De Gröna vill rensa ut skeptiker

Natalie Bennett
Apropå den brittiska politiken så har det gröna partiet, med partiledaren Natalie Bennett i spetsen, tagit översvämningarna i södra England som intäkt för sitt förslag att rensa ut alla som är skeptiska till den rådande klimatideologin. Alla regeringsmedlemmar som tvivlar det allra minsta skall sparkas, menar hon. Oavsett om de har med energi- eller miljöområdena att göra. T.o.m. landets chefsveterinär skall bort om han inte skriver under på samma alarmistiska syn på klimatet som det gröna partiet har.
”Vi behöver hela regeringen bakom detta. Vi står nu inför en nödsituation. Vi måste handla. Alla måste ställa sig bakom.” Det är en förolämpning mot alla översvämningsoffer att ha “förnekare” i regeringen, tillägger hon.
Källa: BBC
Att en mycket stor del av britterna är skeptiker, många som röstar Tory, men som således inte skulle få någon representation inom regeringen tycks hon inte bry sig om. Demokrati är tydligen bara bra ibland …
Ingemar Nordin
PS. Att påpeka att den globala uppvärmningen inte orsakat översvämningarna torde vara ett överflödigt påpekande i detta forum. Mat Collins, klimatprofessor vid Exeter University och Met Office, förklarar: ”There is no evidence that global warming can cause the jet stream to get stuck in the way it has this winter. If this is due to climate change, it is outside our knowledge.” DS.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  Så vill nog Romson också göra.

 2. Ingemar Nordin

  Peter #1,
  Skillnaden mot England är väl att vår regering redan är skeptiker-frei. Där ryms nog tyvärr bara renlärigt troende som tycker exakt lika beträffande klimatet.

 3. Peter F

  De finns överallt.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Ekofascism

 4. Thomas P

  Jag kan tänka mig att det finns en och annan här som gärna skulle rensa ut socialister ur regeringen…

 5. Peter F

  Ytterligheter är skrämmande, som denne man.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Pentti_Linkola

 6. Lars Jonsson

  ThomasP
  Vilka socialister sitter i regeringen för närvarande?

 7. Mats G

  Jag skulle nog hävda att det här är så gott som politiskt självmord i en så etablerad demokrati som England.
  ”Vi står nu inför en nödsituation. Vi måste handla.”
  Är inte det undantagstillstånd är till för? Man behöver inte avskaffa hela demokratin vid ett nödläge.
  Hon verkar inte haft många rätt.

 8. Håkan Bergman

  Vi får väl nöja oss med att få bort C till att börja med.
  http://www.tns-sifo.se/media/505590/vb_feb_2014_svd.pdf

 9. Lasse Forss

  Thomas P #4
  Det som är intressant är väl att befolkningen ska inse att socialismen aldrig har fungerat och att dra konsekvensen av det. Douglass North som fick Riksbankens pris i ekonomisk forskning till Alfred Nobels minne år 1993, har forskat på ekonomiska system från 900 till 1700 (läs Västvärldens uppgång). Utan äganderätt har aldrig välstånd skapats. Och vi ser att detsamma gäller från 1700-talet. Det som är all forsknings grund, evidensen, visar att vi har 1100 års evidens att socialismen aldrig fungerat. Med andra ord. Socialister bryr sig inte om evidens.
  Detsamma gäller klimatalarmister. Man ersätter fakta (temperaturer, isutbredning, stormar med mera, dvs alla fakta som visat att prognoser och modeller haft fel), med nya prognoser och modeller. Jag har testat med prof. Johan Hansson vid Luleå tekniska universitet och nu senast med Johan Rockström, som till slut svarat på mitt mail. Jag citerar JR:
  ”Men låt mig då istället vara kristallklar. Det är idag vetenskapligt belagt att jordens medeltemperatur ökar och att det är vi människor som är huvudorsak. Att idag inte förstå detta är att förneka fakta. Sorry, men så väletablerad är vetenskapen.”
  Det är argument det. Och han skyller de uttalanden som han gjort om stormen Sandy på feltolkning av reportern i Miljöaktuellt. Men han har inte dementerat.
  Alltså. Det finns en stor likhet mellan socialister och klimatalarmister: De struntar fullständigt i evidensen. Det ligger nära till hands att det rör sig om samma personer.

 10. sibbe

  Några plock från väderfronten:
  Från:https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/
  One of the Met Office’s most senior experts yesterday made a dramatic intervention in the climate change debate by insisting there is no link between the storms that have battered Britain and global warming.
  Mat Collins, a Professor in climate systems at Exeter University, said the storms have been driven by the jet stream – the high-speed current of air that girdles the globe – which has been ‘stuck’ further south than usual.
  As we know, it is the southern half of England that has suffered the most from excessive rainfall this winter. As I have already pointed out, in the SW England & S Wales region, Met Office records show that they had a much wetter winter period than we have so far this year.
  According to British Rainfall, rainfall from October 1929 to January 1930 amounted to 26.88 inches, or 683mm.
  And it is not just Ross on Wye. Further east at Oxford, bang in the middle of the flooded Thames Valley, we find that 1929/30 was also much wetter. From the Met Office data:
   
   
  Rainfall
  mm
  Oct – Jan 1930
  448
  Oct – Jan 2014
  392
  Från: http://www.drroyspencer.com/95% of Climate Models Agree: The Observations Must be Wrong February 7th, 2014
  I’m seeing a lot of wrangling over the recent (15+ year) pause in global average warming…when did it start, is it a full pause, shouldn’t we be taking the longer view, etc.
  These are all interesting exercises, but they miss the most important point: the climate models that governments base policy decisions on have failed miserably.
  I’ve updated our comparison of 90 climate models versus observations for global average surface temperatures through 2013, and we still see that >95% of the models have over-forecast the warming trend since 1979, whether we use their own surface temperature dataset (HadCRUT4), or our satellite dataset of lower tropospheric temperatures (UAH):
  Från: http://judithcurry.com/page/5/
  Evidence reported by the IPCC AR5 weakens the case for anthropogenic factors dominating climate change in the 20th and early 21st centuries :
  After expecting an increase of 0.2oC per decade in the early decades of the 21st century from the AR4 statements, the rate of warming over the past 15 years is only ~0.05C.
   The IPCC AR5 bases its projection for the period 2016-2036 of 0.10 to 0.23oC per decade on expert judgment, rather than on the climate model results
  The IPCC does not have a convincing or confident explanation for the hiatus in warming.
  Is global warming causing the polar vortex? In a word, no.
  Posted on January 7, 2014 | 325 Comments by Judith Curry
  Det blir kallt på grund av den ökade värmen? När fakta tryter…

 11. Ingemar Nordin

  Jag tolkar nog Thomas Ps påstående som att han sätter likhetstecken mellan klimatvetenskap och ideologi. Och att det inte är konstigare för en miljöpartist att vilja ha bort alla klimathotsskeptiker än för en borgerligt sinnad person att vilja ha bort socialister från regeringen.
  Det märkliga med Natalie Bennett uttalande är att hon vill ha bort alla som inte delar hennes ideologi från en regering som hon inte sitter i.

 12. Thomas P

  Lars Jonsson #6 ”Vilka socialister sitter i regeringen för närvarande?”
  Missade du Ingemars ” Vi har nu åtta socialistiska och gröna partier att rösta på i höstens val” i senaste öppna tråden? För Ingemar är alla våra partier socialistiska. Detta leder till Lasses påstående ”att socialismen aldrig har fungerat”. Det beror allt på hur mycket socialism vi pratar om det, en blandekonomi med tillräckligt med socialism för att få Ingemar att slå bakut är tvärtom det som visat sig fungera. Ett samhälle där man som Ingemar vill helt avskaffar skatten skulle däremot knappast göra det.

 13. Ingemar Nordin

  Thomas P #12,
  Du har i och för sig rätt i att det finns socialister i Alliansregeringen. I vissa frågor så finns det det i alla partier. Det påminner mig om F. Hayeks dedikation i en av sina böcker (Vägen till träldom?): ”to socialists in all parties”.

 14. lennart bengtsson

  Saliga äro de troende ty de skola besitta jorden skulle man kunna säga om den gröna brittiska kvinnan. En av mina brittiska kollegor sade att definitionen på en sann vetenskapsman är en som kan hålla två diametralt olika uppfattningar i huvudet samtidigt. Min uppfattning är att Natalie Bennett inte är en sådan person och inte tror jag vår egen lilla äppelkindade Romson är det heller. Det är kanske en instinkt hos många kvinnor som behövs när man skall ta ansvaret för det kommande släkten och vi skall inte döma detta för hårt.
  Emellertid om denna instinkt överförs på områden för vilken den inte ursprungligen var avsedd uppstår allehanda problem som man lätt kan föreställa sig. Inte tror jag t ex att det är särskilt bra för samhällets kreativitet, som också behövs. Jag är säker på att Natalie Bennett har en mobiltelefon och kanske också en mobil dator som hon säkert inte skulle ha haft med den inställning som hon redovisar. Ty sådan personer hade för längs sedan blivit förvisade till kontinenten eller ännu längre bort.
  Även om stormar och regn har hemsökt England de senaste månaderna så är det ingen brist på besvärligt väder. Jag kan försäkra Ms Bennett att det var sju resor värre vintern 1963 då det istället var snö och kyla som plågade britterna. Inte heller var december 2010 eller vintern dessförinnan ett Kinderspiel men då var det som sagt återigen kyla och snö som var problemet. Inte heller behöver britterna oroa sig för vattenbrist som var en av de hemskheter som klimatändringen skulle föra med sig. Som sagt det finns inte något behov av Standpipes för en tid on the British Isles.
  LennartB

 15. Pär Green

  4 Thomas P 2014/02/16 kl. 14:28
  ”Jag kan tänka mig att det finns en och annan här som gärna skulle rensa ut socialister ur regeringen…”
  Thomas Palm, jag gör återigen ett undantag ifrån din policy och svarar en anonym!
  Och frågar mig vad har Du med den privata politiska åsikten att göra?
  Påverkar det Dina skräckupplevelser av en s.k uppvärmning som inte har märkts de under ca 20 år!
  Skaffa dig ett eget liv!

 16. lennart bengtsson

  De flesta politiker skyr skeptiker ty dessa utgör alltid ett hot mot etablerade föreställningar. En sann karriärist är inte en skeptiker och lyckas aldrig ta sig fram i maktsystemen. Jag erinrar mig historien om den ungerske partiledaren, Janus Kadar som träffade Walter Ulbricht i Brezjnevs mage. Säger Kadar till Ulbricht ” Svalde han Dig också? Nej, jag arbetade mig upp”.

 17. lennart bengtsson

  Ber om ursäkt skall förstås vara:
  De flesta politiker skyr skeptiker ty dessa utgör alltid ett hot mot etablerade föreställningar. En sann skeptiker kan aldrig bli en karriärist och lyckas aldrig ta sig fram i maktsystemen. Jag erinrar mig historien om den ungerske partiledaren, Janus Kadar som träffade Walter Ulbricht i Brezjnevs mage. Säger Kadar till Ulbricht ” Svalde han Dig också? Nej, jag arbetade mig upp”.

 18. Thomas P

  Lennart #14 ”Det är kanske en instinkt hos många kvinnor som behövs när man skall ta ansvaret för det kommande släkten och vi skall inte döma detta för hårt.”
  Ja, det där med hur kvinnor drivs av sina instinkter kändes ju fräscht. Det var visst någon i en tidigare tråd som jämförde könsfördomar med antisemitism.

 19. Nu börjar det bli riktigt illa.
  Att en stollepolitiker i UK går ut och säger att ’felaktiga åsikter’ dvs avvikelser från tron skall rensas ut från högre statliga befattningar, och tom säger att den medlemmar av regeringen måste sparkas pga felaktig tro, är förstås mycket allvarligt och ett tecken i tiden på att totalitära idéer på allt fler håll inte ens ligger under ytan utan uttalas öppet. (Om än dock fortfarande främst av stollarna, iaf publikt)
  Och sådant relativiseras omedelbart av aktivister här på forumet.
  Mig veterligen är det ingen här som argumenterat åt att en sittande eller framtida regering måste ’rensas från socialister’. Det är förvisso önskvärt att socialister inte hamnar i regeringsställning. Men yrkesförbud för sådana vet jag ingen som förordat.
  Det anmärkningsvärda är snarare att forumets hus-aktivist omedelbart börjar tillämpa strategin ’anfall är bästa försvar’ även rörande totalt oförsvarbara(?) åsikter yttrade av potentiella (framtida) regeringsmedlemmar.
  Återigen: Skeptiker-sidan har fått rätt i nästan allt, även detta ang vad som finns precis under ytan bland en hel del av klimatalrmisterna …

 20. Stickan no1

  Nu laddar USA för nästa krig:
  ”Kerry på krigsstigen mot klimatförändringen”
  ”Klimatförändringen är världens största massförstörelsevapen och ett hot som måste bekämpas, enligt USA:s utrikesminister John Kerry. ”
  http://www.svt.se/nyheter/varlden/kerry-pa-krigsstigen-mot-klimatforandringen
  Snart är vi väl stämplade som terrorister. Samtidigt blir det lite konstigt när USA har de största CO2-utsläppen per capita. De anklagar sig själva för att använda massförstörelsevapen och skall alltså bekämpa sig själv fört och främst.
  Bara en politiker kan få ihop det budskapet.

 21. Ingemar Nordin

  Stickan #20,
  ”Klimatförändringen är världens största massförstörelsevapen”.
  Alarmisterna hetsar upp sig något alldeles vansinnigt. De har för länge sedan lämnat den vetenskapliga grunden bakom sig. Nu lever de i sin egen isolerade föreställningsvärld där demokrati, individuella rättigheter och konsekvensanalys far all världens väg. De upplever att vi lever i en akut nödsituation. Det handlar om ett ”massförstörelsevapen”. Undantagstillstånd är påkallat och närmast en moralisk plikt.
  Det är hysteriker vi har att göra med. Hoppas att USA (och Europa) överlever detta.

 22. Sören G

  Obama och Kerry trappar nu upp kampen mot klimatskeptikerna.

 23. Slabadang

  Socialismen är i sin gröna klädedräkt bara försteget till kommunismen och diktaturen!
  Socialisterna är de nyttiga idioterna med sina utopiska idéer. När utopiernas idiotier väl genomförs så har ställt till det kaos som blir konsekvensen. Deras olika ”kamper” bedrivs med militanta medel utan ansvar för konsekvenser. Provokatörer som tar sig makt och inflytande med rabiata idologiskt artificiellt konstruerade argument för sina utopier att skapa ”konflikt” mellan allt och alla blir verktyget. Men när kommunisterna tar över efter kaoset enligt ”hellre röd än död” så är det socialisterna kommunisterna allra först sätter ett skott i nacken på. Då är det slut med kamper opposition ”rättvisa” och ”förändring” då är det stabilitet enkelriktning som gäller och vi ser ju nu de blivande kommunsitiska aspiranterna i miljörörelsen som försöker legitimera ”normaliseringen” dvs utrota all opposition! Allt handlar om att profitera på medborgarnas arbetet genom makt och kontroll. Att kapitalismen är det system som bäst fördelar makten och kontrollen ned till den enskilde individen skall genom förtal och propaganda försöka vändas till vad kommuniosmen och socialismen består utav dvs INGEN makt ochg kontroll till den enskilde. DSet är systemets politruker och funktionärer som profiterar på individens arbete. Den enskilde individen tappar makten och kontrollen Frivilligheten och möjligheten försvinner till att ersättas av det statöiga tvånget.

 24. Pär Green

  De gröna tycks en lite uppförsbacke! Inte är det väl motvind?
  Centerpartiet möter supervalåret i en mycket brant uppförsbacke. I dagens mätning av SvD/Sifo slår C bottenrekord med 2,8 procent.
  Bottenrekord
  Värst ser det ut för Centerpartiet som i Sifoundersökning har ett väljarstöd på 2,8 procent. Partiet har aldrig haft så lågt väljarstöd i Sifo:s mäthistoria, skriver Svenska Dagbladet.
  Den statistiska felmarginalen för Centerpartiet ligger på ± 0,7 procent, vilket innebär att stödet ligger mellan 2,1 och 3,5 procent.
  De gröna möter motstånd mot vindfjollor!
  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2280981-hamnen-vill-krympa-vindkraftsomrade
  http://www.ostran.se/NYHETER/Nybro/Nybro-aangrar-vindparks-ja
  Finns mer upplysningar att läsa!
  http://www.landskapsskydd.se/

 25. Stickan no1

  Glöm inte att John Kerry är utrikesminister. Inte miljöminister. Inte försvarsminister.
  Det jag tror USA/Kerry vill uppnå är att slippa vara energiberoende av Mellanöstern.
  Både för sig själva men också för resten av världen.
  De är nog rejält trötta på Israel/Palestina/Irak/Iran/Saudi/Syrien/Egypten mfl.
  USA:s inblandning har kostat liv, resurser och anseende och vad har man uppnått? Absolut ingenting egentligen.
  USA är på väg att själva bli energioberoende och ser nog gärna att fler länder blir det så att Mellanöstern kan försvinna från deras strategiska agenda. Nu ökar de den takten genom politiska medel och ser till att dränera flödet av pengar till den regionen. Att det kommer bli politisk instabilitet med den enorma befolkningstillväxt som är i regionen är inget problem om Mellanöstern inte längre är strategiskt viktigt.
  Saudi har ökat sin befolkning från ca 4 milj 1960 till drygt 28 miljoner innevånare 2012.
  Det är inte hållbart.
  Medlet är att skylla på CO2. Fossil energi är nästan det enda regionen exporterar av större värde.
  Det skulle se hemskt illa ut om han som utrikesminister säger som det är.

 26. Sven Östholm

  Omedvetna om att var elev också är en del av vårt samhälle som förbrukar 50 000 KWh per capita så utbildas de till att räkna hu mycket energi de kan spara genom att öppna sina kylskåp färre gånger om dagen.
  Vi svenskar sparkar inga klimatförnekare, vi utbildar våra ungdomar till miljövargungar via ett särskilt uppdrag till energimyndigheten som anlitat snf som stöttrupp.
  http://blogg.naturskyddsforeningen.se/skolbloggen/2014/02/14/pa-jakt-efter-energitjyvar-i-skurup/

 27. Jonas N
  >Nu börjar det bli riktigt illa
  Jo. När demokratiska spelregler inte skall följas är det illa som attan. Att de ens kan gå ut publikt och säga det utan att bli ordentligt tillrättavisade (eller har de blivit det?) är otroligt märkligt

 28. Helge

  Läser en lite skrift på 85 sidor av Amos Oz, ”Hur man botar en fanatiker”.
  En fanatiker menar alltid väl, tänker på alla andras bästa och allra minst på sig själv. Fanatikern har egentligen bara en brist, fanatikern saknar förmågan att lyssna på andra. Så snart fanatiker går samman bildas snart en anti-förening av andra fanatiker som är lika välmenande. Båda anser den andra vara ond och den egna gruppen god. Överallt finns dessa fanatiker. Sen må det gälla Israel-Palestina, skatter, kött eller grönt, man eller kvinna, välfärdens lösningar, skolan, klimatåtgärder, kärnkraft osv osv.
  Motsatsen till fanatism är tolerans och kompromiss. En vara som tycks allt mer sällsynt. Har fanatikerna tagit över?

 29. Helge

  Kunde inte sätta fingret på varför det ofta är svårt att debattera en politiker från MP. Efter ett tag kom jag dock underfund med att MPs ofta glömmer sakargumenten, de saknas ofta helt. Man tycker en massa, och det är ganska svårt att bemöta, för tycka får man ju nästan vad man vill.

 30. Ann LH

  Gunnar Kj. som gärna debatterar här har nu ett nytt klimatrelaterat inlägg på sin egen blogg i Norrtälje Tidning.

 31. Pär Green

  30 Ann LH 2014/02/16 kl. 23:04
  Tragiskt nog att han skriver Norrtälje Tidning!
  Blir intressant att se var han skriver efter valet!
  KD o C ligger lite illa till i mätningarna, och det är självförvållat!

 32. tty

  Stickan No1 #20
  ”Samtidigt blir det lite konstigt när USA har de största CO2-utsläppen per capita.”
  Nja, de låg på tolfte plats 2010 och sedan dess har utsläppen minskat kraftigt p g a övergång från kol till naturgas, så troligen ligger de någonstans kring 15-20:e plats nu. Däremot ligger de nog kvar på andraplats efter Kina när det gäller totala utsläpp, för Indien har långt kvar innan de kommit ikapp.
  Sverige låg som nr 71 2010, mellan Martinique och Barbados.

 33. Håkan Sjögren

  Lasse F orss # 9 : Tyvärr har jag glömt vem, som skrev det här på bloggen men : ”det är nu så kallt att socialisterna går med händerna i sina egna fickor.” Mvh, Håkan.

 34. Pingback

  […] som inte accepterar konsensus avseende klimatförändringarna skall avgå, se även blogartikeln […]

 35. Håkan Sjögren

  Ingemar Nordin, kommentar Innan de gröna försöker rensa ut oss, borde försöka vinna någon debatt med oss. Mvh, Håkan.