EU:s flygskatter möter hårt motstånd

EU ska införa en ny flygskatt. Motivet är att flyget ska betala för sina ”utsläpp”. Men detta förslag möter hårt internationellt motstånd.

Förra fredagen la 21 länder, däribland USA, Japan, Brasilien, Indien och Kina fram en deklaration där de motsätter sig att skatten appliceras på icke-EU flygplan som landar i deras länder. Skatten följer inte internationella lagar.

Tone Tyler som är generalsekreterare för International Air Transport Association fruktar hämndaktioner mot EU-länders flygbolag. Kina har hotat med att ta tillbaka en beställning på tio A380 flygplan. En A380 kostar ca $320 miljoner dollar. Med dagens kurs ca 2.2 miljarder kronor.

Totalt beräknas den nya flygskatten kosta flygbolagen minst $26 miljarder dollar det närmaste decenniet. Den som drivit på nya skatten är Connie Hedegaard som är EU:s ”climate change commissioner”. Hon var en av huvudpersonerna i fiaskot på IPCC-jippot i Köpenhamn 2009.

Connie Hedegaard

Connie Hedegaard har ingen naturvetenskaplig utbildning utan en MA i litteraturhistoria.

Källa

Det verkar ha blivit en fullständig skattehysteri i EU och Sverige. Skatt på finansiella transaktioner, flygskatt, skatt på SUV:ar, skatt på tunga transporter, högre skatt på bensin o.s.v. Dessa skatter kommer om de realiseras göra oss alla fattigare. Några nya jobb kommer inte att skapas. Politiker säger sig ”satsa” eller göra ”satsningar” när de egentligen menar att de konfiskerar mer av medborgarnas eller företagens pengar och delar ut dem till andra ändamål. Kanske för att rädda banker och Grekland från konkurs.

José Manuel Barroso är europeiska kommisionens ordförande. Barroso kämpar nu för en ny Tobinskatt.

 Barroso

Vad som kanske inte bekant för alla är Barrosos kommunistiska förflutna. Han var en av ledarna för underjordiska maoistiska MRPP på 1970-talet i Portugal.

Satsningar på gröna jobb via högre skatter medför högre arbetslöshet. Politiker kan inte skapa jobb, de kan bara ge förutsättningar för andra att skapa jobb. Många gröna jobb som har skapats i USA har kostat miljoner kronor per jobb. I praktiken har många riktiga jobb förstörts för varje grönt jobb. Finns det marknadsekonomiska förutsättningar uppstår jobben om företagen är lönsamma. Men i fallet vindkraft är de inte lönsamma därför måste de subventioneras starkt av politiker. Resultatet blir att vi alla blir fattigare.

EU börjar mer och mer styra in på planekonomi. Vad resultatet av planekonomi är visar kommunistländernas kollaps som var en ekonomisk kollaps. Hur nära en ekonomisk kollaps EU är nu är det ingen som har grepp om. Och skulle någon ha grepp om det mörkas det garanterat för att inte orsaka panik. Tyvärr är det så att alla ”gröna satsningar” medför att EU hamnar i ett ännu sämre läge.  

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Bra Per.
  >EU börjar mer och mer styra in på planekonomi.
  Just det. Lets call a spade a spade.  Mer pengar och kontroll till EU kan inte vara vad medborgarna önskar sig

 2. Inge

  Jag läste en gång ett uttalande om flygets lönsamhet: Det enklaste sättet att bli miljonär är att satsa en miljard på flyget. Flygbolagen har länge dragits med lönsamhetsproblem och nya skatter är väl precis vad de inte behöver.

 3. Björn

  Utsläppsrätter och koldioxidskatter som påverkar priset på alla varor och tjänster är priset vi får betala för en vansinnig idé om att vi kan påverka klimatet. Hur kan vi lita på de politiker som så okritiskt stöder denna vansinniga idé? Vi kräver legitimationer och certifieringar av olika yrkesgrupper, men för att bli politiker krävs ingenting. När vi röstar så gör vi det på grisen i säcken. Det är dags att kräva en gedigen universitetsutbildning för blivande politiker, där mycket av de naturvetenskapliga ämnena ingår, samt juridik och ekonomi. Det är orimligt att de som skall vara våra folkvalda är så obildade att de inte förstår att skilja ut orimligheter och motsägande informationer. Givetvis kan vi inte påstå att alla politiker är obildade, men tyvärr så drunknar de flesta med bildning i den obildade sörjan.

 4. Per Welander

  Björn #3: Det skulle vara mycket intressant att undersöka hur många riksdagsmän som har naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå. Chockerande lågt eller obefintligt antagligen. Exemplet Connie Hedegaard stämmer nog bra på alla EU-länder inkl. Sverige. Det handlar om missbruk av vetenskapen för att uppnå politiska mål såsom att kontrollera individers beteende.

 5. Christopher E

  Glöm inte danskarnas nya fettskatt som ytterligare exempel på skattehysterin.

 6. hahn

  Jag tycker nog regeringen verkar ganska restriktiv när det gäller nya skatter. På alla frågor om koldioxidskatter mm. riktade till bl.a. vår nya miljöminister flaggas inga höjningar av skatterna.

  Rent allmänt verkar man ha sänkt skatter men satsat ganska mycket på att minimera och eliminera skattefusk. Det är väl en rätt bra ekvation kan man tycka?

  Förresten, var håller Jonas N hus?

 7. Ann L-H

  A pro på diverse skrämselskatter och västländernas nuvarande ekonomiska situation. Klar och tydlig sammanställning av ”Climate Change Alarmism Machine” från Australian Climate Madness.
  http://www.australianclimatemadness.com/wp-content/uploads/2011/10/climate_alarmism_machine.pdf

 8. Ann L-H
  Vilken kanonbild!

 9. OT men välskriver
  http://hockeyschtick.blogspot.com/2011/10/robert-bryce-on-why-global-warming.html

 10. Slabadang

  Barosso under sannings-serum:

  Hej på er alla EU invånare!

   Det största projektet jag är ansvarig för dvs EURON har nu gått alldeles lysande åt helvete. Alla som går med får helt sjuka ekonomier och alla tror att alla andra skall ta ansvar. Italien Irland Grekland Portugal och Spanien är körda i botten. Belgien Tyskland och Frankrike är de nya bubblarna på väg mot samma öde.

  Eftersom jag representerande kommissionen är totalt bevisat inkompetent och är nästan på väg att lyckas skapa inte bara nationella bankrutter utan även en global sådan, så tycker jag att ni skall betala ännu mer skatter till mig och mina kommissionärer. Vi har inga som helst gränser för hur mycket skatter och avgiftsstålar vi kan drälla på helt tokiga ideer byråkrater och trasiga utopiska system. Att EURO projektet har havererat är en fantastisk möjlighet för oss att hävda att det är i brist på skatter till EU som skiten packat ihop och ingen tycker ens att det är konstigt att ni skall betala för min och mina kollegors inkompetens.

  M.A.O (jag älskar den svenska förkortningen) ju mer totalinkompetenta vi är, ju högre skatter blir det och det är alltså INTE fel på mig eller EU utan det är ert fel att ni betalt för lite skatt för att ni inte fattat vilken ekonomisk skada vi har och kommer att fortsatt tillfoga er.

  Nu har vi ju en liten bit kvar till ett 100% igt totalitärt EU och jag har ju därför också lagt förslag till ny fördragstext där den nationella suveräniteten dvs säga den demokratiska rätten att rösta emot skatter och avgifter helt enkelt försvinner. Nationer blir tvingade att betala de skatter jag och mina icke folkvalda polare bestämmer att att ni som invånare ska betala.
  EU har ju redan utan att ni riktigt fattat det, redan fått beskattningsrätten över er och ni kan känna er för evigt blåsta på att försöka ändra på den saken.

   Har inte dina ”förtroendevalda” berättat det för er ? Va konstigt? 🙂

  Vi väljer tills vidare att beskatta dig indirekt när du flyger eller använder banktjänster eller med klimatavgifter du inte förstår ingår i det pris du betalar för olika tjänster. Det är för att ni inte direkt skall kunna se och därför inte heller förstå att stålarna går direkt i  våra fickor utanför din möjlighet till påverkan granskning kontroll eller insyn.

  Ni kommer upptäcka att efter klimatskatterna som dammbristaren så kommer allt mindre av dina inbetalda skatter gå till sjukvård vägar skolor och sånt tjafs i ditt land.Sveriges partioligopol har lyckats lura sitt folk genom att inte tala om vad införandet av EUmedlemskapet i grundlagen innebär, dvs folklig maktlöshet och Sverige får dras med oss icke folkvalda kommissionärer som en typ av AIDS de inte kan bli av med hur mycket misslyckanden och tokigheter vi än hittar på. Vi spelar violin och och med pistolskott runt fötterna ser vi till att ni folken dansar i takt och pröjsar för evenemangen.

  Ni har redan tappat ert demokratiska inflytande för det är vi som bestämmer vad era politiker skall och får tycka de är liksom medskyldiga till att jag fått makten över er.EUkommissionen är naurligtvis inte skapat för ert bästa! Vi har skapat det för vårt bästa och ni ser ju hur fantastiskt bra vi lyckats. Inte ens när vi orsakar en global ekonomisk härdsmälta så är det ni som sparkar ut oss, utan det är vi som kräver av er att ni skall betala för vår inkompetens, Det är vi som dikterar villkoren och kraven inte tvärtom. Smart va???

  Som kommissionär är jag helt befriad från folkdemokratiska hänsyn. Ni kan helt enkelt inte nå mig än mindre ställa mig till svars och ej heller sparka mig.Jag har bara ett enda mål och uppgift och det är att skapa mig och kommissionen så mycket makt det bara går på er bekostnad med så lite medföljande ansvar som möjligt. Har ni fattat spelreglerna nu? Å vad kan ni göra åt det då?? Nä just det inte ett smack ! Hahahaha Ni är redan körda!

  Tänk på mig som Anna Schytt på SVT. Hon har också lämnat sin demokratiska uppgift ryggen och jobbar för helt andra krafter än uppdraget ”public service”. NI betalar hennes lön och hon har skapat sig makten att visa er fingret när ni kräver att hón skall jobba för er. Vi är samma sak fast på olika platser. Vi utgör de konstitutionellt säkrade ”onåbara”. Ni tvingas att pröjsa för oss och vi gör allt vi kan för att blåsa er!
  Lätt som en plätt!

 11. AOH

   
  hahn #  6
   
  Jonas hittas numera hos:
   
  http://scienceblogs.com/deltoid/2011/09/jonas_thread.php
   
   
   
  där han tillsammans med Olaus Petri, Ingvar Engelbrecht, Pehr Björnbom och några fler ” rör om ordentligt” 
   
  Det är en fröjd och läsa hur elegant Jonas t.ex. bemöter  Jeff Harvey,  som utger sig för att vara en riktig stor en inom den vetenskapliga världen.
   
  JF
  #  19   ”…..I have more empirical papers in peer-reviewed journals than you and most of your buddies put together…..“ 
   
  # 44   „….Another typical trick of the denial lobby – ignore substantive arguments with vacuous, dismissive jibes…..“
   
  och fl. och fl. och fl.  korkade kommentarer av JF
   
   
  Kul att läsa är  # 169 ger  bloggägaren Tim Lambert säger:
   
  # 169 Dear Jonas, if you ever post to any thread other than this one, you will be banned.
  Posted by: Tim Lambert 

   | September 15, 2011 11:02 AM
   
  och Jonas svarar:
   
   
  # 170 Dear Tim, just ban me. I don’t mind. It is obvious that people here have a really hard time arguing their facts or only their positions in a civil manner.
  Many have asked you to ban me before, and vented their frustrations in the most ’charming’ ways imaginable while you didn’t …
  🙂
  I am certain their ’arguments’ will improve immedeately after I disappear … or at least their self confidence.
  Posted by: Jonas N | September 15, 2011 11:18 AM
   
  Efter nåra 1200 kommentare är Jonas fortfarande kvar och det är nog därför han inte finns här hos TCS       Ha  – Ha  
   

 12. Slabadang!
  En drastisk och vokabulärt tillspetsad drapa!  Icke desto mindre sann.
  Jag hoppas du tillåter spridning med angivande av källa

 13. Kent S

  Slabadang, du är bäst (omodererad).

 14. Ann L-H

  Som vanligt har jag försökt att komma före moderatorn och nu än en gång lyckats spara ”The Best of Slabadang” innan de vingklipps.

 15. Ulrik

  Slabang #10. Det spöregnar och FNs Generalsekreterare ska snart flyga runt här i Norden. Trots det, så blir jag på så gott humör när jag läser din sanningsberättelse.

 16. Per Welander

  Ann L-H #13: Som jourhavande moderator har jag inte vingklippt Slabadang.

 17. Ann L-H

  Per W. – inte nu men ibland upplever jag att han blir det.

 18. Björn

  Slabadang [10]; Bekännelser under inverkan av sanningsserum, intressant. Flera än Barosso skulle behöva inta sanningsserum.

 19. Bim

  Slabbadang är en konstnär. Man vingklipper inte en konstnär. Och hör sen!! 

 20. Kristian Grönqvist

  Jag har inga speciella synpunkter på skatter mer än att de behövs. Att det i Grekland, där det i stort sett anses som en medborgerlig plikt att försöka undandra sig så mycket skattinbetalning som möjligt går åt h-te til slut, var naturligtvis väntat. Om vi får tillräckligt många skattehatare i Sverige så går det samma väg.

  Att Grekland däremot förväntar sig, att vi andra , som regelbundet betalar skatt, även skall betala deras överkonsumtion finner jag på gränsen till puerilt  och ansvarslöst. Som Grek skulle jag skämmas ögonen ur mig…

  Säkert kommer en del skribenter på andra tankar när de så småningom upptäcker att pensionen blir liten, skatten på den högre och hälsan allmänt sämre. Välkomna till min värld, så småningom.

 21. Bim

  Kristian Grönqvist
  Du verkar inte ha fattat vad inlägget handlar om. Vem har påstått att vi inte skall betala skatt?

 22. Ulrik

  På tal om skatter – det skulle vara intressant att höra Barossos syn på Greklands stridsvagnsköp. Men de kanske behövs för ”invärtes” bruk.

  http://www.svd.se/naringsliv/grekland-shoppar-stridsvagnar_6527282.svd

 23. Slabadang

  Att urskilja verkliga hot från överdrivna och konstruerade!

  Det behövs betydligt mer demokratiskt grundad antiEUalarmism.
  Man kan inte döma folk eller organisationer utifrån vad man tror eller är räödd för att de har för bakomliggande agendor. Man får ta dem på de konkreta bevisen.

  Parkinsons lagar är humoristiska satirer om det sämsta och farligaste krafterna och beteenderna som kan uppstå i stora byråkratier. Vi har utöver Parkinson även både Orwells och Kafkas iakttagelser att  lägga till grund för betraktelsen av EU idag.

  Markörerna är hur tydliga som helst. Vi har en kommission som väldigt tydligt vill bli mer oberoende och självständig ifrån sina ursprungliga grundare. En målsättning som drivs av att kommisssionen blivit ett eget väsen och börjar bädda för en maktstruktur som skall göra den oberoende.

  I eufördragstexten så finns det ett avsnitt som handlar om kommissionens ”egna medel” och är i sin nuvarande form så luddig att den kan rymma i princip hur mycket som helst. Barosso driver tydligt en linje där han vill frmförallt två saker. Det ena är beskattningsrätten och mycket viktigt även uppbörden av skatterna i kombination med att göra dessa skatter till kommissionens egna medel. Det andra är att han utan att skämmas vll ändra fördragstexten så att enstatka länder inte skall kunna vägra denna ordning och ej heller därför avstå dessa skatter och avgifter.

  Tydligare än så kan man inte skapa ett sakligt underlag för sin egen avskedsansökan då jag tror att jag talar för samtliga invånare i Europa,när jag hävdar att hela poängen och enda orsaken till att vi tolererar att kommissionen existerar är just att den ÄR och SKALL vara beroende av medölemsländerna.

  Den frånkoppling från demokratierna som Barosso nu eftersträvar är ett bevis på Parkinsons lag där kommissionen omtolkat sitt eget grundläggande  existensberättigande och vill istället med bibehållna och utökade befogenmheter göra sig mer självständig genom att med överlåten beskattningsrätt kunna fylla sin egen kassa av ”egna medel”.

  Nu har vi endast att lita på att våra folkvalda har ett IQ över femtio och inte överlåter beskattningsrätten, men vi har ingen som helst grundlagsskyddad säkerhet till att så blir fallet. Med EUfördraget så överlämnade vi rätten till våra politiker att överlpta beskattningsrätten av till part vi inte valt eller direkt kan välja bort.
  Livegna kan vi bli på ett enda beslut av en tillfällig riksdagsmajoritet och med EU inskrivet i grundlagen så behöver man inte vara speciellt fanatsirok för att förstå att vi satt oss i en sits som gör att vi kan slänga röstsedeln och avveckla de politiska partierna.

  EU tar sig allt mer makt och allt större befogenheter att detaljstyra i princip allt. Läögger man till Rockström som vill införa motbok på i princip allt i kombination så behöver man inte vara Einstein för att förstå att vi är på väg mot ett EUSSRskt planekonomiskt helvete med det havererade EURO projektet som galjonfigur.

  Kort och gott kära medborgare. Vingklipper vi inte EUpolitrukerna snabbt så kommer det gå åt helvete helt enkelt både med demokratin ekonomin och vår frihet och självständighet.

 24. Helge

  Wikileaks har visat att koldioxidhandlen bara är trams, och att alla vet det.
  http://www.nature.com/news/2011/110928/full/477517a.html?WT.ec_id=NATURE-20110929
   

 25. Bo E

  Kristian Grönqvist..
  Skatt är numera ok även för Svennson att betala.
  Enligt Generaldirektörerna på skatteverket beror det på flera saker. Bl a på Rut och Rot.
  Vad gäller pensioner så måste jag hålla med dig.
  Fast jag missstänker att du har ett bättre utgångsläge än vi som är lite yngre. Har just konstaterat att man måste fortsätta att försörja sig själv även efter pensioneringen till 50% ca. Glöm premiepensionen. Efter 20 år? ger den ett fåtal hundralappar.
   

 26. Kristian Grönqvist: Orimligt att svenska pensionärer som inte ens får äta riktig mat ska betala för Greklands slöseri. Tredje AP-fonden med sossen Pär Nuder som ordförande har lånat ut pensionspengar till partikamraterna i Grekland. Dessa pengar kan svenska pensionärer nu förlora. Det blir Whiskas (kattmat) om mormor själv får välja. Eller kanske Pär Nuder.

 27. hahn

  Självklart ska man betala skatt. Är det någon mer än jag som känner att skattesatserna när det gäller inkomstskatt börjar ligga i rätt rimliga nivåer? I vårt gamla högskattesamhälle var det närmast ett sundhetstecken att göra sitt för att slippa undan.

  När det gäller Grekland så måste de naturligtvis försöka arbeta och producera lite mer som i nordeuropa om de ska ha samma standard. Men man ska inte förglömma att den stora massan greker inte surfat räkmacka, lika lite som vanligt folk här skålat i champagne och orsakat någon av fastighets/bankkriserna. Det är bara när notan ska betalas man blir inbjuden, mot sin vilja såklart och jag förstår absolut ilskan som många Greker förmodligen känner.

 28. Inge

  Jag vill minnas att EU från början satte upp håra krav på att medlemsländernas ekonomier skulle vara nära i balans eller hur var det? I alla fall, de första att bryta mot reglerna var Tyskland och Frankrike som ingen vågade kritisera. Jag tror det sprack redan där.

 29. Och Grekland shoppar!!
  http://www.svd.se/naringsliv/grekland-shoppar-stridsvagnar_6527282.svd

 30. Slabadang #23
  FÖRBANNAT bra analys. Varför ända in i alla rödgleta kan du inte skriva ett rejält stycke på Newsmill?? Ett något mer formell språkligt men med samma vassa retorik/logik. Jag ställer gärna upp och korrläser men det skall var din profil i språket. Om du inte vill framträda offentligt så får vi hitte på nåt annat
  ingvar@nova-data.se

 31. Wall Street Journal!
  http://online.wsj.com/video/opinion-5-facts-about-climate-change/71E4614E-1575-405B-A332-690FD31701C5.html

 32. AOH

  OT
  http://canadafreepress.com/index.php/article/41028
   
  http://gsa.confex.com/gsa/2011AM/finalprogram/abstract_195510.htm
   
   
   
  Michael Mann kallar till möte mot „sceptics“  Kanske han borde bjuda in Göteborgsprofessorn som ju  vet hur denna klientel skall hanteras
   
   
  „…….Climate scientists have an important role to play in informing the public discourse on human-caused climate change.
   
  Our scientific expertise provides us a unique, informed perspective, and despite recent high profile attacks against climate science, the public still affords climate scientists the greatest trust to deliver an honest, unbiased assessment of the potential threats posed by climate changes. ….“ 

 33. Europa med Eu länder är i en verklig knipa som växer,Euron som
  ekonomisk motor,denna lösning som man trodde var idealisk,
  men glömde att Europa har inte länder som kan hänga med,det
  borde man insett.
  Man hastade fram besluten med Euron.
  Överoptimism straffar sig.
  ALI.K.
   

 34. Eu’s  planliknande konstruktion blir förödande för Europa,med stagnation och kräftgång i den ekonomiska motorn.
  Kraftiga protest rörelser kommer att uppstå mer av,mer av
  politisk oro har att se fram emot inom Europa framöver.
  Vart kommer den leda till?
  ALI.K.

 35. Helge 24#
  Såg detta också med Wikileaks,filmen GLOBAL SWINDLE är dags
  att plocka fram ur gömmorna,politiskt korrekt,so What.
  Det är värre än vi trott.
  ALI.K.

 36. Eu’s  Climate commisioner har bara nedläggning att vänta,klimat
  arbeten mm finns inga ekonomiska bidrag att vänta med längre
  i Europa,de kan dra sina tomma säckar över sig.
  Semester resor med subventionerade hotell nätter’sagan’ går till
  vägs ände,bra är väl det,för någon funktion fyller de ej.
  ALI.K.

 37. L

  The European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the European Union rather than German, which was the other possibility.

  As part of the negotiations, the British Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a 5- year phase-in plan that would become known as ”Euro-English”.

  In the first year, ”s” will replace the soft ”c”.. Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy. The hard ”c” will be dropped in favour of ”k”. This should klear up konfusion, and keyboards kan have one less letter.

  There will be growing publik enthusiasm in the sekond year when the troublesome ”ph” will be replaced with ”f”.. This will make words like fotograf 20% shorter.

  In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where more komplikated changes are possible.

  Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling.

  Also, al wil agre that the horibl mes of the silent ”e” in the languag is disgrasful and it should go away.

  By the 4th yer people wil be reseptiv to steps such as replasing ”th” with ”z” and ”w” with ”v”.

  During ze fifz yer, ze unesesary ”o” kan be dropd from vords kontaining ”ou” and after ziz fifz yer, ve vil hav a reil sensi bl riten styl.

  Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi TU understand ech oza. Ze drem of a united urop vil finali kum tru.

  Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted in ze forst plas.

  😉

 38. ThomasJ

  Slabadang #10 m.fl.: Nedan ÄR i sanning värt att läsa igenom och noga begrunda:

  http://mises.org/daily/5752/The-Fascist-Threat

  Be me and the rest-of-us guest…  😉

  Mvh/TJ