Fler förslag?

spin span spun agw names
(Tack, Ove, för bildtipset)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Dan

  Climate fed-up?

 2. Lars C

  OT från en blogg. Verkar det rimligt?
   
  http://morgsatlarge.wordpress.com/2011/03/13/why-i-am-not-worried-about-japans-nuclear-reactors/

 3. ThomasJ

  EPA var tidigt ute med ’Climate Change’ – ca. fem år innan IPCC ens
  fanns…:
  http://nofrakkingconsensus.wordpress.com/2011/03/13/was-the-fix-in-before-the-ipcc-existed/
  Mvh/TJ

 4. Peter Stilbs

  ThomasJ – MYCKET intressant om EPA – jag vet inte om följande länk funkar för ”utomstående” (till morgonens ACS-medlemstidning – om EPA:s nyliga motvind):
  http://www.cendigital.org/cendigital/20110314?sub_id=D7rfK1IRrKQX5#pg11

 5. Kent Forssgren

   
  I EU i dag. Sju ministrar, inkl vår egen givetvis, propagerar för ännu högre mål för minskningen av koldioxidutsläpp och högre avgifter i handeln med utsläppsrätter. Nu är det emellertid inte klimatförändring som det hänvisas till längre. Det är höga oljepriser! Politisk logik.
   
  Chris Huhne has won the support of six other European governments to push for a toughening of the EU’s climate targets, to be discussed in Brussels on Monday . The energy and climate secretary is spearheading a growing movement in favour of a target of 30% cuts in greenhouse gas emissions by 2020, instead of the current 20%.
   
  He will join his counterparts from Germany, Spain, Sweden, Denmark, Portugal and Greece to argue for the higher target at a four-hour meeting of all 27 member states.
   
  In a letter to the Guardian, Huhne and his fellow ministers say: ”At a time when the price of oil is soaring, putting in place an ambitious p lan for Europe’s low-carbon future has wider benefits than tackling climate change. It will increase the continent’s resilience against oil price spikes and reduce its dependence on imported energy. And it will help Europe compete with emerging economies in the fast-growing markets for green goods and services.”
   
  http://www.guardian.co.uk/politics/2011/mar/13/chris-huhne-eu-climate-targets
   

 6. ThomasJ

  Tack Peter, sidan funkar även för oss ’utomstående’.  🙂
  Mvh/TJ

 7. ThomasJ

  Något för ’EU-tjommarna’ att läsa + ta till sig:
  http://wattsupwiththat.com/2011/03/13/global-warming-10-little-facts/
  Mvh/TJ

 8. ThomasJ

  Tål att köras i repris (om än i annan fattning):
  http://co2insanity.com/2011/03/13/uk-govts-clueless-carbon-guru-is-blowing-your-250-billion-anyway/
  Damen ifråga är alltså ansvarig inom EU för CO2-beskattning/handel… och har inte den blekaste aning om något. Undrar var de svenska representanternas kompetensnivå ligger…  :mrgreen:
  Mvh/TJ

 9. Jan

  Idag är Andreas Carlgren igånp på SVD med ”Sverige är drivande i EU”. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sverige-ar-drivande-i-eu_6003801.svd
  Där föreslår han att Sverige skall gå före och minska utsläppen av växthusgaser mer än andra. Och självklart kommer andra att lydigt följa efter vårt storartade exempel?

 10. ThomasJ

  Svar på #8 kan [måhända] utläsas här:
  http://www.regeringen.se/sb/d/14206/a/162961
  I vad mån har svenska väljare – i valen 2006 + 2010 – givit Reinfeldt, Olofsson, Carlgren m.fl. mandat att, via diverse (bl.a.) ’EU-åtgärder’ montera ner det svenska samhället???
  Mvh/TJ

 11. Michelangelo

  Under andra världskriget blev Europa sönderbombat. Byggnader där återuppbyggdes i gammal stil  som repliker av de som förstördes.
   I Sverige förstördes gamla fina byggnader i stadkärnorna på egen
  hand , bl.a för att ge utrymmne åt en Konsumbutik vid varje stadstorg.
  I japan idag förstörs infrastrukturen för säker energiförsörjning av Tsunamin.
  I Sverige har vi alliansen som bidrar med PV, Vind och vågkraftsatsningar i stället för säker pålitlig hållbar , vatten- och kärnkraft samt billig ren energi från gas.
  Ett resultat av det senare är sämre landskapsbild, försämrad miljö bla p.g.a försörjningsleder till vindkraftverken.
  Förväntan inför framtiden är än dyrare el, osäker tillgänglighet, dyrare transporter och överhuvudtaget sämre levnadsvillkor för oss svenskar.
  Ett direkt resultat har blivit att jobben flyttat till bl.a Kina där man de kommande 20 åren enl vad man själva säger skall bygga ut kolkraften så att man har samma andel kolkraft som idag dvs 70% av el kommer från de kolkraftverk som man bygger ut med ett i veckan för att försörja kina och dess invånare med billig energi.
  Kinesiska Maoismen slår svenska nystalinismen med hästlängder vad det gäller att arbeta för den egna befolkningens bästa.. 

 12. Karin

  Peter Stilbs #4
   
  Tyvärr funkade inte länken för mig, man måste vara ”subscriber”, stod det!
   
  Hur lyckades du, ThomasJ?

 13. Karin

  Michelangelo #11
   
  Jag håller med dig om att Sveriges styrande inte arbetar för folkets och landets bästa, men vad får dig att tro att det sker i Kina?
   
  Det är bara så att nu när Västvärlden har blivit för dyr och ovillig, är det Kinas tur att överexploateras genom att hänsynslöst utnyttja folk och resurser!
   
  Där har de inte samma stränga regler på miljökrav, arbetstid(sersättning), arbetarskydd och andra, för industrin, onödiga och kostbara hinder!
   
  Tro mig, jag har sett det! Folk sover på fabriken, eller under trappan till tunnelbanan, om man jobbar där!
   
  Det är inte längre tillåtet i väst!!

 14. ThomasJ

  Karin #12: Förutsatt du får upp länken – högerklicka i Peters länk och välj: ’Öppna i ny flik’ –  så ser du i rubrikraden div. ikoner varav en är ’print’, klicka på den (ett popupfönster dyker upp) o välj sedan ’right page’ (klicka bort ’left’) klicka sedan ’print’ och då ska det funka (gjorde så här iaf).
  Mvh/TJ 

 15. Kent Forssgren

  Michelangelo #11. I Sverige förstördes gamla fina byggnader i stadkärnorna på egen hand , bl.a för att ge utrymme åt en Konsumbutik vid varje stadstorg.
  Tyvärr har stadsplanerarna inget har lärt av detta.
  Nu är det inte Domus och Tempo som gäller nu är det gallerier, hotell och bostäder längs varenda kaj. Titta hur man åter håller på i  Stockholm. Snart syns inte Stadshuset pga av anskrämliga fyrkanter som ser värre än betongklumparna, Herkulesgatan, i regeringskansliernas kvarter. Studera förslagen till nya Slussen! Helgerån. Motorväg in i Gamla Stan. Höghus inne på gården i kvarteret Plankan på Söder. Byggbolagen har placerat sitt i nämnder och på stadsbyggnadskontoren så dom kan göra som dom vill.  Nya Karolinska Sjukhuset beräknas kosta skattebetalarna ofattbara 58 miljarder kronor! Färre vårdplatser än i dag och enbart avancerad specialistvård trots långa vårdköer till all vård. Köer som förväntas bli ännu längre. För, pengar till att anställa sjuksköterskor och läkare finns inte.  Upphandling utan konkurrens beslutat av tre tjänstemän på landstinget. Vikt åt Skanska. Ingen reagerar för hur mycket de tar betalt. Byggföretagen har sitt folk också i politiska nämnder.

 16. bom

  #3
  1983 där ser man. Vi upplever ju Naturvårdsverket som samma typ av domedagsmaskin!?

 17. Claudius

  ThomasJ #7, 8: Tack för adresserna till två utomordentligt bra, och viktiga, inlägg på Nätet.
  Den som ändå kunde placera en fiberkamera och en minibugg i några av tjänsterummen på Statsrådsberedningen … och kolla hur dom ser ut när dom läser sådana här saker på sina datorer! För dom kan väl inte sitta och twittra och kolla Facebook hela dagarna?
  Dom kan väl knappast heller vara helt ovetande om att det finns bärkraftig kritik mot hela CO2-tramset?

 18. Karin

  ThomasJ #14
   
  Tack för tipset! Fast jag fick det inte att funka nu heller, tyvärr. Ska prova lite senare igen.

 19. Michelangelo

  #13# Ger mig katten på att det mesta du köper idag kommer från dessa utsugna förgiftade stackare. Känns det bättre nu ?
  Poängen är att våra politiker får sina löner från oss ( + det man snikar till sig från korruption ) men att vi nte får mycket tillbaka.
  Mina föräldrars generation levde i ett Sverige där 40% av statsbudgeten gick till försvaret. Trots denna misshushållning – som kändes riktig då på grund av rädslan från kommunismen – så hade man världens lägsta taxor på telefoni, och el samt låga priser på olja för värme och drivmedel. Dessutom kunde man försörja en familj på en lön. Inga problem hade man med sjukvård, äldreomsorg, skola,
  äldreomsorg och det fanns pensioner man kunde leva på.
  Affärer fanns i varje gathörn så man behövde inte åka till köpcentra.
  Dessutom hade Sverige på den tiden riktiga fabriker med riktiga jobb som ledde till en för Sverige gynnsam utveckling och export och gjorde det lätt för alla att få jobb som till och med räckte till att arbeta lördagar på.
  Vad hände sen ?

 20. Michelangelo

  #15# Tidigare var devisen ett Konsum i varje stads centrum.
  Nu gäller – ett Vindkraftverk ( minst) i varje kommun.

 21. Karin

  Michelangelo #19
   
  ”Ger mig katten på att det mesta du köper idag kommer från dessa utsugna förgiftade stackare.”
  Tyvärr har du säkert rätt! Många gånger finns det inga svenska alternativ!
  Fast jag köper faktiskt så lokalt jag kan, även om det blir dyrare, för jag vill dessutom gynna våra inhemska producenter/arbetare!
   
  Jag håller också med om det övriga du säger, och har gjort samma iakttagelser som du under åren som gått. Varför t ex skrota ett av Europas bästa skolsystem, som man gjorde på 60-talet? Varför omarbetning av sjukvårdssystemet gång på gång, etc?
   
  Jag hänvisar till Slabadangs utomordentliga sammanställning i tråden från i förrgår, ifall du skulle missat den!!
  https://www.klimatupplysningen.se/2011/03/13/fler-jordbavningar-tsunamis-och-vulkanutbrott/#comment-204043

 22. Peter Stilbs

  Karin & ThomasJ – jag lägger en kopia av sidan här
  http://dl.dropbox.com/u/19152363/cen.pdf

 23. Karin

  Peter Stilbs #22
   
  Tack ska du ha!

 24. Torsten Wedin

  Peter Stilbs #22:
  Tack Peter!
  Totte

 25. Michelangelo

  #21# Efter denna #gröna# generations totalhavererade
  samhälle så får väl våra barn och barnbarn glädjen att bygga upp det hela igen. Kommer nog att föregås av ett folkuppror.
  ( Fria val är inte synonymt med demokrati – speciellt inte om det bara finns ett val – liknar mest ett socialdemokratiskt partiledarval – ta vad du erbjuds annars …)

 26. Fredde

  #11 & #15:
  Stockholms ca. 80 000 studenter har ca. 12 000 studentbostäder att dela på.
  Det är fan hög tid att riva ett gäng gamla ”fina” hus som inte gör mer än att ta upp värdefull mark. Stan är i STORT behov av förnyelse.

 27. Japan har lånat ut till Eu med stora lån.
  Nu efter tsunamin behöver nog Japan ha till tillbaks på sina lån till EU.
   
  ALI.K.

 28. ThomasJ

  Tébaks till CO2-reguleringarna á la Carlgrensonskan(?) & d(h)ennes EU-kompisar vore det intressant att se en liknande analys för EU som JoNova har postat gällande Australien, här:
  http://joannenova.com.au/2011/03/carbon-tax-australia-welcome-to-futility-island/
  Därtill naturligtvis kostnaderna…
  Mvh/TJ

 29. Kent Forssgren

  Obama hotar med i CO2 frågan. Oavsett hur det går denna gång, bubblan är på väg att spricka. Fast i EU förstår man inte att det är läge för reträtt. Bara Holland, än så länge.
  Obama administration threatens to veto Republican attempts to stop the EPA from regulating carbon emissions
  Read more at the Washington Examiner: http://washingtonexaminer.com/blogs/beltway-confidential/2011/02/obama-administration-threatens-veto-republican-attempts-stop-epa-#ixzz1Gb4kTohG

 30. Torsten Wedin

  Kent #28:
  Det är inte Obama själv utan de som styr honom som lägger in veto.
  ”He is selected, not elected”.
  Totte

 31. Kent Forssgren

  Torsten Wedin #29. Helt rätt. Så är det. Finansiärerna av hans valkampanj kräver betalt för sina tjänster.

 32. Kent Forssgren

  TURN OUT THE LIGHTS–THE PARTY’S OVER
  Vi har diskuterat glödlampor på TCS. Det gör man i Kongressen också. Hela världen går på detta också. Vi måste spara energi och då får vi väl tåla lite kvicksilver. För den goda sakens skull. Läs eller lyssna på Congressman Ted Poe.
  Congress’s energy bill bans incandescent light bulbs by 2014, and requires Americans to buy compact fluorescent bulbs. Those are called CFLs. Now we can say goodbye to Thomas Edison’s incandescent bulb and his invention…
  …We can also thank Congress for giving more money to China. This light bulb, it says right here, with all the warnings on it, is made in China. And Madam Speaker, they are only made in China. They’re not made in the United States. We import every one of these things…
  …Oh, I yearn for the day when America took care of Americans by developing our own abundant natural resources like coal and natural gas and crude oil to provide affordable energy to America. But those days have gone the way of Edison’s incandescent light bulb. We might as well turn out the lights, the party’s over.
  Läs allt.
  http://poe.house.gov/News/DocumentSingle.aspx?DocumentID=229079
  Definitivt värt att lyssna på också:
  http://www.youtube.com/watch?v=ofHFk3HNbfY