Maria Wetterstrands Sverige

Med tre månader kvar till riksdagsval sätter Dagens Industri Maria Wetterstrand i intervjustolen för att ge oss en bild av hur miljöpartiet tänkt sig vårt framtida land.

Det mest anmärkningsvärda är förstås den föreslagna skattehöjningen på 14 miljarder kronor, som i mitt tycke rimmar illa med att 90 procent ska få mer pengar över i plånboken.

Miljöpartiet lär dock röja stora framgångar, mycket tack vare just Maria Wetterstrand, som är en mycket skicklig politiker.

I en högst ovetenskaplig undersökning på Facebook sade sig nästan 19 procent vilja rösta på mp. Samtidigt var det dock lika många som valde Sverigedemokraterna, så tillförlitligheten av det testet är troligen ganska låg.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter

  Skicklig? Snarare hal som en ål.

 2. Peter

  ..och läsarna verkar tycka likadant. 🙂
  http://di.se/Default.aspx?sr=6&tr=273626&rlt=1&pid=208996__ArticlePageProvider

 3. En skattehöjning på 17 miljarder över 4 år är ju lite jämfört med de 90 miljarder  skattesänkningar, som genomförts, särskilt som företagandet inte gynnats nämnvärt under alliansen.  Allvarligare är den bekräftande uppgift om 300 miljarder kr till 2020, där 50% av kostnaden skattesubventioneras,  som hennes partikollega Svensson-Smith gav i morse på radion.  Då kan vi glömma kärnkraften då det ekonomiska och politiska utrymmet blir noll i det läget.

 4. Fredrik N

  maggie: I skrivandets stund ligger MP på 9.7% i undersökningen ”Riksdagsvalet 2010”. Du måste ha läst på fel rad för S på raden ovanför har 18.9%. Men tillförlitligheten är fortfarande låg trots att över 58000 svarat på den.

 5. Som läsarna nog begriper menas 300 miljarder kr till vindkraft.

 6. Lars W

  Konsekvensen av MW:s vindkraftpolitik fick sin belysning i morgonens Eko.  Michael Odenberg GD Svenska kraftnät framhöll behovet av överföringskapacitet för att kunna ta hand om vindkraften och den nödvändiga reglerkraften.  Den projekterade utbyggnaden av kraftnätet väckte protester hos berörda markägare.

 7. Claudius

  Det säger sig ju självt att det skulle bli ett fullkomligt olidligt Sverige, om Maskros-Maria skulle hamna i Rosenbad (oavsett på vilken taburett).

  Må Himlen förskona oss från något sådant!

  För egen del har jag till 100 % bannlyst maskrosor på min tomt.

 8. Labbibia

  Holmfrid
  Men är det inte så att ”jobbskatteavdraget” håller löneökningskraven på en lägre nivå? Och på så vis ändå gynnar företagen.

 9. Labbibia

  Brrrrr………
  Wetterstrand ger mig kalla kårar. ”Ohlyckan” är en stolle som man inte behöver ta på allvar, men med miljömuppsrörelsen är det annorlunda.

 10. Slabadang!

  Skolpolitiken Wetter vs Björkis!

  Var det någon som såg debatten? Wetter hade en egendomlig utgångspunkt för skolan.Nämligen att ordning och reda skulle stå i motsats till kreativitet. Jag undrar vilken pedagogik hon utgår ifrån?
  Hur kan man vara kreativ i skolarbetet när mobiler ringer och kaos råder i lektionsalen? Flum!!
  Att hålla lugn och ordning i klassrummet är att skapa trygghet och förutsättning för inlärning och krativitet, inte tvärtom!

  Miljöpolitiken verkar vara lika logisk som MPs skolpolitik.

 11. Fredrik N: #4 Du har givetvis helt rätt.

 12. Steve

  SCB:s partisympatimätning visar att Mp går bra bland ungdomar 18-24, där var femte stöder partiet.  Mp är också populärt i storstadsområden.  Bland lantbrukare däremot noteras 0 procent.  (TT-artikel i gratistidningen ”Extra” 14/6). 
  –  Ja, graden av kunnande påverkar naturligtvis partivalet.

 13. Bertel

  Slabadang #10

  Såg debatten och eftersom ämnet intresserar mig, förstog jag ingenting av hennes resonemang. Att sk ordning och reda(lung och ro) skulle vara hot mot kreativitet är så fel som det kan bli.

  Munkarna,nunnorna och schamaner har i alla tider vetat att disciplin och rutiner(du behöver inte ha din uppmärksamhet på tusen saker som tex i ett stökigt klassrum) är grundförutsättning för att tanken får fritt utrymme och ger den inneboende kreativiteten optimala förutsättningar.

  Att barn har spring i benen och behöver springa/agera av sig och att tonåringarnas hjärnor har svårt att tänka ”klart”(hormonerna invaderar och stör kognitiva funktioner) gör behovet av lung och ro i klassrummen vid lärandet än viktigare.

  Lung och ro innebär inte kadaverdisciplin,utan är ett utryck för sinnestämning,tom vid lärandet via lek.

  Jag hoppas verkligen att MP inte får makt över skolpolitiken.

   

 14. Mats Jangdal

  Maggie
  Eftersom du i artikeln jämförde SD med MP har jag en fråga till MW som det vore roligt att höra SD ställa till henne i en debatt.
  Hon (MW) är ju gift och har barn med en finsk parlamentsledamot. Om det kom till konflikt, brytning eller på annat sätt så att Sverige och Finland intar oförenliga ståndpunkter i en allvarlig fråga, vilken sida står hon på då? Frågan är relevant om hon blir minister i en r*d-gr*n regering.

 15. Mats Jangdal

  När det gäller skolpolitiken kan jag se att Björklund skaffat sig ett propagandaövertag. Han efterfrågar en skola och undervisning byggd på pedagogisk vetenskap och beprövad erfarenhet. När så professorer i i pedagogik redovisar vad det innebär kallar Björklund det för flum och säger att han minsann vet bättre. Vem är det då som är flummaren?
  För klagade vi på betongsossar, men batongliberaler är inte stort bättre.