Är Ernie klimatskeptiker? :)

Med denna lilla serie vill jag önska er en riktigt skön helg! Njut av värmen så länge den varar.
ernie-liten

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Jag kan inte läsa texten. Går det att göra den större eller kan du berätta vad det står?

 2. Mikael

  Tryck på serien, sen på gröna pilen. Kan du inte läsa då är det nog dig det är fel på 😉

 3. arga gubben

  Tja, man kan ju spara ner den och öppna i photosh.
  I alla fall: En härlig fullträff av Bud Grace!!

 4. AOH

  Maggie.
  Först ett stort tack till dig för dina inlagor varje dag.  Det är en fröjd att läsa dem och du verka kunna hitta allt intressant. Fortsätt länge med det.
  Dagens bild ” Ernie”  borde varje klimat- taliban ha förstorad intill sitt nattduksbord för att varje kväll erinras om de dumheter de sysslar med

 5. Bud Grace är en gammal fysiker som blev tecknare. Han om någon borde veta, eller?

 6. AOH

  Jämför noggrant i DN-inlagan.
  http://www.dn.se/ekonomi/fns-klimatpanel-kritiserar-klimatskeptiker-1.903908
  Har inte Enos kompis ( med röda slipsen ) liknelser med ”vännen”  Pachauri?

 7. AOH: Jo, Sid är rätt lik faktiskt. Sid Fernwilter är en skojare utan dess like. Men har Pachauri lurat av gamla tanter deras besparingar och försökt sälja soptippar i Miamiområdet som lotter för semesterhus?

 8. Thomas

  Ernie är, på goda grunder, Sidskeptiker.

 9. Verkligen vitsigt svar på erbjudandet om att köpa utsläppsrätter… Ha ha ha…
   
  Maggie Thauersköld (& Co i StockholmsInitiativet),
  Tips. Acceptera ALDRIG benämningen klimatskeptiker – utan att kontra ALLTID med t ex ordet KlimatRealist !
   
  Wåra i o f s helt fantastiska biologiska ElektroMagnetiska och ElektroKemiska hjärnDatorer funkar precis som vilken datar som = den räknar helt enkelt antalet input av vad som – och flest input gäller som wår personliga ”sanning”, tyvärr tyvärr…  😥
   
  Det här är skåpmat = väl känt för alla i reklambranschen. Vad jag med detta vill säga är – att enär KlimatRealisterna är i en näst intill hopplös minoritet i dags dato – så gäller det att ständigt och jämt tänka på att programmera sig själv rätt – annars blir det som det blir med trovärdigheten, tyvärr tyvärr…  😥
   
  Stort TAAACK till Dig  för Ditt engagemang som KlimatRealist – i den här för wåra barn och barnbarn så fundamentalt viktiga saken ! Själv har jag fem barnbarn som andas.

 10. Thomas

  Boberg, du har läst din kommunistiska historia ser jag. Bolsjevikerna var en minoritet men när de på ett möte hamnade i majoritet klubbade de igenom att de skulle ha namnet ”majoritetsmän”, och det lyckades!
  Som klimatrealist tycker jag bara det är löjligt att en grupp kontrarians, förnekare eller vad ni nu är skall kallar sig realister.

 11. Micke

  Jag tänkte ett tag att selektiker var bättre än skeptiker eftersom det är en väldigt selektiv skepcism som gäller, det är en hel del hårresande teorier som körts genom dessa lager utan protest.
  Eller antipatier eftersom det gäller att bara vara anti allt IPCC säger. Kanske antipccer då…

 12. ThomasJ

  Ett stort flertal av ’AGW-arna’ borde/torde ävenledes vara aktiva medlemmar i scientologikyrkan med dess ’hubbarstka ideologi/’tro’ [el liknande].
  Detta åtmisntone utgående från hur dessa ’personer’ [ingen nämnd, ingen glömd] resonerar/debatterar här.
  Go figure..
  ”Om alla tänker lika, blir det inte mycket tänkt”. (Einstein)
  Måste repeteras många, många gånger.
  Mvh/TJ

 13. Gunnar Littmarck

  Mikael
  Bli då selektiker och ta en sak i taget.
  Du fick några punkter av mig, kanske du kan ge mig några renodlade punkter tillbaka.
  Jag upplever att CO2-hotet lever vidare just genom att blanda korten.
  Tag bara CO2 och hotet för en global klimatkatastrof genom dess halthöjning i atmosfären från länder som Sveriges fossilkramande poltik att inte släppa fram de system som kan tidigarelägga fossila energier.

 14. Gunnar Littmarck

  forts,
  (sitter i båten och bygger om).
  Tidigarelägga fossilenergier topp och vandning mot noll, borde jag fortsatt.
  Tropisk hetta i Løten…
  Om jag blott var vid en öde ö utanför bästkusten, snart har vi lågenergibelysninh i havet där på ljumma sensommarkvällar.
   
  De ni nollåttor…

 15. Micke

  Nu vet jag inte om du blandar ihop mig med någon annan, signaturen Mikael är inte jag, (även om det skulle kunna vara).

 16. Gunnar Littmarck

  Fölåt Micke, kanbero på teakoljeångor, eller rent fysiska brister i skallen..
   
  Ha en fin frdagskväll och fundera på om det är framkomligt med en punktuppdelning av klimathotet.
   
  Jag misstänker att just det är det sista ledande politiker vill.

 17. arga gubben

  Thomas sa:
  ”Som klimatrealist tycker jag bara det är löjligt att en grupp kontrarians, förnekare eller vad ni nu är skall kallar sig realister.”
  Du vill också vara realist ser jag.
  Är det också löjligt??? Eller realistiskt? eller löjligt realistiskt??  Tja, det kan tyckas realistiskt att vi alla är löjliga.

 18. Olle Dahlström

   

  <!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:””; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>

  /* Style Definitions */
  table.MsoNormalTable
  {mso-style-name:”Normal tabell”;
  mso-tstyle-rowband-size:0;
  mso-tstyle-colband-size:0;
  mso-style-noshow:yes;
  mso-style-parent:””;
  mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
  mso-para-margin:0cm;
  mso-para-margin-bottom:.0001pt;
  mso-pagination:widow-orphan;
  font-size:10.0pt;
  font-family:”Times New Roman”;
  mso-ansi-language:#0400;
  mso-fareast-language:#0400;
  mso-bidi-language:#0400;}
  Jag har under en längre tid följt debatten som förs, framförallt här på Maggies blogg.
  Det som slår mig är, att klimatdebatten inte längre är en fråga om vilka eller vem som kan
  presentera de mest övertygande argumenten, för det ena eller det andra ifråga om CO2´s inverkan på klimatet. Det har istället blivit en nästan religiös debatt, där inga fakta, ”what so ever”, biter på motparten. Det har istället blivit en gammaldags höger-vänsterdebatt, där förespråkarna för AGW rörelsen, agerar likt de Marxistförespråkare jag själv stångade min panna blodig mot på 70-talet(löntagarfondsdebatten). I en tid av kris behöver de ickereligiösa (ej dyrkare av Kristus eller Muhammed), ett annat hot att formulera sin egen rotlöshet i, till politikers fromma, vars högsta önskan är, att bestämma nästan allt i den enskildes tillvaro. Att beskatta den enskilde, människan, individen på ett sätt som kan anses moraliskt riktigt, ger dessa politiker möjlighet till ännu mer makt. En makt de i en framtid med största sannolikhet, vill förtränga, att de varit med om att utnyttja, enbart för egen vinnings skull. Att överbeskatta människor är det mest inhumana och odemokratiska i ett samhälle, ty det tar bort individens frihet att välja själv. Överbeskattning är enbart till för politikers fromma. Därför är denna fråga, klimathotet, så bra för politiker i alla läger, därför att mer skatt, ger mer makt, till folkvalda politiker. Politiker utan vare sig utbildning eller kunskap förvillar och skrämmer människor, som ej har tid (jobba och betala skatt) eller kunskap att själva sätta sig in i problematiken. Ett välsmort munläder vinner alltid över visdom tyvärr.
  Jag citerar Cicero ” Om människan visste med vilken dårskap som styr världen ……”
   
  Olle Dahlström
   
  Hudiksvall

 19. ” Om människan visste med vilken dårskap som styr världen ……”
  http://sv.wikiquote.org/wiki/Dumhet

 20. Thomas

  Olle Dahlström, bristen på vetenskapliga argument kan bero på att det ständigt tillkommer folk som du som föredrar att tala om politiska konspirationer snarare än vetenskap.

 21. Peter Stilbs

  Thomas – problemet är att vissa kretsar – det finns åtskilliga varianter –  gillar konsekvenserna av ”klimatåtgärder” (mer statlig kontroll, överstatlighet, ny världsordning, mer pengar till klimatforskning,  ”klimatet som religion” etc etc) – och bryr sig egentligen inte om sakfrågan och vetenskapen.

 22. Thomas

  Peter, onekligen verkar det finnas en hel del som egentligen inte bryr sig om vetenskapen utan bara bryr sig om att om AGW är sant så skulle det leda till obekväma konsekvenser för deras livsstil, eller så handlar det om en mer ideologisk misstro mot allt statligt.

 23. Håkan B

  Själv väntar jag bara på att Elvis Zimmerman ska börja sälja helt utsläppsfria bilar. Men Ernie behåller väl ändå si DeSoto får vi hoppas!

 24. AOH

  Maggie och övriga som följer dessa bloggar. Är det inte roligt och framförallt viktigt att THOMAS finns med överallt och kontinuerligt ger en bild av hela AGW-klanen. Han är som haren i Gösta Knutssons böcker. ”Sannolikt” ( mycket vanlig term i IPCC-rapporter) så har han inte läst Josef Bobergs inlaga om ” dumhet” ordentligt. http://sv.wikiquote.org/wiki/Dumhet
  ”Bättre att tiga och tas för en idiot än tala och undanröja varje tvivel”. – Abraham Lincoln
  Därför ser vi alla framemot fler synpunkter frân dig bäste „tipping point“ THOMAS

 25. arga gubben

  Håkan B
  Bra vinkling där. Borde vara läge för Elvis Z att kränga till lättlurade.  ” It’s born a sucker every day”
  De Soto:n ligger pall det är jag säker på! Ett måste i serien!!

 26. ThomasJ, du skriver:
  ”“Om alla tänker lika, blir det inte mycket tänkt”. (Einstein)”
  Ett av mina favoritcitat, och väldigt passande när man ser hur omvärlden helt ignorerar den stora mängd vetenskapliga resultat som helt falsifierar AGW-hypotesen.
  För övrigt ser jag att UAH har publicerat den satellitmätta globala genomsnittliga temperaturanomalin för juni månad. Den är 0 (noll). Dvs vi är nu tillbaka på samma nivå som när satellitmätningarna började år 1979.

 27. arga gubben

  ”Om många har samma åsikt, är det många som inte tänkt efter”
  En annan variant

 28. Thomas

  AOH, om du skall komma med personangrepp, kan du inte göra det under eget namn, eller är du för feg?

 29. Olle Dahlström

  Kan bara dra den slutsatsen att Thomas förespråkar ett totalitärt system där ett fåtal viljor utan sakargument skall bestämma över oss andra fritäkande individer som har förmågan att täka självständigt och ifrågasättande. Tyvärr Thomas, jag tror inte ens DU platsar  i toppen av en sådan hierarki.
  FRITÄNKANDE MÄNNISKOR  TYP.. REV MUREN… VILKEN TUR VA….

 30. arga gubben

  Får man göra personangrepp om man gör det under  eget namn?
  Men är det någon skillnad egentligen?

 31. Thomas

  Olle Dahlström, har du några sakliga argument, helst sådana som inte tagits upp 100 gånger förut, eller tänkte du hålla dig till dina politiska konspirationsteorier?

 32. Micke

  Jag tror jag börjar förstå varifrån hatet mot IPCC kommer, om man vänder på bokstäverna får man CCPI, tar man sedan bort I och sätter ett C först får man CCCP, det kan bara vara av den anledningen, ideolog före vetenskap. En ren ryggmärgsreflex…

 33. Olle Dahlström

  Om en osanning upprepas tillräckligt mångan gånger, blir den till slut accepterad som ett trovärdigt argument. Det är tydligt att de som dragit igång AGW teorierna nu måste upprepa sina falsifierade data om och om igen. Vad som är svårt för många folkvalda politiker är, att ändra sig trots eget tvivel , ty partipiskan viner obönhörligt över deras ryggar, med mantrat, acceptera vårt ställningstagande eller tack och adjö. Plånboken styr då och civilkuraget som egentligen borde vara en förut-sättning för alla folkvalda, är som bortblåst.  Tack Maggie för denna blogg, som trots att den läses av så många, ännu ej har fått det erkännande bland den s.k intelligensian som den förtjänar.

 34. Olle D: Tack, Olle, för de värmande orden. Även om värme inte är det jag längtar efter mest just nu. 30 degrees and counting…

 35. ThomasJ

  Svempa (#26): Ja, i sanning. Tänk dig den mannen i nutid vs. AGW-maffian?
  Mvh/TJ

 36. <A HREF=”http://www.youtube.com/watch?v=qRme1X2O400&eurl=http%3A%2F%2F”><strong>Länkningstest</strong></A>…

 37. ”Boberg, du har läst din kommunistiska historia ser jag. Bolsjevikerna var en minoritet men när de på ett möte hamnade i majoritet klubbade de igenom att de skulle ha namnet “majoritetsmän”, och det lyckades! Som klimatrealist tycker jag bara det är löjligt att en grupp kontrarians, förnekare eller vad ni nu är skall kallar sig realister.”


  Jo – Thomas – så kan Du ju uppfatta det uppenbarligen, utan att ha en aning om mig som person – ifall jag nu skall tro på vad Du förhoppningsvis väl genomtänkt skrivit ovan.
   
  Det är helt OK för mig personligen – därför att ”Smaken är ju som baken delad” –  Tack http://www.spiritwarrior.se/lev_i_frihet.htm och http://uk.youtube.com/watch?v=muHg86Mys7I Löv ! http://www.youtube.com/watch?v=NzMPUKAXM7U   🙄

 38. AOH

  Thomas .
  Jag förstår inte din antydan om personangrepp. Jag skrev i min inlaga att det är roligt och viktigt med dina bidrag och vi ser fram emot flera bidrag
  Enligt statistik finns mer än 59 000 med namnet Thomas i Sverige, hur skall jag då veta att du är den du är.
  Om du tycker Tipping Point Thomas är ett personangrepp så ber jag om ursäkt för det.
  Istället skall du ta det som ett hedrande eftersom Tipping Point f.n är mycket vedertaget inom AGW , som jag har tolkat att du har ett visst intresse av och och du skall vara glad för så länge den tiden pâgår

 39. arga gubben

  Thomas sa:
  ”Som klimatrealist tycker jag bara det är löjligt att en grupp kontrarians, förnekare eller vad ni nu är skall kallar sig realister.”
  Du vill också vara realist ser jag.
  Är det också löjligt??? Eller realistiskt? eller löjligt realistiskt??  Tja, det kan tyckas realistiskt att vi alla är löjliga.