilket dom annars är ”mästare” i. Hade dom funnits under Ingos tid så hade dom kanske limmat fast sig i ringen. Eller blockerat Karelin när han brottades. Han hade själv kunnat kasta ut dom. Fast egentligen borde ligisterna bli fastlimmade i en cell.

 16. THORSTEN BERGQVIST

  Att få ordning på språket är en väg att skingra språkförbistringen.
  Jan Blomgren ger ett bidrag till förståelse:

  Språkbruket är grunden till förståelse!
  Begreppsförvirring är ett verktyg!
  Lyssna och förstå:

  https://youtu.be/jMktgpm74aE

 17. Adepten

  Jag har fått en känsla att klimatalarmistiska komplexet numera tonat ner människans roll när det gäller klimatförändringarna, man pratar bara om hur samhället drabbats av klimatförändringar. Underförstått att CO2 är orsaken.

  Går det att plocka fram vetenskapliga rapporter som visar att CO2 är en obetydlig Växthusgas som inte kan påverka den globala påstådda uppvärmningen?

 18. Ann Löfving-Henriksson

  # 13 BG Bra!
  För en tid sedan dök det upp intressanta artiklar av Per-Ola Olsson i GP. Om det var en engångsföreteelse, misstag eller omsvängning får framtiden utvisa. Läser ledarredaktionen Pielke med omsorg borde de i varje fall få en tankeställare.
  Skakiga underlag ger än mer skakiga klimatmodeller om eventuella eländen någon gång i framtiden, aktivister inklusive MSM väljer att sprida värsta tänkbara scenario och vips lyder vi FNs krav på ”omställning”.
  Kanske kan ge både en och två små eftertankar…

 19. Ann Löfving-Henriksson

  # Adepten, vän Dej till vad W. Happer hävdar.

 20. Matsa

  Att släpa bort trafiksabotörerna från bilvägen genom att dra dem i håret verkar leda till polisutredning mot bortsläparen. Åtminstone i Tyskland:

  https://youtu.be/hEThSVV891o

  Vore intressant att veta var gränserna går för hur man som medborgare får hjälpa till att hålla bilvägarna farbara.

 21. Staffan Lindström

  20 Matsa

  ”….Logga in och bekräfta din ålder…” Jag loggar ALDRIG in på YT… För pornografiskt??….

 22. Adepten

  #19
  Problemet är att han betraktas som en stofil som inte finns med i IPCC digra förteckning på vetenskapliga rapporter.
  Det finns en rysk stofil som heter Boris-M.-Smirnov som skrivit ”Global Energetics of the Atmosphere” och
  Earth–Atmosphere Equilibrium, Greenhouse Effect, and Climate Change som kanske förklarar varför den ryska klimatmodellen stämmer bäst med verkligheten. Han finns inte heller med i IPCC förteckning.

 23. Staffan Lindström

  20,21

  Det var the Telegraph va?

 24. Matsa

  #23
  Japp, The Telegraph

 25. Staffan Lindström

  20,21,23,24

  SKY NEWS AUSTRALIA inte så finkänsliga… Videon från ”Die letzte Generation” dessutom…

 26. Adepten

  #19

  Smirnovs beräkningar visar att klimatets känslighet för en fördubbling av CO2-koncentrationen bara är 0,4 K, och det mänskliga bidraget till det värdet är försumbara 0,02 K. Det borde kullkasta farhågorna som alarmisterna har.

 27. Ann Löfving-Henriksson

  # 22 Adepten, W. Happer och CO2Coalition ”får inte vara med ” IPCC-gänget vilket sannolikt beror på att de anses ha fel uppfattning i klimatfrågan t.ex att de inte anser att CO2 har nämnvärd inverkan på klimatet. Har de rätt faller kravet på den gröna omställningen.
  Det styrker att de kan ha mer på fötterna än alla klimatister. Någon öppen debatt är det ju inte tal om.

 28. Ann Löfving-Henriksson

  # 26 Det är ju ungefär vad även Happer hävdar.

 29. Staffan Lindström

  26 Adepten

  Det var väl tur att Smirnovs studie publicerades 27 okt 2021….

 30. Peter

  Anna Borg kommer att få lägga ner Kriegers flak oxå…
  Det kommer givetvis att lasta regeringen för att man inte subventionerar denna lekstuga med mer skattepengar.
  Vidare ska inte Altor få en spänn för sitt H2green steel.

 31. sibbe

  Intressanta tankar av Lennart. Återställ våtmarkerna…: Kom till tänka på
  floden Rhen som är den viktigaste ”motorvägen” för transportgodset för Holland, Tyskland, Frankrike och Österrike/Schweiz.
  Cirka 80 km av Rhen börjades byggdes om för ca 200 år sedan mellan Basel och Ludwigshafen. Rhen var uppdelat i många små och större flodarmar, med små och större öar. Längs en upp till 10 km bred yta bredde urskogen sig ut med allt som tillhör och som skulle glädja vår gröna själ. Man odlade på åkrar som både kunde torka ut eller få stora översvämningar år efter år. Det fanns ett större antal av olika myggor som spred malaria, som många människor dog i.
  Ombyggnaden av Rhen planerades år 1809 av en självlärt geolog med namnet Tulla och planeringen godkändes av bl.a. självaste Napoleon. https://de.wikipedia.org/wiki/Rheinbegradigung
  1816 efter den värsta översvämningen ”nånsin” påbörjades arbetet. Man grävde (för hand!) en ny rak fora som var 200 – 300 meter bred. Anlade vallar och dikade sen ut omgivningen.
  -Rhen är transportled för dom flesta varor från och till Schweiz. Så gott som all råolja fraktas till Schweiz, förädlades till kemiska varor och färdas via Rotterdam ut i världen. Och världens största rederi finns i Basel: för moderna flodpråmar
  https://se.dreamstime.com/tv%C3%A5-flodpr%C3%A5mar-p%C3%A5-floden-rhine-med-en-bro-i-bakgrunden-och-%C3%B6versv%C3%A4mmad-buske-f%C3%B6rgrunden-image201835417
  I Ludwigshafen finns en av EU:s större kemiföretag.
  Naturligtvis vill de gröna även den här farleden återställa. Sätt i igång bara, de många miljoner människor som bor och arbeta längs floden förlorar förstås sina arbeten. Så de kommer att tacka för sig på ett eller annat sätt…

 32. Klimataktivisternas senaste påbjudna fluga – jag utgår från att detta påhitt inte är någon spontan insikt bland proffsdemonstranterna – skapar naturligtvis problem för bilister och flygresenärer. Det är väl själva syftet med det hela.

  Men man får heller inte glömma att borttransporten av sagda proffsdemonstranter/terrorister också handlar om livräddande åtgärder. De skulle ju kunna bli överkörda av en lastbil. Är inte att hugga tag i första bästa hårtofs för att rädda dem OK?

 33. Mats Kälvemark

  #22 och 26 Adepten.
  Roy Spencer redovisar avvikelsen mellan modeller och verkligheten. Oftast spår modellerna dubbelt så höga temperaturer som observerade i verkligheten. Den ryska modellen är som sagts bäst.
  https://www.drroyspencer.com/2021/04/an-earth-day-reminder-global-warming-is-only-50-of-what-models-predict/

  https://www.drroyspencer.com/2022/10/50-year-u-s-summer-temperature-trends-all-36-climate-models-are-too-warm/

 34. Matsa

  #32
  Hårtofsmetoden hyllas av många bland kommentarerna. Ser ju ut att vara effektivt. Vore intressant att veta om metoden är ”godkänd” legalt. Intressant att bilförarna inte accepterar sabotörernas ”aktion” utan gör det jobb som polisen borde ha tagit hand om.

 35. Christer Eriksson

  Angående att aktivister limmar fast sig på vägbanan,Om jag råkat ut för det under mitt yrkesliv när jag körde spolbil så hade jag gått ut till dom och frågat om dom tänker flytta på sig.Om inte så hade jag utan att tveka hämtat spolslangen och ytterligare en gång frågat om dom tänker flytta på sig,om inte så hade jag sagt till dom att då kommer ni att bil väldigt blöta för nu skall jag spola vägbanan ren från skräp.
  Vad som är skräp får var och en fundera ut.

 36. UWb

  #10, 30
  Vi som har lite ekonomi i botten och kan dessutom räkna (är matematiker) har kommit fram till detta tidigare.

  Vattenfall har byggt danska Krieger’s Flak till garanterat pris om 50 EUR per MWh. Danska nätägaren betalade både transformatorstation och sjökabel, enligt uppgift till 30 % extra kostnad. Sålunda 65 EUR per MWh eller cirka 780 SEK.

  Den engelska parken har ett contract for difference på 45 £ per MWh eller cirka 650 SEK. Engelska parker kräver sjökabel så det är som svenska förhållanden. Hur nu Vattenfall kunde gå med på detta låga pris är förvånande, 130 SEK lägre än Krieger’s Flak. Parken beräknas producera 150 TWh och den uteblivna vinsten var på cirka 3 £ per MWh.

  Så, Vattenfall trodde de kunde producera till 45-3=42 £, men kostnaderna har gått upp med 40 %. 42*0,4=17£.

  Det ger en förlust om 42+17-45=14£ per MWh eller totalt
  14*1 000 000*150=2,1 miljarder pund eller närmare 30 miljarder SEK, inte underligt att de drog sig ur.

  Frågan är bara hur mycket det kostar att dra sig ur kontraktet.

  Det här visar bara hur dyr havsbaserad vind är och inget tyder på lägre kostnader i framtiden, då alla tillverkare har problem och behöver höja priserna.

 37. Karl-Oskar

  Jag tycker vi skall bjuda ut träsktrollen på en skogsexkurision i november utrustade med kompass.
  Där skall dom utan att avvika från närmsta vägen förflytta sig några kilometer i valfritt väderstreck.
  Den som är blötast vinner.

 38. Lena Krantz

  Karl-Oskar
  ”Träsktrollen” den snor jag direkt.

 39. TorbjörnR

  En ny text från Roger Pielke Jr om hur forskaralarmister kräver borttagning av peer-review publicerade artiklar genom att pressa tidningen.

  Spännande läsning och skrämmande!

  https://rogerpielkejr.substack.com/p/think-of-the-implications-of-publishing

 40. Ann Löfving-Henriksson

  # 19 m.m. Adepten,
  NoTricksZon.com har en rejäl samling med artiklar om den så kallade klimatkänsligheten. Första artikeln på listan uppger info som är snarlika dina.

 41. Adepten

  #40

  De va ju synd att Smirnov skulle hamna på den dubiösa saiten😖

 42. Lars Kamel

  De klimathotsreligiösa aktivisterna märker hur verkligheten ”vägrar att samarbeta” med deras religions dogmer. Som alla religiösa fanatiker vägrar de överge dogmerna. I stället trappar de upp sina olagliga aktioner samt sitt spridande av desinformation och lögner.
  Tyvärr hör de flesta journalister i Sverige, och antagligen i väst, till denna klimathotsreligion.