Är Ernie klimatskeptiker? :)

Med denna lilla serie vill jag önska er en riktigt skön helg! Njut av vÀrmen sÄ lÀnge den varar.
ernie-liten

Kommentarer

Kommentera lÀngst ner pÄ sidan.

 1. Jag kan inte lÀsa texten. GÄr det att göra den större eller kan du berÀtta vad det stÄr?

 2. Mikael

  Tryck pĂ„ serien, sen pĂ„ gröna pilen. Kan du inte lĂ€sa dĂ„ Ă€r det nog dig det Ă€r fel pĂ„ 😉

 3. arga gubben

  Tja, man kan ju spara ner den och öppna i photosh.
  I alla fall: En hÀrlig fulltrÀff av Bud Grace!!

 4. AOH

  Maggie.
  Först ett stort tack till dig för dina inlagor varje dag.  Det Àr en fröjd att lÀsa dem och du verka kunna hitta allt intressant. FortsÀtt lÀnge med det.
  Dagens bild ” Ernie”  borde varje klimat- taliban ha förstorad intill sitt nattduksbord för att varje kvĂ€ll erinras om de dumheter de sysslar med

 5. Bud Grace Àr en gammal fysiker som blev tecknare. Han om nÄgon borde veta, eller?

 6. AOH

  JÀmför noggrant i DN-inlagan.
  http://www.dn.se/ekonomi/fns-klimatpanel-kritiserar-klimatskeptiker-1.903908
  Har inte Enos kompis ( med röda slipsen ) liknelser med ”vĂ€nnen”  Pachauri?

 7. AOH: Jo, Sid Àr rÀtt lik faktiskt. Sid Fernwilter Àr en skojare utan dess like. Men har Pachauri lurat av gamla tanter deras besparingar och försökt sÀlja soptippar i MiamiomrÄdet som lotter för semesterhus?

 8. Thomas

  Ernie Àr, pÄ goda grunder, Sidskeptiker.

 9. Verkligen vitsigt svar pĂ„ erbjudandet om att köpa utslĂ€ppsrĂ€tter… Ha ha ha…
   
  Maggie Thauersköld (& Co i StockholmsInitiativet),
  Tips. Acceptera ALDRIG benĂ€mningen klimatskeptiker – utan att kontra ALLTID med t ex ordet KlimatRealist !
   
  WĂ„ra i o f s helt fantastiska biologiska ElektroMagnetiska och ElektroKemiska hjĂ€rnDatorer funkar precis som vilken datar som = den rĂ€knar helt enkelt antalet input av vad som – och flest input gĂ€ller som wĂ„r personliga ”sanning”, tyvĂ€rr tyvĂ€rr…  đŸ˜„
   
  Det hĂ€r Ă€r skĂ„pmat = vĂ€l kĂ€nt för alla i reklambranschen. Vad jag med detta vill sĂ€ga Ă€r – att enĂ€r KlimatRealisterna Ă€r i en nĂ€st intill hopplös minoritet i dags dato – sĂ„ gĂ€ller det att stĂ€ndigt och jĂ€mt tĂ€nka pĂ„ att programmera sig sjĂ€lv rĂ€tt – annars blir det som det blir med trovĂ€rdigheten, tyvĂ€rr tyvĂ€rr…  đŸ˜„
   
  Stort TAAACK till Dig  för Ditt engagemang som KlimatRealist – i den hĂ€r för wĂ„ra barn och barnbarn sĂ„ fundamentalt viktiga saken ! SjĂ€lv har jag fem barnbarn som andas.

 10. Thomas

  Boberg, du har lĂ€st din kommunistiska historia ser jag. Bolsjevikerna var en minoritet men nĂ€r de pĂ„ ett möte hamnade i majoritet klubbade de igenom att de skulle ha namnet ”majoritetsmĂ€n”, och det lyckades!
  Som klimatrealist tycker jag bara det Àr löjligt att en grupp kontrarians, förnekare eller vad ni nu Àr skall kallar sig realister.

 11. Micke

  Jag tÀnkte ett tag att selektiker var bÀttre Àn skeptiker eftersom det Àr en vÀldigt selektiv skepcism som gÀller, det Àr en hel del hÄrresande teorier som körts genom dessa lager utan protest.
  Eller antipatier eftersom det gĂ€ller att bara vara anti allt IPCC sĂ€ger. Kanske antipccer dĂ„…

 12. ThomasJ

  Ett stort flertal av ’AGW-arna’ borde/torde Ă€venledes vara aktiva medlemmar i scientologikyrkan med dess ’hubbarstka ideologi/’tro’ [el liknande].
  Detta Ă„tmisntone utgĂ„ende frĂ„n hur dessa ’personer’ [ingen nĂ€mnd, ingen glömd] resonerar/debatterar hĂ€r.
  Go figure..
  ”Om alla tĂ€nker lika, blir det inte mycket tĂ€nkt”. (Einstein)
  MÄste repeteras mÄnga, mÄnga gÄnger.
  Mvh/TJ

 13. Gunnar Littmarck

  Mikael
  Bli dÄ selektiker och ta en sak i taget.
  Du fick nÄgra punkter av mig, kanske du kan ge mig nÄgra renodlade punkter tillbaka.
  Jag upplever att CO2-hotet lever vidare just genom att blanda korten.
  Tag bara CO2 och hotet för en global klimatkatastrof genom dess halthöjning i atmosfÀren frÄn lÀnder som Sveriges fossilkramande poltik att inte slÀppa fram de system som kan tidigarelÀgga fossila energier.

 14. Gunnar Littmarck

  forts,
  (sitter i bÄten och bygger om).
  TidigarelÀgga fossilenergier topp och vandning mot noll, borde jag fortsatt.
  Tropisk hetta i LĂžten…
  Om jag blott var vid en öde ö utanför bÀstkusten, snart har vi lÄgenergibelysninh i havet dÀr pÄ ljumma sensommarkvÀllar.
   
  De ni nollĂ„ttor…

 15. Micke

  Nu vet jag inte om du blandar ihop mig med nÄgon annan, signaturen Mikael Àr inte jag, (Àven om det skulle kunna vara).

 16. Gunnar Littmarck

  FölÄt Micke, kanbero pÄ teakoljeÄngor, eller rent fysiska brister i skallen..
   
  Ha en fin frdagskvÀll och fundera pÄ om det Àr framkomligt med en punktuppdelning av klimathotet.
   
  Jag misstÀnker att just det Àr det sista ledande politiker vill.

 17. arga gubben

  Thomas sa:
  ”Som klimatrealist tycker jag bara det Ă€r löjligt att en grupp kontrarians, förnekare eller vad ni nu Ă€r skall kallar sig realister.”
  Du vill ocksÄ vara realist ser jag.
  Är det ocksĂ„ löjligt??? Eller realistiskt? eller löjligt realistiskt??  Tja, det kan tyckas realistiskt att vi alla Ă€r löjliga.

 18. Olle Dahlström

   

  <!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:””; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>

  /* Style Definitions */
  table.MsoNormalTable
  {mso-style-name:”Normal tabell”;
  mso-tstyle-rowband-size:0;
  mso-tstyle-colband-size:0;
  mso-style-noshow:yes;
  mso-style-parent:””;
  mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
  mso-para-margin:0cm;
  mso-para-margin-bottom:.0001pt;
  mso-pagination:widow-orphan;
  font-size:10.0pt;
  font-family:”Times New Roman”;
  mso-ansi-language:#0400;
  mso-fareast-language:#0400;
  mso-bidi-language:#0400;}
  Jag har under en lÀngre tid följt debatten som förs, framförallt hÀr pÄ Maggies blogg.
  Det som slÄr mig Àr, att klimatdebatten inte lÀngre Àr en frÄga om vilka eller vem som kan
  presentera de mest övertygande argumenten, för det ena eller det andra ifrĂ„ga om CO2ÂŽs inverkan pĂ„ klimatet. Det har istĂ€llet blivit en nĂ€stan religiös debatt, dĂ€r inga fakta, ”what so ever”, biter pĂ„ motparten. Det har istĂ€llet blivit en gammaldags höger-vĂ€nsterdebatt, dĂ€r föresprĂ„karna för AGW rörelsen, agerar likt de MarxistföresprĂ„kare jag sjĂ€lv stĂ„ngade min panna blodig mot pĂ„ 70-talet(löntagarfondsdebatten). I en tid av kris behöver de ickereligiösa (ej dyrkare av Kristus eller Muhammed), ett annat hot att formulera sin egen rotlöshet i, till politikers fromma, vars högsta önskan Ă€r, att bestĂ€mma nĂ€stan allt i den enskildes tillvaro. Att beskatta den enskilde, mĂ€nniskan, individen pĂ„ ett sĂ€tt som kan anses moraliskt riktigt, ger dessa politiker möjlighet till Ă€nnu mer makt. En makt de i en framtid med största sannolikhet, vill förtrĂ€nga, att de varit med om att utnyttja, enbart för egen vinnings skull. Att överbeskatta mĂ€nniskor Ă€r det mest inhumana och odemokratiska i ett samhĂ€lle, ty det tar bort individens frihet att vĂ€lja sjĂ€lv. Överbeskattning Ă€r enbart till för politikers fromma. DĂ€rför Ă€r denna frĂ„ga, klimathotet, sĂ„ bra för politiker i alla lĂ€ger, dĂ€rför att mer skatt, ger mer makt, till folkvalda politiker. Politiker utan vare sig utbildning eller kunskap förvillar och skrĂ€mmer mĂ€nniskor, som ej har tid (jobba och betala skatt) eller kunskap att sjĂ€lva sĂ€tta sig in i problematiken. Ett vĂ€lsmort munlĂ€der vinner alltid över visdom tyvĂ€rr.
  Jag citerar Cicero ” Om mĂ€nniskan visste med vilken dĂ„rskap som styr vĂ€rlden 

”
   
  Olle Dahlström
   
  Hudiksvall

 19. ” Om mĂ€nniskan visste med vilken dĂ„rskap som styr vĂ€rlden 

”
  http://sv.wikiquote.org/wiki/Dumhet

 20. Thomas

  Olle Dahlström, bristen pÄ vetenskapliga argument kan bero pÄ att det stÀndigt tillkommer folk som du som föredrar att tala om politiska konspirationer snarare Àn vetenskap.

 21. Peter Stilbs

  Thomas – problemet Ă€r att vissa kretsar – det finns Ă„tskilliga varianter –  gillar konsekvenserna av ”klimatĂ„tgĂ€rder” (mer statlig kontroll, överstatlighet, ny vĂ€rldsordning, mer pengar till klimatforskning,  ”klimatet som religion” etc etc) – och bryr sig egentligen inte om sakfrĂ„gan och vetenskapen.

 22. Thomas

  Peter, onekligen verkar det finnas en hel del som egentligen inte bryr sig om vetenskapen utan bara bryr sig om att om AGW Àr sant sÄ skulle det leda till obekvÀma konsekvenser för deras livsstil, eller sÄ handlar det om en mer ideologisk misstro mot allt statligt.

 23. HĂ„kan B

  SjÀlv vÀntar jag bara pÄ att Elvis Zimmerman ska börja sÀlja helt utslÀppsfria bilar. Men Ernie behÄller vÀl ÀndÄ si DeSoto fÄr vi hoppas!

 24. AOH

  Maggie och övriga som följer dessa bloggar. Är det inte roligt och framförallt viktigt att THOMAS finns med överallt och kontinuerligt ger en bild av hela AGW-klanen. Han Ă€r som haren i Gösta Knutssons böcker. ”Sannolikt” ( mycket vanlig term i IPCC-rapporter) sĂ„ har han inte lĂ€st Josef Bobergs inlaga om ” dumhet” ordentligt. http://sv.wikiquote.org/wiki/Dumhet
  ”BĂ€ttre att tiga och tas för en idiot Ă€n tala och undanröja varje tvivel”. – Abraham Lincoln
  DĂ€rför ser vi alla framemot fler synpunkter frĂąn dig bĂ€ste „tipping point“ THOMAS

 25. arga gubben

  HĂ„kan B
  Bra vinkling dĂ€r. Borde vara lĂ€ge för Elvis Z att krĂ€nga till lĂ€ttlurade.  ” It’s born a sucker every day”
  De Soto:n ligger pall det Àr jag sÀker pÄ! Ett mÄste i serien!!

 26. ThomasJ, du skriver:
  ”“Om alla tĂ€nker lika, blir det inte mycket tĂ€nkt”. (Einstein)”
  Ett av mina favoritcitat, och vÀldigt passande nÀr man ser hur omvÀrlden helt ignorerar den stora mÀngd vetenskapliga resultat som helt falsifierar AGW-hypotesen.
  För övrigt ser jag att UAH har publicerat den satellitmÀtta globala genomsnittliga temperaturanomalin för juni mÄnad. Den Àr 0 (noll). Dvs vi Àr nu tillbaka pÄ samma nivÄ som nÀr satellitmÀtningarna började Är 1979.

 27. arga gubben

  ”Om mĂ„nga har samma Ă„sikt, Ă€r det mĂ„nga som inte tĂ€nkt efter”
  En annan variant

 28. Thomas

  AOH, om du skall komma med personangrepp, kan du inte göra det under eget namn, eller Àr du för feg?

 29. Olle Dahlström

  Kan bara dra den slutsatsen att Thomas föresprÄkar ett totalitÀrt system dÀr ett fÄtal viljor utan sakargument skall bestÀmma över oss andra fritÀkande individer som har förmÄgan att tÀka sjÀlvstÀndigt och ifrÄgasÀttande. TyvÀrr Thomas, jag tror inte ens DU platsar  i toppen av en sÄdan hierarki.
  FRITÄNKANDE MÄNNISKOR  TYP.. REV MUREN… VILKEN TUR VA….

 30. arga gubben

  FÄr man göra personangrepp om man gör det under  eget namn?
  Men Àr det nÄgon skillnad egentligen?

 31. Thomas

  Olle Dahlström, har du nÄgra sakliga argument, helst sÄdana som inte tagits upp 100 gÄnger förut, eller tÀnkte du hÄlla dig till dina politiska konspirationsteorier?

 32. Micke

  Jag tror jag börjar förstĂ„ varifrĂ„n hatet mot IPCC kommer, om man vĂ€nder pÄ bokstĂ€verna fĂ„r man CCPI, tar man sedan bort I och sĂ€tter ett C först fĂ„r man CCCP, det kan bara vara av den anledningen, ideolog före vetenskap. En ren ryggmĂ€rgsreflex…

 33. Olle Dahlström

  Om en osanning upprepas tillrÀckligt mÄngan gÄnger, blir den till slut accepterad som ett trovÀrdigt argument. Det Àr tydligt att de som dragit igÄng AGW teorierna nu mÄste upprepa sina falsifierade data om och om igen. Vad som Àr svÄrt för mÄnga folkvalda politiker Àr, att Àndra sig trots eget tvivel , ty partipiskan viner obönhörligt över deras ryggar, med mantrat, acceptera vÄrt stÀllningstagande eller tack och adjö. PlÄnboken styr dÄ och civilkuraget som egentligen borde vara en förut-sÀttning för alla folkvalda, Àr som bortblÄst.  Tack Maggie för denna blogg, som trots att den lÀses av sÄ mÄnga, Ànnu ej har fÄtt det erkÀnnande bland den s.k intelligensian som den förtjÀnar.

 34. Olle D: Tack, Olle, för de vĂ€rmande orden. Även om vĂ€rme inte Ă€r det jag lĂ€ngtar efter mest just nu. 30 degrees and counting…

 35. ThomasJ

  Svempa (#26): Ja, i sanning. TĂ€nk dig den mannen i nutid vs. AGW-maffian?
  Mvh/TJ

 36. <A HREF=”http://www.youtube.com/watch?v=qRme1X2O400&eurl=http%3A%2F%2F”><strong>LĂ€nkningstest</strong></A>…

 37. ”Boberg, du har lĂ€st din kommunistiska historia ser jag. Bolsjevikerna var en minoritet men nĂ€r de pĂ„ ett möte hamnade i majoritet klubbade de igenom att de skulle ha namnet “majoritetsmĂ€n”, och det lyckades! Som klimatrealist tycker jag bara det Ă€r löjligt att en grupp kontrarians, förnekare eller vad ni nu Ă€r skall kallar sig realister.”


  Jo – Thomas – sĂ„ kan Du ju uppfatta det uppenbarligen, utan att ha en aning om mig som person – ifall jag nu skall tro pĂ„ vad Du förhoppningsvis vĂ€l genomtĂ€nkt skrivit ovan.
   
  Det Ă€r helt OK för mig personligen – dĂ€rför att ”Smaken Ă€r ju som baken delad” –  Tack http://www.spiritwarrior.se/lev_i_frihet.htm och http://uk.youtube.com/watch?v=muHg86Mys7I Löv ! http://www.youtube.com/watch?v=NzMPUKAXM7U   🙄

 38. AOH

  Thomas .
  Jag förstÄr inte din antydan om personangrepp. Jag skrev i min inlaga att det Àr roligt och viktigt med dina bidrag och vi ser fram emot flera bidrag
  Enligt statistik finns mer Àn 59 000 med namnet Thomas i Sverige, hur skall jag dÄ veta att du Àr den du Àr.
  Om du tycker Tipping Point Thomas Àr ett personangrepp sÄ ber jag om ursÀkt för det.
  IstÀllet skall du ta det som ett hedrande eftersom Tipping Point f.n Àr mycket vedertaget inom AGW , som jag har tolkat att du har ett visst intresse av och och du skall vara glad för sÄ lÀnge den tiden pùgÄr

 39. arga gubben

  Thomas sa:
  ”Som klimatrealist tycker jag bara det Ă€r löjligt att en grupp kontrarians, förnekare eller vad ni nu Ă€r skall kallar sig realister.”
  Du vill ocksÄ vara realist ser jag.
  Är det ocksĂ„ löjligt??? Eller realistiskt? eller löjligt realistiskt??  Tja, det kan tyckas realistiskt att vi alla Ă€r löjliga.