IPCC + Greenpeace = Sant

greenpeace
För några dagar sedan skrev Maggie om WWFs vice-president Dr Richard Moss och hans mångåriga arbete inom IPCC. Notisen baserades på Donna Laframboises idoga kartläggningar.
Häromdagen hade Donna LF. grävt lite om Greenpeace och dess medverkan i klimatpanelen. Bland Greenpeace-aktivisterna i IPCCs arbete nämner hon Richard Klein som bidragit till inte mindre än fem rapporter sedan 1994 och som varit koordinerande huvudförfattare vid två tillfällen. Sin doktorsgrad lyckades han erövra först 2003, så han fick delta som författare flera gånger redan under sin doktorandtid.
Bill Hare har varit talesman för Greenpeace sedan 1992, och deltog som en av huvudförfattarna i IPCCs rapport 2007 med en hel del andra uppdrag inom panelen från 2000. Hare har nu ännu en gång blivit utsedd till författare i den kommande rapporten 2013.
En annan Greenpeace-aktivist, som även har skrivit saker ihop med Hare, är Malte Meinshausen. Han bidrog också med sitt författarskap till inte mindre än tre av kapitlen i IPCCs 2007. Självklart refererar de friskt till sina egna arbeten. Meinshausen blev doktor 2005.
Donna LF. ger många fler exempel på hur infiltrerad IPCC är av Greenpeace och andra miljöorganisationer, både genom personal och genom all den litteratur som organisationen producerat och som rapporten från 2007 citerar.
Oh, javisst ja. Även självaste ordföranden för IPCC, Rajendra Pachauri, har varit insyltad i den gröna lobbyorganisationen. Han har bl.a. skrivit förordet till en Greenpeace-skrift om klimatet som publicerades i början av 2007. (Att IPCC leds av en grön extremist har väl stått klart sedan länge, inte minst efter att han offentligt kallade all seriös forskning som var kritisk mot att Himalayas glaciärer skulle vara borta år 2035 för ”voodoo-science”. Extremismen kom nyligen till uttryck igen i The Times of India, där han påstår att jordbävningar och tsunamis orsakas av den globala uppvärmningen.)
Skulle inte IPCC representera världseliten inom klimatforskningen, som världens politiker kan lita på? Skulle inte panelen stå oberoende av olika särintressen, och bara objektivt och neutralt presentera vad vetenskapen säger i frågan? Det är i alla fall vad jag har hört :-).
Ingemar Nordin 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Slabadang

  Världens främsta klimatforskare!!
  Lägg Lead athor Salinger med sin avslöjade förfalskning av de Nya Zeeländska tempserie till Mann Jones Hansen Briffa Connoley och de övriga i hockeymaffian så blir bilden väldigt tydlig. IPCC har ju tillsatt folk på extremt konstiga villkor där påståendet om de ”främsta klimatexperterna” blir till et skämt eller möjligtvis ett självbedrägeri.
  Jag är sååååååå spänd på vad Mullers revidering av världstemperaturerna kommer att ge. Hansens och CRUs massering av datan går ju inte längre att utvgärdera eftersom justeringarna skett i så många led och av skäl som är obegripliga.
  Oavsett utfall så får vi en utvärdering som ger oss en ny plattform att utgå ifrån.

 2. Toprunner

  Att penetrera vad som publicerats angående klimat känns ganska lamt om man granskar det som massmedia publicerat angående problemen i Fukushima jämfört med vad som tycks ha hänt i verkligheten.
   
  I fortsättningen lär åtminstone jag dividera allt jag läser och hör från svensk media med en faktor 10.

 3. Gunbo

  Slabadang #1,
  ”Jag är sååååååå spänd på vad Mullers revidering av världstemperaturerna kommer att ge.”
  Samma här! Sanningen är guld värd.

 4. Slabadang

  Toprunner!
   
  Jag såg ett gripande inslag ifrån Al Jazeera där nyhetsteamet nådde fram som första besökare i en tsunamimosad by längst in i en vik utan att träffa på en enda överlevande.
  Det stank ifrån bråten och synen av de personliga ägodelarna spridda i den nyfallna lskalla snön på bråten gör en tom inombords. Fotografier av nära och kära låg framme som om det redan var en ordnad begravningsplats av en osynlig brutal hand.
   
  Jag vet inte om Greenpeace skickar dit nån för att kolla om eventuella överlevare pantade plastflaskor som de skulle? Eller för att bränna liken så de inte ”påverkade” miljön?

 5. Slabadang

  Det här måste vara Pachauris avskedsansökan!
   
  COIMBATORE: Given that human actions are increasingly interfering with the delicate balance of nature, natural disasters such as floods, earthquakes and tsunamis will occur more frequently, said Dr Rajendra K Pachauri, director general of TERI, and the chief of the inter-governmental panel on Climate Change.
   
  Jag vet inte va för sorts svampar karln knaprar men att det är starka grejor det handlar om framgår klart!

 6. Karin

  Ursäkta avbrottet men FN nöjer sig tydligen inte med att ha kontroll över klimatet, miljön, maten, hälsan och krigen. De ska ha kontroll över vattnet också! (Tillsammans med ännu fler ”miljövänliga” organisationer)
  Titta här på mitt inlägg i tråden om WWF

 7. Toprunner

  Slabadang #4:
  Jag ger mig f-n på att om någon skickat en missil laddad med en kärnvapenspets på Fukushima så att hela anläggningen utplånats i smällen så kom en hel kör av Ternströmmar ut och ojade sig över hur farlig kärnkraften är med sina utsläpp.
   
  Sen ska jag föreslå för framtida reaktorer att man helt klart ska ta höjd för attacker från Godzilla, alla vet ju att han finns i Japan. Man måste ju redan nu räkna med 23 meter gånger 2 höga Tsunamivågor för framtida drift.
   
  Ingen funderar ens på att bara efterskalven är på 6,1 och återstående verk bara tuffar på.
   
  En halv miljon människor riskerar frysa ihjäl i norra japan och media rapporterar om spenat från samma område… jag skäms för att vara svensk.

 8. Inge

  Slabadang #4
  En sån som Pachauri kan i stort sett säga vad som helst. Så länge IPCC har ”makten” kommer inte de viktiga personerna att haka upp sig. Likaväl som Kadaffi kan säga att folket älskar honom medan han slaktar dem så går det, så länge ingen gör något åt honom. Kadaffi gör man något åt, men när har Pachauri gått för långt för de mäktiga?

 9. Peter Stilbs

  Utmärkt igen, Ingemar – ett annat gigantiskt exempel på hur IPCC struntar i sina egna interna regler är det helt okritiska  anammandet av Stern-rapporten som någon form av bibel för ekonomiska effekter av ”klimatåtgärder”. Stern-rapporten är ett beställningsverk som inte genomgått någon som helst form av ”peer review”.

 10. ces

  Här avslöjas ytterligare en av IPPCs ”världsberömda klimatforskare” http://nofrakkingconsensus.wordpress.com/2011/03/16/the-strange-case-of-sari-kovats/

 11. Holmfrid

  USA´s kongress har stoppat bidragen till IPCC.

 12. Jan-Erik S.

  Var det bara jag som hade problem med att komma in på denna server i morse?

 13. Ann L-H

  Karin – de flesta tror nog att miljövänliga organisationer värnar om människan men ack så fel, att vara miljövänlig innebär snarast att motarbeta allt som ger människan ett drägligt liv. 

 14. AOH

  Jan-Erik S. # 12
  Nej- även här i Arboga var det problem att komma in på servern.
  Det blir som ett gift att inte kunna öppna TCS. Säkert är det annat hos UI där jag kan tänka mig att kunna vara utan både dagar och veckor att veta vad som skrivs.   Ha – Ha

 15. Rosenhane

  OT
   
  Någon som vet vad som har hänt med Svd:s kommentarsfunkton, har dom stängt ner för gott?

 16. Christer Löfström

  Low-Carbon: Om ni så ensidigt använder er dyrbara tid för att leta stolligheter som kan buntas ihop som ”klimatnoja”, missar ni det nu globalt viktiga.
  I Kina kan man nu se hur klok definitionen på hållbar utveckling verkligen är. Man kan inte bara tuta och köra, men heller inte ge upp och sluta andas.
  Racel Carson tillägnar sin bok Silent Spring (1962) till Abert Schweitzer som yttrade.
  ”Man has lost the capacity to foresee and to forstall. He will end by destoying the earth.”
  Min tro på människan, exemplifierat nedan, är annorlunda.
  ”China’s 12th Five-Year Plan (2011-2015) seeks to achieve a more balanced approach to growth and development, focusing greater attention on the environment and sustainable development.”
  ”The green and low-carbon sectors have been identified as the core of a new industrial strategy and an important pillar for growth. The plan was approved by the National People’s Congress at its annual session on Monday.”

 17. Peter Stilbs

  ces #10 – otroligt – trots alla ens fördomar. Allt verkar vara myckst värre än man trott (!).

 18. Slabadang

  De är lite klumpiga ibland!
  Manuset fötr IPCC var ju skrivet redan för 27 år sedan.
  Gosselin hittade artikeln ursprungligen.
  http://nofrakkingconsensus.files.wordpress.com/2011/03/epa_1983_climate_change_report.jpg
  En intressant videointervju om kopplingen mellan månens position och jordbävningarna.Alaska jordbävningen 1964 med 9.2 i styrka var med månen i samma position som nu. Förändringarna i det magnetiska fältet påverkar fiskars och valars beteende/vandringar/strandningar.
  http://www.youtube.com/watch?v=xQXDt4VdS0E&feature=player_embedded

 19. Slabadang

  Peter Stilbs!
  Det är i organisationers maktstrukturer man hittar dess syften. Utnämningsmakten betyder allt för vad organisationen sedan skall leverera. Den makten ligger i IPCCs bureau. IPCC omfattas inte av lagarna om öppenhet (FOI) som gäller i de flesta länder som finansierar IPCC.
  Det är ingen tillfällighet att det är byggt som det är. Vi skall helt enkelt inte ha möjlighet att granska IPCC. De demokratiska grundvillkoren om öppenhet insyn och demokratisk kontroll är satta ur spel. När man googlar på namnen på de som ingår i IPCC ”lead authors” så stöter man på WWF folk precis överallt,
  IPCC styrs av särintressen och när särintressena agerar som rådgivare och ”sanningen” för våra politiker så är vi faktiskt utsatta för ett grönfundamentalistiskt kuppförsök som redan lyckats till nittio procent. Det går inte att se några gränser mellan WWF toppolitiker Clubof Rome IPCC och Greenpeace. De har liksom flutut ihop till en gemensam propagandamaskin finansierad av våra skatter.

 20. Karin

  Peter Stilbs #17
   
  Ja, där ser du! När man börjar undersöka olika saker och sedan lägger ihop bitarna blir det till en pusselbild som får en att tappa andan!
   
  I bästa ”Kejsarens nya kläder”-stil anses man då för att vara ”konspirations-teorist”.  Smart, va?  😉

 21. Nu behöver jag er hjälp, inte bara jag, mänskligheten…. eller hur Calle Berglöf?
   
  Karin Bojs skrev en artikel om kärnkraft och jag bloggade…
   
  Jag har Twinglyat måanga ggr med olika IP och kompjuttrar…
   
  En centerpolitiker fick sin bloggkommentar noterad men inte jag,,, så har jag mailat Labbibia för att kanske få hjälp av honom… men han har säkert bättre saker för sig…
   
  Om någon gillar mitt inlägg på bojsans, var vänlig skriv om det i er blogg och försök få den in i DN …………..
   
  Är jag Bojskottad?
   
  Vad tror du Ingemar?

 22. Ingemar

  Donna F. har skrivit om den mystiska tillsättningsprocessen här:
  http://nofrakkingconsensus.wordpress.com/2011/02/05/how-does-the-ipcc-safeguard-against-bias/
  Citat från IPCC-deltagarna själva:
  I’m not clear how this actually happens… (p.3)
  Selection of lead authors in my view is the most important decision in the IPCC process, and it is not transparent. (p. 185)
  I am not sure that this process has been totally transparent…I think that there is a lot of politics around it… (p. 31)
  The selection process of picking the [lead authors] from the nominations is not at all transparent. How the nominations are made by governments is also a somewhat mysterious activity. (p. 83)
  This is completely mysterious to me…beyond the vague statements on the IPCC website… (p. 96)

 23. Karin

  Ann L-H #13
   
  Ja och det dyker upp fler och fler behjärtansvärda organisationer. Rädda djuren, rädda barnen, rädda miljön…
   
  Det ser ut som vi skänker pengar till repet för vår egen hängning..

 24. Ingemar

  Gunnar L #21,
  Aj,aj. Jo, det kan vara så illa att du blivit Bojskottad. Då är det nog tyvärr slut med dig i MSM för lång tid framåt 🙂

 25. Karin

  Fast nu menar jag inte att vara så dyster! Det är trots allt vi som har den verkliga makten. Bara vi blir på det klara med att de som styr har fel mål i sikte, så är vi ju snart tillräckligt många att ändra på det!  🙂 !
   

 26. #24 tack för ett gott skratt.
   
  Om du vill segla i medvind, kan jag meddela att jag läser dina inlägg med allt större behållning..
   
  ”Riktiga karlar” (hälften har fittor) kör högt i vind, på hård kryss, där avdriften nästan håller oss geografiskt i stand bye….
   

 27. Peter Stilbs

  Vad jag förstår hanteras svenska expertutnämningar till IPCC:s arbete av personer av typ Marianne Lilliesköld på Naturvårdsverket.

 28. ThomasJ

  På tal om ’utnämningar’ kolla in personerna som ingår i den s.k. ’Miljömålsberedningen’, förutom en person från varje parti i riksdagen (ej SD) återfinns reps från LRF (H. Jonsson), Naturskyddsföreningen (M. Karlsson) och… WWF (L. Hagberg).
  Samtliga inbitna AGW-are… 🙁
   
  Mvh/TJ

 29. Pär Green

  Gunnar Littmarck # 21
  Nu fungerar din länk till DN!
  Om du vill kan jag skicka ett mail till Bojs med en länk till dig!
   
   
   

 30. Slabadang

  Peter S!
  Det är väl NOMINERINGAR Naturvårdsverket gör?. Men beslutet fattas av ”byrån”.
  Det är två urvalsprocesser som säkerställer att ”rätt folk” kommer in i IPCC.

 31. Ingemar

  Peter och Slabadang,
  Jo de ingående regeringarna gör nomineringarna, medan ”byrån” fördelar uppgifterna. Därtill har byrån makt (enligt stadgarna) att tillsätta egna ”experter” och ge dem lämpliga uppdrag typ lead author, och coordinating author. Så regeringarna har egentligen heller ingen riktig insyn i detta vad jag förstår. Men deltagande länder har ändå lovat att acceptera de ”sanningar” och rekommendationer som IPCC kommer fram till.
  Med andra ord är det ett fantastiskt upplägg för en kidnappning!
  Hur man har kunnat konstruera något så här korkat begriper jag inte.

 32. Tack Pär Green (tror vi ses i sommar) men jag ser bara tre andra…. inte min fast jag twigglyade först och mest, minst 20ggr med olika kompluttrar och allt mer rövslickande rubrik…
   
  Jag ger upp, mänskligheten vill bara segla i medvind, om än jorden är platt och tar slut vid kanten till villfarelsens avgrund…..

 33. Slabadang

  OT Intressanta fakta och jämförelser om strålningsdoser!
  De som flyr och flyger ifrån kärnkraftsolyckan i Japan får större strålningsdos av flygresan än om de stannat kvar i strålningsområdet. En mycket pedagogisk sammanställning om vilkastrålningsdoser vi kan utsättas för (Eller njuta av?):
  http://wattsupwiththat.files.wordpress.com/2011/03/xkcd_radiation.png

 34. Slabadang #33
  Ja det där med strålning och doser och långvariga konsekvenser av ett haveri i ett kärnkraftverk är svårt att beskriva på ett vettigt sätt.
  En stor del av den strålning som hittills funnits i och omkring anläggningen i Fukushima är kortlivad, men hälsovådlig om man befinner sig nära.
  De som flyger därifrån gör det antagligen för att de befarar betydligt större utsläpp. Och det i komibnation med att dom inte nödvändigtvis behöver befinna sig i närheten av ett jättehavererat kärnkraftverk kanske gör att dom reser hem.
  Få vägrar röntgenundersökningar av tänder eller benbrott, men de som jobbar med röntgenutrustningen håller sig vid sidan om.
  Och det är det där konstiga med sannolikheter och statistik som försvårar förståelsen av farligheten.
  Jag tror personligen inte att Japan kommer att drabbas av en värre katastrof än man redan gjort, men det förutsätter att man lyckas kyla reaktorer och bränslebassänger på ett effektivare sätt än hittills.
  Så småningom lär man få skapa ett säkert slutförvar på plats. Ungefär som i Tjernobyl.
  Att berätta för folk att man ständigt utsätts för strålning är inget nytt.
  Du minns säkert hur Radon i mark, hus och grundvatten en gång var i ropet.

 35. Peter Stilbs

  Uffeb #34 och andra – läs absolut Robert Nilssons’s insiktsfulla inlägg  går på SvD Brännpunkt:
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/overdriven-radsla-for-cancer_6021635.svd
  Tyvärr kom det bara i w-upplagan – I papperupplagan tog man istället in Hans Blix’ ganska intetsägande kommentarer

 36. István

  Toppruner #2, #7
  Stå ut med att vara svensk. Tyskarna är värre!
  Håller med om din reduktionsfaktor 1 / 10,
  Förutsatt att först ha sållat ut helidioter typ ”civ. ing.1000 ggr Chernobyl”
  Sedan får man ta fram sin gamla kremlologi för att försöka ta fram goda nyheter.
  Slutar man att prata härdsmälta och övergår till sallad, ja då ljusnar det!
   

 37. Jan-Erik S.

  PS #35:
  Tyvärr blir den sanning som Robert N. levererad förmodligen inte presenterad i övrig media.

 38. Peter Stilbs #35
  Tack för tipset. Skönt att höra för en som varit orolig på grund av en mängd röntgenundersökningar av ett ben en gång för massor av år sedan. Och som hade små barn i sandlådan när regnet vräkte ner efter Tjernobyl. Visserligen lever alla och har hälsan, men usch  🙂
  Och på något sätt hoppas jag ändå att dom lyckas lösa problemen med kylning av kärnkraftaruinerna i Japan och ersätta med ny elförsörjning som kan värma evakuerade och överlevande efter Tsunamin.
  Att så småningom slutförvara skrotet på plats genom att gjuta in resterna är kanske dyrt och onödigt, men det finns troligen kunskap som hjälper till att hitta bra lösningar oavsett hur stort glappet är mellan upplevd och verklig fara.

 39. Jan-Erik S. #38
  Jo så kan det nog bli, men jag citerade och länkade på min lilla blogg…

 40. Inte kan jag vara Bojskottad?
  Men varför kommet jag ej in? inte ens på hennes lika korkade artikel om transfett…
   
  Vad får man för publicistpris av att vara Bojskottad?
   
  Vad tror ni i Libyen, som inser att vi bara hycklar och är fulla av flum…?
   
  Vinner medianmänniskan livkvalitet i paritet med sprängverkan hos ”våra” bomber?
   
  Denna tror jag bara Magnus Andersson har intellektuell förmåga att sänka, eller styrka, Ingemar,,,, du är inte längre med, eller hur?……så synd….

 41. Gunnar Littmarck #40
  ”Vad tror ni i Libyen, som inser att vi bara hycklar och är fulla av flum…?
  Vinner medianmänniskan livkvalitet i paritet med sprängverkan hos ”våra” bomber?”

  Förstod inte riktigt vad du menade, men visst är det härligare att se när bomber dödar om de kommer från ”vår sida” i en internationell och ekonomiskt grundad konflikt?
  Tänkte lägga till en smiley, men det känns fel i det här fallet…

 42. Jan-Erik S.

  Libyen går ur askan i elden.
  Just nu har alla en gemensam fiende men när Khadaffi är borta så blir det fullt krig mellan klanledarna.
  Vi kan se fram emot en enorm flyktingvåg och till Sverige är dom säkert välkomna.

 43. Lars C

  #42
   
  Är inte Libyen en kolonialkonstruktion? Rätt grepp är kanske att dela på landet.
  Ägandet av oljan kan fördelas ekonomiskt vid ett avtal om viljan finns.

 44. Bertel

  OT. Nu finns det möjlighet att bli miljöhjälte?
  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/miljo/article12750754.ab

 45. Lars C #43
  Jo Libyen är en konstruktion som Khadaffi hållit i styr och tjänat massor av pengar på. Hade inte hänt om det inte funnits olja där.
  ”Ägandet av oljan kan fördelas ekonomiskt vid ett avtal om viljan finns.”
  Jo du. Så är det nog…

 46. Anders L.

  Gunnar L #40
  ”Vad tror ni i Libyen, som inser att vi bara hycklar och är fulla av flum…?”
  Äntligen … en liten gnutta självinsikt här på TCS! 🙂

 47. Ingemar

  Gunnar L #40,
  Och vad anser du om Greenpeace? Är de morgondagens vinnare, tillsammans med WWF?

 48. Jan-Erik S.

  Lite OT men ändå.
  En varg ska flyttas från Jämtland till Värmland då den rivit renar.
  Varför ifrågasätts aldrig detta vansinniga slöseri med skattemedel?

 49. István

  Uffeb
  Om Du visste vad mycket röntgenundersökningar man blev utsatt för på 50-talet, om man hade en ”fläck på lungan”
  Det var inte farligt då, tyckte man. Troligen helt rätt.
  Ock varför valde Du att inte lita på den sakliga informationen som fanns tillgänglig under dagarna efter Chernobyl?
  Och vad tänker Du om människor och organisationer som medvetet profiterar på folks ängsla och oro. Och som aldrig i efterhand tar ansvar för följderna av konstlat skapad hysteri.
  För egen del litar jag på att reaktorerna från Fukushima, Barsebäck samt övriga uttjänta verk kommer att omhändertas av kunnigt folk när den tiden kommer. Vi har ju bara sätt början av kärnenergins historia. Bara dom första 50 åren. Så långt kan vi konstatera att kärnkraften är det minst olycksdrabbade av alla hittills använda energislag.
   

 50. ThomasJ

  Kvällens ’Agenda’ avses innehålla ’det senaste om kärnkraftkatastrofen i Japan’. Förmodar att inslaget, som vanligt, är ’tillrättalagt’ för att passa in i PK-ismen… :mrgreen:
  Balanserande är nedan post hos WUWT:
  http://wattsupwiththat.com/2011/03/20/a-plea-for-a-return-to-science-on-the-nuclear-power-issue/
   
  Mvh/TJ

 51. #47 svar nej….
   
  Nu har allt fler läst mig och kommenterar på Bojsans blogg…. men jag får inte in mina kommentar, ger upp DN….
   
  Fråga till min vän Anders L:
   
  Vilka vinner på att tysta min röst?

 52. ThomasJ

  Gunnar L.: var inne på din blogg vs ’Bojsan’ och där har du ju en ’Kärnkraft? Nej Tack!’ -sticker… que? Ska la vara ett JA TACK!, oder..? 😉
   
  Mvh/TJ

 53. Det är ”enkelt” att tränga igenom alla människors hjärnor.. jag lovar att jag skulle kunna späcka Sveriges statsministers äktenskap, om jag ville… det tänker jag inte göra—–Alla är vi horor på ett eller annat vis, ingen lever i en social ö… kanske bara jag?
   
  Jag lovar att den som ska luncha med mig om några veckor inte, ska behöva solbrillor och hockeyskydd, jag vill bara försöka förstå, och jag har större respekt för dig än mig…………

 54. Thomas J, det är en hacker, jag orkar inte längre städa, kanske Anders L. och Michael orkar?
   
  Många kommentarer Gunnar Littmarck, är hackade, även en del i min blogg, jag renser ibland… men … det är som Maggies, ett klotterplank….

 55. Halvdansken

  Jag var medlem i Greenpeace i sådär 15 år eftersom jag faktiskt tyckte att de gjorde en skillnad i början. De pekade på miljöproblem – valarna, utfiskning,  nerdsmutsning av haven och luften, vettlös röjning av regnskogarna osv. Jag tyckte om deras rebelliska attityd.
  Men jag gick ur för ett par år sen när de konstant ringde och tiggde pengar och förde nån sorts vänsterpropaganda (”vill du verkligen inte stödja vår kampanj mot kapitalistiska kemifirmor som bara vill sko sig på sjuka människor”) och givetvis all klimatpropaganda som skickade hem i brevlådan.
  Det är trist, för jag tycker faktiskt det kan behövas en opolitisk organisation som kan visa på riktiga miljöproblem. För det finns.

 56. Ann L-H

  Vet inte om den här rapporten har varit på tapeten här tidigare, den är c:a en månad. En synnerligen intressant sammanställning!
  The United (Socialist) Nations progress on Global Governance via Climate Change, Sustainable Developement  and Bio-Diversity 
  (SPPI, Dennis Ambler) 
  http://scienceandpublicpolicy.org/images/stories/papers/originals/ambler_un_governance.pdf

 57. Slabadang

  Ann LH!
  Tack för länken. Mer vatten på min kvarn fick jag och att våra kära elitpolitiker springer bakom våra ryggar är helt klart. Det dukar bordet först sätter sig själva och vinkar sedan in väljarna som kockar och servitriser.
  Sossarnas socialistinternational är ett forum för demorkatiskt bedrägeri och att läsa de historiska dokumenten och deklarationerna tjugo trettio år tllbaka är at läsa gårdagens komunikeer från EU och FN. Sossarna har jobbat målmedvetet för att skjuta demokratin och folkmakten i sank. De vill att makten förflyttas upp i de internationella organ dit ingen medborgares röst hörs eller granskning når.
  Varför inte Alliansen reagerat är märkligt och när det kommer till kritan så har de nog större lojalitet till sin politiska överklass än med medborgarna,
  Att dessa grundläggande demokratiska ordningsfrågor av vital betydelse för demokratrin inte diskuteras är ett bevis på att de vill konspireraq i smyg tills bygget är färdigt. Det blir därför helt logiskt att våra grundlagar INTE diskuteras med folket och att alternativen och förslagen till stärkt medborgarmakt uteblir.
  Det otäcka är att om de ölyckas med sin plan för en global diktatur så finns det ingen plats att gömma sig på eller fly till.
  De grönröda fascisterna kommer kontrollera precis allt. Friheten helt försvunnen i ”klmatanpassningens” svarta hål.
  Det blir en uppgift för alla och envar att uppmärksamma folk för den kupp de utsätts för.

 58. Slabadang

  Ann LH!
  De som jobbar för den globala diktaturen har ju satsat mycket av sitt existensberättigande på IPCC. Klimatvetenskapen är ju den ringmur vi måste riva för att blotta den bakomliggande borgen med de herrar som tänkt bli världsdiktatorerna.

 59. Slabadang

  Fy helsicke!
  Man förstår allt mer vilken totalpuckad sits de satt sig i våra kära elitpolitiker. Hela djävla etablissemanget står och faller emd detta kongjorda djävla klimathot som konstruerats för helt andra vidriga maktcyniska syften. Vilken massslakt på politrukersfinansiering och befattningar som utlöses då kliamthotet avslöjas. Man fattar varför de är så panikslagna inför sanningen.
  Folk kommer inte märka den minsta skillnad då skiten kollapsar. Men för miljontals klimathotsberoende och för de dolda politiska agendorna blir det rena holocausten.

 60. Karin

  Men under tiden vi fokuserar på klimatet finns ju alltid plan B, där mat och vatten blir bolagiserat eller under FN/EU-beskydd/regler..

 61. Ratzz

  #15 SvD gillade väl inte att dom folkliga rösterna inte passade redaktionens verklighet 😉 Eller så har deras nya röriga webbsida kraschat i kopplingen till den usla kommentarsfunktionen. Stängt den delen över helgen för att IT avdelningen ville vara lediga

 62. Jan-Erik S.

  Gunnar .:
  Uppriktigt talat så begriper jag inte varför du behöver vara så otrevlig och se ner på snart sagt allt och alla?
  Du vinner ju ingenting på att framställa Dig själv en kverulant där inget eller ingen är bra nog.
  Försök skärpa Dig. Det vinner debatten på.

 63. Michelangelo

  #33# Här kan du beräkna den dos du får när du flyger:
  http://www.sievert-system.org/WebMasters/en/index.html

 64. Ann L-H

  Slabadang – Föt två år sedan läste jag AIR CON The seriously inconvenient truth about global warming. (Ian Wishart). Den handlade delvis om samma sak och gav fruktansvärt obehagliga funderingar. Tim Ball har också berört den verkliga agendan bakom GW flera gånger men så här renodlat inte den ostoppbara framväxten av The Global Governance beskrivits tidigare  vad jag vet. 
  Lika Unstoppable som the Global Warming? 

 65. Ingemar

  Donna Laframboise är helt makalös! Nu har hon även samlat allt hon kommit över om hur tidningar, rapporter och andra beskrivit IPCC. Vilka fantastiska, naiva och överdrivna uttalanden som finns i hennes databas!
  http://nofrakkingconsensus.wordpress.com/2011/03/20/the-ipcc-mythology-direct-quotes/
  Men inget har kollat upp hur det förhåller sig, ingen grävande journalist har ens varit i närheten av sanningen.
  Jag väntar med spänning på hennes bok där hon sammanställer allt. Det blir en riktig bomb! Problemet har ju hittills varit att MSM är för okunniga, lata och ointresserade av själva den vetenskapliga frågan och bara litat på auktoriteter. Även climategatebreven har varit för komplicerat stoff. Men hennes bok handlar, om jag förstått det rätt, inte om klimatforskningen. Utan om hur klimatforskning bedrivits i IPCCs regi och hur klimatfrågan speglats i media. Det borde vem som heslt kunna fatta.

 66. Tim Ball, oj. Då är ju Gunnar flummar roligare… 

 67. Lena Krantz

  Ingemar #65
  Ja hon verkar verkligen fantastiskt och det är så skönt när någon äntligen börjar gräva lite i IPCC-gettot.

 68. Ingemar

  Och ändå. Bortom all politisk manipulation, bortom all infiltration av miljöorganisationer i IPCC, bortom de ekonomiska och energimässiga realiteterna, så påminner oss JoNova:
  ”Yes, it IS about the science”
  http://joannenova.com.au/2011/03/yes-it-is-about-the-science/
  Trots allt så är det vetenskapen som utgör grunden för alla auktoritativa uttalanden och alla förslag om skatter, handel med koldioxidutsläppsrättigheter. Hon har så rätt i att det är fusket på forkningens område som måste avslöjas först för att kunna argumentera mot allt det andra.

 69. Slabadang

  Ingemar!
  Vi måste rasera ringmuren först vilket redan är gjort. Då står herrarna i slottet med dumflinen och brallorna nere. Hur de satsat på IPCC som nästan det enda försvaret är huvudlöst korkat. De har varit fruktansvärt smarta och taktiska hela vägen men att legitimera allt med IPCC djävla fuskverkstad var den svaga länken. Splatt!!

 70. Åke N

  Mullers team har kommit med en initial rapport:
  The Berkeley Earth Surface Temperature project has not yet done the analysis of the full data set with the corrections to produce a global surface temperature trend. We are first analyzing a small subset of data (2%) to check our programs and statistical methods and make sure that they are functioning effectively. We are correcting our programs and methods while still “blind” to the results so that there is less chance of inadvertently introducing a bias.
  A preliminary analysis of 2% of the Berkeley Earth dataset shows a global temperature trend that goes up and down with global cycles, and does so broadly in sync with the temperature records from other groups such as NOAA, NASA, and Hadley CRU. However, the preliminary analysis includes only a very small subset (2%) of randomly chosen data, and does not include any method for correcting for biases such as the urban heat island effect, the time of observation bias, etc.
  The Berkeley Earth team feels very strongly that no conclusions can yet be drawn from this preliminary analysis.
  Se:
  http://www.berkeleyearth.org/index
   

 71. ThomasJ

  Fantastiska Donna Laframboise lägger upp en databas med allehanda citat i & kring IPCC:
  http://nofrakkingconsensus.wordpress.com/2011/03/20/the-ipcc-mythology-direct-quotes/
  Länk till databasen finns i slutet av postningen.
   
  Mvh/TJ