Fredag igen – ”not much fun in Europe”

340x mr show hitlerinengland

Många av er har säkert sett en av de bästa sketcherna från de 45 halvtimmesavsnitten av Monty Python’s flying Circus – där vissa personer enligt ovan gömmer sig på ett engelskt landsortspensionat. Om inte så finns det på YouTube – ser ni det så kanske min syftning i titeln ovan blir begriplig.

Annars så undrar man vart allt är på väg – det mesta framstår som overkligt. Ett tyskt snapshot och liten läsövning passar så bra. Notera de två olyckskorparna från PIK på Merkels stolskarm (klicka för något större bilder).

WK081114 KlimaSonderkonjunkturRM

Hade ytterligare saker i samma anda på lager, men det känns som det blir alldeles för dystert i dag. Kanske gårdagens SVT2-program har spelat in. Varför inte skingra tankarna med några roliga skyltar från öster?

image037

image024

image023

5aef4c

132b5e

Mycket i veckan som gått på TCS har ju också handlat om statistik

Last line of defense statistics

Ack ja – ibland vill man ta till flaskan för att fly från verkligheten – men det är inte att rekommendera, verkligt avskräckande och synd om de stackarna nedan – yogavarianten är nog mer hälsosam – bortsett från risken för nackspärr och ryggskott förståss…

112309

Finns det inget roligt alls då?

Verkligheten kan ibland vara så bisarr att den blir rolig – Miljöaktuellt skriver att Grekisk Solenergi kan betala statsskulden , och vindkraftbolaget O2 vidarebefordrar  att Gård lånar pengar av mjölkdrickare för biogasanläggning: Wapnö satsar nu på en biogasanläggning för förnybart bränsle. Men den finansieras på ett lite annorlunda sätt. Det är nämligen privatpersoner och företag som står för kostnaden genom att låna ut pengar till Wapnö, och får återbetalning i form av mjölk. Se inslaget från TV4 Nyheterna . Ja de kanske kan kärna smör av det – som har varit en bristvara i affärerna sista månaderna.

Ack ja – upp med hakan!

Några musikhälningar – Roxy Music’s ”A Song for Europe” är självklar i kväll (lär ha skrivits en gång i förundran över Eurovisionsschlager-fenomenet – men har djupare undertoner också – suveränt saxofonsolo av Andy Mackay).

Och varför inte också ”Like a Hurricane” med Neil Young i toppform live (också inspelad med Roxy Music/Bryan Ferry i annan tappning).

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Håkan Bergman

  Ah Neil Young, grabben som är forever young, kontrar med den här härliga playbackvideon med Buffalo Springfield, där det mesta verkar gå ut på att få Steven Stills att tappa koncepterna:
  http://www.youtube.com/watch?v=itThTYZ1e4E&feature=related
  Sen kan ni gå in på google translate och översätta den här texten till engelska:
  ”Din mamma har talgoxar, men varför har du en tupp på din åsna?”

 2. Pehr Björnbom

   
  Några orättvisa betraktelser i fredagsyran:
   
  Apropå SVT-programmet så behandlade detta ett annat sätt än att använda statistik när resultaten inte verkar så meningsfulla:
   
  Hide the decline!
   
  En av de ansvariga för Hide the decline beklagade sig över deniers, förnekarna eller klimatförnekarna som man också säger i denne persons kretsar.
   
  Men den som sa det var det.
   
  Vem kan stämma bättre på epitetet klimatförnekare än den som förnekar Hide the decline?
   

 3. Slabadang

  Det mest bizarra?

  Eller kanske tokroligaste var väl påståendet om att vindkraften skulle betala av Greklands statskuld. Den kan ju inte ens betala sig själv!!

 4. Svempa

  Jag kör själv yoga kontinuerligt och märker att man blir mer rörlig av det om man fokuserar anatomi mer än ritual. Fast Peters bild tycker jag visar klart att i valet mellan yoga och brännvin så ger den senare en ledigare hållning. För allt utom levern förmodligen

 5. Lite allvarligare.
  Om kriget runt den amerikanska konstitutionen. Intressant.  Jag tror det är fri visning,

 6. Trött.  🙂
  http://www.pjtv.com/?cmd=mpg&mpid=56&load=6209

 7. Bertel

  Finsk? yoga på parkbänken.  🙂 och musikhälsning i dess anda.

  http://www.youtube.com/watch?v=IUJRZYbLlUk

 8. Bertel

  Peter S.

  Forts.  # /  Sjuuuukt roligt helhet och europeisk perspektiv ej att glömma.  :).