Förtroendet i botten

EM
Lars Jonsson, Jonny Fagerström och Björn Törnvall på Newsmill
Det som nu återstår är att, om möjligt, återupprätta Energimyndighetens trovärdighet som en objektiv och analytisk expertmyndighet samt att bringa sans och förnuft i dess ”myndighetsutövande”. Vi förordar därför att Riksrevisionen gör en granskning av hur Energimyndigheten lever upp till de krav vi medborgare har rätt att ställa på en statlig myndighet.
Gå gärna in, läs och milla!
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. gunnar helmius

    KVA sågade ju vindkraften för ett år sedan.  En tung instans i detta sammanhang. Läser inte Energimyndigheten sådana skrivelser?

  2. Pelle L

    Problemet är ju enkelt att lösa:
     
    Döp om myndigheten till Statens Vindkraftvärk i stället.
     
     
    Felstavningen är avsiktlig.

  3. ThomasJ

    Hrr. trådförfattare:
    Frågan rörande Energimyndigheten är – i detalj – meddelad/anmäld till RRV, inkl. ett par ’names + numbers’ – av undertecknad och, tror jag, ett par fler personer.
    Men icke-desto-förty behövs där mer, bra mycket mer, bra mycket vassare, mer direkta sakargument/-erande (uteslutande flytt av målstolpar etc.) från bl.a. Svenskt Näringsliv, Skattebetalarna, Villaägarna med flera större/mindre organisationer – som BORDE, sedan länge, kraftfullt ha reagerat! – opinion mot pågående vansinne! Var är dom?
     
    Mvh/TJ 

  4. ThomasJ

    ’Millat’ ok. Har där öht. funnits NÅGOT förtroende för Energimyndigheten, någonsin? Betänk forne gd:n, Tomas Kåberger, och dennes privata intressen i vindkraften…
     
    Go figure!
     
    Mvh/TJ

  5. Artiklar påNewsmill kan kommenterasom man har avpixlade kommentarer. För de som inte har detta kommer min kommentar här:
    ”Varför inte placera vindkraftverk på taken på Södermalm? På så sätt störs ju inte kritikerna och anhängarna kan dagligen och nattligen njuta av sina ikoner. De kan ju dessutom ladda sina elbilar och elmoppar med närproducerad el.”

  6. Christer Löfström

    Jonny Fagerström
    Har du läst Svenska Kraftnäts rapport ”Integrering av vindkraft” från 2013-03-13?
    Dina / Era kommentarer till rapporten önskas.
     
    Den intressanta energihändelsen i Sverige i år är utredningen (Thomas B Johansson) ”Fossilfri fordonsflotta 2030” som förmodligen är till för att motivera elbilar som del i ”smart grid” för  ökad vindkraft.
    Power to Gas som ”smart grid” komponent är inte aktuellt i Sverige då vi inte har något större naturgasnät.

  7. Björn Törnvall

    Christer Löfström #6
    Svenska Kraftnäts rapport ”Integrering av vindkraft” är en ambitiös om än PK rapport, som liksom Sture Larsson gör i den tänkvärda artikeln på Second Opinion,  http://www.second-opinion.se/energi/view/2706 pekar på, att en integration av stora mängder vindkraftsel  i det svenska elsystemet, inte är helt problem- eller riskfri. Lite tillspetsat kan man tycka, att de kända riskerna med och den ännu bristande kunskapen i övrigt om samtliga konsekvenser av en kraftigt ökad integration av förnybar el i systemet, borde avhålla våra styrande riksdagspolitiker ifrån, att så tvärsäkert hävda, att det ”tredje benet” för elförsörjningen behövs, för att ”minska sårbarheten och öka försörjningstryggheten”. Det kan nämligen i en framtid visa sig vara precis tvärtom, d.v.s. att vindkraften ökar sårbarheten och minskar försörjningstryggheten. Vintern 2009/2010 finns nog kvar i minnet hos många elkunder, i alla fall i Sydsverige.    

  8. Jan E M

    För varje artikel Törnvall och Fagerström skriver miinskar förtroendet för FSL. Jag är övertygad om att bland de flesta svenskar så förtoendet för Energimyndigheten betydligt större än vad den är för FSL.
     
    Det är inte förtroendeingivande att slänga ur sig tomma slagord som ”Förtroendet för energimyndigheten är körd i boten”.
     
    Bland oss som jobbar med energifrågor i praktiken så anser vi inte att det är några okunniga idoter som arbetar på Energimyndigheten. Övrlag så gör Energimyndigheten ett bra jobb.

  9. Ingemar Nordin

    Jan E M #8,

    Bland oss som jobbar med energifrågor i praktiken så anser vi inte att det är några okunniga idoter som arbetar på Energimyndigheten.

    Kanske dags att byta jobb? Du vet, skaffa dig lite kunskaper om hur myndigheter fungerar och så där…?

  10. Jonny Fagerström

    Nej Energimyndigheten gör verkligen inte ett bra jobb.
    De är ingen kompetent sakmyndighet längre. De sysslar med saker som ligger utanför deras uppdrag och hanterar inte olika energiproduktion på ett sakligt och objektivt sätt, vilket vi skrivit om tidigare. Energimyndigheten är en del av vindlobbyn, stödjer vindlobbyn och saknar kompetens att planera på nationell nivå. Det sistnämnda är ju också precis det som framkommer i flera av de remissyttranden som Länsstyrelserna skrivit
    Att i debatten kalla människor för idioter eller andra liknande tillmälen vore oss däremot helt främmande.
    För varje artikel som vi skriver ökar förtroendet för FSL. Kanske inte i de kretsar Jan EM rör sig men i de kretsar som är viktiga, nämligen bland politiker och vetenskapliga institutioner. Aldrig förr har FSL haft ett så omfattande kontaktnät och aldrig förr har så många blivit medlemmar och aldrig förr har så många tagit upp vår tråd i media.

  11. ThomasJ

    A propos Energimyndigheten kan tilläggas att de ’snurrar’ runt ~ 12 MILJARDER skattekronor per år i form av [bl.a.] allehanda nonsensbidrag till, inte minst, den ack så varmt(?) eftersträvade ’gröna energiomställningen’… Ingen liten pengapung det. (Siffran är bekräftad från RRV, till mig direkt, inget som ’betalarna’ = duar och jagar, får reda på via MSM o/e PS…).
    Och f.n. körs propagandan för allt det ’fina’ med solceller i PS’ radiola vetephaenskapsredaktion… Jösses, sicken framtid detta samhälles ’utveckling’ har kurs mot…  TCL! (=total constructive loss, dvs. inget värdemässigt att ta till vara om). ’Fytt i grisen’ som våra östra skandinaviengrannar brukar [fint?] uttrycka sig…
     
    Mvh/TJ 

  12. Christer Löfström

    Björn T #7
    Tack för svar. Efter att ha läst rapporten anser jag det troligt att vi får ny kärnkraft i Sverige.
    Utan kk blir sannolikheten för effektbrist för stor i Skåneland.

  13. ThomasJ

    #12: Att ’få’ ny kkv är la lite ’utom’, oder…  😉  Inget ’fås’ öht. – nåt som politokraterna inte har anings aning om… men ’styr’ vansinnets fortskritt…
    Go figure!  😉 
     
    /TJ

  14. Christer Löfström

    ThomasJ  #13
    Trots en kanna kaffe på morgonen, blir jag inte klok på vad du gör för bedömning av vilka beslut som kommer att fattas, och av vem, efter att du läst rapporten, och varför.
     
    Rapporten är den viktigaste jag läst i ämnet kk vs vk.
     
    I Danmark lärde jag mig att det en gång fattades beslut om att inte bygga kk för att opinionen, som var motståndare, ”hade musiken”
     
    På Ledin show nyligen berättade han om hur hans låt som reklam, för dryck i blå förpackning, kom att sätta fart på karriären.
    Efter en tur på Österlen dök sedan följande upp i min ofokuserade hjärna. (efter Rickfors)
     
    Ska köpa vindkraft för pengarna
    O sätta upp den på ängarna
    Jag hör framtiden till
    Jag kan göra vad jag vill
    …..

     
    Trots att jag ofta cyklar förbi det nerlagda BB verket har jag inte fått kläm på en bra KK-låt.
    Ser bara den klasiska fotot av Fälldin med BB i bakgrunden
    Titeln på fotot, som finns på väggen i fiket på Malmö stadsbibiotek är.
    Med solen i ryggen.
    Då var frågeställningen, ”sol eller uran” samt ”energi till vad och hur mycket” 
    Och Thomas B Johansson spökar ännu. (fossilfri fordonsflotta)
     

  15. Niklas L

    #14 Christer
    http://www.youtube.com/watch?v=PUeE3TrLqYQ
    Visst är den skriven i motsatt(?!) syfte, men nu förtiden skrämmer man ju vilken VKV-vän som helst med denna låt! Nynna på den när du cyklar förbi…
    Eller denna underbara filmsnutt
    http://www.youtube.com/watch?v=YlTukY9fV9Y