I klimatfrågan litar vi på miljöpartiet (?)

PR-byrån Westander har undersökt vilket parti vi litar mest i klimatfrågan och svaret är (kanske föga överraskande) miljöpartiet. Var tredje svensk, 36 procent, har enligt Westander störst förtroende för miljöpartiet när det gäller klimatfrågan. I juni 2009 hade dock 44 procent störst förtroende för mp, så deras kredibilitet har sjunkit avsevärt.
Om själva undersökningen finns det väldigt lite information. Går man till Westander själva så tycks det ha varit en enfrågesundersökning. Tusen personer fick frågan: ”Vilket parti känner du störst förtroende för när det gäller klimatfrågan?”.
Det intressanta är dock att Westander inte rapporterar att de allra flesta inte känner förtroende för något parti i klimatfrågan. Det framgår av undersökningsresultatet.
sifo
Alternativet ”tveksam, vet ej” fick 38 procent av svaren (alltså de allra flesta svar). Om detta beror på att de tillfrågade inte tror på klimathotet eller inte litar på partierna låter jag vara osagt.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Som man ropar får man svar.
  Westanders är en klimatalarmistisk PR-byrå och ett resultat i någon annan riktning skulle naturligtvis aldrig publiceras.
  Om sedan resultatet är ärligt eller fejkat är en annan fråga.
  Om de är lika ohederliga som sina läromästare i IPCC så är det naturligtvis fejkat.

 2. Peter

  Det politiska parti i Sverige som har mest att tjäna på alarmismen är just miljöpartiet. Hur förklarar man annars att ett stolleparti på över 8% är Sveriges tredje största parti??

 3. Eftersom alla riksdagspartier försöker vara kopior av Miljöpartiet i miljö- och klimatfrågor, spelar det ju ingen roll vilket av dem man väljer. Det är klart att originalet har mer förtroende än någon av kopiorna. Förhoppningsvis är de som valt ”tveksam/vet ej” missnöjda med att inget riksdagsparti vågar ifrågasätta all obefogad miljö- och klimathysteri.

 4. Lars Kamél #3
  Huvet på spiken när det gäller miljöfrågor. Men jag håller inte med om din slutsats..
  ”Eftersom alla riksdagspartier försöker vara kopior av Miljöpartiet i miljö- och klimatfrågor, spelar det ju ingen roll vilket av dem man väljer.”
  Men du menade nog inte så som det låter. När det gäller hur man röstar i riksdagsval och kommunval så är det förhoppningsvis andra frågor än miljö och klimat som beaktas.
  Och där är det inte så många partier som kopierar andras idéer.
  Men jag kan hålla med om att ett parti som nedtonade klimathysterin och slutade försöka surfa på den hysteriska mediavågen skulle få min röst i nästa val. Men bara om dom kunde presentera ett bra program i övrigt.