Insnöade och utfrysta?

Som Moderna Myter redan tagit upp har de första temperaturdata för april 2008 börjat dyka upp. Först ut är RSS enligt vilka det är den kallaste april globalt sett på 11 år. Avvikelsen blev 0,080 grader.
Medan Goraklet Albert fortsätter att lägga flygmil till sitt koldioxidavtryck för att få oss att ångra våra fossila synder blir bilden alltmer tydlig. Uppvärmningen har kommit av sig. Vintern 2008 var den kallaste på sju år i USA. I Canada var den gångna vintern den kallaste på 15 år. I Kina hade man inte haft det så kallt på 50 år. I Afghanistan dog nästan tusen människor av kyla. Och som lök på laxen den tyska studien som förutspår att den globala uppvärmningen tar paus till minst 2015.
Vissa människor ändrar åsikt när de blir upplysta. Kan alarmister ändra åsikt när de blir utfrysta?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ser att John A på Solar Science Blog mistänker att tidigare minimum kan ha bestått av så små solfläckar att de inte registrerades. Detta med tanke på att nu några oerhört svaga solfläckar dykt upp, och det var Anthony Watts som jag först såg ta upp denna hypotes.
  Han skriver sen:
  ”And that would be a global disaster as deserts expand, storms increase, glaciers expand and wipe out towns and villages in places like Switzerland and Nepal, a shorter growing season with more variability in precipitation, an increase in the number of droughts and failed harvests leading to mass starvation in certain regions.
  I hope its just a hiccup in global warming, because there’s very little to be scared of in a warming climate.”
  http://solarscience.auditblogs.com/2008/05/06/a-very-good-question/
  Så sant!
  (Lite annat: När det gäller AGW-fanatiker hittade ju Skeptikern på Klimatbluffen en lustig typ i ett av sina senaste inlägg. HAn påstår att alla som är skeptiker är flat-earth-folk och konspirationsteoretiker, medan han själv menar sig vara en upphäjd paleotolog som påstår att inga kliamtförändringar under tidigare årmiljoner skett så dramatiskt som på 1900, och uppenbarligen anser han även kollegor i Lund, nämligen Lundstedt och solforskarna där, sedan åtminstone 4-5 år tillbaka varit galna konspirationsteoretiker.
  http://klimatbluffen.blogspot.com/2008/05/min-blogg-fr-kritik.html
  http://nihonshu.blogsome.com/2008/05/04/klimatretorik/
  Egentligen, anser jag, handlar denna fråga, vetenskapligt, om behovet av att låta data styra modellering och för all del teorier. Eller borde ha gjort det i det fall den inte varit så laddad med auktoritativa uttalanden om CO2.)

 2. Frukta ej. EU jobbar tillsammans med europas 1500 främsta i miljörelaterade vetenskaper med den första stora riktigt genomarbetade klimatkurvan för de senaste 700 000 åren. En där alla lokala fenomen och källkritiska aspekter ska beaktas.
  Då kan vi slippa predika IPCC både i AGW-kyrkan och i anti-AGW-kyrkan. Bra va? Mer vetenskap=bra vetenskap eller hur?

 3. MPGE

  nihonshu: ”Mer vetenskap=bra vetenskap” ???

 4. MPGE: ?

 5. L

  Nihonshu = Klimathaverist

 6. L: Nej, förespråkare av RIKTIG skepticism heter det, inte er fundamentalism. Du stavade visst lite fel där.

 7. nihonshu: Glöm inte militant antirökare. Det var så du underteckade inlägget ”Rökande luder” på din egen blogg.
  Låt mig citera:
  ”Vad är det sunkigaste som finns? Jag vet inte, men en given kandidat är ensamstående mammor med skrikiga ungar som inte säger åt barnen att vara tysta eftersom mamman har en stor tumör i skallen där hjärnan skulle vara beroende på den äckliga stinkande cigaretten i käften. Inspirationen till detta ämne? Såg precis ett röhårigt skrälle som gick förbi här utanför med en unge som lät som en mistlur medan hon själv bolmade på obekymrat för socialbidragspengen. Hon tog fanimig bara upp plats i världen. Förbrukade och förgiftade syre som kunde gått till riktiga människor.
  Jag har så jävla lite respekt för småbarnsföräldrar som år 2008 röker och obekymrat blåser era gifter inte bara på främlingar utan på barnen. Ni rökare är själviska små knarkarsvin som definitivt inte förtjänar att vara föräldrar.
  Är det en sexuell fetisch jag inte förstår alls är det den med kvinnor och cigaretter. Den är betydligt mer rubbad än tidelag fanimig.
  Mvh Nihonshu – militant antirökare med en släng av nationalsocialistisk reningspolitik denna morgon.”
  Är det så en RIKTIG skeptiker talar? Eller är det snarare en fundamentalist? Bara en liten reflektion.

 8. Marcos

  Var inte vår vinter den varmaste på typ 100 år? Vilket egentligen är ointressant eftersom det är globala medeltempraturer över längre tid som är det intressanta…
  En intressant artikel, om än om något som skett lokalt men under relativt lång tid (sett till perspektivet av användning av fossila bränslen och masskonsumsion etc):
  http://www.nytimes.com/2008/05/06/science/earth/06lake.html?_r=2&oref=slogin&oref=slogin