Grön teknologi genom åren

Grön teknologi genom åren
The Guardian har gjort en kul genomgång av olika historiska ”gröna” projekt. Bild 13 ser rolig ut. Och segelbåten med en vindsnurra i aktern. Men sådana kanske finns?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Toprunner

  Jag blir rädd när jag ser bild 7. Är det miljöpartiets våta dröm om ett ”hållbart samhälle” kanske ?

 2. Erik L

  Hehe! det var många påhittiga ideér där! Och visst det är jättebra med denna utveckling av miljövänliga grejer, men dom ska ju vara färdigutvecklade och vara energieffektiva innan man tar dom i bruk i stor skala, och det är inte tex vindkraften än, och för att inte tala om biobränsle produktionen till fordon! det går ju åt  mängder av resurser/energi/råvaror för att den gröna ekonomin ska kunna blomstra ,  och då blir det ju allt annat än ”miljövänligt” Men fattar den klimatskräckslagna svensson detta? politikerna då?…jo dom dom fattar säkert att detta kan vara dåligt för miljön, men det skapar arbetstillfällen i industrin, inte minst gruvindustrin. så och sedan är det givetvis (änsålänge) politiskt korrekt att stödja teorin om co2 som klimatpåverkande. Men hur länge dröjer det egentligen innan denna bluff avslöjas rent allmänt?

 3. Labbibia

  När man ser dessa bilder så kan man bara konstatera att inte mycket är nytt under solen.
  Jätteroliga bilder för en historienörd med lite teknikintresse.
  Jodå vindkraftverk till båtar finns, jag har en klubbkamrat som har en monterad, faktiskt väldigt lik den som syns på bilden.
  Sen är det ju VÄLDIGT mycket anknytning till svenskar/svenskättlingar…….John Ericson, Mr Magnuson….och staten Minnesota dit många, många svenskar utvandrade. Uppfinningslustan tog de tydligen med sig i allafall.

 4. Lars C

  Om solen.
  http://science.nasa.gov/headlines/y2009/29may_noaaprediction.htm?list1317154

 5. Urban Persson

  En bra sammanfattning om solkraftens tidiga historia från 1800-talet och framåt. http://www.cfi.lv/uploads/Interesentiem/No_Klepera/Literatura/Solar%20Power%20history.pdf