Sol över Norden

sol
Jag tycker synd om dem som till största delen läser och tar in alarmistiska tongångar. Exempelvis Facebookgruppen ”Föräldravrålet” som bara postar inlägg i sådan anda. Så länge jag kunde skriva där la jag då och då upp positiva inlägg. Numera är jag bannlyst och censurerad, sådant vill de inte läsa.
I måndags tittade jag för första gången på ett program i Kunskapskanalens serie ”Nordisk vildmark”. Förutom mycket vackra bilder genomsyrades programmet av positiva nyheter. Just det här programmet handlade om Danmark som inte har så mycket vildmark. Den lilla som finns kvar vårdar de sedan flera årtionden och det betalar sig. Nu kommer flera arter tillbaka och en del av de som var utrotningshotade är inte längre det. Inte ett ord om klimathot eller ens klimatförändring, det ni!
Även Dagens Nyheter rapporterar om att naturvård faktiskt fungerar. Många vilda stammar har inte varit så här starka på många år.
Barak Obama vill ju satsa på sol och vindkraft och även här börjar det hända saker. Personligen anser jag att vindkraft är alldeles för miljöförstörande för att vara ett hållbart alternativ. Förmodligen har solkraft en betydligt ljusare framtid av de två energislagen förutsatt att man kan få den effektiv och miljövänlig. Forskning pågår och nu har svenska forskare kommit fram till en metod som efterliknar naturens egen i fotosyntes. Än är det långt kvar till någon elproduktion men nog låter det lovande för framtiden?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. S. Andersson

  Jag tittade på Föräldravrålet på Facebook. Man vet verkligen inte om man ska skratta eller gråta. Jag avhåller mig från att kommentera där. De redan frälsta vill nog inte känna svaveldoften från en skeptiker.
   
  Vad gäller vindkraftens eventuella fördelar eller problem träffade jag häromdagen en gammal vän. Han menade på att vindkraften bara har tre problem:
   
  1. Behövs inte
  2. Fungerar inte
  3. För dyr
   
  🙂

 2. Lars

  Tack Lena för att du tar kampen mot dumheten , den kan visserligen aldrig vinnas men dumheten kan trängas tillbaka . 
  Vindkraften är definitivt inte hållbar ,man kan räkna på hur mycket stål, betong och mark det går åt producerad kwh ( + regler kraften )och då är vindkraften rena katastrofen för vårt klot. 

 3. Thomas P
  Jag tar debatten med drakdödare, tar du debatten med Föräldravrålare?

 4. Ingemar Nordin

  Skiffergas!

  http://www.thecommentator.com/article/3867/uk_shale_gas_estimate_goes_stratospheric

 5. Undrande

  En bild säger mycket!
  Varför tillföra intermittenta vindvispar, våg-elände och andra gröna våta drömmar som inte tillför?
  old_new_energy_scr.jpg (JPEG-bild, 650 × 351 pixlar)
   
  Finns det någon befintlig ”grön” elproduktion som levererar ”on demand”?
  Har någon befintlig producent lagts ner?
  En bland många saknade personer på TCS skrev till mig:
   
  Eftersom vindkraft inte omvandlar kinetisk energi till elektrisk som behovet varierar går det inte att jämföra med kärnkraft. Det är som att jämföra äpplen och päron. Detta förstår inte politikerna dvs skillnaden mellan energi och effekt. Vindkraft ger i stort sett noll i effekt vilket man inte talar om dvs vindkraft kan aldrig ersätta kärnkraft eller kolkraft.

 6. Olav Gjelten

  Hur illa vi än tycker om det så ligger makten i Sverige i dag väldigt nära extremorganisationer som ”Föräldravrålet”.
  Framtiden kan under sådana förhållanden inte bedömmas annat än dyster.

 7. Undrande

  Vilken helt underbar och talande teckning. Vet du vem som har gjort den?

 8. bom

  #7 Josh kanske?

 9. Undrande

  #7
  Nej, men en sann konstnär!

 10. Föräldravrålet är verkligen underhållande (jag betalar inte längre skatt i Sverige).
  Se här en av de nyttiga idioterna som inbillar sig att han gör en miljöinsats genom att bo i Hammarby sjöstad:
  http://www.foraldravralet.se/alla-ska-ha-mojlighet-att-leva-klimatsmart/
  Inte ens hardcoreaktivisterna håller med: http://www.dn.se/sthlm/om-alla-bodde-som-i-hammarby-sjostad-vore-det-en-katastrof/
   
  Vad är det som gör att folk som han som uppenbarligen är tillräckligt intelligenta för att ha ett välbetalt arbete inte ser mycket enkla ekonomiska och tekniska samband?

 11. Iven

  Föräldravrålarna i Hammarby-Sjöstad skulle kunna göra en riktigt klimasmart insats för en hållbara boendemiljö:
  Det blåser rätt lagom där – idealläge för några vindkraftverk av den numera största modellen att placeras utmed kajen, så att man på nära håll kan studera klimatsmarthetens förlovade framtidsvisioner. :-)) 

 12. Föräldrarvrålet går nästan bara att ’förstå’ om det är ett initiativ iscensatt av aktivister inom GreenPeace, MP eller liknande. Som spontat initiativ av vanliga föräldrar är det totalt osannolikt. Men men .. jag kanske har för höga tankar om folks förmågor …

 13. Börje S.

  #12
   
  Föräldravrålet är igångsatt av representanter  för Greenpeace

 14. Vägen till idioti:
  Ännu en föräldravrålare visar upp sina obefintliga kunskaper om klimatet och sin oförmåga att tänka. Inte oväntat är han emot kärnkraft och har gjort radiorogram om miljön. Det verkar finnas en obetvinglig lust hos vissa att med alla tillgägnliga medel sprida sin okunnighet.
  http://www.foraldravralet.se/vagen-till-insikt/
   
  I den här världen är en uppvärmning med 4-6 grader en kommande realitet. Som fritidspolitiker låter han sina missuppfattningar påverka besluten. det är skrämmande att tänka sig hur många sådana här ignoranter som sitter och fattar beslut runt om i landet.

 15. QSL

  Kommer osökt att tänka på saker som Tredje Vågen när jag ser fenomen som Föräldravrålet.
  https://www.google.se/search?q=tredje+v%C3%A5gen&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a
  Där den individuella och självständiga tanken slutar tar oftast den starke ledaren över tankeverksamheten. Sjukt är bara förnamnet.

 16. QSL

  Blev lite fel med länken där. Jag avser givetvis inte den svenska filmen Den Tredje Vågen. Det jag vill peka på är givetvis det skolexperiment som gjordes på 60-talet i Kalifornien av läraren Ron Jones.
  https://www.google.se/search?num=20&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Asv-SE%3Aofficial&biw=1252&bih=583&q=the+third+wave+experiment&oq=the+third+wave&gs_l=serp.3.1.0l10.114962.119396.0.122481.16.12.1.3.4.0.126.977.8j4.12.0…0.0…1c.1.18.serp.1qr3uKjydaw

 17. Har precis börjat läsa en bok som heter ”Abundance” ”The Future is better than you think” av Peter H. Diamandis och Steven Kotler.
  Bra motvikt till alla undergångsprofetior. Rekommenderas trots att jag inte kommit så långt i boken. Ger bra perspektiv.

 18. John Silver

  Inte bara sol över norden, även thorium. Nu emigrerar jag till Norge:
  http://www.thegwpf.org/thorium-tests-norway/

 19. Jan

  Det kan vara så att det är ”Sol över Norden” men Göteborgarna kan fövänta sig mer regn upplyser Per Holmberg GP’s läsare. http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1785272-fler-och-kraftigare-skyfall-i-framtiden

 20. Johan M

    OT  men det är ju fredag
  Angående Obamas tal där han sa att det inte fanns tid till att bjuda in Flat Earth Society –  men även de tro på AGW   🙂  
  http://www.salon.com/2013/06/25/flat_earth_society_believes_in_climate_change/
  http://www.guardian.co.uk/global/2010/feb/23/flat-earth-society

 21. Gunnar Strandell

  Iven #11
  Det finns redan en väderkvarn i området, så jag antar att de boende i Hammarby Sjöstad anser att de tar sin del av nackdelarna med vindkraft.
   
  Länk:
  http://www.skanskvarn.nu/om-oss/
   

 22. Solljuset och frisk lufthar nu också börjat tränga in i den intellektuellt skumma och osunda Hubert Lamb Building där CRU huserar. Briffa har nu sett ljuset och väsentligen upptäckt vad McIntyre påtalade för flera år sedan: http://wattsupwiththat.com/2013/06/28/hey-ya-mal-mcintyre-was-right-cru-abandons-yamal-superstick/#more-88959