I stället för toapapper

Om du är en extrem miljövän kan du nu byta ut ditt toapapper mot torklappar från Wallypop. De är mjuka och sköna och går att återanvända gång på gång. Det enda du behöver göra är att tvätta dem i tvättmaskin, helst för sig själva, för vem vill blanda använda toalappar med finskjortan?
Bajslappar?
På företagets hemsida får man även reda på hur man använder dylika ”bajslappar”.
”Shake, scrape, swish, or squirt off anything you don’t want in your laundry, and then toss the wipe into the pail or container.”
Använda lappar förvaras lämpligen i en påse som hänger på toaletten. Fräscht och mysigt. Välj gärna en påse med gulligt blommönster för högsta möjliga trivsel. Vadå, äckligt? 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Labbibia

  Urrrk!
  Nej tack.

 2. Lars C

  Det är väl en fin ide, vad gör man inte för klimatet. Jag har startat operation övertalning. Det lär ta ett tag, min hustru är rätt dryg med att ta till sig nyheter av den här typen. Men hon gillar ju lavendel så man kan ju hänga upp massor av den varan så att en tillfredsställande väldoft erhålles. Men nu är det snart sommar, räcker väldoften till för att hålla flugorna och deras avkomma borta eller kommer det att krävas en flaska Radar om dan?
  Det är inte helt okomplicerat att vara klimatsmart. Kanske är den traditionella indiska metoden bäst i längden.

 3. pekke

  Är väl än bättre att använda en torkspade som förr i tiden, bara att skölja av efter användning !
  Håller i många år dessutom !

 4. Gunnar Littmarck

  Vad trött jag blir då tokmiljögrupper inte hänger med i teknikutvecklingen.
  I fattiga länder skakas hand och äter, med en hand.
  Försök finna den i Indien som stoppar bägge händerna i maten.

 5. Lars

  Ovanligt dum idé. Att sådana här idéer ständigt dyker upp visar bar vad stollig miljöreligionen är. Att tvätta dessa lappar tär mer på miljön än vad toapappertillverkningen gör, speciellt som toapappret kan tillvaratas som användbart slam. Det ökar även risken för spridning av tarmbakterier till ställen där de inte är hälsosamma.

 6. FcH

  http://members.fortunecity.com/sunjayrecords/rovskrapa.htm

 7. Tege Tornvall

  Återgång till medeltiden. Mindre mysigt mönstrad textil återanvändes på torrdassen i såväl slott som koja, av guide beskrivet på bl. a. Glimmingehus.
  Tege

 8. Lars C

  Gunnar Littmark!
  Har du testat dem? Måste kännas rätt konstigt med en hel processindustri mellan skinkorna.

 9. Gunnar Littmarck

  Lars C
  Har inte haft det nöjet än.
  Jag försöker se hur människan lever i framtiden, tekniken har väckt mitt intresse.
  De avsevärt dyrare Japanska modellerna som utför en alltmer fullständig sjukhuslabbundersökning, kommer finnas i alla hem och på alla sjukhus.
  Varför?
  1. Dagens avlopp blir oanvändbart av mediciner, tungmetaller, knark och annat oönskat innehåll.
  Jag vill ha bort dagens dyra usla kommunala reningsverk och avloppshantering.
  Jag vill kunna bygga tema byar och småstäder, där människor med liknande intressen bor, där ska avloppen recirkuleras, genom de växthus och vattendammar som skapar bl.a. frukt och grönt.
  Så med automatiska analystoaletter, kan de som innehåller oönskade produkter skiljas genom plastpåsar som svetsas och levereras till avfallsförbränning.
  Knarkare, slarvpellar och de med intag av vissa mediciner, kommer synas genom sina avfalls behållare….
  Får du en knarkare på besök, visas det genom en påse i för det avsett utrymme, vadå integritetskränkande??
  2. Alla är så upptagna av sin hälsa och att få en daglig statusrapport, kommer intressera fler än hypokondriker.
  Många som lider av en allvarlig symptom, får veta det när det är för sent, detta undviks med dessa toaletter, dessutom får du veta om du lider brist på några spårämnen.
  Jag är övertygad, varken toapapper eller de genomkorkade tyg varianterna ovan, har en framtid.
  Synd att inte företag och politiker frågar mig… he he he

 10. Iven

  Saknar i deras sortiment varianten med  fingerhål i mitten.
  Såg ett sådant  exemplar hos några vänner på landet. Men det var ingen som använde demo-exemplaret där. 🙂

 11. Vi kan bli tvungen att ta i vår egen dynga. Det kan nämligen bli brist på naturligt fosfat. Det fins ingen syntetisk ersätning som bevisligen fungerar i intensivt landbruk. Och naturligt fosfat kommer från orter som Nauru, Galapagos och Atlasbergen. Men som Gunnar visar på er detta inget problem med japanska kåmputterdass, täta rör  och moderna kemiprosess.

 12. kalle klimat

  RE Elling
  Enligt mina källor räcker utvinningsbar fosfor minst 700 år
  med nuvarande förbrukning.
  partnerskapalnarp.slu.se/ekonf/20081210/4_Mogens_Erlingsson.pdf

 13. Thomas

  Jag råkade träffa på den här relaterade artikeln:
  http://www.guardian.co.uk/environment/2009/feb/26/toilet-roll-america
  Toapapper indränkt i handlotion???

 14. Det mest ekologiska vore att vi tränar yoga så att vi blir tillräckligt viga i kroppen. Sen kan vi göra som katterna. Om vi dessutom lär oss fånga möss kan vi dra ner på kofisarna och ändå få i oss animaliskt protein. Mjau.

 15. Smålänningen Torbjörn

  Det va väl ingen klimatsmart produkt!
  Nä vi riktiga miljövänner samlar så här års rejält med fjolårsgräs som får torka i vårsolen. Gräset lägger vi sedan i återvunna säckar av ekologiskt naturmaterial som vi ställer på utedassen. Och använder för rengöring vid behov.
  Under fjölhålen samlas gräset med annat som ramlat ner och komposterar sig självt. 
  Kompostresterna sprids sedan i grönsakslandet och på gräsmattan som växer bra och producerar långt fint gräs som skördas nästa vår och får torka i vårsolen.
  Same procedure as last year.

 16. Steve

  ”The eco-loons are after our loo paper!” varnar en kolumnist i The Telegraph.  Eco-fascisterna är i farten igen:  Greenpeace kom i måndags med en konsument­guide där olika toa­papper bedöms efter sin miljömässiga sundhet.  Folk vill ha mjukt papper, säger en pappers­talesman.  Men då kan man inte använda recyklade fiber, utan måste ta råvaran direkt från träden.  Miljontals träd går nu åt i Nordamerika, bara för att kunna få fram mjukt toa­papper.  Ohyggligt, tycker man i Natural Resource Defence Council.
  http://blogs.telegraph.co.uk/milo_yiannopoulos/blog/2009/02/27/fluffiness_comes_at_a_price_the_ecoloons_are_after_our_loo_paper
  Såg jag ett leende?  Fy!  Det här hotet mot miljön är reellt:  ”US toilet paper ’worse for planet’ than gas guzzling cars”
  Jänkarnas krav på jättemjukt toa­papper skadar vår planet mer än alla bensinslukande bilar, slår miljöeliten fast.
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/4862750/US-toilet-paper-worse-for-planet-than-gas-guzzling-cars.html

 17. Lever som jag lär… 

 18. Lars G

  Back to the future! I början av 60-talet kunde man inte sälja slit-och-släng-blöjor i USA. Detta p.g.a. att maffian ägde alla hämta-skitiga-blöjor-och-lämna-en-påse-rena-firmor. Det var ett utmärkt sätt att i en cash-business tvätta svarta pengar vita. Den som ville sälja pappersblöjor fick ett skott i knät. Det blev sedermera ”tillåtet” att sälja pappersblöjor i USA vilket ger följdfrågan:”What was the deal?”
  Nu kan man göra en omstart med ”stjärtlapparna”. Vilken entreprenör blir först? Greenpeace eller WWF eller…?

 19. Hin Håle

  Ju oftare eko-stollarna skjuter sej i foten. Desto nöjdare är jag.

 20. Steve

  En utredning, som visat att gammaldags ”återanvändningsbara” tygblöjor är mer skadliga för miljön än engångsblöjor, har tystats ner i UK.
  .   Departementet för Miljö, Mat och Lantligheter (vadå?  The Department for Environment, Food and Rural Affairs) har instruerat sina tjänstemän att tiga om de slutsatser som en blöjutredning, till en kostnad av £50.000, har kommit fram till.
  .    I rapporten konstateras att användandet av återanvändningsbara tygblöjor inte alls bidrar till att rädda planeten, ity att sådana tygstycken lämnar större CO2-avtryck efter sig än vanliga engångsblöjor.
  .   Läget skulle förbättras om föräldrarna alltid ville hänga ut tygblöjorna till tork utomhus, året om, och låta yngre syskon få ärva dem, och alltid tvätta dem i högst 60ºC.
  .    Men Eco-loons u.p.a. ogillar utredningens slutsatser intensivt.  Därför dessa tystnadsorder från ministrarna.
  Planet Gore återger nu vad The Times sagt redan tidigare om blöjtvätt:
  http://planetgore.nationalreview.com/post/?q=YThkMTBlMmU5NTA4YzRlYjFjYTZlNDQ0NGU2YjE1YmU=

 21. FcH

  Det svenska folket liknar mer och mer en skock rädda får i en hage. I ena änden av hagen basuneras en larmrappor ut, skocken rusar åt andra hållet  för att utmed stängslet börja beta lugnt. Strax en ny larmrapport, skocken flyr nu i ilfart bort tills stänglet atr slut. Och börjar beta lungt. Å så håller det på.
  Allt påhejat av media som tjänar storkosan på larmrapporter. Efter den senaste larmrapporten om light produkter har Milko fått slut på sin grädde! För den som är innovativ finns pengar att tjäna, gäller bara att ha kontakter i media brabschen.

 22. Björn

  Skall vi utvecklas bakåt på grund av desinformation om klimatutvecklingens orsaker?