To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är nödvändig för det legitima syftet att lagra inställningar som inte efterfrågas av abonnenten eller användaren.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
Den tekniska lagringen eller åtkomsten som används uteslutande för anonyma statistiska ändamål. Utan en stämningsansökan, frivillig efterlevnad från din Internetleverantörs sida, eller ytterligare register från en tredje part, kan information som lagras eller hämtas endast för detta ändamål vanligtvis inte användas för att identifiera dig.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Som tidigare påpekats: att inte ge en individ tillräckligt med animaliskt protein, ingår i flera beprövade metoder för hjärntvätt. Precis som att använda ordet ”klimat” i alla tänkbara och otänkbara sammanhang. Kombinationen är förödande.
Personligen tycker jag det verkar finnas en ganska bra korrelation mellan köttätande och köttskalle. Inte så att män som äter 200 gs burgare i genomsnitt är smartare än människor med en måttligt köttkonsumtion. Håkan S verkar vara ett bra exempel på det förstnämnda, men vad vet jag…
Håkan S, det handlar inte om animaliskt protein, vegetarianer klarar sig utmärkt. Det du antagligen tänker på är metoden att ge folk mycket men energifattig mat så att de känner sig mätta medan blodsockerhalten sjunker och hjärnan fungerar allt sämre. Kombinera det med brist på sömn och du har en rätt effektiv metod för hjärntvätt som används t ex av olika sekter som värvar medlemmar genom att locka ut folk på en fest som aldrig slutar, och när folk väl är tillräckligt omtöcknade börjar man förklara ”sanningen” för dem.
”Vad vet jag”.. ”Vetenskapsmännen” dänger rundt med köttskallebeskyllningar. Bara fortsätt Mikael
Det viktigaste är att veta man man inte vet. Ni verkar inte ens veta va ni vet.
Elling Disen # 4 : Jag kom att tänka en gammal sentens: Den som inte vet och inte vet att han inte vet är en dåre. Undvik honom. Den som vet och inte vet att han vet är en sovande. Väck honom. Den som inte vet och vet att han inte vet är en sökande. Lär honom. Den som vet och vet att han vet är en vis. Följ honom.
Det är synd om människorna, sa Strindberg och det är synd om djuren som vi äter upp förutom att de fiser ut gaser. Men det är ju också synd om grönsakerna som vi också äter. För att lösa detta problem och få bukt med alla överviktiga kommer nog snart Grön dumbom att kräva en matfri dag i skolan.
Enligt nya rön behöver vi animaliskt fett. Har ni tänkt på vad margarin är för nåt egentligen? Plast! Grönsaker behöver vi också men inte nåt som är uppskrämt i växthus utan odlat enligt samma metoder som använts i tusentals år. Kött och grönsaker klarade människor sej på i många år innan det kom knasbollar och började predika om vegetarianism.
Carl, vad ska vi med nya rön till när allt var bättre förr?
Nej, jag har då aldrig märkt att vegetarianer mår sämre än andra människor. Dock tycker jag att man kan gå en medelväg, om det visar sig att det är svårt att få fram kött till alla människor. För du tror väl inte att alla människor i världen har möjlighet till kötträtter varje måltid, eller tror du det?
Carl, hur lyckas du få det till att margarin skulle vara plast? En viss poäng har du däremot i att grönsaker odlade i växthus är mindre nyttiga. Den extra CO2 man pumpar in gör att de växer snabbare till priset av lägre näringsinnehåll.
Enstaka köttfria måltider tycker jag verkar vara en utmärkt idé.
Det står var och en fritt att införa hur många köttfria dagar man vill, det är bara att sätta igång!
Jag utgår från att Grön Dumbom sina vana trogen vill tvinga alla att införa köttfria dagar, vare sig man vill eller inte.
Jag undrar om Grön Ungdom sponsras av MacDonalds? Det är ju väl känt att deras omsättning ökar då något mindre populärt serveras i skolorna.
Som sagt, tron att animalisk produktion skulle orsaka mer CO2-utsläpp än modern produktion av vegetariska produkter måste vara ett feltänk. Om Grön Ungdom tänker så borde de omedelbart återgå till köttdiet så att de får ordning på sina hjärnor igen.
CO2 igen… Sen när blev CO2 faran konsensus i debatten.
Vegetarianer fanns innan AGW teologin förlåt teorin över huvud taget fanns. Men det är ju en helt annan teologi.
Olle #13
AGW teologin. Den var ju riktigt fyndig! Har du snott den eller tänkt ut den själv? AGW teologin… Jag gillar.
Teologi termen uppkom under antiken, och användes då för beteckna diskurser om gudar och kosmologi, och de första teologerna betraktades som heretiker, då religionen var förbunden med den respektive statsmakten och inte fick ifrågasättas. Ordagrannt från Wikipedia. AGW har uppstått i USA med etablissimangets godkännande, historien upprepar sig
Thomas, det är konstaterat att modernt margarin är näst intill konstgjort och det är endast en molekyl som skiljer det från plast.
http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art7.htm
Carl #16
Snälla Carl, googla fettsyra, fettsyraester, esterbindning och glycerol. Det här är kemi för högstadiet. Eller rättare sagt var kemi för högstadiet på min tid. Nu är det väl på D-nivå på universitet… Men nej, såväl modernt som omodernt margarin består av fettsyraestrar, precis som smör. Sen kan man ju ha synpunkter på vilka fettsyror som ingår. Själv tycker jag att smör smakar godast, men det är en ren smaksak. Om mitt DNA orsakar att jag dör 4 månader tidigare på grund av min smörsmak – so be it. Jag antar att min förkärlek för smör också kommer från mitt DNA (jag växte upp med bords-EVE – blä). Lev och må bra. Vi dör när vi dör.
Carl, vill man ha alternativ till beprövad vetenskap finns tydligen mer än AGW man kan reta upp sig på. ”det är endast en molekyl som skiljer det från plast” är i och för sig sant. Om man byter ut fettsyran mot plast så får man plast 😉
Mikael #8
Många unga tjejer som lever under självsvält är också vegetarianer. Dom mår inget vidare.
I övrigt kan man bara konstatera att protein från fisk, nöt, fläsk, fågel mm. är helt oöverträffat ur hälso och näringssynpunkt. Enstaka individer med god ekonomi och oerhört djup kunskap om kost kan leva bra som vegetarianer men dom uppnår ingenting annat än ett kostsamt merarbete för att släpa sig upp till +-0 stecket.
Sedan kan en liten grupp ha svårt med matsmältningen eller ha en så stark ideologisk övertygelse att man inte befattar sig med kött (eller köttindustrin kanske?) och därför väljer att leva som vegetarianer. Det är väl ok, men dom får en sämre kost överlag.
Jag ser inget problem med köttfria dagar så länge dom inte börjar dra sig mot sju i veckan.
Att djurhållning påverkar klimatet är trams!
Intressanta kommentarer, kanske läser jag inlägget. 😉
Thomas #3 är det lös spekulation?
Om min far lärt mig rätt duger det om vegetarianer äter ägg då och då.
Jag tror att vi äter mer nöt och fläsk än vad vi mår bra av.
Här i Norge där räckor kostar 17,40/kg och torskfile 49;-/kg är det naturligt att laga mer sjömat.
Nu efter snart 7 år har jag upptäckt att sjömat är otroligt mycket godare, än de gamla köttbitar jag brukade försöka få till.
Etiskt så är vår industriella kötthantering helt förkastlig, dessutom fördyrande och försämrande, men så är det i landet lagom där olika intressegrupper styr maktfullkomligt och helt utan helhetsansvar.
Efter som CO2-hotet inte finns duger dock inga sådana argument.
Vi vet att den tidigare 40%-iga höjningen gav max några tiondels C inkl. förstärkninseffekter, 40% till kommer inte gå att mäta spåret av p.g.a. den starkt avtagande effekten, som funktion av de ytterst få kvarvarande fotoner i CO2 molekylens kvarvarande återreflekteringsband.
Nu har jag skummat igenom inläggen och den vettigaste kom från # 10 Lejuene.
Är det verkligen så illa ställt här i landet att andra skall komma och berätta för mig vad jag skall äta?
I min enfald så trodde jag att det stadiet lämnades för gott när jag var 16 år gammal. (dvs ekonomisk oberoende)
Hjälp…..
Det finns uppenbart andra problem en den påstådda CO2 boven som bör lösas här, och det mer omgående.
P.S.
Ursäkta min bryska ton, men jag läste nyligen även en artikel i SDS om ”klimatsmart” mat. Tre helsidor av Maggie Strömberg.
D.S.
DV, om du läser originalartikeln så finner du: ”Vi i Grön ungdom tycker att man i den offentliga sektorn kan införa köttfria dagar – i skolor, i omsorgen och på jobben. ”
Det handlar alltså inte om att de vill införa någon lag på vad du får äta hemma. Det här är samma förvirring som kring den famösa ”Socialstyrelsen rekommenderar 6-8 brödskivor per dag” som även den handlade om vad som borde serveras på sjukhus etc där det offentliga faktiskt bestämmer vad du äter. (Det var kommersiella brödinstitutet som sen slet loss frasen ur sitt sammanhang och använde den i en reklamkampanj)
Thomas,
tack för klagörandet. Se även mitt P.S.
I övrigt så tycker jag att Jesper inte är min pappa eller mamma som bör tycka vad jag skall äta och hur ofta.
Och ännu mindre skall han lägga sig i vad mina barn skall äta.
Dem utfodrar jag tills de blir ekonomiskt oberoende.
Färdigt med det!
Thomas,
Glömde det viktigaste:
Det offentliga det är även jag.
DV, om dina barn inte äter skolunch så slipper de naturligtvis bry sig om vad som serveras, annars är det tyvärr oundvikligt att den som gör upp matsedeln bestämmer vad de äter till lunch.
Du må vara en liten det av det offentliga men det är Jesper också, och även han får uttala sig om hur han tycker offentlig verksamhet skall skötas. Är det mer neutralt att säga att skolan skall servera kött varje dag, tycker du?
Thomas,
Jag har nog missat själva poängen:
Om det ”offentliga” hade varit mer fritt så hade vi sluppit den här sortens polemik. Då kunde var sin egen kucku (mig inberäknat) sitta på sin hörn och tycka vad dennes barn skall och inte skall äta.
Offentlig verksamhet som styrs av AGW -teologer, och suvstatare är en skrämmande tanke. Om dessutom personer i veganrörelsen via Grön Ungdom lyckas få det minsta inflytande i det politiska etablissemanget är jag den förste att avlägga min PROTEST, inga brottslingar skall vara med punkt.
Att många sådana element anslutit sig till AGW religionen framskymtar allt oftare i klimatdebatten.
”Suvstatare” är förespråkare av en Totalitär Stat, Kommunister, Fascister m.m.
DV, du har nog inte riktigt förstått hur en skola eller ett sjukhus fungerar.
Den som inte vet men är övertygad om att han vet kan bli en framgångdrik politiker.
Kjell-A Jönsson
När får vi grönsaksfria dagar i skolan? Jag kräver detta, i jämlikhetens namn!!! 😉
http://www.theonion.com/content/video/taco_bells_new_green_menu_takes
Anders E: Tack för tipset! 🙂
Jag håller med att vi borde avskaffa all djurhållning och bli konsekventa veganer, men man måste vara pragmatisk : )
Jodå Thomas #28,
Jag vet mycket väl hur skola och sjukvård fungerar och dessutom hur de borde fungera.
Det verkar snarare att du har lite väl inskränkt syn på det hela.
Har det slagit dig någon gång att den offentliga standarden kan vara bättre, dessutom vad är det för naturlag som säger att skola och sjukvård måste vara offentliga?
I vissa länder är det en självklarhet att sjukhusen har flera typer av menyer, likaså i skolorna.
Under sådana förhållanden kan man avfärda Jespers kommentar med en axelryckning och även ett skratt.
Nu är det så att i mellanmjölkens land är just sådana inlägg högst relevanta om de till på köpet är PK.
Inte bara Jesper, utan även gammelmedia bombarderar oss med sina förtäringsåsikter. Och de har stor chans att driva igenom dem med hjälp av ett hot som inte existerar.
Skrattet fastnar i halsen.
Thomas, det är konstaterat att modernt margarin är näst intill konstgjort och det är endast en molekyl som skiljer det från plast.
http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2…
Thomas, det är konstaterat att modernt margarin är näst intill konstgjort och det är endast en molekyl som skiljer det från plast.
http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art7.htm