Peak Coffee eller Peak Bullshit? Välj själv.

kaffebild
En kaffeforskare varnar: Den globala uppvärmningen hotar kaffeproduktionen. Under de senaste åren har temperaturen stigit och regnen blivit mer intensiva och oförutsägbara, två fenomen som delvis relateras till den globala uppvärmningen. Och de känsliga kaffeplantorna, som vill ha exakt rätt mix av värme, regn och torrperiod, lider. Leverantörerna fruktar det värsta – att tillgången på Arabicabönor från Colombia har nått sin topp. Mina damer och herrar, möt Peak Coffee.
Sidan uppdateras löpande… 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Dan

  Tänk vad 0.7 grader på 150 år kan göra.

 2. Helge

  Möjligt att vi nått Peak coffee, marken behövs till all alkohol som vi häller i bilarna. Peak Bullshit?? Dit har vi minst 10.000 år.

 3. Torsten Wedin

  Peak Sunt Förnuft passerade vi för mycket länge sedan.
  Totte

 4. J-O

  Är kaffet hotat !?    Sorry Maggie , men nu MÅSTE vi agera !!!
  Jag har redan pratat med Anders W och Ban Ki Moon så att man startar
  IPCOP (International science-policy Platform on Coffee Peak).


  I sverige har vi redan sett mönster exempel på hur åldringsvården börjat ransonera till 3 koppar om dagen. Det bör uppmuntra oss alla att tänka kaffesmart…

 5. J-O: Tänk kaffesmart är en bra idé. Jag ska börja ransonera mitt eget intag till 3 koppar om dagen. Hur ska det gå? Koffeinpiller nästa?

 6. Torsten Wedin

  Maggie: Har du tänkt på att kaffedoften kanske är en växthusgas som kommer att orsaka en ”tipping point”  😉  ?
  Totte

 7. Slabadang

  ”Leverantörerna fruktar det värsta” !
  Ja tänk om plantorna får mer CO2 fruktanvärt!!! De kommer ju växa av bara helvete och priset faller.
  ”Mer oberäknerlig nederbörd” det är helt klart stt man får säga eller hitta på precis vad som helst inom klimathotsbranschen.
  Vad gäller presentation av hotbilder så har vi ett växande samhällsproblem eftersom det i princip räcker med en livlig fantasi för att måla upp sådana.Det föreligger heller inget ansvar för dess verklighetsanknytning.
  Helt klart har miljörörelsen lärt sig en läxa efter säldöd skogsdöd och annat djävla trams de skräömt upp folk med.Läxan de lärt sig är att hoten inte får vara kontrollerbara och då är det klart att lägga hotens effekter 100 år fram i tiden är ju djävligt smart.
  Viruset som dödade sälarna gick det liksom att bevisa efter en månad.Skogsdöden tog det bara nåt år för att avslöja som helt gripet ur luften.Det skall krävas certifikat med kvalitativa krav för varje hot för sig om de skall diskuteras i riksdagen över huvudtaget.
  Man blir liksom bara bedrövad ööver hur djävla amatörmässig hela klimatvetenskapen är.Ryktesspridning är vad den handlar om.

 8. Torsten Wedin

  Slabadang #7:
  ”Ryktesspridning är vad den handlar om.”
  Nej, det är medveten propaganda. Genomförd mha STORA ekonomiska resurser för att uppfylla en viss agenda.
  Totte

 9. KristianA

  Jag har ”kaffedrickningsrätter” att sälja eftersom jag inte dricker kaffe. 3 koppars drickningsrätt för 15 SEK, någon som är intresserad?
  Nån som har ”tedrickningsrätter” efter som jag känner att jag kommer vara väldigt törstig på te ikväll. Man vill ju värna om  klimatet så det inte går å dör å sånt!

 10. Inge

  Jag har magkatarr och kan inte dricka kaffe fn. Säljer ut mina Kafferätter också.

 11. Minnet är kort,alla verkar ha glömt kaffepriset i mitten av 80-talet,paket  1/2kg kaffepaket kostade uppåt 50 KRONOR,p.ga. köldknäpp som förstörde kaffeskörden,dessa år tror 1986
  ALI.K.

 12. Det finns risk för köldknäppar i Sydamerika p.ga.Kraftig LA NINA,global
  temperatur är låg fortfarande.
  ALI.K.

 13. tty

  Jag bodde ett tag på en kaffe-finca i Guatemala för ett par år sedan. Där höll de på att gå över till turism och snittblommor för att kaffepriserna var så låga att odlingen inte gick runt. Det kan väl aldrig vara likadant i Colombia? Och naturligtvis skulle man aldrig göra ett försök att ”prata upp” priserna genom att skrämma med klimatet?