Idag: Climate event i PostkodLotteriets regi

I eftermiddag anländer herrarna Clinton och Blair till Rosenbad, där de tas emot av Fredrik Reinfeldt. Därefter är det dags att visa upp sig på Stadshuset, dit det, enligt info på PostkodLotteriets hemsida, bjudits in ”politiska beslutsfattare i Sverige och Norden, makthavarna inom svenskt näringsliv, specialister inom miljö och klimat, ideella organisationer, journalister och opinionsbildare”. Det känns en aning som en hemlig klubb som träffas och dunkar varandra i ryggen. Det är förbjudet att fotografera och ingen får sända live från eventet. Det sägs inte heller något om det blir tillfälle att ställa frågor.
The Climate Scams läsare kan dock, som vanligt, se fram emot en rapport från mötet.
Susanna Baltscheffsky bloggade igår om eventet.

”I morgon kväll kommer två politiska högdjur till Stockholm – Bill Clinton och Tony Blair till Stockholm. Det är Svenska postkodlotteriet som har lockat hit de två före detta världspolitikerna för att tala om klimatfrågan. Det är inte så udda som det kan verka, att det just är postkodlotteriet som står värd för USA:s ex-president och Storbritanniens förre premiärminister, förklarar lotteriets vd Niclas Kjellström-Matseke.

-Vi har haft förmånen att samarbeta med Clinton Foundation sedan 2007. Vi har träffat honom och lärt känna honom ganska väl. För ett halvår sen frågade jag om han ville komma och han tyckte det lät som en bra idé.”

De som kommenterat på Susannas blogg verkar dock tro det precis motsatta. Antingen är jippot ett stort aprilskämt eller ett osedvanligt fult sätt att tjäna pengar.
”UNICEF vädjade om ett bidrag för att kunna hjälpa 4000 barn som dör varje dag. En påse näringslösning fär en (1) krona räddar ett (1) barn. För 1,5 miljoner skulle UNICEF kunna rädda 1,5 miljoner barn. Clinton Foundation satsar miljontals dollar på nonsensåtgärder, en bråkdel av de pengarna skulle göra att 4000 barn slapp dö. VARJE DAG. Bill Clinton, Tony Blair och Fredrik Reinfeldt borde skämmas! Synd att SvD inte vågar påpeka detta utan jamsar med i klimathysterin”, skriver t.ex. signaturen Rasp.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  Jag är glad att jag alltid slängt Postkodlotteriets utskick rakt i pappersåtervinningen, efter att ha tagit av inplastningen.

 2. Mika N

  Har herrarna Clinton och Blair blivit värvade av de Gröna Khmererna?

 3. Apropå, Clinton och Blair. Visste ni att de två ska bli film? Tydligen är deras förhållande så speciellt att det förtjänar att förevigas av Hollywood.

 4. Patrik

  Men vem ska spela praktikanten? 😀

 5. Patrik: Är du sugen? 🙂

 6. Patrik

  Inte just på den rollen kanske… Huh…

 7. Undroms UFO

  Ja nu är man klimatkändis i Upplandsradion igen, citerade Per Welander i ett mail……vi får se hur de tacklar det då jag missade inslaget där mitt namn figurerar. Hur än det är kanske någon får lite bättre tankar än redaktören som är co2 skraj. Kanske det får bli några mail under dagen från någon ”motståndare” vem vet??

 8. Var snälla med grabbarna. Bill har ju åtmistone släppt globaliseringsandan ur flaskan – utan att veta om det riktignok men til allas trivsel i långa loppet ändå. Blair har fixat fred på Irland och kan hända klarar det igjen. Madame Wallstrom derimot… 

 9. Patrik

  Undroms UFO>> Du behöver nog inte oroa dig, finns klara och faktiskt vetenskapliga belägg för att opinionen börjar svänga (såvida det nu inte är ett aprilskämt):
  http://wattsupwiththat.com/2009/03/31/tipping-point-in-the-media/#comments

 10. Patrik

  Egentligen, om han nu hade haft en annan ideologisk infallsvinkel, så borde hela AGW-hysterin vara ett intressant objekt för Michael Moore att bita i.
  I ”Bowling for Columbine” så orerades det ju en hel del om ”State of fear” – alltså att man håller folket i schack medelst skräckpropaganda. Inget har väl någonsin fått så stort genomslag som AGW-bygget?

 11. Gunnar Littmarck

  #4  #5
  De satt
  om än med en stark äckelkänsla
  kanske orsakad av min empatiska förmåga.

 12. Lars G

  Med dagens Bonushysteri så kan man ju ställa frågan vem som betalar notan för Clinton/Blair. Normalpriset ligger mellan 200-250.000 dollars per styck…samma som Al Gore. Arvodena går givetvis till ”The Foundation” men det är ju en skattefråga. Postkodarna kanske kan vara lite mer genomskinliga här än med sina lotter. Ar det skattefritt i Sverige eller uttas ”Artistskatt”?

 13. Patrik

  ”Artistskatt” 😀
  Ja, kulturarbetare är väl vad dessa filurer är nu för tiden? 🙂

 14. L

  Varför kommer jag och tänka på Pettersson & Bendel…?

 15. Lars G

  Geschäftet är lönsamt. De fem grundarna i Holland tar hem 4.08% av omsättningen under 2008 på 1.5 miljader dvs för dem 61 miljoner SEK;  33.42% går till Marknadsföring och Administration dvs 501 miljoner. Lotteriutdelningarna är 40% dvs 600 miljoner och resten 22.5% går till ”Välgörenhet av olika slag” Bl.a. fick 2007 WWF 42 miljoner och Svenska Postkodsstiftelsen fick samma belopp. De i sin tur delade bl.a. ut pengar till ”The Clinton-Initiative”. Eftersom varje förmånstagare har sina ”overhead-kostnader” så strilar det inte ut så väldigt mycket i botten på pyramiden/pengadjuvret. Samma upplägg som bankerna kör med i sin Fond-business. Tänk om man haft samma idé dvs att kopiera de spanska lotterisystemet.

 16. Håkan B

  Borg idag, 12% arbetslöshet 2011!
  ”The economy stupid!”
  Klimatlarmen överlever bara inte detta.

 17. Torgny Back

  Detta måste väl vara ett aprilskämt!

 18. Håkan B

  Torgny Back #17
  Om det är Borg Du avser så tyvärr inte. Om man räknar på att vi nån gång i fjor enl. SCB hade runt 4,1 miljoner förvärvsarbetande så börjar det handla om minst 500 000 arbetslösa i Sverige. Räkna på några av dom stora EU-länderna så hamnar det på 4-5 miljoner för Tyskland, 2-3 miljoner för länder som England, Frankrike och Italien. Det lär bli en lång het sommar, med eller utan växthuseffekt! Tror knappast att 3 miljoner arbetslösa fransmän kommer att marschera upp och kräva stopp för CO2-utsläpp. Dom lär komma att kräva nåt helt annat. Tips: Inget avtal i Köpenhamn, det kör jag ogarderat!

 19. Patrik

  Håkan B>> Jag satsar på samma häst som du.
  Vi står nog tyvärr inför mkt oroliga tider. 🙁

 20. Torgny Back

  Håkan B #18
  Nej, jag menade hela föreställningen i stadshuset.

 21. PeterP

  Ni har möjlighet att se arrangemanget i morgon på TV4 kl. 20-21. Skulle vara intressant att höra en recention när ni sett det.

 22. PeterP: Jo tack. Nog har vi sett det. With our own eyes. 😉

 23. Torgny Back

  Har alla stor dagstidningar bojkottat Climate event?

 24. Nu pågår nog dom stora ”mediastrategimöterna”, redaktionsbyktvätten, självransakingen, bortförklaringsmarknadsföringen, ”linjebyte”, alternativa vinklingar, canossagång, onvändningar under galgen blabla
  Jag sku aldri palla med att vara journalist, advokat eller diplomat. 

 25. Torgny: Nejdå. Både SvD och DN hade idag en intervju med Tony Blair. Aftonbladet hade också en notis om eventet. Reportern tyckte att Bill Clinton sluddrade och var tråkig. 🙂

 26. L

  Det blir mer och mer möten där man försöker styra agendan inför Köpenhamn. I Bonn pågår ett där FN gärna vill vara med och styra världen, se detta dokument som Fox News visar upp:
  http://www.foxnews.com/projects/pdf/032709_informationnote.pdf

 27. FcH

  Postkodlotteriet säger att man inte betalat något för att få Clinton att åka till Stockholm. Det måste väl vara årets lögn!
  Postkodlotteriet har ju donerat 6,5 miljoner till Clinton Foundation! Det har Bill tvingats avslöja för att Hillary skulle få bli ny utriksminister.
  http://dagensps.se/artiklar/2009/04/02/59595205/index.xml

 28. 6.5 mille för 15 minuters skitsnack !
  Slutar aldri att förvånas. 
  Men sannolikt tar denna ”global politics by superstar” slut. Internettet tar kål på sådant och peer-review konspirationen men frågan är hur lång tid nedmonteringarna skal få ta.   
  Skall vi hyra V75 och Vikingarna för ett Global Cooling event ? 

 29. FcH

  Postkodlotteriet stämt av KO!
  Horder av klimatalarmistiska politiker i styrelsen för Novamedia BV. Gräver man mer blir man mörkrädd!
  http://www.konsumentverket.se/Documents/konsumentratt/20080618_svenskapostkodlotteriet.pdf

 30. Håkan B

  Och bland ambassadörerna märks Ingela Thalén, Nordkoreas eget ombud i Sverige, damen som ville förbjuda paraboler och skapade det nya vackra ordet ”tittarbrott”. Hur överlevde hon schocken när Al uppfann internet?

 31. Torgny Back

  Håkan B #18
  Nej, jag menade hela föreställningen i stadshuset.