En stor dag för de skeptiska klimatbloggarna

wuwt
Som ni kanske redan läst här på TCS, så blev det storslam för våra duktiga kollegor runt om i världen. Speciellt gläds man åt WUWT, som fick två utmärkelser, som också framgår av bilden ovan. I går kom också i WUWT en ”Must Read” för alla, vars början illustreras ovan. Den finns även som PDF. En mycket klar beskrivning av vad AGW-sakfrågan gäller, och vad utfallet nu och tidigare pekar på. Tänk om våra miljöjournalister kunde ta detta till sig.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Tog ner PDF:n
  Pedagogisk, enkel och övertygande.  Tyvärr tar inte riksdagen emot pdf-filer som bifogade filer

 2. ThomasJ

  Ingvar E. #1: Stämmer, inga bilagor till xyz.[at] regeringen.se, endast länkhänvisningar. Bilagor, som ovan, kan med fördel skickas till respektive statsråds sekreterare o/e handläggare på resp. dept. Huruvida de ä andra sidan öht bemödar sig att läsa är en 100% annan fråga… Oftast får man öht ingen respons alls, de fåtaliga ggr så skett har den [’bäst’?] varit bs-igt snömos…  🙁
  Mvh/TJ

 3. ThomasJ
  Jo jag skickar länkar. Med en hyfsad rubrik och med lite förklarande text. Får ett fåtal positiva svar. Finns ”sympatisörer” men de håller en låg profil. Bra att hålla dem informerade/motiverade

 4. Läsvärt.
  Kanske viktigt att höja blicken.
  http://eureferendum.blogspot.com/2012/02/winning-battles-losing-war.html

 5. Kul!
  Väldigt roligt för alla dem som fått ett pris! Det är mycket jobb bakom så de är de verkligen värda!

 6. Sven

  Nog det bästa som kommit ut avseende klimatsvamlet. Lättfattligt, lättläst, sakligt, utan krånglig mattematik och torde förstås även av dem som gått ut gymnasiet i den nya svenska flumskolan. Sedan är det ju en annan fråga om alla vill förstå vad som där står. 
  En översättning till svenska och spridning skulle sitta fint. Droppen urholkar stenen till slut!

 7. Ann L-H

  Ingvar E. – #4. Energy security …
  Borde inte grunden för hela den globla energipolitiken skaka i och med möjligheterna att utvinna oljesand och skiffergas och med ny lovande kärnkraftsteknik? Obama lovade ju tex de sina, i talet till nationen 25 januari, att utveckla möjligheterna skiffergas. Såvitt jag vet nämnde han inte koldioxiden i sammanhanget utan endast de kemikalier som används vid borrningen.

 8. Bim

  Tack Peter Stilbs!
  Verkligen glädjande att höra. Börjar tro på att få uppleva klimathysterins fall.
  Jag framförde för ett tag sedan att det verkade som om jorden har en slags termostat, vilket jag helt enkelt grundade på att jag tycker jordens klimat är förvånande stabilt, trots att det är ett kaotiskt system. Naturligtvis helt ovetenskapligt.
  Fick naturligtvis däng för det, vilket är helt okej, det var en åsikt.
  Men nu tror jag faktiskt att man kan hävda att vattenångan har den funktionen eller den egenskapen rättare sagt.
  Det blir ju nu väldigt svårt för att inte säga löjeväckande att fortsätta larma om CO2:s förödande inverkan på klimatet.
  Det som blir svårt att få bukt med är alla klimatagifter och skadliga klimatskatter som troligen är den drivande kraften i hela AGW-hysterin.
  Hur skall politikerna klara att klättra ur den guldkostymen utan att se ut som fågelholkar i ansiktet.
   

 9. Stickan no1

  Också en tänkvärt inlägg i ungefär samma tankebana.
  ”Ten years after the warming”
  http://www.drroyspencer.com/2012/02/ten-years-after-the-warming/
  Gillar speciellt:
  ”There are 5 possibilities for the recent cessation of warming which are most discussed:
  ……
  5) there is something fundamentally wrong with the GHG warming theory itself.”
  ”The 5th possibility (increasing GHGs don’t really cause warming) is total anathema to the IPCC. Without GHG warming, the whole AGW movement collapses”
   

 10. Ingemar Nordin

  Sven #6,

  En översättning till svenska och spridning skulle sitta fint. Droppen urholkar stenen till slut!

  Ett utmärkt förslag!

 11. Janne

  Fat chance att Karin Boijs skulle skriva om detta?

 12. Ingemar Nordin

  När det gäller de bästa bloggarna så skulle jag nog, just för 2011, snarare vilja sätta Donna Laframboise http://nofrakkingconsensus.com/ som etta i Kanada, t.o.m. före McIntyre. Hon har gjort ett helt enastående researcharbete beträffande IPCC (http://nofrakkingconsensus.com/my-book/).

 13. Bertel

  Peter S
  Framtidstro och nätvindarnas kunskapstörstande, skapande, kunskapsfördelande stormstyrka har rubbat rötterna på MSM,s idéplantering, där alla vaggades i det mediala landskapets stilla vind och få av MSM ledande journalister ville/kunde se bloggarnas omvälvande styrka, men nu består en stor del av vår tidevars nyhetsmedlare av bloggar som TCS och därav avslutar jag denna personliga reflektion med ett stort tack för alla er skribenter och kommentatorer, ni är en del av det nya mediala landskapet som vinner terräng, fast vi/TCS inte vann några utmärkelse.
         

 14.  Ann L.H #7
  Jo det är mycket intressant hela konceptet med gas. Enligt beräkningar kan USA bli självförsörjande och faktiskt nettoexportör. Det är ju en jättesmäll för arabländerna. Även länder i Europa, tex Polen har ju rikligt med gas. Och det finns säkert fler länder. Att de gröna motarbetar detta spelar ju enbart arabländerna och Putin i händerna. Även 4G kärnkraft är ju otroligt intressant. Det är för mig totalt ofattbart att inte svenska politiker har fattat att energi är nyckeln för framtiden. Säker energi,  gott om energi, vettigt prissatt energi, rimligt beskattad energi. Vad kan vara bättre för svensk levnadsstandard och svensk industri?
  Har sagt det förut och upprepar gärna.
  Samarbeta med Finland, Perkele!

 15. ThomasJ

  Ann L-H #7: Jo Nobama åker kring och säger ett och annat… För några dagar sedan var han på blixtvisit i Florida (UF) och talade varmt & allena om att de ’nya’ icke-fossila bränslena ska utvinnas från alger… Jösses!
  Man behöver ju inte åka ända till Florida – även om det vore nedranns skönt att slippa dimmigt rusk, regn & snö – där kommer att sägas ett och annat på närmare håll, här på Bäskusten:
  S.k. ’Amensamtal’ avhålls i Akvarellmuseet i Skärhamn enl. följande schema:
  Torsdsag 1 mars: Maria Wetterstrand med rubriken: ”Den nya gröna vågen – de goda exemplens makt”.
  Torsdag 15 mars: Svante Axelsson, med rubriken: ”Hundra är av envishet”.
  Onsdag 18 april: Stefan Edman, med rubriken: ”Vårt hem i Universum?”.
  Samtalsledare: Dag Tuvelius, journalist, medarbetare på Kyrkans Tidning och med förflutet bland annat som chef för Sveriges Radios religions-redaktion. (*)
  Tid: klockan 19:00 för samtliga.
  Plats: Akvarellmuseet, Södra Hamnen i Skärhamn, Tjörn.
  Fri entré.
  Arrangör: Svenska kyrkan på Tjörn, Tjörns Kommun, Nordiska Akvarell-museet och Sensus studieförbund.
  Kommer försöka närvara, evtl. ej den 1 mars pga annat engagemang, men i övrigt bokad. Måhända finns en/annan bland TCS:arna som oxo kan/vill närvara – hade vatt nedranns kul isf.  😀
  Mvh/TJ
  (*) minns SRs fredagssändning ’Människor & Tro’…. hmmmm

 16. Ann L-H

  ThomaJ – Herr Axelsson vore intressant att ställa någon liten försiktig fråga till. Ska försöka ta mig till vår södra grannö 15 mars och nordiska akvarellmuseet är ju alltid en inspirationskälla. Det där med amensamtal säger ju en del om huruvida saken har med religion eller vetenskap att göra för arrangörerna. Kanske borde de ta sig en funderare över hur många gudar det schartauanska Bohuslän tillåter.

 17. Ann L-H

  #16 – Visst heter du Thomas, eller hur. Ursäkta!

 18. Thomas

  ThomasJ #15 ”talade varmt & allena om att de ‘nya’ icke-fossila bränslena ska utvinnas från alger… Jösses!”
   
  Ja, tänk va di kan di däringa vetenskaparna. Alger är faktiskt potentiellt ett mycket bra sätt att tillverka biobränslen. De har långt större verkningsgrad att tillvarata solljus än landväxter.