Illustration till den politiska situationen

 

skatter

Lite skoj att anknyta till Maggie’s senaste inlägg nedan. Bilden är tagen ur senaste numret av ”Sunt Förnuft” (Skattebetalarnas förenings medlemsblad).  I övrigt tror jag säkert många roas av denna bild på samma tema, som någon på TCS länkade till häromdagen.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Dan

  Längst till vänster i bild står en som ser Ohly-cklig ut.

 2. Lejeune

  På tal om politik, här är en pärla som jag inte vill undanhålla TCS läsare. Jag har en längre tid intresserat mig för världens tilltagande beroende av fossila bränslen och brukar lite sporadiskt titta in på Kjell Alekletts blogg för att förkovra mig i ämnet, här är länken dit:
  http://aleklett.wordpress.com/
   
  Kjell och hans forskarkollegor väckte för en tid sedan viss uppståndelse genom att påvisa att IPCCs prognoser över den framtida förbrukningen av fossila bränslen inte är möjliga på grund av en mängd samverkande faktorer, IPCC hade antagligen ljugit ihop några scenarios som skulle framstå som tillräckligt skrämmande, är någon förvånad?
  Hursomhelst, av någon outgrundlig anledning har Alekletts forskningsresultat omfamnats av sådana ”storheter” misantroperna i Tällberg och Rockström. Med anledning av att Aleklett & Co. har konstaterat att de fossila bränslena inte räcker för att infria IPCCs scenarios gör Rockström följande briljanta uttalande: ”Det som är så oerhört viktigt och det blad som vi nu vänder är ett vetenskapligt blad. Nu finns det tack vare Kjells oerhört välrenommerade internationella forskning belägg för att vi närmar oss en resurskris på den fossila fronten och vi samlar på SEI forskningen där vi också pekar på att riskmönstret vad det gäller klimateffekten är mycket större än vad vi tidigare sett.”
  Är han riktigt riktig frågar man sig?, kul är det i alla fall!

 3. bom

  Han tillhör ett klientel som tänder på blotta ordet ”kris”. Skit detsamma vilken sorts kris det är frågan om för penninganslagen strömmar då till och misantroperna kan se fram emot ännu en nådatid. Logik och konsekvens är främmande för deras natur. Om kris B inhiberar kris A så sjunker det tydligen inte in! Huvudsaken är att det blir kris snart och att man tjänar pengar på att haka på och pumpa sin lilla älskade ”kris”. Vi är alldeles för naturvetenskapligt inriktade här på bloggen och vår ypperliga analytiska förmåga hindrar oss att uppskatta en riktigt bra och lönsam ”kris”.

 4. AOH

  Intressant blir reaktionen hur Sveriges verkliga ”tipping point gäng ” reagerar på Stefan Fölsters inlaga:
  http://www.expressen.se/debatt/1.2025306/stefan-folster-wetterstrand-fordom-de-grona-terroristerna

 5. ingemar

  AOH#4, Jag är besviken på Fölster. Han visade en viss realism tidigare när han förespråkade mer sansade beslutsteoretiska överväganden beträffande klimathotet. Nu bannar han miljöpartiet för att inte vara tillräckligt alarmistiska beträffande klimathotet!

 6. Fredrik L

  Hej!
  Finns det något parti man kan rösta på om man inte tror på AGW-hypotesens katastrofscenarier? Vilket parti är minst AGW-inriktat? Obs! vägrar att rösta på SD. Via ”The climate scam” borde det gå att påverka partierna i rätt riktning. Var det inte en väldigt stor andel av svenska folket som tyckte att AGW-propagandan  var överdriven i de senaste undersökningarna som gjordes? Om det är så finns det en stor potential för det parti som tonar ner klimathotet.

 7. Fredrik L
   
  Ledsen att behöva säga det men SD är det enda parti som inte har vare sig klimat eller koldioxidutsläpp i sitt partiprogram.
   
  TCS påverkar i dessa sammanhang men du  kan inte stoppa en fullastad oljetanker som går i 10 knop på fem minuter.
   
  Dessvärre är det nog också så att inget av de övriga partierna ens skulle snudda vid tanken på att försöka tona ner klimathotet eftersom politikerna själva sitter som gisslan i sin egen okunskap i ämnet + att samtliga vet att det vore politiskt självmord att sticka ut hakan i dessa sammanhang. Åtminstone just nu.

  Men andra tider skola komma:
  YouTube – zarah leander ich weiss es wird einmal ein wunder geschehn
  Ps. Utan några som helst kopplingar till SD. Ds.
 8. Dan

  Ingen politiker vill vara först att hoppa av AGW-tåget.
  Ingen vill heller vara den siste, så när avhoppen väl börjar då blir det rusning.

 9. ThomasJ

  Det, asså politiska ’systemet’. är milt uttryckt rejält ruttet och i stort sett ’ueberholt’ [=omkört]. De politiker som ’tänker efter före’ är väldans lätt räknade. Kolla in vilka som ej ställer upp/& varför/ i kommande val…
  Själv föreligger inga problem med parti vare-det-som-ändå är, så länge deras deFacto göranden dels i förhand [asså innan val] klart deklareras inkl. ’what-if’, dels upp[be-]visar ett deFacto gällande tvåvägs gående, personligt ansvarsutrkrävande.

  I den ’surr’ kring politik & partier glöms ofta bort, att där är ett & annat [’litet’] parti som måhända ’passar’ in i ens eget ’tänke’.
  Liberala Partiet [ej registrerat hos valmyndigheten] är ett slikt exempel…. Go figure! 😉

  Mvh/TJ

 10. Kent S

  Förstår inte beröringsskräcken till SD.
  Är själv klassiskt liberal, pro Israel och klimatrealist.
  SD är nu det självklara valet i brist på någonting bättre.

 11. http://videosift.com/video/All-Your-Religions-Are-False
   
  Håll ögon och öron öppna för Al Gore nämns bland dessa religioner.

 12. hahn

  ”Säj” i pratbubblorna avser väl ”säg” antar jag? Eller är det något jag inte hänger med på?

 13. #12 det är en korsning av  säl och en torsklik fisk…
  Sälar har ändrat riksdagen tidigare så varför inte?

 14. Peter Stilbs

  hahn #12 – Jag tror det bara är allmän ökad språkslapphet i särskrivningens anda. Något annat budskap kopplar iallafall inte jag.

 15. bom

  Ja fy för fan – hela skräckkabinettet samlade på en bild. Är det bara jag som tycker att tanten som står tvåa till vänster har svullnat upp kraftigt? Ohly är ingen slank Nackakompis längre heller men det var visst också lögn som allt annat?