Kerry sågad i Wall Street Journal och American Physical Society omprövar sitt "klimatstatement".

kerry
Det var välgörande nyheter som kom i går – kanske redan någon noterat dem. Först var det två artiklar i Wall Street Journal – en om Kerry’s märkliga uttalanden i Indonesien häromdagen (också kommenterat på WUWT) och en lika dräpande någon dag tidigare om det klimatmanipulerande exempelvis Maurice Strong ägnar sig åt.
strong
Båda verkar fritt läsbara via länkarna i förra meningen. Notera också de mycket läsvärda inlägg som Lars Bern de senaste dagarna gjort i saken på sin lysande nya blogg. Gårdagskvällens inlägg om bankernas och försäkringsbolagens cyniska bluffande i klimatets namn satt perfekt i solar plexus.  Läs och begrunda alla märkliga skeenden i vår tid.
bern
Det var också med viss glädje och förvåning – och tyvärr fortfarande med viss misstänksamhet – jag noterade att American Physical Society haft en hearing och diskuterat sitt gamla uttalande från 2007. Jag har skrivit om det hela tidigare här på bloggen – historien är i korthet att vissa medlemmar ifrågasatt innehållet i 2007 års ganska alarmistiska uttalande, och ville ha det omskrivet. Så småningom bildades en ”special interest group” som allmänt diskussionsforum. Själv såg jag det som ett sätt att sopa det hela under mattan men gick med i den. Men personer med mycket hög vetenskaplig status har i uppseendeväckande former lämnat APS i protest mot frågans behandling. Medlemstidskriften Physics Today innehåller fortsatt återkommande artiklar författade av den inre klimatalarmistkärnan i USA (Schmidt, Santer, Trenberth etc).
Judith Curry, som deltagit i nämnda hearing är närmast lyrisk i följande blogginlägg över att saken nu fått en sund vetenskaplig behandling.
curry
Själv är jag dock fortsatt mycket misstänksam mot sakens gång på APS. Vi får väl se.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Mats G

  The tide has turned.
  Såg lite Amerikanska Energiutskottets hearings om Klimathotet + Moncktons presentation.
  Monckton körde sin presentation. Och vad jag förstod så fanns det inga invändningar mot den sak. Däremot fick utstå massa typer av förolämpningar.
  Det var uppenbart att det gått upp för en del Amerikanska politiker att de har blivit lurade. De var inte glada.

 2. bom

  Det börjar bli uppenbart att ”de gröna” är t o m sämre på att valla sina skidor än norska landslaget. Tallbloke har hittat en halvgammal universitetsutgiven bok som visar att solcellstillverkningen sprider tre agens som är 12000 till 23000 gånger kraftigare växthusgaser än koldioxid. Stig Grybes ”inte visste vi va va” måste få bli miljörörelsens nya motto!
  BERKELEY, Calif., June 4, 2012 – Solar cells do not offset greenhouse gases or curb fossil fuel use in the United States according to a new environmental book, Green Illusions (June 2012, University of Nebraska Press), written by University of California – Berkeley visiting scholar Ozzie Zehner. ”
  Eller varför inte ”vi vallade fel” helt enkelt?

 3. ThomasJ

  Kerry och för den delen demokraterna ’as whole’ sågas rejält i WP oxo, länk:
  http://www.washingtonpost.com/blogs/post-partisan/wp/2014/02/19/the-insiders-democrats-have-turned-the-global-warming-debate-into-a-cartoon/
  Har dock lite svårt att hålla med om ’cartoon’…
  Mvh/TJ

 4. Olle D

  Politiker älskar skattintäkter
  Säg den politiker som inte älskar skatteintäkter,
  de är ju själva basen för deras existens…….

 5. ThomasJ

  bom #2: Tror Tallbloke hämtade infon från S. Goddards blogg, länk:
  http://stevengoddard.wordpress.com/2014/02/20/shock-news-solar-cells-are-far-more-evil-than-co2/
  F.ö. läsvärda kommentarer i tråden.
  Mvh/TJ

 6. Olaus Petri

  TJ #3
  Är du säker på att ”as whole” stavas på det viset? 😉

 7. ThomasJ

  OP #5: Njae, det kanske saknades ett ’s’ & där var måhända ett ’w’ för mycket… pending… 😉
  Mvh/TJ

 8. Det verkar som något är på gång. Det som jag tog upp i kommentarer igår att det ser ut som äldre namnkunniga skeptiker som Pat Michaels och John Christy nu återvinner respekt hos dem som förut närmast förhånade dem antyder detta:
  https://www.klimatupplysningen.se/2014/02/20/aldre-envisa-man/#comment-364277
  https://www.klimatupplysningen.se/2014/02/20/aldre-envisa-man/#comment-364284

 9. Gunnar Kjelldahl (C)

  #4 Olle D
  Är det ett utfall av generellt politikerförakt vi ser? Det skulle vara klädsamt om signaturen Olle D förtydligade sig, genom att tala om hur hans samhälle utan politiker och skatter ska se ut.

 10. Mats G

  ”Det verkar som något är på gång.”
  Har mina misstankar. Verkar handla om Amerikansk inrikespolitik. Obamas senaste utspel om skattehöjning för bensin och andra fossilrelaterade produkter verkar inte fallit Fox News(och intressesfären runt den) i smaken.
  Sett lite exempel på skeptiker inslag hos Fox. Om de har bestämt sig för att det är dax att begrava klimathotet så kan de faktiskt göra det. Åtminstone i Amerika. Trodde aldrig jag skulle komma på samma sida som Fox News i en enda fråga. Det gör mig faktiskt obekväm.

 11. Helge

  Bom #2 & ThomasJ #5
  Nyheten är ju snart 2 år gammal, är den verifierad? För i vilket fall jag har inte hört det tidigare.

 12. Mats G

  #9
  Politiker är som kvinnor. Man kan inte leva med dem. Man kan inte leva utom dem.
  (No offence kvinnor)

 13. Röda Stjärnan

  @ #9 Gunnar Kjelldahl
  En liten fråga. Var tror Du att politikerförakt kommer iifrån och beror på?
  Har läst Din växling på Din blogg och här med bland annat Ann och dålig självinsikt verkar vara obligatoriskt hos politiker. Problemet är, hur förklara för någon som inte kan se det själv?

 14. Pär Green

  9 Gunnar Kjelldahl (C) 2014/02/21 kl. 15:34
  Som du, uppträder blir du behandlad!
  Hur kan en tänkande människa som är politiker förespråka intermittent el-produktion?

 15. ThomasJ

  Helge #11: Och…???
  Mvh/TJ

 16. Mats G

  Gunnar Kjelldahl (C)
  Var det du som hävdade att ”Uppvärmningspausen” inte existerade?

 17. Sören G

  OT Det är en utbredd missuppfattning att medeltidens människor trodde att Jorden är platt. Däremot trodde de att Jorden är universums centrum och att allt rör sig runt den.
  Eratosthenes (276-194 f.v.t.) från Cyene mätte Jordens omkrets och kom ganska nära det moderna värdet.
  I Dantes ”Den gudomliga komedin” framgår det att han beskriver en klotrund jord (med varierande klockslag i olika länder etc.).

 18. Gunnar Strandell

  Gunnar Kjelldahl (C) #9
  I veckan som gått deklarerade vår finansminister att han vill höja skatten på bilars koldioxidutsläpp för det är bra för klimatet. Samtidigt sade han att den miljard han räknar med att få in ska gå till skolan.
  Men om nu människorna gör som han vill och minskar sitt bilkörande, blir det ju ingen miljard till skolan!
  I bästa fall är detta ett cirkelresonemang, men det kan inte uteslutas att det är en form av utpressning.
  Tongångarna från politiserad vetenskap.
  Som lärare bör du ha märkt vad politikers ord om effektivitet och att fatta beslut nära verksamheten har lett till. De nära makten i riksdagen hade ungefär lärarlöner 1970 och idag har de dubbelt upp. Besluten nära verksamheten har i många fall hamnat om nedskärningar. 🙁
  Om bilisterna reagerar som Anders Borg ”vill” och verkligen tar CO2 hotet på allvar minskar ju skatteintäkten. Ska det i så fall dras från lönerna till lärare, med beslut som fattas nära de berörda?

 19. Gunnar Kjelldahl #9
  Kan du i stället nämna de politiker som ser som sin uppgift att vara både sparsamma och varsamma med medborgarnas skatter? Som gjort till sitt signum att försöka minska slöseriet och se till att medborgarna (OBS, inte de själva och andra politiskt försörjda) får verklig valuta för sina skattepengar, och dessutom sådan valuta som de verkligen efterrfrågar. Och samtidigt slipper sådant de inte efterfrågar?
  Kan du det?
  Eller var dt ’sammhälle helt utan politiker och skatter’ bara en typisk röd sill?

 20. bom

  ”en tänkande människa som är politiker”
  #14 Pär G
  Om Du upptäckt en sådan första av sitt slag så har Du nog ett Nobelpris vikt för Dig! 🙂

 21. ThomasJ

  Det är inte ’enbart’ J. Kerry som (helt korrekt) sågas, en av ’hans’ lakejer o/e klimathotsreligiösa {pseudo-]vetephaenskapande missionärer får sina bullar rejält bakade här:
  http://hiizuru.wordpress.com/2014/02/10/a-list-of-manns-screw-ups/
  Mycket intressant sida/tråd, inte minst alla kommentarer… Läs!
  Mvh/TJ

 22. Börje S.

  Nej, jag går inte med ett allmänt politikerförakt. Naturligtvis måste vi ha politiker.
  Men jag skulle vilja slippa idiotier som klimatpolitik, klimatmål och fjantiga uttryck som ”klimatsmart med mera.
  Politiker som tror sig kunna styra klimatet genom att föröda skogar och ängar med hundratusentals kubikmeter armerad batong och tiotusentals ton icke återvinningsbar komposioch miljövidrigt utvunnen neodym (=vindkraftverk) är för korkade för att representera folket i riksdagen. Dessa icke räknekunniga hör inte hemma bland våra beslutsfattare och måste bort från makten innan de hinner ställa till med ännu mer allvarlig skada för miljön och för landets ekonomi.
  Som det nu är räddar miljöpolitiken miljön genom att skyffla in skattemilliarder för att förstöra den.

 23. Olle D

  #9
  Jag har inget generellt politikerförakt, men vissa politiker föraktar jag-
  CO2 -skatt är ett för de flesta politiker en ”legitimerad” skatt, då de envisas med att konsensus råder i AGW frågan, trots att det bevisligen ej är sant. Inlägg här på KU som i mina och de flesta logiskt tänkande individer kan kan förstå , är för mig tillräckligt för inse att de som vill ha mer makt utan kunskap, d.v.s de rödgröna och även många ljusblå inte kan släppa tanken på mer makt, pengar(skatter) är makt. Vårt högskattesamhälle är i alla fall enligt mig en stor stöld av produktiva människors surt och smart förvärvade medel(pengar), som skulle göra mer nytta i konsumtion, än att inkompetenta politiker exempelvis försöker inbilla ej pålästa att vindkraft och solkraft kan lösa Europas energibehov. Det är enligt mig, bedrägeri, att lura av folket pengar till dylikt.

 24. Håkan Bergman

  Tänk om vi hade en Gustav Möller idag.
  ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket”

 25. Mr.G.

  Apropå politiker och skattepengar så föreslog redan 1980 Milton & Rose Friedman i deras bok ”Free to choose” följande beskrivning om en skattebetalares prioriteter:
  1. You spend your money on yourself
  2. You spend your money on other people
  3. You spend other people’s money on yourself
  4. You spend other people’s money on other people.
  Välj själva var ni placerar era politikers prioriteter!

 26. Håkan Sjögren

  Olle D # 23 : à propos politiker och räkneförmåga : jag antar att det var enpolitiker, som sade : det finns tre sorters människor : de som kan räkna och de som inte kan räkna. Mvh, Håkan.