Iskyla på Newsmill och annorstädes

Aftonbladet 2

Jag har idag producerat en artikel på Newsmill med rubriken ”Köldrekordet bevisar att klimathotet är en bluff”.

Newsmill

Nej, rubriken är inte särskilt lysande och det är inte jag som satt den, det är Newsmill. Rubriken tycks ha retat en del som blandat ihop innehållet i artikeln med rubriken. Anledningen till att rubriken trots allt kan kan vara acceptabel är att man kan undra om någon reagerat om rubriken i tex Aftonbladet en sommardag varit. ”Värmerekordet bevisar att klimathotet är en realitet”.

Alltid något att fundera över om inte annat.

  

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Jonny, är det inte dags att debattartiklar och inbjudna kolumnister får ett ord med i leken när rurikerna sätts? Eller iaf veto-rätt? Det första jag tänkte när jag öppnade Newsmill var precis detta: Den rubriken måste någon annan ha satt (ifall där inte hade funnits en ironisk avslutning som påtalade tokigheten längst ner i artikeln, om att den var en drift med klimatalarmisternas budskap, dvs den poäng du gör här och nu)

 2. ces

  Vore intressant att se hur mycket vindkraftverken producerar just nu när det behövs som mest!

 3. Jonny Fagerström

  Ja, rubrikerna på Newsmill är svåra att påverka. Jag skriver alltid själv en egen rubrik, men de ändras ibland hur som helst. Förmodligen för att provocera och locka till läsning. Vad vet jag. Jag har någon gång ringt direkt in till redaktionen när jag varit med i matchen direkt efter publicering. Så var inte fallet denna gång dock.
  Nåja! Artikeln går bra just nu och finns även med på DN:s hemsida under Newsmillrubriken. Ibland får man vara glad åt det man får

 4. pekke

  ces
  http://www.vindstat.nu/
  Klicka på översikt till vänster så ser du senaste månaden på de vindsnurror som Vattenfall har koll på, eller direkt till sidan här:
  http://www.vindstat.nu/driftsamfalla.htm

 5. ces

  pekke #4
  Tack. Den här sidan borde skickas till redaktionerna på SVT, DN, SvD, GP, SDS m fl med frågan ”har ni några kommentarer?”. Jag kan garantera att de flesta journalister inte har en en aning om att den verkliga effekten ligger på 24% när den behövs som mest.

 6. Tack för en bra artikel Jonny.
  Som vanligt är det alltid intressant att även läsa kommentarerna.
  Se ”klimathotsfrälsta” förkastar med emfas att du använder vädret som argument. Det är märkligt att det bara gäller s.a.s åt ena hållet. När exempelvis Aftonbladet eller DN skriver om värmeböljor och insinuerar att dessa skulle ha med ”Global Uppvärmning” att göra, hörs aldrig några protester från dessa ”Signaturer”. Snacka om cykloper!

 7. Åke Rullgård

  Rubriker av detta slag är inte bra därför att AGW-arna kan hävda att man inte under och med stöd av denna köldknäpp kan hävda att en köldperiod påbörjas, och detta är i sig rätt. Det kalla vädret stämmer dock inte med hotbilderna om farlig uppvärmning. Många väderexperter väntar sig ju en köldperiod och den rådande köldknäppen motsäger inte dessa förutsägelser.
  Det är ju kallt på många håll i världen, även i länder där det vanligtvis är mycket varmt; reportage från Indien visar hur det kan se ut när det blir kallt där. De människor som drabbas av köld känner av problemen direkt till skillnad från ev. varmare väder och det finns nu risk för att AGW-arna går ut med budskap om att kylan beror på människans förmenta påverkan av klimatet och hävdar att insatser för klimatet måste göras. Många av de som nu drabbas av kylan vet inget om den pågående klimatdebatten och kan lätt fås att tro vad som helst. Till och med personer som borde kunna skilja på det ena och det andra är okunninga och ett exempel på detta gavs i Kjell Albin Abrahamssons intervju med tre, som han sade i sin presentation, visa damer i P1 den 6 januari. Under diskussionen om klimatet visade det sig att en av de intervjuade blandade ihop klimatdiskussionen med tidigare problem med ozonhålet. Detta misstag har inget att göra med att det var en kvinna som fattat fel, det kunde lika gärna ha varit en man. Men händelsen visar att det är svårt att hänga med i klimatdebatten även för människor som har möjlighet att vara informerade.

 8. Tege Tornvall

  Svinkallt med nordliga vindar i Sverige är taget för sig bara väder. Detsamma i hela Norden är mer utbrett väder. I hela norra Europa en lätt tendens. På hela norra halvklotet med nordliga vindar från Arktis överallt en klar tendens. Kopplat till djupt solminimum och frånvaro av värmande vatten in i Arktis blir det klimat och inte väder.

 9. Torsten Wedin

  Det är inte kallt, det bara känns så. 😉

 10. Eller bara dåliga käder

 11. Äh, kläder såklart

 12. Adolf Goreing

  Sitter i ett utkylt hus i Bromma och väntar på att min värmepump ska gå igång igen. ”Alla”, liksom undertecknad, har slängt ut den klimatdrivande oljan som husvärmning i området. Nu ser ni resultatet: Fortum har inte gjort ett smack för att förbättra distributionen. Nu har allt brutit samman med strömavbrott dom följd. Hur vore det att man såg till att elnäten funkade först innan man satsade på s.k förnyelsebart osv.  (Förresten är inte Fortum ensamma om sitt felfokus)

 13. Tomas

  Som Jonny själv flott nog erkänner är rubriken till hans artikel förstås helt uppåt väggarna. Men om man läser artikeln verkar det likväl som om enstaka snöstormar eller köldrekord på något sätt skulle motsäga AGW-teorin, något som också är helt galet. Intressant data som ger en helhetsbild finns på
  http://climateprogress.org/2010/01/04/foxnews-cold-weather-climate-science-hottest-decad/

 14. Anders L

  Det är ovanligt kallt i Europa, Nordamerika och Ryssland. Däremot är det ovanligt varmt över stora delar av Arktis. Och havsisens utbredning i Arktis ligger och sniffar i närheten av minimi-rekordet från 2006-2007.

 15. Anders L # 13
  Tack, det var ju en tröst. vad betyder ”ovanligt varmt” för Arktis vidkommande så här års? -30C? Jag får ingen ordning på din länk, så därför gissar jag.

 16. Amders L, isminimum i Arktis brukar infalla på sensommarentidig höst, inte i januari. Men detaljer kanske inte är lika viktiga för dig!?

 17. Jag har så småningom lärt mig att inte bry mig om rubriken. Den sätts sällan av samma person som skriver resten av texten. Tyvärr är det nog inte många som begriper det.

 18. Christopher E

  Anders L;
   
  ”Och havsisens utbredning i Arktis ligger och sniffar i närheten av minimi-rekordet från 2006-2007.”
   
  Det är inte så dramatiskt som det låter. Det var precis samma förutsättningar för ett år sedan och för två år sedan, och du kunde sagt detsamma, och ändå återhämtade sig sommarisen med över 1 miljon km2 efteråt.
   
  Sett i flera års perspektiv finns det inget som vare sig isbjörnar eller alarmister behöver ligga sömnlösa över…
   
  Du får nog leva med att isen i Arktis har en liten naturlig variation som kommer att fortgå.

 19. Slabadang!

  Här har ni Monckton i nytt tv sänt heltimmes program!

  De risker för demokratin han talar om är definitift värda att ta på allvar.Har våra riksdagspartier redan accepterat en världsregering?  Hur ser de på demokrati egentligen?
  Monckton är härlig!

  http://www.prisonplanet.com/lord-monckton-on-alex-jones-tv-the-u-n-s-push-for-a-marxist-one-world-government.html

 20. Johan

  Anders L #13
  Jag tycker att återväxten av vinteris ser ganska normal ut.
  2009 års sommaris verkar ha växt till sig från 2007  ganska rejält.
  http://www.ijis.iarc.uaf.edu/en/home/seaice_extent.htm

 21. Johan

  Sorry  Christopfer E #17
  Är för långsam bakom tangenterna!

 22. Lena Krantz

  Anders L
  Visst är det fortfarande lågt i förhållande till jämförelseperioden (1979-2000) men så har ju sommarminimum också varit lägre vilket väl innebär att det finns en hel del att s a s ”ta igen”. Dvs takten är nog hyfsat normal men börjar man på en lägre nivå så är det ju inte så konstigt att det är så än. Ligger och sniffar på minimum vet jag väl inte dock;

  ”but 210,000 square kilometers (81,000 square miles) above the record low for the month, which occurred in December 2006.”
  http://nsidc.org/arcticseaicenews/index.html

  Men som sagt var, det viktigaste är nog hur liten sommarisen är och den var i alla fall ca 25% större 2009 än 2007.

  Det är väl kul, ja för dem som gillar is alltså!

  😀

 23. Christopher E

  Johan #20;
   
  Det gör inget, bara kul att fler tar in det större perpektivet…
   
  Och vi ska inte heller glömma att ”minimrekordet” bara gäller data sedan 1978, för det är allt som finns. Hur lite is det var 1940 i Arktis, mycket varmare än idag, kommer vi aldrig att få veta.

 24. Slabadang!

  Lena Kranz!

  Jag gillar också att läsa alla tecken som motbevisar AGW.Risken vi tar är dock att vi bekräftar deras syn på att alla förändringar som något onormalt istället för som det är.helt normalt för vår kära planet. Jag tycker att Proffessor Carters föredrag om kyla/värme är suveränt och lyfter blicken från dagens tunnelseende.

  http://www.youtube.com/watch?v=FOLkze-9GcI

 25. Lena Krantz

  Slabadang
  Det är sant men jag ändå inte låta bli att följa läget.
  Förmodligen hoppas jag på en aning kallar klimat bara för att kyla ner alarmisterna en smula.
  Fast egentligen gillar jag värme!

  😉

 26. pekke

  Om det är varmt eller kallt i Arktis går väl att diskutera:
  http://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n.uk.php
  Verkar gå lite upp å sedan ner, likadant när man klickar på 2009.

 27. Anders L
  Jag anser inte att globala temperaturändringar vare sig stärker eller försvagar CO2-hotet, däremot avvisar känd fysik hotet, tänk att vid förra tempökningen motsvarande den 75-98 kunde politiker och journalister inse att om de största fysikerna (Niela Bohr) entydigt avvisade CO2-hotet, så har de rätt om ingen kan gå i svaromål och finna nya naturlagar, eller fysikaliska reaktioner.
  Fysiken utvecklas hela tiden av att alltid vara skeptisk och kritisk till alla tidigare ”sanningar”.
  CO2-hotet var dock så enkelt och låter sig ju studeras.
  Inte fören fuskforskarna skapat en ny global tempertur kurva där helt plötsligt 75-98 framstår som unikt och de därefter skapade datamodeller där CO2 först gavs ostyrkt hög effekt sen byggde det in förstärkningar för att återskapa fuskkurvorna, kunde de lura många.
  Tänk på det, bara skapa en transparent temperturkurva kanske liknande IPCC 1990 så faller dataprogrammen och därmed hela CO2-hotet.
   
  Medge att mänskligheten lever farligt om sådana metoder kan skapa så stora fullständigt bortkastade resursanvändningar.
   
  Det som kan vara bra är den reningsprocess som nu tar vid 2010 kan bli en mental tipping point efter vilken vi lär oss samarbeta globalt mot verkliga hot.

 28. Jag hoppas på minst 5C varmare globalt klimat, det skulle gynna livet på hela planeten.
  Men troligen återgår vi till en kraftigare nedisningsperiod.  🙁

 29. Lena Krantz

  Gunnar

  Man sa ha att som en har hatt att….gammalt småländskt djungelordspråk..

  Men jag tror också att det blir lite kallare nu och hoppas att det blir bara lite

  😉

 30. SatSapiente

  ces #5

  Två intresanta länkar till: http://www.svk.se/Energimarknaden/El/Driftlage1/ 
  http://www.svk.se/Energimarknaden/El/Sveriges-effektsituation1/
  Av Sveriges förbrukning av el, just nu 23,5 Gw, kommer en fösvinnande liten från vindkraft, mindre än en promille. Sex svenska kärnkraftverk producerar för fullt, två går på halvfart och två står still. Karlshamnsverket, oljeeldat totalt 1 GW elproduktion i 3 block, ligger i startberedskap eller kör.
  Det blev mycket kallt och mörkt om vi enbart hade ”grön elproduktion” som vädret är nu. För att inte tala om hur många elbilar som skulle bli utan laddning om dessa skulle laddas enbart med vindelektricitet.

 31. Lena K.
  Vi får bygga oss till ett behagligt klimat.
  Små rörligt inglasade temastäder, med egen odling av frukt och grön, fiskodling med möjlighet för innevånarna att fånga maten i stadsdammen.  Såklart hönseri med ridanläggning frigående mjölkkor och utespringande glada grisar.
  Några små smarta reaktorer under bredvid de bergrum där brödsäd och kraftfoder odlas, tillverkar drivmedel och elkraft, fjärrvärme behövs såklart inte… felbyggda byggnader… fy.
  Dessa temastäder ska skapas för maximal livskvalitet för dess innevånare av alla arter och raser.
  Självklart recirkuleras avlopp och alla miljöfarliga substanser avskiljs i de analyserande systemen som finns i alla hushåll (på köpet för alla en löpande hälsokoll, cancer upptäcks vid en tusen dels så hög halt som dagens manuella sjukhuslabb och utan misstanke… bara det???)
  Jag är säker på att vi kan skapa ett ”evigt paradis” även om vi nu går in i en mycket stark nedisningsperiod på mer än 100.000 år.
   
  Bara vi alla drar åt rätt håll, det hjälper inte att dra hårt då så många drar åt olika håll och det mesta styrs av religion (gamla och nya där klimat och miljö övertagit gudsrollen).
  Kanske man ska bygga en på havsbotten och vänta 1000år tills galningarna här uppe lugnat ner sig?
   
  Vilka blir med att bo på 4000m djup i en stad på 20kvkm?
   
  Jag vet inte ….. lite feg kanske….  😉

 32. Lena Krantz

  Gunnar

  Jaaa….och staden skall vi kalla Atlantis givetvis. Så när nästa kallperiod är över kan vi låta hela staden flyta upp och bli som en del av något land, inte nödvändigtvis Sverige.

  Ha ha ha….det är roligt med fantasier ibland men visst finns det mycket vi skulle kunna göra om tanken var mer fri än nu när de flesta bara tycks klimatdeppa…

  😉

 33. Gunbo

  Gunnar L,

  ”Jag är säker på att vi kan skapa ett ”evigt paradis”…”
  Nej, fy fan för paradiset! Tänk dig: allt perfekt, inga mål att drömma om, ingenting att kämpa för och ingenting att kämpa mot. How booring!

 34. Steve

  En isskulptur av Al Gore har avtäckts i Fairbanks, Alaska.  Två affärsmän bekostar konstverket.  Avsikten är emellertid inte direkt att hedra klimatexperten, utan snarare att driva lite med hans värmefobi.  Varm luft strömmar ut ur munnen på statyn, när andan faller på och en Ford F-350 är igång. 
  Förra vinterns skulptur klarade sig till 1 maj.  (Vintern 2008-09 var faktiskt 4ºF kallare än normalt för Fairbanks…  Snacka om upphettsning!)
  Publiken får gissa hur länge en F-350 måste hållas igång för att släppa ut lika mycket CO2 som en Lear jet på sträckan Gore-hem i Tennessee — Köpenhamn.  Du kan också delta i gissningstävlingen!  (Om länken fungerar; den kan nog vara hårt belastad.)
  http://www.compeaus.com/frozen.html

  Fairbanks Daily News-Miner berättar om detta idag 6/1.  Länken är på 180 tkn, TinyURL säger samma sak med 26 tkn:
  http://tinyurl.com/yjbeckd

 35. Gunbo #33

  Bra kommentar! 
  Jag hade tänkt fråga om finansieringen och hur många paradiset skulle omfatta.

  Men din kommentar var bättre tycker jag.

  Och även om Gunnar och Lena lyckats ordna paradiset för några få så undrar jag hur dom tänkts sig att resten av klotets människor skulle leva?

  Kan man kalla idéerna för utopiska och egoistiska, och naiva?

  Kreativitet är bra, och finns inga gränser för fantasin hoppas jag.

  Men någon sorts ”global realism” och ”globalt samvete” bör nog finnas med i bilden när man utvecklar sin kreativitet (och humor).

  För visst är det roligt att läsa?

  Men när man tänker efter så blir man bara än mer bekymrad över hur det står till hos de ”intelligenta” i världen.

 36. Paradis?
  Ja nästan. Bott i Las Palmas sedan augusti.  Det är nog så nära man kan komma ett paradis åtminstone vad gäller klimatet. 27 grader idag. Badade, ca 23 grader. Soligt på förmiddagen. Just nu 21:30 lokal tid 20.6 grader. Las Palmas är en fascinerande blanding av gammalt och modernt, stort och smått

 37. Gunbo

  Uffeb.
  ”Men någon sorts ”global realism” och ”globalt samvete” bör nog finnas med i bilden när man utvecklar sin kreativitet (och humor).

  Jepp!

 38. Gunbo #37

  Jo, det vore kul om det fanns fler på den här bloggen som kunde tänka själva utanför sitt eget lilla ego. 🙂

 39. Torsten Wedin

  Lena Krantz #32:
  ”Så när nästa kallperiod är över…….”
  Jag tror inte jag finns kvar då, åtminstone inte om man tror på Abdussamatov. Han förutsäger att denna nedkylning varar i 40 år.

  Men jag håller med dig. Jag gillar också värme.  Det blir inte så kul med min SAAB Cab om det är kallt.

   

 40. Gunbo poäng av dig… lyckliga mesar som luktar på blommor under en korkek, ger noll och nix, de kommer bilda den värsta mobbingen om inte annat så av ren tristess.
  Uffeb, nog har du sett mina skisser på flytande megastäder för 10 miljarder människor, levandes i sus och dus och bidragande till ett uthålligare mänskligt liv på planeten?
  Det blir billigare…. än dagens städer…..
  Gordons olösliga knut är hur vi ska kunna kanalisera lite av de resurser vi använder mot varann, så de används för varandra…
  Den tror jag inte vi kan klara fören teknikutvecklingen helautomatiserat bort hela dagens ekonomiska system. då går det inte att berika sig på annat än design, kultur och andra småttigheter som vi lika gärna kan göra bättre och gratis själva.
  Jag ska skriva en bättre opera än Carmen……
  Gratis………(förutom en kyss från Carmen…)
  Hepp!

 41. Torsten Wedin

  Gunnar #40:
  Om du skriver en bättre opera än Carmen, då är du en större Gud än jag trodde.

  Toreadorarian, det går rysningar längs min ryggrad bara jag tänker på den. OK, nu har vi hamnat litet Off Topic. Men det är väl charmen med en blogg, eller?

 42. Torsten Wedin

  Tillägg:
  Det finns bara en ”låt” som jag är mera impad av än toreadorarian. Det är Edgar Elgars Pomp and Circumstance. Hur fasen är en hjärna konstruerad som kan skriva en sån bra ”låt”? Elgars cellokoncert går inte av för hackor heller.

  Ja, ni har fattat rätt. Jag älskar bra musik.

 43. Helt rätt Torsten, jag såg den för mig bästa versionen på Stockholmsoperan 1993?
  Toreadore tooreado…..
  Nu har jag den på hjärnan…. fi dong, får se en videoinspelning från…Madrid…Milano… La Scala… nej jag plockar och letar så får jag se var den jag gillar är från…
  Mesigt i Sverige där så ofta brudar spelar män….. Opera i Sverige kunde kanske läggas ner, eller åtminstone inte få skattestöd, eller hemspråksundervisning knattefotboll ABF och en massa som de aktiva gott kan pröjsa själva med den medborgarlön som måste komma då inga ekonomiskt mervärdesskapande yrken längre finns.
   
  Sug på den Gudrun Ohly Mona och Borg….

 44. Gunnar L #40

  Jag börjar tro att jag läste om utopia innan du var född…

  Din dröm om att samarbeta luktar väldigt mycket kommunistisk diktatur, men på en oerhört mycket högre och mer orealistisk nivå. Men vem vet? Du kanske är karismatisk nog för att mobilisera både kapitalet och massorna…   🙂

 45. Torsten Wedin

  Förresten,
  det skulle vara kul att se er alla i Västerås på onsdag 13 januari när Fred Goldberg gör ”hackmat” av AGW:are. Adressen är IOGT:s lokaler, Slottsgatan 6, mitt i stan, krypavstånd för mig! Ja visstja, tiden är 18.30.
   

 46. Jag får väl en släng av sleven från alla håll här men jag hävdar med en dåres envishet att statistik bevisar vare sej förekomsten av AGW eller dess motsats. Statistik är vad man gör den till.

 47. Torsten Wedin

  Gugge (Gunnar L):
  Visst är det underbart med musik. Vad skulle vi göra utan den? Dö kanske 😉 

 48. Har just sett Lord Monktons 1-timmes inervju
  http://www.prisonplanet.com/lord-monckton-on-alex-jones-tv-the-u-n-s-push-for-a-marxist-one-world-government.html
  Sätt igång och jobba!! Jag har frågat förr. Finns det nån som har en email-lista över alla riksdagsmän?? Jobba, jobba, jobba! Fienden är långt ifrån besegrad.

 49. Torsten Wedin

  Carl #46:
  Bra! Det är nog det bästa jag läst idag.

  De som jobbar med statistik, jag undrar om dom kör bil genom att titta i backspegeln.
   

 50. Torsten Wedin

  Ingvar Engelbrecht #48:
  Det är val i år. Har du glömt det? Då kan vi sopa rent i riksdagshuset. Byta ut alla politiker. Men det gäller att få ”Svensson” att vakna. Hur? Jag vet inte. Tacksam för förslag.

 51. Tack Torsten, det värmde.
   
  Ett förslag att få ”Svensson”  att vakna är att skriva små pamfletter som läggs ut på strategiska platser, t ex bibliotek, caféer och andra platser.  Min tanke är ungefär som de där som läser en bok, lägger ut den på diverse ställen för att andra ska kunna läsa den också.

 52. Torsten Wedin

  Tillägg:
  Jag jobbar hårt på lokala planet i Västerås. Det är det som är orsaken till att en politiker arrangerat debatten nu på onsdag.

  Politikerns namn är Karl-Erik Andersson. Att jag nämner hans namn beror på att jag vill hedra honom för hans initiativ. Tack Karl-Erik. Jag kanske röstar på dej i höst.

  Och för er som inte läst det tidigare: Ingen mindre än Fred Goldberg för min talan i debatten.

 53. AOH

  Steve # 34
  Tack för Al Gore – Fairbanks inlagan där en kommentar bekräftar Fred Goldmans teorier om PDO

  http://www.compeaus.com/frozen.html

  ”What Mr. Thoman fails to say, is that all of the 3 degrees came over one year ’76/’77 when the PDO reversed from the negative to the positive phase. Between 1950 and 1976 the temperature was in decline and between 1977 and 2009 the temperature has also been in decline.

  http://climate.gi.alaska.edu/ClimTrends/Change/TempChange.html

  http://climate.gi.alaska.edu/ResearchProjects/Hartmann and Wendler 2005.pdf

  The PDO reversed once again last year… from positive to negative. Last winter was an example of that shift. We can expect our average temperature to resemble that of the 1950-1976 period for the next 25-30 years. The El Nino is giving us a slight reprieve this winter currently, but when it dissipates we will re-live the 60s.”

 54. Torsten Wedin

  Carl:
  Bor du nära Västerås? Jag har ju gjort reklam ovan för det som sker i Västerås på onsdag. Det skulle vara trevligt att se dig öga mot öga. Du har bidragit med många skarpa kommentarer på denna blogg.

  /Totte

 55. Torsen # 50
  Och vem tusan skall man rösta på?? Det gäller ju att veta var dom står. Och inget parti har väl tagit reda på vad som gäller vad jag vet. Alla är på AGW-tåget. Kom just på! Det finns en riksdagsman från Kristdemokraterna som har ifrågasatt. Tror jag ar hans namn nånstans bland mina 173 dokument om climategate på http://www.maieutic.com

 56. Torsten Wedin

  Ingvar #55:
  Bra fråga. Vi kanske ska ställa upp som ett enfrågeparti. Precis som Piratpartiet.

 57. Torsten Wedin

  Ingvar Engelbrecht #55:
  Jag grunnar fortfarande på din fråga om vem man ska rösta på.

   Jag hittar inget svar, jo kanske vår lokala politiker i Västerås som arrangerar debatten på onsdag 13 januari. Men annars är det klent med kandidater. Andreas Carlgren är ju ett skämt. Fredrik likadant. Men om Mona Sahlin blir statsminister, då säljer jag min lägenhet och flyttar till Teneriffa.

 58. Torsten Wedin # 54:
   
  Nja, om du tycker att ca 25 mil norr om Västerås är nära så…
   
  Jag bor i Malung och även om jag hade haft bil så hade jag nog inte rört mej utomhus ändå. Kylan skrämmer mej. Dessutom har jag inga stålar.

 59. Torsten Wedin

  Carl #58:
  ”Dessutom har jag inga stålar.”

  Du har den värdefullaste förmögenheten man kan ha, ett skarpt intellekt. Vårda det.
  /Totte

 60. Torsten Wedin

  Carl igen:
  Jag beundrar dina mycket skarpa kommentarer på denna blogg. Det skulle som sagt vara kul att se dig öga mot öga. Men man vet aldrig vart minn SAAB Cab åker i sommar. Malung, intressant!

 61. Torsten Wedin

  Carl:
  Ni har skitkallt i Malung nu? Djävla globala nedvärmning! 😉

 62. Totte: Ja, vi har -30 just nu. Inte alls kul. Som tur är ligger luften nästan helt stilla.
   
  En får tacka för komplimangerna, förresten. Jag brukar få höra att jag är bra i skrift. Sämre när det kommer till att tala. Då brukar jag staka mej, om jag inte håller tal.

 63. Torsten 57.
  Las Palmas är inte dumt heller
  Kds:aren som lagt en motion om översyn av klimatpolitiken heter Ingemar Vänerlöv
  http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&typ=mot&rm=2009/10&bet=MJ372

 64. Torsten Wedin

  Carl:

  Vi kanske ses i sommar. Men om de få hundralappar som en Västeråsresa kostar så kan jag bidra med det. Och övernattning har vi i vårat hus, om man bokar i tid.

 65. Torsten Wedin

  Carl:
  Mitt erbjudande står fast. Jag sviker inte en meningfränder. Hör av dig! Totte

 66. Torsten Wedin

  Och Maggi. kom till Västerås på onsdag, jag vill krama dig. och övernattning är inga problem. Först till kvarn…
  /Totte