Klimat på hjärnan

Förra året blev togs en sjuttonårig australiensare in på barnpsyket i Melbourne därför att han vägrade dricka vatten. Han var nämligen övertygad om att hans konsumtion av vatten skulle förvärra torkan i Australien och leda till att miljoner människor dog. Detta var det första beskrivna fallet av s.k. ”climate change delusion”.
Psykiatern Robert Salo, som är ansvarig för den barnpsykiatriska kliniken säger att han ser alltfler barn och ungdomar som lider av ångest framkallad av klimathotet, och som drömmer mardrömmar om klimatrelaterade katastrofer.
Tack, DN, SvD, Expressen och Aftonbladet. Om våra barn har svårt att sova på nätterna så har ni onekligen ett finger med i spelet.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Hin Håle

  Killen som sköt vilt omkring sej på en skola i Finland var klimatmotiverad. 

 2. Iven

  Var pyromanerna, som tände på i Melbournetrakten möjligen också  påverkade av klimatet? Det var väl dom som utlöste den stora brandkatastrofen!

 3. Red Hansen

  Hela upplägget på klimatiztpropagandan är ju byggd på skuld så det här är väl inget förvånande….

 4. Mårten

  Är det inte så att Australien faktiskt har sett en drastisk förändring i nederbörd på senare år? Jag har hört att den kampanj man drev för något år sedan om att spara vatten har blivit permanent. Det har också funnits konkreta planer på att helt överge den vattenslukande citrus-odlingen i landet. Det är en viktig bransch som står för några procent av BNP. Oavsett om människan har orsakat problemet eller inte så kanske det finns en ganska bra anledning att ha ångest när det gäller det förändrade klimatet och den ohållbara vattenkonsumtionen i Australien? Det är ju lätt att sitta och skratta åt vattenbrist här i Sverige.

 5. Fredrik P

  Nya Vädrets Offer går just nu på SVT2, seriestart.
  http://tinyurl.com/asodqf

 6. Gunbo

  Hin Håle,
  ”Killen som sköt vilt omkring sej på en skola i Finland var klimatmotiverad.” 
  Var har du hört eller läst det? Vill gärna få en källa.

 7. Gunnar Littmarck

  Gunbo
  Den källan vill jag med ha.
  Däremot har vi kunnat läsa (hur sant är det vi läser?) att killen lärt sig att det stora globala miljö och klimatproblemet är att vi är för många.
  För egen del är jag inte för närvarande fler än en.
  Men jag skulle velat vart….
  Är det ball med nyfödda eller är det?

 8. Gunbo

  Gunnar,
  Jag har, tillsammans med frugan, satt tre barn till världen och det kommer jag aldrig att ångra. Mina tre barn har producerat sju barn till min stora glädje. Att vi är för många är inte den enskilde individens fel. Snarast är det väl den moderna medicinens fel som gjort att allt fler överlever sjukdomar allt längre.
  Det kanske är dags att besöka ättestupan.

 9. Patrik

  Barnbarn verkar klart ball… 🙂
  Tror inte att man ska börja fundera på ättestupan förrän man har barnbarnsbarnbarn åtminstone. 😉

 10. Gunbo

  Tack Patrik, du har förmodligen räddat mitt liv.

 11. Gunnar Littmarck

  Patrik och Gunbo. hav förtröstan.
  Tellus har inte längre ett problem av att det föds för många älskade barn.
  Brorsan har 7 jag har 4, min morsa bildade familj efter 3 månader med en storpratande man, då var hon 36 nu har hon 17 barnbarn och ett fött barnbarnsbarn, (sover fortsatt i en 80 säng med storprataren) men jag tror hon får 20 barnbarn och många fler barnbransbarn.
  Då ska jag sy kläder så hon kan nöja sig med att umgås,
  som jag har haft till vana…..

 12. Gunbo

  Gunnae,
  Tack för ännu ett härligt storgarv!

 13. Gunbo

  Ingen annan som sett ”Det nya vädrets offer”? Eller ingen som vill kommentera den tragiska utveckling Grönlands eskimåer upplever? Det kanske inte är ”skeptiker-korrekt” ?

 14. Olaus Petri

  Ingen som vill kommentera de stackars grönlandsvikingarna som gick klimatdöden till mötes?

 15. Christopher E

  Ingen som vill kommentera hur det gick för eskimåerna när Grönland var varmare än nu på 1930-talet? Eller under ännu varmare tider för 1000 år sedan?
  Ärligt talat brydde jag mig inte om programmet. Kan vara utan den sortens klimatpornografi. Ser hellre på riktiga data som dessa eller dessa. Men de är väl inte ”alarmist-korrekta”?

 16. Toprunner

  Olaus Petri:
  Hur menar du att det var synd om dem? De lever ju på en planet i förändring,… inte i ett statiskt akvarium. Antingen följer man ju förutsättningarna… eller går under.
  Försvinner isen lär det ju behövas massor med folk som kan orientera i området t.ex. Lotsar till farleder osv.
  Försvinner inte isen så är det ju ”business as usual” vilket innebär jakt på söta isbjörnar och sälar !

 17. Patrik

  Ja, hur många familjer på Grönland kan det röra sig om som behöver lära om?
  5? 50? 500?
  Hur många familjer har, bara i Sverige, det senaste halvåret blivit av med försörjningen och tvingats antingen flytta, skola om sig eller göra ngt annat drastiskt? 1000? 2000?
  Det finns dessutom goda skäl att tro att en stor del i t.ex. Volvo Personvagnars dåliga resultat senaste åren är att deras bilar inte är tillräckligt ”klimatsmarta”/”miljösmarta”.
  Men det är väl detta som är poängen med hela klimatrörelsen;
  Vi måste till varje pris se till att eskimåer och andra s.k. ”naturfolk” kan fortsätta leva som de ”alltid har gjort”, även om så folk i hela världen i övrigt tvingas ändra sitt sätt att leva.
  Är det logiskt, rättvist eller klokt? Nej, det är galenskap!

 18. Toprunner

  Olaus Petri:

  Hur menar du att det var synd om dem? De lever ju på en planet i förändring,… inte i ett statiskt akvarium. Antingen följer man ju förutsättningarna… eller går under.

  Försvinner isen lär det ju behövas massor med folk som kan orientera i området t.ex. Lotsar till farleder osv.

  Försvinner inte isen så är det ju ”business as usual” vilket innebär jakt på söta isbjörnar och sälar !